Dodaj do ulubionych

Ksiazki na prezent

30.06.24, 20:49
Potrzebuje książki na prezent dla:

1. Przedszkolanki (ma własne przedszkole) - interesuje się tez rozwojem osobistym itp. (lat 40)

2. Pielęgniarki (lat 36)
nie chodzi mi o pozycje stricte branżowe, poważne, tylko raczej przedstawiające np. zagadnienia medyczne, zdrowotne z przymrużeniem oka albo od zupełnie innej strony
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Ksiazki na prezent 30.06.24, 20:52
      Z przymrużeniem oka? Dziś właśnie wpadłą mi w oko reklama książki Twoja Anatomia. Adam Kay. Kompletny i kompletnie obrzydliwy przewodnik po ludzkim ciele.
      • imponderabilia20 Re: Ksiazki na prezent 30.06.24, 20:56
        fajne, tylko to wyglada chyba jak...ksiazka dla dzieci
        • katriel Re: Ksiazki na prezent 30.06.24, 21:31
          Bo to jest książka dla dzieci. Mój młodszy ją dostał na 11 urodziny. W dwóch egzemplarzach, bo ma dwóch kolegów, którzy są synami lekarek.
        • heca7 Re: Ksiazki na prezent 30.06.24, 23:53
          Miało być z przymrużeniem wink tongue_out
    • marta.graca Re: Ksiazki na prezent 30.06.24, 21:34
      A skąd pomysł, że pielęgniarka chce po pracy jeszcze czytać o zagadnieniach medycznych? To jest jej życzenie.
      • marta.graca Re: Ksiazki na prezent 30.06.24, 21:34
        Na końcu miał być pytajnik.
      • zielonazaba9999 Re: Ksiazki na prezent 30.06.24, 23:19
        Też mnie to interesuje. Ja bym nie chciała książki związanej z pracą w prezencie.
    • sueellen Re: Ksiazki na prezent 30.06.24, 23:52
      No już widzę jaka byłabym przeszczęśliwa gdybym dostala przed samym urlopem podręcznik branżowy do poczytania na wakacjach, choćby humorystyczny 😅.

Kurczę, lato jest . Kup im fajne czytadła z tegorocznych hitów na plażę.
    • taki-sobie-nick Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 00:00

> 2. Pielęgniarki (lat 36)
      > nie chodzi mi o pozycje stricte branżowe, poważne, tylko raczej przedstawiające
      > np. zagadnienia medyczne, zdrowotne z przymrużeniem oka albo od zupełnie innej
      > strony

zbiór kawałów o babie u lekarza
    • pepsi.only Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 00:11
      Idź do Świata książek i kup obyczajówke, która miło się czyta. Sprzedawca doradzi ci.
      ( dziś bylam, bo kupiowałam ksiazki na prezent - trochę nowości wrzucili na sklep i dzięki temu miałam w czym wybierać wink )
    • ursula.iguaran Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 08:20
      Dla pielęgniarki - Stulecie chirurgów.

• imponderabilia20 Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 18:30
        Mocne. Chyba kupie dla siebie,
    • asia_i_p Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 08:38
      1. Jak się interesuje własnym rozwojem, to z książek wszystko może mieć, ale takie osoby lubią bardzo często pisać, notować - więc jakiś terminarz niedatowany albo notatnik Hobonichi, Moleskine, Jaśnie Plan. W Empiku, Świecie Książki, Paper Concepcie znajdziesz.

2. Nasuwa się "Będzie bolało" Adama Kay - z doświadczenia z pokrewnego zawodu, czyli nauczycielki, bardzo lubię czytać o doświadczeniach nauczycieli w innych systemach edukacyjnych i przekonywać się, że nie mam najgorzej i nienajgorzej sobie radzę smile
      • asia_i_p Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 08:40
        Ad 1 - są jeszcze Jaśnie Myśli, to chyba to samo wydawnictwo, np. Dziennik z pytaniami do siebie
      • clio_yaga Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 13:21
        asia_i_p napisała:

> 1. Jak się interesuje własnym rozwojem, to z książek wszystko może mieć, ale ta
        > kie osoby lubią bardzo często pisać, notować - więc jakiś terminarz niedatowany
        > albo notatnik Hobonichi, Moleskine, Jaśnie Plan. W Empiku, Świecie Książki, Pa
        > per Concepcie znajdziesz.
        >
        > 2. Nasuwa się "Będzie bolało" Adama Kay - z doświadczenia z pokrewnego zawodu,
        > czyli nauczycielki, bardzo lubię czytać o doświadczeniach nauczycieli w innych
        > systemach edukacyjnych i przekonywać się, że nie mam najgorzej i nienajgorzej s
        > obie radzę smile
        >

Mnie przyszło do głowy "Polski SOR, uwaga, będzie bolało" Świtały.
        • marta.graca Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 14:48
          Z tej samej beczki: To nie z mojej karetki i Pogo- ale to chyba zbyt dołujące książki na prezent.
      • nick_z_desperacji Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 13:50
        Moim zdaniem takie ksiazki bawią i ciekawią laików. Pielęgniarka ma to wszystko na codzień i zapewne od dawna jej to nie bawi.
        • asia_i_p Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 14:31
          Ja mam też uczniów na codzień, a rzucam się na wszelkie pamiętniki nauczycieli, zwłaszcza brytyjskich.
          • pseudo_stokrotka Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 20:24
            Podrzucisz jakiś tytuł?
    • lauren6 Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 09:22
      Nie kupuje się książek na prezent jeśli się nie zna gustu czytelniczego obdarowywanej osoby. Kup im bon do empiku.
    • monte.pulciano Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 18:40
      Dzisiaj właśnie zamówiona. Ale premiera dopiero 30 lipca.
      Ale chyba nie o taką plebanijną książkę chodzi i nie ten termin.
      www.proszynski.pl/autorzy/artur-nowak
      Najlepszy chyba jednak bon, np do EMPiK
      • nick_z_desperacji2 Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 19:06
        Lekka lektura na wakacje, nic tylko czytać na plaży big_grin
    • nick_z_desperacji2 Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 19:07
      Przy prezencie zawód nie ma żadnego znaczenia, a jeśli nie znasz preferencji, to albo bon, albo inny prezent. Mechanik samochodowy może mieć w nosie historię motoryzacji, za to pasjonować się sztuką renesansu.
    • cranberries1983 Re: Ksiazki na prezent 01.07.24, 19:10
      ad numer 2
      Tess Gerritsen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka