tanebo001 Re: Fenomen Swift 10.08.24, 22:26 Co do tekstów popatrzcie na to Taylor Swift - "Cruel Summer" (Live From Taylor Swift | The Eras Tour) - 4K orgazm. Takich przekątnych ekranów nie mają nawet w Sony. I jeszcze te żywe kurki... A tekst jest taki Wiesz, że ją złapałam (tak, masz rację, chcę tego) Zły, zły chłopak, błyszcząca zabawka z ceną Wiesz, że ją kupiłam (tak, masz rację, chcę tego) To zabija mnie powoli, przez okno Zawsze mam nadzieję, że będziesz pod nim czekał Diabły rzucają kostką, anioły przewracają oczami Co mnie nie zabije to sprawi, że będę cię pragnąć bardziej I to jest nowe, kształt twojego ciała To nostalgia, uczucie, które mam I to jest ohh, whoa oh To jest okrutne lato To jest spoko, tak im powiedziałam Żadnych zasad w kruchym raju Ale ohh, whoa oh To okrutne lato Z tobą Zwieś głowę w poświacie automatu z napojami Ja nie umieram (tak, masz rację, chcę tego) Mówisz, że w tych trudnych czasach tylko to spieprzymy Nawet się nie staramy (tak, masz rację, chcę tego) Odetnij światła reflektorów, lato jest nożem Zawsze czekam tylko po to, żebyś ugodził mnie do żywego Diabły rzucają kostką, anioły przywracają oczami I jeśli będę krwawić, będziesz ostatnim, który się d I to jest nowe, kształt twojego ciała To nostalgia, uczucie, które mam I to jest ohh, whoa oh To jest okrutne lato To jest spoko, tak im powiedziałam Żadnych zasad w kruchym raju Ale ohh, whoa oh To okrutne lato Z tobą Jestem pijana na tylnym siedzeniu samochodu I płakałam jak dziecko wracając do domu z baru (oh) Powiedziałam, że wszystko gra, ale to nie była prawda Nie chcę zatrzymywać tajemnic tylko po to, żeby zatrzymać ciebie I wkradałam się przez ogrodową bramę Każdej nocy tamtego lata, by przypieczętować swój los (oh) I wrzeszczałam, ważne czy nieważne ,,Kocham Cię" , czy to nie najgorsza rzecz jaką kiedykolwiek usłyszałeś? On spogląda w górę, szczerząc się jak diabeł I to jest nowe, kształt twojego ciała To nostalgia, uczucie, które mam I to jest ohh, whoa oh To jest okrutne lato Jestem pijana na tylnym siedzeniu samochodu I płakałam jak dziecko wracając do domu z baru (oh) Powiedziałam, że wszystko gra, ale to nie była prawda Nie chcę zatrzymywać tajemnic tylko po to, żeby zatrzymać ciebie I wkradałam się przez ogrodową bramę Każdej nocy tamtego lata, by przypieczętować swój los (oh) I wrzeszczałam, ważne czy nieważne ,,Kocham Cię" , czy to nie najgorsza rzecz jaką kiedykolwiek usłyszałeś? Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/piosenka,taylor_swift,cruel_summer.html Ktoś mi wytłumaczy co zabija przez okno? Głos przeciętny. Nie jest fo Freddie Mercury... Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Fenomen Swift 10.08.24, 22:41 Chodzi o to żeby ta padaka się rymowała w ich języku: I'm drunk in the back of the car And I cried like a baby coming home from the bar (Oh) Said I'm fine, but it wasn't true I don't wanna keep secrets just to keep you And I snuck in through the garden gate Every night that summer just to seal my fate (Oh) And I screamed for whatever it's worth "I love you," ain't that the worst thing you ever heard? He looks so up grinning like a devil Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Fenomen Swift 10.08.24, 22:42 Ale ktos cie zmusza do sluchania czy lubienia czy co ty wlasciwie przezywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Fenomen Swift 10.08.24, 22:51 Jednak Miley Cyrus lepiej rozwinęła się po kątem wokalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Fenomen Swift 11.08.24, 00:30 Tekst ułożyłoby spokojnie polskie dziecko w podstawówce. Odnośnie głosu - w moim odczuciu nie ma porównania do poprzedniczki rewolucji romantyczno- pop-rockowych, czyli Avril Lavigne. Można porównać, jak obydwie śpiewają dawno temu z Johnem Reznickiem z The Goo Goo Dolls. Jak rozwinęła się Taylor, a jak Avril. Avril to '84, a Taylor '89. Ale niech se TSe TSe bzyka ile tylko chce Daję Jej jeszcze 15 lat z tym repertuarem, potem będzie musiała zmienić nieco stylistykę, target i muzyczne poszukiwania gdyby chciała nadal tworzyć i być uznaną wokalistką. Choć już bez tłumu tych 'groupies'. Ona nic nie musi, nawet już kiedykolwiek zarabiać Teksty mogłyby być jednak o wiele ciekawsze, głos można wybaczyć w przypadku pop-artystek skoncentrowanych na całokształcie jak TS. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Fenomen Swift 11.08.24, 10:29 "Tekst ułożyłoby spokojnie polskie dziecko w podstawówce" Dawaj. Ułóż. Ocenimy tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Fenomen Swift 11.08.24, 10:28 "Ktoś mi wytłumaczy co zabija przez okno? " Jak się nauczysz angielskiego to się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Fenomen Swift 11.08.24, 14:06 Prą cię bardzo. Bardzo jasny i całkiem zgrabny tekst. Tu się nakładają dwa obrazy, faceta grającego przy takiej maszynie gdzie w szklanym pudle są zabawki i się je wyciąga taką łapką i na ogół bezskutecznie, tracąc przy okazji kupę kasy. Jak się uda to jest ekstaza a jak się nie uda (częściej) to jest frustracja. Na to się nakłada obraz autorki, która porównuje go do tej zabawki i jako podmiot liryczny patrzy na faceta który próbuje wygrać zabawkę (za którą z góry zapłacił ale niekoniecznie ją dostanie) i pragnie go mniej więcej tak jak tej zabawki i nią emocje targają a cały świat dookoła wywraca oczami na widok tego jak ona traci głowę. Cieszę się, ze mogłam pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
nostalgia81 Re: Fenomen Swift 11.08.24, 15:22 Miles Davis to mój ulubiony gitarzysta 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś