Dodaj do ulubionych

Namiot plazowy

09.08.24, 01:32
Czy w Polsce na plazach uzywa się specjalnych namiotow ( alternatywa dla parasoli)?

Mam talent do ich psucia. Czy jest jakis sprawdzony rodzaj? Zastanawiam sie nad pop up tent ale chyba kiedys juz taki powyginalam. Mialam tez parasolko- namiot, i taki tradycyjnje skladany.

Jakie sa najnowsze trendy i co sie najlatwiej rozklada?
Obserwuj wątek
    • pani.asma Re: Namiot plazowy 09.08.24, 01:45
      Tak nie wiedziałam że w uk tylko parasole

Opóźniacie się w rozwoju coraz bardzie

Wracajcie Do Europy
      Namiar wszędzie kupicie
      • pani.asma Re: Namiot plazowy 09.08.24, 01:45
        Namiot nie namiar
        • princesswhitewolf Re: Namiot plazowy 09.08.24, 03:00
          Asmo za pozno na Twoje wpisy jak widac.. Nie wiem gdzie wyczytalas ze w Uk ludzie tylko parasoli uzywaja.

Parasole na plazy to rzadkosc.

Ja mowilam o parasolo namiocie ( beach brolly) ktory kiedys wykonczylam.

Pytam o porade jaki polecacie ( jesli sie PL uzywa namioty) a nie fantazje.
          • hrasier_2 Re: Namiot plazowy 09.08.24, 06:31
            Tu sobie porównaj różne wzory. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://allegro.pl/kategoria/na-plaze-na-piknik-namioty-plazowe-258187%3Fstring%3Dparasol%2520pla%25C5%25BCowy&ved=2ahUKEwjXksqYieeHAxVdQ_EDHfNpBSIQFnoECCMQAQ&usg=AOvVaw2LhQOW1NKQq2nlzKL6Rq1c
          • ta_jedna_karen Re: Namiot plazowy 09.08.24, 13:09
            Princesss, nieszczerze ci kibicuję i widzę światełko w tunelu. Czyżbyś w końcu przejrzała na oczy i dostrzegła, że Asma trolluje Cię bardziej niż wszystkie trolle do kupy wzięte?
            • princesswhitewolf Re: Namiot plazowy 09.08.24, 17:36
              A ty jakas misje uswiadamiania tego masz? Sama trollujesz i malo tego, sie to tego oficjalnie przynajesz....a z rozmawiam . Asma jest zabawna. Zrozum ze ja sie lubie z nia przekomarzac.
    • bei Re: Namiot plazowy 09.08.24, 07:21
      Nie używam namiotu, zazwyczaj tylko chodzę brzegiem wody, ale jak już się zdarzy posiedzieć, to pod hotelowym parasolem. Myślę, że najlepszy namiot to taki, który można kotwiczyć w podłożu, i powinien być jasnego koloru, by nie nagrzewał się, nie powinien być mały, i mieć jakie przewietrzniki.
    • hosta_73 Re: Namiot plazowy 09.08.24, 08:00
      Ja używam.
      A najfajniejszą rzeczą która miałam na plażę był parasol z trzema jakby ogonami, na końcu których były kieszenie, do których można było nasypać piasku lub dać kamieni. Dwa lata temu chciałam kupić drugi taki sam i już nie było, były tylko te z linku, który wrzuciłaś wyżej. Też fajne ale nie tak jak mój stary.
    • koronka2012 Re: Namiot plazowy 09.08.24, 08:01
      Jak najbardziej się używa można wszędzie kupić.
      Lubię je po zabezpiecza zarówno przed wiatrem jak i daje trochę cienia
      Teoretycznie najwygodniejszy jest ten popup, Ale ostatnio składałyśmy go z koleżanką przez godzinę….

Ja mam tradycyjnie składany (tzn materiał + rurki) daszek, Łatwiej go spakować do walizki a brałam go parę razy, np na hiszpańskie wybrzeże Atlantyku, bardzo się tam przydał
      • princesswhitewolf Re: Namiot plazowy 09.08.24, 08:37
        >Ale ostatnio składałyśmy go z koleżanką przez godzinę….

No wlasnie. I tak takowy zniszczylam. Niby najlatwiejszy w uzytku ale w praktyce co innego.
        • szarmszejk123 Re: Namiot plazowy 09.08.24, 09:13
          Ta, łatwiejszy... Ile pan lekkich obyczajów poleciało, w różnych językach, jak próbowaliśmy to złożyć, to nie zliczę 🤣
          • princesswhitewolf Re: Namiot plazowy 09.08.24, 09:26
            No właśnie.
            • szarmszejk123 Re: Namiot plazowy 09.08.24, 09:31
              My używaliśmy na szczęście tylko przez kilka tygodni kiedy pies był mały i nie mógł zostać sam w domu, a nie chcieliśmy go ugotować na słońcu:p
              Oddałam z ulgą i życzeniem powodzenia 🤣
          • eliszka25 Re: Namiot plazowy 09.08.24, 15:17
            My sobie taki kupiliśmy kiedyś. Rozłożyliśmy raz i faktycznie rozkładał się praktycznie jednym ruchem. Złożyć próbowaliśmy we czwórkę i skończyło się tak, że połamany namiot wylądował w śmietniku, taki był łatwy do złożenia 🤣

Teraz od kilku lat mamy taki parasolo-namiot i spisuje się świetnie.
    • sarah_black38 Re: Namiot plazowy 09.08.24, 08:54
      princesswhitewolf napisała:

> Czy w Polsce na plazach uzywa się specjalnych namiotow ( alternatywa dla paras
      > oli)?
      > Jakie sa najnowsze trendy i co sie najlatwiej rozklada?

Ja używam namiotu tego na literę Q ze sklepu na D wink , rozkładany w 2 sekundy ( składa się to ustrojstwo dłużej big_grin i potrzeba trochę wprawy) . Nad Bałtykiem mocno wieje więc, parasole się nie sprawdzają. A ten namiocik chroni od wiatru , słońca i deszczu.
      • princesswhitewolf Re: Namiot plazowy 09.08.24, 09:04
        Tego zaczynajacego sie na quech**?

A czy doprowadzic potrafi do wscieklosci przy skladaniu z powrotem czy tak tylko troche?
        • sarah_black38 Re: Namiot plazowy 09.08.24, 09:15
          Tak, to ten. Żeby złożyć trochę wprawy trzeba, ale to nic trudnego. Na YT jest taki filmik pt. ,,Jak złożyć to dziadostwo? " big_grin , facet dobrze pokazuje. Muszę się pochwalić, że to ja zawsze składam, mąż nie ma do tego cierpliwości big_grin big_grin big_grin
          • szarmszejk123 Re: Namiot plazowy 09.08.24, 09:22
            " Na YT jest taki filmik pt. ,,Jak złożyć to dziadostwo? "

Lol 😂
            • princesswhitewolf Re: Namiot plazowy 09.08.24, 09:28
              No wlasnie mi sie marzy taki co by to jakos latwo sie skladal i rozkladal. Ten parasalkowy taki jest ale i tak rozwalilam jak mi powiało mocno. Wygial sie i wylamala szprycha
    • berdebul Re: Namiot plazowy 09.08.24, 10:11
      Parasol, mam ten sam od paru lat, kupiony w Tchibo.
      Namiot pop up się fajnie rozkłada, ale składanie to już nie na moje nerwy. Wybieram parasol.
    • ga-ti Re: Namiot plazowy 09.08.24, 14:47
      Rozłożyć to to pikuś, ale weź to później złóż big_grin
      Mamy plażowy, w jakimś markecie kupiony, ja tego nie potrafię składać. Najśmieszniej, że udawało się przez 3 dni, a czwartego za diabła nie chciał się w odpowiednie kółko zwinąć. Dobrze, że byliśmy na mało zaludnionej plaży, bo dzięki braku młodzieży nie zostaliśmy bohaterami memów wink
      • hrasier_2 Re: Namiot plazowy 09.08.24, 15:09
        No właśnie trzeba wybrać taki by się rozkładał bez żadnych problemów. To jest inwestycja na lata. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.decathlon.pl/c/htc/jaki-parasol-na-plaze-wybrac-na-co-zwrocic-uwage_a414da39-3a05-4d7c-89a8-6781548016b2&ved=2ahUKEwj4xp-2_OeHAxXvcvEDHc_AAtMQFnoECCcQAQ&usg=AOvVaw3GfJES1KraxtI1gLf4YIIF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka