lucjan.czerwony55 04.08.24, 20:06 Chce kupic wygodnie siodelko do uniweralnego roweru, lubie te szerokie i miekkie jak w rowerach turystycznych, dlaczego praktykuje sie te waskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryzelda71 Re: Siodelko 04.08.24, 20:10 Nie. Zaszłam do sklepu I kupiłam szersze, zmieniłam i już. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Siodelko 04.08.24, 20:09 Żebys musiała kupić nowe, kolejne. Ja kupiłam szerokie w decathlonie. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Siodelko 04.08.24, 20:16 Kup sobie nakładkę żelowa na siodełko,nic miększego mie znajdziesz, a nakladka zawsze poszerza siodelko i robi się wygodniej dla dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Siodelko 04.08.24, 20:32 Nie, dobre żelowe siodełko jest SZERSZE niż nakładka :p Szerokość robi różnice, przy mojej budowie zdecydowanie. Teraz mam takie amortyzowane + szerokie. Wąskie są lżejsze, dla niektórych osób waga roweru jest kluczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Siodelko 04.08.24, 20:19 Idź do sklepu rowerowego, takiego z serwisem. Tam Ci zrobią odcisk antresoli i dobiorą siodełko. Jest to oczywiście inwestycja opłacalna od jakiegoś dystansu. Jeśli zamierzasz jedynie dojechać do najbliższej cukierni na lody, to siodełko obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Siodelko 04.08.24, 21:15 Bo wygodę siodełka nie określa się miękkością tylko po rozstawie guzów kulszowych. Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Siodelko 04.08.24, 21:23 Mam siodełko Wittkopa, kupione na alle jakies 2 lata temu. Damskie, za ok. 40 zł. Jeżdżę trasy po 40-50 km i moje pośladki są zadowolone. Nakładki żelowe na siodełko były słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Siodelko 04.08.24, 22:55 Bo to są męskie siodełka najczęściej. Sama na takim jeżdżę - wąska twarda listewka. Do mojego zadka pasuje więc nie zmieniam. Odpowiedz Link Zgłoś
mak_z_figa Re: Siodelko 05.08.24, 08:15 Są sklepy, w których dopasują siodełko do człowieka. I nie trzeba od razu kupować, tylko można wypożyczyć i przez kilka dni sprawdzić, czy pasuje. I kupić w końcu takie, na którym dobrze się siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś