alfa36 07.07.24, 14:12 Robicie przerwy w nakładaniu hybrydy? Właśnie po 10 miesiącach zrobiłam i myślę, czy warto. Paznokcie wyglądają mocno średnio. Planowałam przerwę na dwa miesiące a teraz mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaskaz1 Re: Hybryda - przerwa 07.07.24, 15:10 Robie ale zimą, kiedy dlonie sa mniej prezentowane Odpowiedz Link Zgłoś
karollo26 Re: Hybryda - przerwa 07.07.24, 15:15 Ja robię już przerwę na zawsze. Prawie rok doprowadzałam płytkę paznokci u nóg do stanu sprzed hybrydy. I nie zamierzam już stosować pielęgnacji, która niszczy a nie pielęgnuje. Syf i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Hybryda - przerwa 07.07.24, 15:20 Już w ubiegłym roku zrezygnowałam z hybrydy na stopach ma rzecz zwykłego lakieru. W tym roku zaczęłam sama dbać o stopy, nie widzę różnicy po pedicure w salonie. Fakt, tylko maluje jasnym lakierem, ciemnymi nie potrafię. Natomiast na paznokciach u rak miałam hybrydę raz i podziękuję. Zresztą paznokci u rak nie lubię malować, jak jest impreza tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Hybryda - przerwa 07.07.24, 15:34 Nie widzę potrzeby robienia przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Hybryda - przerwa 07.07.24, 16:21 Nie ma to żadnego sensu. Przez 2 miesiące nawet nie odrosną. Jak przerwa, to na ok pół roku, żeby cala płytka odrosła. A po co ją robisz? Ja nie robię przerw od ponad roku, nie widzę sensu. Z uwagi na pracę muszę mieć ładne, zadbane paznokcie, nie chce mi się bawić ze zmywaniem i malowaniem co 2-3 dni, a dzięki hybrydzie mam długie, piękne, w kształcie, jaki sobie wymarzę. I święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Hybryda - przerwa 07.07.24, 16:53 Nie mam potrzeby mieć super paznokci w wakacje, uznałam że mogą odpocząć od hybrydy. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Hybryda - przerwa 07.07.24, 17:01 A ja na urlopie lubię mieć kolorowe i trwałe mani, no co poradzę Ale nawet gdybym nie lubiła - przerwa powoduje, że paznokcie bez hybrydy mi się łamią. To ja dziękuję za taką przerwę - wolę robić non stop i cały czas mieć ładne. Paznokcie nie odpoczywają, bo są martwe i tak - nie oddychają i nie regenerują się. Jedyne, co robią, to odrastają. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Hybryda - przerwa 07.07.24, 21:34 No niestety mam problem z łamaniem choć rok temu też zrobiłam przerwę i tak nie było, stąd wniosek że jednak są bardziej zniszczone niż wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Hybryda - przerwa 07.07.24, 23:18 Przez 5 lat nie robiłam przerwy. Nadeszła pandemia i przerwę wymusiła, nic paznokciom nie dolegało. Po pandemii wróciłam do nierobienia przerw. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Hybryda - przerwa 07.07.24, 23:21 Tak, ostatnia prawie 2 lata i po niespełna 2 tygodniach od zrobienia już myślę o zdjęciu. Wolę wersję bez. Kiedyś miałam non stop. Tak, wygodne, ale moje paznokcie szybko rosną i po 10 dniach mam odrosty Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Hybryda - przerwa 12.07.24, 21:35 Mam przerwy wymuszone lenistwem, czasem mija kilka dni, zanim się zmobilizuję. Nie widzę sensu przerw, lubię mieć pomalowane paznokcie. Hybrydę robię sobie sama od 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś