15.08.24, 08:27
Zainspirował mnie wątek brenya78 w kwestii ocen na booking.
Miałam taka sytuację- przyjeżdżamy do wynajętego na booking mieszkania, cena niemała, opinie były 9,4
Mieszkanie nieposprzątane, brudno, syfiasto pościel używana, niezdjeta.
Dzwonimy, telefon nieodebrany, zresztą właścicielka w innym kraju. Piszemy do niej na booking, na whatsapp ale póki co cisza. Potem za godzinę oddzwania pani sprzątająca że zapomniała, że jej się daty pomyliły, że przeprasza bardzo i przychodzi posprzątać, robi wszystko co należy, my jesteśmy na mieście. Właścicielka oddaje nam 300 euro. Pytanie brzmi, jaka ocenę wystawiacie? Czy opisuje historie ze szczegółami i dobrym zakończeniem czy oceniacie bez opisu?
Czy chciałybyście przeczytać taka ocenę jako następni wynajmujący i czy by Was zraziła do mieszkania czy nie?

Obserwuj wątek
    • panna_lila Re: Booking 15.08.24, 08:33
      Opisuję jak było i jeśli jestem zadowolona z miejsca i je polecam, piszę o tym i nie obniżam, tez pisząc w komentarzach, że nie obniżam, bo miejsce super
      • midge_m Re: Booking 15.08.24, 09:03
        Miałam zrobić tak samo w podobnie sytuacji do Agiq (ale okazałam się za leniwa na wystawianie komentarza). Mieszkanie w fajnej lokalizacji, super oceny, i relatywnie tani wynajem. Ponieważ jechaliśmy autem to rano dałam znać o której mniej więcej będziemy, pani mi odpisała że ok i że prosi o informację gdyby coś się miało zmienić. Trafiliśmy na korek, dałam znać że będziemy później a na godzinę przed naszym przybyciem potwierdziłam że będziemy zgodnie ze zmienioną godziną (tu już pani nic nie odpisała). Dojeżdżamy na miejsce, nikogo nie ma. Dzwonię na Whatsappa, nikt nie odbiera. Trochę się wkurzyłam a trochę mieliśmy stracha że trafiliśmy na scam i teraz trzeba będzie szukać czegoś na gwałt, w ukropie i na pewno za wyższą cenę. Zadzwoniłam na Booking. Przemiły pan sam dodzwonił się do właścicielki i potwierdził że będzie za 20 minut (jakoś od Booking była w stanie odebrać). Finalnie wszystko było ok, mieszkanie super, pani mnie przeprosiła z 10 razy. Gdybyśmy mieli wystawiać ocenę to dałabym jej wysoką, ale opisałabym tę sytuację.
        • agiq_agiq Re: Booking 15.08.24, 09:13
          No właśnie ja się wahałam i w końcu nie wystawiłam oceny w ogóle. Bo najpierw miałam dać wysoka bez opisu, potem że jednak dam wysoka ale opiszę, potem stwierdziłam że mnie taki opis mimo wysokiej oceny i tak by odrzucił więc w sumie po co. I koniec końców zostawiłam bez oceny.
          • midge_m Re: Booking 15.08.24, 09:31
            No ja zrobiłam tak samo. Chociaż ten brak kontaktu z właścicielką nie był fajny, ale chyba poczuliśmy taką ulgę że nie okazało się to oszustwo że jakoś nie czułam urazy.
          • kurt.wallander Re: Booking 19.08.24, 00:24
            Ja dałabym wysoką ocenę (jesli apartament na to zasługiwał), wspominając w opinii o problemie i o tym, że został szybko rozwiązany i że dostałam jeszcze rekompensatę pieniężną.

Panie sprzątające to też ludzie - no może sie zdarzyć, że nawali, zapomni, pomyli daty. Chyba ważniejszy od początkowej wpadki byłby dla mnie sposób rozwiązania problemu, a ten wydaje się być satysfakcjonujący.
    • brenya78 Re: Booking 15.08.24, 09:00
      Jeśli dostałam rekompensatę to nie bruzdze w opinii - kazdemu sie moze zdarzyc, w hotelu po prostu kazaliby vi czekać na recepcji zanim przygotują pokój. Chyba że przeczytam w innych opiniach że zdarza się to nagminnie, to wtedy faktycznie dopisze w swojej.

Jednak byłby duży minus za brak natychmiastowego kontaktu z właścicielem.
      • agiq_agiq Re: Booking 15.08.24, 09:15
        Ocena byłaby pozytywna, ale w końcu nie dałam żadnej, zepsuć ogólnej nie zepsułam a opis szczegółów mógłby w sumie zniechęcić..
        • hermenegilda_zenia_is_back Re: Booking 15.08.24, 13:41
          Ale dzięki temu kogoś byś ustrzegła przed podobnym losem. Nie mam skrupułów. Kiedyś tak wylądowałam - super nowy apartament, ale pełno niedoróbek, bo właściciel chciał zdążyć przed sezonem i co chwila coś nie działało. Pani była responsywna, ale co z tego, skoro przez 3 dni nie mogłam gotować, bo wywalało korki non stop. Co tego, że pani po tych 3 dniach przeniosła nas do innego , jeszcze lepszego apartamentu, jak połowę pobytu mi spieprzyła. Apartament dla innych będzie tak samo upierdliwy, bo wątpię, żeby właściciel
          Jeszcze raz zrobił instalacje elektryczną. Więc bez żadnych oporów opisuje i oceniam takie miejsca
    • blasckbird13 Re: Booking 15.08.24, 09:00
      Wystawiam pozytywną ocenę, nie wspominając o incydencie. Właścicielka przecież nie ponosi winy za błąd sprzątaczki. Winy nie, odpowiedzialność - tak, i wywiązała się z niej koncertowo.
    • damartyn Re: Booking 15.08.24, 09:13
      Wystawiam pozytywną ocenę.
    • leosia-wspaniala Re: Booking 15.08.24, 11:53
      Nie wiem, jak trzeba mieć nudne życie, żeby opisywać coś takiego w komentarzu. Ludzie popełniają błędy, wyobrażam sobie stres pani sprzątającej, kiedy dowiedziała się, że pomyliła daty. Problem rozwiązany, kasa oddana. Mogłabym tylko napisać, że obsługa obiektu bardzo dobra. A ocenę to nie wiem, jaką bym wystawiła, przecież tam nie byłam
    • ichi51e Re: Booking 15.08.24, 12:03
      Chyba nie wspominam jeśli faktyczni była to pomyłka i zrządzenie losu. Właścicielka wydaje się zachowała się ok (poza tym nieodbieraniem) na ocenę gwiazdkową to u mnie nie wpływa ale jeśli bardzo chcesz można te historie zamieścić w komentarzu
    • dni_minione Re: Booking 15.08.24, 12:29
      A te 300 e to całkowity zwrot jednego lub kilku dni pobytu? Bardzo uprzejme to ze strony właściciela, może sobie to odbije sprzątaczce z pensji.
      Gdyby poza incydentem wszystko było ok, czyli zgodne z opisem/oczekiwaniami, wystawiłabym adekwatną ocenę. Ale mimo np. 10/10 dodała informację, że zastałam mieszkanie nieposprzątane i krótko opisała, co zrobiłam w tej sytuacji. I że dostałam rekompensatę.
    • areyoubetter Re: Booking 15.08.24, 13:03
      Jeśli oddała Wam 300 euro, to głupio byłoby wystawić negatywa. Albo się nie bierze zwrotu i wtedy można opisać sytuację,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka