Dodaj do ulubionych

Modowo doradowo zawodowo

22.08.24, 10:16
Jak wiecie zapewne, jestem modową sierotą, ale od czego ematka i jej wsparcie. Potrzebuję (do)rady w kwestii ubrania się na duże wydarzenie branżowe - kilka dni więc kilka zestawów
Wymagania:
- coś więcej niż dżinsy i tiszert, ale nie poziom garnituru. To znaczy jakieś proste dżinsy i marynarka też spoko, nie musi być super elegancko
- bardziej klasycznie i neutralnie niż olśniewa znajomością trendów
- wygodnie i praktycznie, ma wyglądać dobrze po kilku godzinach pracy w ruchu, dużo będę chodzić, więc żadne piękne i niewygodne buty
- pasuje na 160 cm wzrostu - w sklepach większość prezentują wysokie modelki i kompletnie nie umiem sobie wyobrazić, czy to może dobrze wyglądać na mnie

Na razie mam jeden zestaw proste ciemne dżinsy i biała koszula taka luźna, jakie buty do tego?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:20
      Mała czarna + marynarka? Ja bym postawiła na sukienki i do tego buty na niewysokim obcasie, ewentualnie baleriny.

Do jeansów i koszuli założyłabym czułenka, ale nie wiem jak się czujesz w tego typu obuwiu.
      • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:25
        Nie dodałam - sukienki nie bardzo (chyba że wieczorny bankiet, ale takie to mam) bo możliwe, że będę się gdzieś wspinać, wchodzić itp. A poza tym to jest branża, gdzie kobiet jest bardzo mało, więc w małej czarnej będę za bardzo na siebie zwracać uwagę
        • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:02
          No to chyba dobrze, że będziesz się wyróżniać. Jestem team sukienka. A jak będą kazali Ci się wspinać, to masz wymówkę, że w sukience nie wypada.
          • m_incubo Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:17
            Świetna rada, jak wybrać strój niedopasowany do okoliczności.
            Ona raczej ma zamiar wziąć czynny udział w tym wydarzeniu, a nie zostać cały dzień w hotelu, bo ma sukienkę, pończochy i nie będzie ryzykować, że jej oczko pójdzie.
            • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:22
              Pończochy? A kto teraz ponczochy nosi? I dlaczego miałaby zostawać w hotelu na litość. Nie wiem o co chodzi z tym wspinaniem, ale brzmi głupio.
              • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:26
                Ale co brzmi głupio? Że mała czarna to nie jest strój do wchodzenia po drabinie?
                Pończochy to akurat mi się zdarza nosić, ale zdecydowanie nie jest to ta okazja 😀
                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:28
                  Głupio brzmi wspinanie się po drabinie na imprezie dla dorosłych ludzi. Ja bym założyła sukienkę właśnie po to, żeby nie uczestniczyć w czymś takim.
                  • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:32
                    Prościej wybrać pracę, w której nie ma takich elementów. Ja wiem, na czym moja praca polega i chcę dopasować strój adekwatny do tego, co robię
                    • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 16:51
                      Myślałam, że utrzymujesz się z pisania a nie z biegania po drabinie 😜
                      • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 17:00
                        Myślenie nie jest Twoją mocną stroną 😀
                        • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 17:13
                          Myślisz, że jak mnie obrazisz to sama zaczniesz myśleć. Baba 42 lata a na imprezę się ubrać nie umie. No naprawdę. Pod kamieniem się chyba chowałaś.
                          • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 17:41
                            Na imprezę umiem smile Ale fakt, że modowo jestem słaba i to przyznaję
                            • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 21:29
                              Jak umiesz na imprezę to się na nią ubierz. Tu nie chodzi o modę, tylko o to co tobie się podoba i w czym się dobrze czujesz. Skąd inni mają to wiedzieć.
                              • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 23.08.24, 00:53
                                Ale ja nie pytam o ciuchy na mprezę
                                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 23.08.24, 01:46
                                  „Duże wydarzenie branżowe” to nie jest impreza?
                                  • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 23.08.24, 09:11
                                    Impreza w znaczeniu party? No nie. Na wieczorny bankiet to wiem, jak się ubrać
                                    • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 23.08.24, 15:20
                                      A ktoś mówił, ze to wieczorne party. To jakiś spęd jest zapewne. Więc w sumie wszystko jedno co na siebie włożysz.
                                      • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 23.08.24, 15:49
                                        No właśnie nie wszystko jedno. Wydarzenia typu "spęd" nie znam, może tam rzeczywiście idzie się w czymkolwiek
                                        • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 23.08.24, 15:58
                                          Jak nie znasz to poznasz. Militarny spęd trwający kilka dni. Załóż dresy, jeansy albo bojówki i T-shirt. Wpiszesz się w ogólny trend modowy.
                          • ta_jedna_karen Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 21:01
                            Ojejejejej Fogito wróciła z Hameryki nie w humorze, czyżby ukochany małżonek odwiózł na wcześniejszy samolot?
                            • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 21:28
                              Znowu bajki piszesz? Jestem w Stanach ku twojej rozpaczy zapewne.
                  • lucjan.czerwony55 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:48
                    Jak zwykle musisz wiercic dziure w czyms czego nie rozumiesz..
        • cranberries1983 Re: Modowo doradowo zawodowo 23.08.24, 09:13
          jaka to branża?
          • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 23.08.24, 15:21
            Militarna
    • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:25
      Kiedy to wydarzenie? Bo to zależy od pory roku jednak. Ja bym wyjęła z szafy luźne spodnie, marynarkę, top pod marynarkę i na nogi mokasyny. Albo poszłabym w sukienki midi. Celowalabym też w garnitury, bo one świetnie wyglądają zawsze, ale takie bardziej casual. Buty możliwe, że wybrałabym też sneakersy, ale w wersji bardziej klasycznej niz wymyślnej.
      • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:50
        Lada moment, może być nieziemski upał lub chłodno, trudno przewidzieć.
        Mam takie białe skórzane proste sneakersy.
        Luźne spodnie i top brzmi nieźle, tylko gdzie szukać takich luźnych na mój wzrost?
        • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:56
          Pojęcia nie mam, ale możesz skrócić przecież. Przy tej modzie spodni co obecnie to na swoje 168 też skracałam, bo bym po nich deptala.
        • szarmszejk123 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:29
          W sieciowkach dla młodzieży:p
          Ja tam szukam na chude, są dzielone wzrostem:p
          • szarmszejk123 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:42
            Pierwsze z brzegu z c&a, do wyboru 158 i 164, może któryś byłby dobry. Ale w innych powinnaś znaleźć coś ładniejszego:p
            • szarmszejk123 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:46
              A H&M ma chyba w ogóle linie petite
            • eriu Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 16:05
              Szerokie spodnie to nie jest dobry strój do chodzenia po drabinie. Chyba, że ktoś lubi sobie przydepnąć i spaść z drabiny.
        • kasiamat00 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:01
          Zalando? M&S, C&A, H&M, Brax, Boss, Esprit... To tak na szybko, mam wrażenie, że większość niemieckich marek ma spodnie w 3 długościach.
        • sajgonetka Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 17:09
          Moja koleżanka, wzrost 168 cm, kupuje często w smyku. Tam są fajne fasony, czasem żałuję że dla dorosłych takich nie ma.
          • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 17:08
            Pokaż coś przykładowego ze smyka, co ma fajny fason i się nadaje dla dorosłej kobiety.
        • gaga-sie Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 17:56
          W Reserved. Mam stamtąd fajne czarne spodnie chyba z modalem. Maja krótszy fason, na niskie osoby pasują bez skracania.
    • pepsi.only Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:30
      Buty? Ja w takich sytuacjach stawiam na wygodę- baleriny, sandałki- mam czarne lakierowane paseczki, lub białe trampki.
      Albo wręcz przeciwnie- trampki w mocnym kolorze ( mam żółte i kobaltowe, i w tej sytuacji wybrałabym pewnie kobaltowe trampki convers)

Skoro masz dżinsy i białą koszulę, to na kolejny dzień wzięłabym kolorową koszulę. Oraz błękitną. I błękitną w biały prążek.
      To już 4 zestawy wink
      Nie no żarty żartami, ale do dżinsów koszula, i już jest spoko.
      Można zamiast dżinsów chinosy, nie będzie bardzo zobowiązująco, ale pasują. Kwestia, jaki pasek- jak np beżowe chinosy z czarnym lakierowanym paseczkiem, to wyglądają dość dość. Jak pleciony to bardziej swobodnie i boho, (zwłaszcza jak do tego biała luźniejsza koszula)
      Jeśli nie spodnie to spódnica ołówkowa, czarna, z dzianiny. Z koszulą luźną.

Gdyby miało się zrobić chłodno (wszak już końcówka sierpnia, poranki bywają chłodne, dziś było 13stopni) to na takie okazje mam cienkie ponczo w kolorze granatowym- z Kappahal. Można ponczo narzucić na koszulę i wsunąć w dżinsy, zawiązać w supełek, puścić po skosie lub zrobić jako "pudełkowe" (nie wiem czy dobrze to określiłam).
      Możesz też zamiast żakietu założyć ramoneskę.
      • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 16:05
        czemu w ogóle pasek do chinosów? spódnica ołówkowa do chodzenia po drabinie? poncho? ma specjalni kupować poncho, bo zimno? to chyba lepiej po prostu marynarkę
    • afro.ninja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:32
      Dobra jakościowo lniana koszula, lniane spodnie. nawet spodenki do kolan. Buty dopasowane mokasyny, ewentualnie eleganckie sneakersy.
      • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:50
        Len z całą pewnością nie będzie wyglądać dobrze po kilku godzinach w ruchu.
        • kk345 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:23
          Fakt. Plus: spodenki do kolan nie nadają się na okoliczności zawodowe.
          • afro.ninja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:32
            A dżinsy pasują? Bo często widuję ludzi w zawodach na świeżym powietrzu po prostu w dzinsach i koszuli. No wybitnie elegancko nie wyglądają.
            • kk345 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:43
              Tak, grruu nie pracuje w banku, więc dżinsy pasują do smart casual na "duże wydarzenie branżowe", krótkie spodenki już nie. Kwestia długości.
              • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 16:06
                zależy jakie dżinsy. na pewno nie rurki
            • bieda_tubka Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:43
              nie zawsze trzeba wyglądać wybitnie elegancko, rzekłabym, że coraz bardziej jest to passe bez wielkiej okazji. dżinsy + koszula są ok.
    • bei Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:33
      Szersze spodnie dresowe, koszula w jednym kolorze, biżuteria, buty sportowe. Szersze jeansy, koszula, buty wygodne. Spodnie wizytowe, bluza bawełniana od dresu, rozpinana, na szyję perełki . Garnitur- szerokie spodnie, luźna marynarka, buty sportowe. Garnitur może być w paseczki ( h&m),albo w kolorowe napisy ( Naoko). Szerokie jeansy, cieniutki kardigan. Szerokie spodnie i kardigan. Szerokie spodnie (typ garniturowy) i koszula.
      • bei Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:37
        Dobrze jest dodać by przełamać styl, albo go podkreślić jakieś perełki na szyję, zawiązać gawrosze na szyi albo nadgarstku lub przy szlufce spodni. Jak masz jeansową kurteczkę to również- kurtka, top, szerokie spodnie, mogą być dresowe ( tylko materiał w dobrej kondycji, nie takie wymęczone , wygniecione, wypchane czy z kuleczkami”
        • pepsi.only Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:40
          Bei, no nie wiem, ja tam nie jestem przekonana do tych szerszych, a nawet szerokich spodni,
          biorąc pod uwagę 160cm wzrostu autorki wątku.
          • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:45
            Mam nieco więcej, ale też nie byłam przekonana. Są ok, pod warunkiem, że są dopasowane w talii i noszone raczej z krótką, bądź wsadzoną do środka górą. Wtedy nawet optycznie wydłużają nogi.
            • bei Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 16:21
              Moja koleżanka ma 156 cm, i ma duży biust i ma rozmiaru 36, tylko większy, a w szerokich spodniach wygląda świetnie. Autorka jeśli dobrze ją kojarzę- jest szczupla i wysportowana , jestem pewna, że takie młode kombinacje są dla niej
      • 35wcieniu Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:37
        coś więcej niż dżinsy i tiszert

Szersze spodnie dresowe

No totalnie. tongue_out
        • bei Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 16:24
          Nie mam daru do tłumaczenia, widziałam takie stylizacje na żywych osobach ( np nowoczesna stodoła- instagram), i myślę, że i Ty byś nie widziała w nich niestosowności
      • kropkaa Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:41
        bei napisała:

> Szersze spodnie dresowe, koszula w jednym kolorze, biżuteria, buty sportowe.
        > (...) bluza bawełniana od dresu (...)

Dresy na wydarzenie branżowe? O ile mi wiadomo, Gruu nie będzie przestawicielką ani siłowni ani sprzętu sportowego.
      • lauren6 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:40
        > Szersze spodnie dresowe

🤦‍♀️

> buty sportowe

🤦‍♀️🤦‍♀️

> bluza bawełniana od dresu, rozpinana, na szyję perełki

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

> Garnitur może być w paseczki ( h&m),albo w kolorowe napisy

Tak, najlepiej napisy "sexy", "love". Jak żona Millera na spotkaniu z cesarzem Japonii.

Sierpień, a już mamy mocnego kandydata na modowy wątek roku.
    • alpepe Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:35
      Postaw na sukienki, szukaj w petite.
      • alpepe Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:39
        I są sukienki outdoorowe, bez dziwnych wzorów, pasowałyby.
    • 35wcieniu Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:36
      Wzięłabym dżinsy i marynarkę, chyba że lubisz chinosy i tego typu spodnie. Ogólnie stylówa "na Kate po godzinach" tongue_out
      https://pagesix.com/wp-content/uploads/sites/3/2024/01/74627995.jpg?resize=744,496&quality=75&strip=all

https://media.zenfs.com/en/aol_uk_yahoo_life_us_192/c9f92a6ba2f035eabeff202b77aca17c
      • kk345 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:43
        I to jest dobra dorada!
      • towarzyszka_leila Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:51
        Dorada idealna.
        Natomiast widzę, że Kaśka siedzi na ławeczce w trampkach Superga, które są piękne, jednak ja w tym samym modelu (ach, mam buty jak Księżna Walii) nie daję rady chodzić, tak są niewygodne.
        • afro.ninja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 13:06
          No raczej w tak obcisłych rzeczach, przykładowo w tej marynarce też nie będzie popylać kilometrów. To jest dobra stylizacja wyjść, usiąść i do domu. Zwłaszcza te trampki na cienkiej podeszwie.
          • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 16:54
            Dla mnie to bardzo wygodna stylizacja, często tak chodzę ubrana, a w trampkach na cienkiej podeszwie bardzo często pokonuję wiele kilometrów na różnych wyjazdach.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 10:11
        Bardzo fajne zestawy.
    • kropkaa Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:38
      Na wydarzenie branżowe nie założyłam bym dżinsów. Spodnie materiałowe - chinosy, takie właśnie lekko dopasowane, przed kostkę będą teraz dobrze wygąldać. Albo zwykłe letnie spodnie o normalnej długości tylko w jasnym kolorze. A jak nie chcesz ostawać kolorem to granatowe spodnie też materiałowe w kant albo i nie.
      Do tego każda bluzka koszulowa czy koszula, baleriny, jakieś zabudowane w palcach sandałki na koturnie, biżuteria i masz look prawie ja JLP w Barcelonie wink
      • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:50
        To taki typ imprezy że dżinsy jak nie będą dziurawe będą spoko. Część będzie w bojówkach wink Ja chcę trochę klasycznej, dlatego dżinsy i koszulę wybrałam, ale nie chcę codziennie tak samo
        • em_em71 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 17:25
          Właśnie miałam zapytać... to laski już nie noszą bojówek i topów na ramiączkach?
          • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 18:16
            Zależy gdzie... Do biegania w terenie jak gorąco to mi się zdarza w bojówkach i topie, tylko nie takim na cienkich ramiączkach, ale to co innego
    • kurt.wallander Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:57
      Ja założyłabym pewnie materiałowe spodnie, nawet takie jak garniturowe, w kant (luźne, chyba, że wolisz blisko ciała, ale modniejsze teraz szerokie), i do tego koszula albo dobrej jakości T-shirt (może być też np. dzianinowy T-shirt), a buty nawet sportowe, żeby było wygodnie. Albo jakąś wariację na temat oksfordów.

Z rozmiarami nie pomogę, sama jestem niska, i albo szukam w rozmiarówce dla niskich (petite) albo takich, które w opisie mają długość do kostki, długość skrócona itp. Czasem sklepy online podają długość spodni po wewnętrznej np. Massimo Dutti, chyba H&M też). W ostateczności daję krawcowej do skrócenia.

z koszulą, tylko buty do wymiany

https://static.massimodutti.net/assets/public/bf25/dbe0/5b7741a28d12/1b3fa2703d99/00000111700BAHU-o1/00000111700BAHU-o1.jpg?ts=1724245524571&w=1024

tu połączenie szerokich spodni ze sportowymi butami

https://image.made-in-china.com/202f0j00NZOiFvSIibkL/Loose-Casual-Pants-Women-Trousers-Office-High-Waisted-Wide-Leg-Wholesale.jpg

z T-shirtem

https://nz.kowtowclothing.com/cdn/shop/files/wide_leg_pant-black-02.jpg?v=1706139530&width=1946
      • kropkaa Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:56
        2 i 3 to strój do szkoły dla nastolatki.
        Biały, luźny tiszert to nie jest ubiór na oficjalne okazje.
        • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:21
          Okazja pracowa, ale nie oficjalna. Obstawiam jakieś targi z elementem integracji.
        • kurt.wallander Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:44
          kropkaa napisała:

> 2 i 3 to strój do szkoły dla nastolatki.
          > Biały, luźny tiszert to nie jest ubiór na oficjalne okazje.

W dwa chodziło mi o pokazanie spodni z butami, bluzkę należy pominąć.
          Jesli chodzi o biały T-shirt (dobrej jakości, nieprześwitujący, nieszmaciany), to moim zdaniem pasuje, ale oczywiście mozna założyć koszulę.
      • towarzyszka_leila Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:23
        Dałabym wiele za tak doskonale układające się szerokie spodnie jak na zdjęciu 1! Żebyż jeszcze były z jakiejś wełenki cienkiej, ech, szukam od lat
        • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 16:53
          Mam takie z AnnTylor. I są z wełny cieniutkiej. Ale coraz więcej takich jest z czegoś sztucznego.
          • towarzyszka_leila Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 17:21
            O dzięki Ci, ematka jest dobra na wszystko! W wełnę aż trudno uwierzyć, zalew ciuchów sztucznych jest przerażający. Ostatnio w jednym butiku mierzę spodnie, leżą cudnie, a że trudno dobrać spodnie, napalam się, po czym patrzę na skład a tam 70% poliamid! Za jedyne 230 zł.
            • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 17:28
              Ale niestety już nawet te lepsze firmy wrzucają wszędzie plastik a ceny jak za wełnę. Byłam w Brooks Brothers i przymierzyłam fajne spodnie i dwie spódnice. Niestety wszystko miało około 80% plastiku i odłożyłam. W Ann Taylor też już większość sztucznych ubrań. Kiedyś jak weszłam to minimum dwie sukienki wyniosłam i spodnie. Teraz rzadko coś upoluję. Te z wełny to takie właśnie upolowane.
        • kurt.wallander Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 20:44
          towarzyszka_leila napisała:

> Dałabym wiele za tak doskonale układające się szerokie spodnie jak na zdjęciu 1
          > ! Żebyż jeszcze były z jakiejś wełenki cienkiej, ech, szukam od lat

Te są z Massimo Dutti, niestety, większość składu to wiskoza (7% wełny)

Jest trochę takich spodni na zalando, ale ceny od 1 tys. PLN.
          • kurt.wallander Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 20:46
            te są 100% wełny
            www.massimodutti.com/pl/welniane-spodnie-o-prostym-kroju-z-plisami-od-dwuczesciowego-kompletu-l05009710?pelement=44158252&colorId=802&style=5
            • kurt.wallander Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 20:51
              I M&S: www.marksandspencer.com/en-pl/pure-wool-wide-leg-trousers/p/P60633375.html#index=0
    • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 10:58
      Takie coś ok?
      • kurt.wallander Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:11
        Tak, tylko gołe pachy jednak bym przysłoniła, czyli wersja środkowa, albo krótki przylegający kardigan zamiast marynarki.
        • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:18
          A co jest nie tak z gołą pachą w pracy, w lecie? Nie na wszystkie spotkania należy przychodzić w garsonce.
          • kurt.wallander Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:44
            Nie wiem co. Mnie się tak nie podoba, szczególnie wersja nr 1, z koszulką a'la belizna
          • kk345 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:47
            Poszłabyś do pracy w koszulce z pierwszego zdjęcia?
            • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 13:36
              Oczywiście, zdarzało mi się zakładać takowa do spódnicy, spodni w te upały. A wierz mi, że zawód mam iście garsonkowy, przynajmniej w wyobrażenie klientów. Na szczęście czasy się zmieniły i styl też.
            • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 13:39
              Przecież zależy jaka praca. Zakładam że tak siedzę w centrum prasowym i klepię w komputer, a jak trzeba będzie iść do ministra to zarzucam marynarkę
      • kropkaa Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:28
        1. Góra zbyt odsłonięta. Z jakąś krótką, dopasowaną marynarką może być super.
        2. Dżinsy zamieniłabym na spodnie materiałowe.
        3. Wiem, że na IG to aktualnie modny trend te kamizelki na gołe ciało, mnie osobiście nie przekonuje - mam wrażenie, że czegoś tu brakuje - koszulki/ bluzki pod spodem?
        • nuta15 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 13:37
          Trzeci zestaw z kamizelką jest bardzo w trendach, ale do pracy pod kamizelkę trzeba założyć prostą dzianinową bluzkę albo koszulę. Bardzo fajne są bluzki mikaja z Tatuum, mają fason podobny do t-shirtu , ale prezentują się znacznie lepiej niż zwyczajna koszulka. Ja mam te bluzki w różnych kolorach i noszę pod marynarkę, kamizelkę, kardigan.
      • afro.ninja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:35
        W takich spodniach się wspinać?
        • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:47
          Nie na ściankę przecież, raczej po drabince, spokojnie wejdę
      • afro.ninja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:36
        Taka kamizelka do pracy?
        • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:47
          Mnie pytasz? Ja się nie znam dlatego pytam was
          • afro.ninja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 13:06
            Nie pasuje. Odsłonięte ramiona, dekolt, owszem to na drink, lub wycieczkę, ale nie do pracy.
            • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 13:37
              Kamizelka nie pasuje do pracy? To co pasuje w takim razie do pracy latem?
      • lauren6 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:44
        Żadne nie ok.

Pierwsze akceptowalne tylko z marynarką, w drugim jeansy zastąpić chinosami, trzecie to już w ogóle masakra, szkoda gadać. Nie wszystko co modne na IG pasuje na branżową imprezę.
        • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:46
          Ja nie mam pojęcia co jest modne na IG
      • cottonrose Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:51
        😑
      • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:17
        Tak i nie słuchaj ciotek klotek w chinosach, które psują figurę, balerinkach, w których dobrze wyglądają jedynie małe dziewczynki i opiętych kardiganach jak żony ze Stepford. Idź za trendami.
        • hanusinamama Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:24
          Kto tu mówił o takim zestawie. Mówiły o chinosach zamiast jeansów, o luźniejszej marynarce i mokasynach
      • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 13:52
        grruu2.0 napisała:

> Takie coś ok?

nie, żadne z powyższych mi się nie podoba

nie podoba mi się takie zalewanie sylwetki materiałem-wg mnie wygląda to niechlujnie
        pierwsza- jest ok ale bankiet, wieczorne wyjście, eleganckie
        kolejne dwa zdjęcia- niechluj +na ostatnim zdjęciu gołe pachy

masz fajną figurę, podkreśl atuty zamiast je zasłaniac i przeciążac drobną sylwetkę nadmiarem "szmat"
      • taje Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 14:20
        Drugi zestaw ok. Przy czym, jeśli masz zamiar wspinać się po drabinie to lepiej, żeby spodnie nie były takie długie (żebyś nie przydepnęła nogawki, wtedy o wypadek nietrudno).
    • spirit_of_africa Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:22
      Wpisz „Business casual petite women” i zobacz co Ci zdjęcia podpowiedzą . Na Pinterest dużo jest zawsze stylowek. Możesz sobie zerknąć i od razu widzisz czy Ci sie podoba, czy masz już jakieś części garderoby dostępne.
    • cottonrose Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 11:44
      Prosze przyklady
      • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:19
        Lata 90te jak nic 😀 Szczególnie ten sweterek z koszula pod spodem. No i sorry, ale rurki to nie jest elegancki strój do pracy.
        • kurt.wallander Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:46
          zamiast rurek dać cygaretki i będzie spoko
        • kk345 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 12:48
          Rurki według ciebie do pracy się nie nadają, ale już podkoszulka tak?
          • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 13:39
            Top na szerokich ramiączkach? Jak najbardziej tak.
        • majenkirr Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:44
          hrabina_niczyja napisała:
          > Lata 90te jak nic 😀 Szczególnie ten sweterek z koszula pod spodem.

Właśnie chciałam napisać, ze 100 lat temu takie miałam. Ale może moda wróciła?🤷🏼‍♀️
    • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 13:42
      Przeczytałam cały wątek. Biednaś ty 😀
      Co Kasia zachwala to Basia krytykuje, jako całkowicie nieodpowiednie na taką okazję. Co Basia zachwala, to Kasia mówi, że niemodne.
      😀😀😀

Ale wątek pewnie będzie miał powodzenie 🤣
      • kropkaa Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:04
        Bo tak naprawdę: to zależy.
        Z początku wynika, że impreza poważna, potem, że nie aż tak bardzo.
        • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:13
          Poważna, w znaczeniu duża i z rozmachem. Do tego testosteron w powietrzu wisi tak, że można kroić, więc nie wyskoczę w sukienusi wink Do tego to będzie wiele godzin na przemian chodzenia, stania i siedzenia, częściowo na hali, częściowo na zewnątrz.
          W dodatku mało kobiet więc nie mam punktu odniesienia jak się inne ubierają. Faceci to wiadomo: część w mundurach, oficjele i ci co prowadzą panele w garniturach, reszta - od bojówek i tiszertu, przez dżinsy i tiszert, dżinsy i koszulę, do marynarki i chinosów. Więc nie dość że ja w ogóle jestem słaba w takie rzeczy to tu jest trudno
          • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:24
            grruu2.0 napisała:

> Poważna, w znaczeniu duża i z rozmachem.

Ja się domyślam o co chodzi, ale ze nie piszesz to i ja pisać nie będę. Doradzić nie doradzę specjalnie, bo to klimaty dalekie od moich, ale widzę to tak: e ciemne rozszerzane od bioder spodnie, które się tu pojawiają, będą moim zdaniem ok. Do tego jedne ciemne sportowe i jedne ciemne skórzane buty. Jasne koszule. Na pewno co najmniej jedna marynarka pasująca krojem do spodni. Ten krótki sweter z propozycji kotejki byłby ok, ale moim zdaniem to kompletnie nie jest twój styl i będziesz się czuła jak przebrana. Mogę się oczywiście mylić.
            Kitten heel jeśli zgaduję dobrze imprezę - nie! Niewygodne, niestabilne na taką okazję. No chyba że na wieczór.
            • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:30
              Dobrze się domyślasz smile Mam jeden zestaw dżinsy, biała koszula, białe skórzane buty, granatowa marynarka.

Sweterek zdecydowanie - nie mój klimat, buty też muszą być wygodne.

Tyle dobrego że przeglądając po proponowanych zdjęciach wytypowałem że trochę ciekawych rzeczy jest w Reserved, Mango i Mohito i pójdę coś przymierzać. Rozważam jeszcze jakiś kombinezon i do tego opcjonalnie marynarka. I ten odrzucany tu zestaw z kamizelką mi się spodobał, do niego jest marynarka do kompletu, będę przymierzać
              • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:38
                Kombinezon i marynarkę odpuść. Zestaw z kamizelka bierz od razu z marynarka, będziesz miała fajny komplet na chłodniejsze dni.
              • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:11
                Ja akurat jestem fanką kombinezonów. I to zarówno w zestawieniu z marynarką jak i samych. Noszę do sądu i uważam, że bardzo dobrze zastępują zestaw spodnie +bluzka. Tylko wiadomo - nie każdy kolor, nie każdy fason kombinezonu.
                Zestaw z kamizelką też ok plus marynarka jak pisze hrabina.
                • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:16
                  Aha, Zara ma kombinezon wyglądający jak kamizelka zestawiona ze spodniami. Do tego marynarka i byłoby bardzo ok moim zdaniem.
                  • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:25
                    Daniela, jesteś wielka! Nie wiem czy na te okazję, ale jaki cudny kombinezon w Zarze znalazłam, dopisuję do listy przymiarek.
                    • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:31
                      O proszę! Cieszę się, że się przydałam.
                      Jako fanką kombinezonów czuję się usatysfakcjonowana.
                      • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:33
                        Sama zobacz jaki fajny. Tylko żeby jeszcze na mnie leżał dobrze
                        • kotejka Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:36
                          To nie jest dobry ciuch na sytuację formalna
                          Taki bardziej car mechanic
                          Z twoja sylwetka wybierz coś lepszego
                        • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:42
                          Fajny. Niekoniecznie na tę okazję. Chociaż pójdę go obejrzeć w aplikacji.
                          • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:44
                            Obejrzałam. Zmieniam zdanie. To jest miękki, lejący materiał, nie sztywny jak w kombinezonach typu car mechanic. Może się nadać. Oczywiście ostateczną decyzję podjęłabym widząc go w sklepie, na żywo.
                • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 16:11
                  Na mnie kombinezon z marynarka jakoś źle wygląda. A już iść w tym siku to opcja nie ma opcji.
          • koko8 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:30
            Zgadzam się z Danielą - biednaś. Jeżeli jest to impreza o której myślę, to się po prostu ubierz wygodnie, w tym na długą podróż pociągiem. Wygodne buty, szerokie spodnie, żadnych gołych pach i dekoltów.
            • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:42
              Do pociągu to mogę nawet w dresie, potrzebuję strój na miejscu. Dekolty zdecydowanie odpadają, odsłonięte ramiona opcjonalnie do zakrycia marynarka moim zdaniem mogą być
              • koko8 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:57
                Ja bym po prostu celowała w spodnie i koszulę.
                A! I kieszenie, może być moment, że zabiorą ci podręczne rzeczy (to już pewnie przerabiałaś), to przyda się coś na chusteczki i pomadkę nivea.
                • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:59
                  Nie nie, po dogłębnym macanku już niczego nie zabierają smile
                  • koko8 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:04
                    Pojutrze zabiorą. I w ogóle powodzeniawink
                    • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:09
                      A nie nie, nie ta impreza jednak. Wrześniowa smile
                      • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:11
                        Tak. Ja obstawiałam tę wrześniową 😀
        • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:18
          Oczywiście trochę zależy i tu akurat obawiam się, że ematki, nie mając doświadczenia akurat na takiej imprezie, nie będą do końca mogły doradzić. Ale trochę jednak nie zależy i to mnie rozbawiło "balerinki i rurki" a potem "absolutnie nie balerinki i rurki, bo niemodne!"

• grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:23
            Dlatego na początku zaznaczyłam, że to jest miejsce w którym nikt nie ma pojęcia o modzie, więc to nie jest ważny punkt odniesienia smile
          • koko8 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:35
            daniela34 napisała:

> Oczywiście trochę zależy i tu akurat obawiam się, że ematki, nie mając doświadc
            > zenia akurat na takiej imprezie,

zdziwiłabyś się tongue_out
            • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:42
              Jeszcze mi tam ematek brakowało do szczęścia 🙄
              • kropkaa Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 14:57
                Ematek, jak ematek, ale jakiś Józek albo inny incel w za dużej koszuli może przemknąć big_grin
                • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 19:38
                  🙄
                • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 19:44
                  Nie no żadnego z naszych forumowych maczo się tam akurat nie spodziewam, ale moi ulubieni komandosi z brzuszkami hodowanymi podczas misji w Call of duty na pewno będą 😀
    • kotejka Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 13:47
      zrobilabym taka kapsule - dwie pary butow
      klasyczne loafersy w stylu penny shoes, bez metalowych pizdrykow
      w czerni, alboo klasycznym brazie
      nizutkie chanelki, albo plaskie, albo na malenkim obcasiku kitten
      bez i czern - albo baletki, albo sling backi
      doly - dwie pary - szersze garniturowe i cygaretki
      jesli nie sukienka, to wystarczy
      gory - bardziej kobiece bluzki
      dobrze skrojona marynarka
      topik czy tshirt dobrej jakosc, trencz
      bazowy kardigan, moze byc o kroju chanel
      tu np taka kapsula
    • elenelda Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 15:37
      1. Dżinsy, biała koszula, baleriny (mogą być z odkrytą piętą, popatrz na beżowe z czarnym noskiem);
      2. Dżinsy, t-shirt, marynarka w neutralnym kolorze - beżowa?, baleriny;
      3. Szorty (bardzo fajnie nosi je Meghan Markle), koszula, baleriny, marynarka jeśli będzie chłodniej;
      4. T-shirt albo koszula albo prosta dzianinowa, cienka bluzka, spodnie (szerokie lub chinosy), sneakersy albo baleriny.
      Do tego pasek, fajna torba i jesteś ubrana.

• thank_you Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 16:28
      https://i.pinimg.com/originals/d0/70/a7/d070a7c9ce7288502174d52b50d2f0d4.jpg

https://i.pinimg.com/736x/08/e0/a8/08e0a88dc614eca88bc2411ae71d8b16.jpg

i.pinimg.com/736x/ba/97/d5/ba97d51f23b8d82b66a7daf94bbb5042.jpg (Ten w lewym dolnym rogu nie podoba mi się)

• thank_you Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 16:29
        https://i.pinimg.com/736x/ba/97/d5/ba97d51f23b8d82b66a7daf94bbb5042.jpg
      • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 19:28
        To jest obiektywnej ładne ale tak bardzo nie w moim stylu że szukam dalej
        • thank_you Re: Modowo doradowo zawodowo 23.08.24, 15:43
          To luźna inspiracja. Do tego wszystkiego możesz założyć sportowe obuwie, poczarować z szerokością spodni (ja uwielbiam szerokie, opadające na biodra).
    • shmu Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 20:41
      Tekst linku
      Podoba mi się większość stylizacji z tej grafiki i jest w czym wybierać. Zobacz, może cześć rzeczy już masz w domu. Twój wzrost nie ma znaczenia do stylizacji, bo tego co kojarzę, jesteś proporcjonalna i szczupla, więc trudno ci będzie zrobić sobie krzywdę. W tych stylizacjach podoba mi się to, że nadają się na business casual, są w miarę wygodne, kobiece, ale też stonowane (obcisłe spodnie, ale luźniejsza bluzka/dłuższa marynarka, czy obcisła góra, ale luźniejsze spodnie). Dodaj pasek, delikatna biżuterię, delikatny makijaż, torebkę i uczesane włosy. Buty mają być czyste - nie gra roli jakie, bo teraz nosi się wszystko do wszystkiego. Nie zakladalabym jedynie klapkow, botków czy kozaków. Normalnie nosze baleriny na grubej podeszwie albo sneakersy, jak chce przełamać styl (ale mam takie tylko do biura, mało zużyte i idealnie czyste).
    • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 22.08.24, 21:16
      Mam taki genialny zestaw -wysle ci fotki -dosłownie na każdą okazję-charakteru nabiera przez kolor koszulki (białą czarna )dodatków (torebka,nerka,torba szmaciana)butow (trampki masywne sandały).
      Jak to często, żałuję że nie kupiłam dwóch
      .
    • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 12:43
      To jak, brać? Daniela, ekspertko od kombinezonów?
      • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 12:57
        Bardzo ładny! A nie jest na Ciebie za duży? Zwłaszcza nogawki.
        • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 13:01
          Nogawki są trochę za długie, ale chyba nie na tyle, żeby się nie dało iść w plaskich butach. Chociaz mie widzę dobrze. Można rozważyć skrócenie, chociaż aktualne ceny poprawek krawieckich są takie, że nie zachęcają. No ale jako krawcowa nie muszę się tym martwić 😀)
        • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 13:02
          Jest lekko za długi ale nogawki mogę trochę skrócić, reszta chyba leży nieźle
          • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 13:04
            W talii jest ok, w biuście też. A nogawki to jak wyżej.
            • kropkaa Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 13:16
              Pasek bym zmieniła na delikatniejszy, ta grubość mam wrażenie, że trochę przytłacza.
              Poza tą drobnostką wygąlda ok.
            • noitak Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:00
              W biuście się coś dzieje nie tak, z profilu pierś jest podzielona poziomo.
              Czy to wina za małego biustonosza, czy kroju góry kombinezonu - jakieś fałdy ciągną się z rękawa spod pachy do piersi. Nie wygląda to dobrze.
      • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 12:58
        Bierz, z tego co widzę dobrze leży. Biorąc pod uwagę charakter imprezy - do tego żeby chodzić, stać, a czasem wejść na drabinę, będzie się nadawał.
        Nie będziesz wygnieciona.

#krajowyzjazdkominiarzy #grruuwcalenieżyjezpisania

🤣

(Wygłupiam się, ale wiadome wpisy w tym wątku szczerze mnie rozbawiły. A kombinezon bierz
        Posłuży ci na inne okazję też)
        • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 13:10
          I jeszcze bardzo fajny kolor ma.
      • mabel_mora Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 13:30
        wyłamię sie, ale mnie sie nie podoba, ma na nogawce odszyte widocznie kieszenie, a to u niższych osób powoduje, że pól nogi to kieszeń, szerokie szlufki na kieszenie - niefajne... te podwinięte mankiety, za duzo, bo chyba za długie, cały sprawia wrażenie przytłaczającego i zbyt dużego ubrania montera gazu czy innej elektryki smile

• wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 13:39
        grruu2.0 napisała:

> To jak, brać? Daniela, ekspertko od kombinezonów?

ja nie daniela ale chyba mogę ? suspicious
        bardzo lubię kombinezony

wg mnie jest za duzy/luźny - próbowałaś rozmiar mniejszy ?

super neutralny kolor -co pozwoli na różne dodatki i zmianę charakteru ubioru w zalezności od okoliczności
        zmieniłabym też chyba pasek - aj tu bardziej widzę coś łańcuszkowatego, coś w tym klimacie
        i buty trochę lżejsze lub jesli masywne - to na grubej podeszwie -

• grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 13:57
          To jest xs, najmniejszy jaki jest. Buty przypadkowe, w takich byłam akurat
          • mabel_mora Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 14:07
            to znak, że nie dla ciebie smile

...a musisz kombi? bo to że nadal się nosi, to dlatego, że kiedyś to był hit i zakłądy tego naprodukowały, a ludzie nakupowali, ja też czasem noszę, bo mam kilka, alje nowego juz bym nie kupiła

a nie rozważasz czego w tym stylu? tyko wygodniejsze buty/inne
          • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 22:02
            grruu2.0 napisała:

> To jest xs, najmniejszy jaki jest. Buty przypadkowe, w takich byłam akurat

no to jest na ciebie za duży, przykro mi
      • ib_k Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 14:46
        Zdecydowanie nie!
      • kurt.wallander Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 18:21
        Ja jestem na nie. To znaczy kombinezon leży dobrze (poza tym, że za długie nogawki), i kolor ładny, ale wyglądasz w nim jak w kombinezonie roboczym. Jak ktos napisał wyżej - monter, mechanik.... To nie jest kombinezon w wersji w jakikolwiek sposób zahaczającej o elegancję.
        • simply_z Re: Modowo doradowo zawodowo 25.08.24, 19:10
          Tak samo, kombinezon roboczy jak dla górnika dołowego,tylko kasku brak.No nie.
      • kotejka Re: Modowo doradowo zawodowo 26.08.24, 12:42
        Zabilas wątek tym kombinezonem, już nikt nie odważył się doradzic żadnej dorady wink
        Jeżeli po wszystkich dobrych radach i stu wskazówkach poszłaś po takie coś, to myślę, że faktycznie nie kłamiesz ani trochę i jesteś beznadziejnym przypadkiem stylowo-modowym wink
        Bierz kombinezon , bądź sobą i baw się dobrze smile
        • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 26.08.24, 15:40
          Ja nigdy nie kłamię na forum 😀 W kombinezonie nie jestem sobą, sobą to jestem w dżinsach i tiszercie albo w małej czarnej. Więc pewnie się skończy na prostych zastawach i tyle
          • kobieta-leniwa Re: Modowo doradowo zawodowo 26.08.24, 15:56
            i to jest dobry kierunek
          • kropkaa Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 13:43
            Ja też nie widzę siebie w kombinezonie. Podobają mi się na innych.
            • szarmszejk123 Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 15:52
              Ja to siebie w wyobraźni widzę i to jak. Niestety w realu to wygląda zupełnie inaczej, jestem jakaś niewymiarowa i w każdym dotychczas przymierzanym miałam palec wielbłąda 😩
              • taje Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 15:58
                Kup sobie ten czarny z Lovli Silk - tam na pewno nie będziesz mieć.
              • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 17:12
                Jakim cudem? Ja w każdym mam miejsce na pieluchę jeszcze
                • szarmszejk123 Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 17:19
                  Kiedyś mierzyłyśmy z ziutą i wapaha stosunek nóg do reszty i wyszło, że mam długi tułów i krótkie nogi :p
          • misiamama Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 14:10
            już wiem, gdzie widziałam ten kombinezon. Wyglądasz jak Magdalena Figur (z plakatu).
            • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 17:13
              Podoba mi się to skojarzenie 😁
          • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 16:27
            zgadzam się z kotejką. na tym zdjęciu wyglądasz kurduplowato - jak mały krępy krasnolud mechanik. a podobno masz filigranową figurę (?). jeśli takie coś wybrałaś i Ci się podoba, to jesteś beznadziejnym przypadkiem.
            • thank_you Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 17:12
              Bo podniosła rękę z obszernym materiałem i w okolicy pleców nagle jest jej trzy razy tyle co niżej. Gdyby ją opuściła i widoczne byłyby plecy to byłaby taka, jaka jest - szczupła.
              • thank_you Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 17:19
                Swoją drogą mam taki kombinezon mechanika, w kolorze khaki. Jest cudowny. tongue_out Ale wiem, że tylko ja tak myślę. 😅
                • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 17:21
                  Jeszcze ja 😀
                  • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 17:23
                    Nawiasem mówiąc mam jasną wersję tego kombinezonu grrruu (rozni się paskiem, kolorem i długością rękawow) I uważam, że jest super. Ba, zaczepiają mnie kobiety na ulicy, pytając gdzie kupiłam.
                    • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 18:39
                      daniela34 napisała:

> Nawiasem mówiąc mam jasną wersję tego kombinezonu grrruu (rozni się paskiem, ko
                      > lorem i długością rękawow) I uważam, że jest super. Ba, zaczepiają mnie kobiety
                      > na ulicy, pytając gdzie kupiłam.

a ile masz wzrostu danielo ?
                      • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 18:41
                        165 cm. Szału nie ma
                        • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:21
                          daniela34 napisała:

> 165 cm. Szału nie ma
                          brzmisz na wyższą suspicious ( pomijąc że nie istniejesz)

miedzy tobą a gruu jest 7 (?) cm ( albo 5)
                • black_magic_women Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:03
                  thank_you napisała:

> Swoją drogą mam taki kombinezon mechanika, w kolorze khaki. Jest cudowny. tongue_out A
                  > le wiem, że tylko ja tak myślę. 😅

I ja, wpisałam się już w tym wątku ❤️❤️
                  • black_magic_women Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:57
                    A nie, to w wątku o "siadaniu na kolanach" 😉
            • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 17:26
              Nie napisałam, że to kupiłam, po prostu przymierzałam
      • elenelda Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 18:21
        Nie rób sobie tego. Wyglądasz w tym jak niskorosły monter telewizji kablowej. Masz krótkie nogi w stosunku do tułowia, dodatkowo biust obciąża sylwetkę (tak przynajmniej wygląda to w tym kostiumie). Nogawki są za długie i szerokie, po skróceniu wciąż będą wyglądać niekorzystnie (kieszenie). Podejrzewam, że to wdzianko zepsułoby nawet Danielę z nogami do nieba.
        • taje Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 18:59
          Moim zdaniem w kombinezonach z szerokimi na dole nogawkami dobrze wyglądają tylko wysokie osoby. Dla niższych tylko kombinezony ze zwężającymi się nogawkami. Dobrze też mieć wąską talię/sylwetkę klepsydry i średni biust.
        • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 23:52
          Biust byl robiony jesli dobrze pamietam. Troche jakby do sylwetki nie pasował. Ale nóg sie tak łatwo nie wydłuży. Z taką figurą obstawiałabym jednak sukienki, albo jeansy. Byle nie za wielkie…
          • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 23:56
            Akurat idealnie pasuje bo mam bardziej proporcjonalną sylwetkę i nagle nie wyglądam za chudo, bo odwracam uwagę od jelita smile Będą dżinsy i koszule
            • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 00:05
              Jelita? Według mnie właśnie nieproporcjonalnie wyszło, ale rozumiem, że miał być duży i tyle. Jeansy z koszulami będą najlepszym wyjściem.
              • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 00:11
                Tyle samo co w biodrach więc bardzo proporcjonalnie i wcale nie jest duży.
                • snakelilith Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 00:33
                  grruu2.0 napisała:

> Tyle samo co w biodrach więc bardzo proporcjonalnie i wcale nie jest duży.

Ale tyle samo w biuście, co w biodrach to JEST duży biust. Ja tak mam naturalnie i nie pasuję w standardowe ciuchy, które szyte są zawsze na kobiety na wymiar w biuście mniejszy od wymiaru bioder. I już u mnie obciąża to sylwetkę, wolałabym mniejsze cycki, a jestem od ciebie chyba z 10 cm wyższa. U niskich kobiet efekt jest jaki jest, ktoś ci źle doradził.
                  • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 00:39
                    Nie, to zależy o jakich wymiarach mówimy. Bo to może być 85 cm a może być 125 w obwodzie. Mnie się moja sylwetka podoba, to że Tobie się nie podoba jest zaskakujące jak krytyka Tuska przez Kaczyńskiego. Nikt mi źle nie doradził, bo po pierwsze nie pytałam nikogo o radę, a po drugie jestem zadowolona z efektów.
                    • snakelilith Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 01:55
                      grruu2.0 napisała:

> Nie, to zależy o jakich wymiarach mówimy. Bo to może być 85 cm a może być 125 w
                      > obwodzie.

To zależy przy jakim wzroście. Bo przy 170 cm, to 95 cm w biuście może wyglądać lżej niż 85 cm przy 150 cm.
                      Ale najważniejsze, że się sobie podobasz, nawet jak wyglądasz po tej operacji dosyć kuriozalnie. Wiemy jednak, że gust masz, że tak powiem, niestandardowy.
                      • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 07:44
                        Tak wiemy wszyscy, że masz lepsze piersi, lepsza sylwetkę, już naprawdę nie musisz, wszyscy widzieli i zapamiętali 😀
                        Tylko nie wiem po co po raz kolejny wyglądasz swojej opinie na temat mojego ciała, ktoś Cię prosił? To jakaś skaza pokoleniowa, że kompletnie nie wyczuwasz niestosowności tego rodzaju uwag? Ja wiem, że w latach 80. takie były normy, ale nadążanie za współczesnością to nie och-jaka-jestem-odważna fryzurki. Zachowujesz się jak upierdliwa ciotka na imieninach
                        • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 07:44
                          *wygłaszasz
                        • snakelilith Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 11:07
                          grruu2.0 napisała:

To jakaś skaza pokoleniowa, że kompletnie nie wyczuwasz ni
                          > estosowności tego rodzaju uwag?

Tak, moja skaza pokoleniowa, że groteskowo przerobione części ciała wywołują u mnie tylko zdziwiony opad starej szczęki. A poważnie myślałam przed tym zdjęciem, że zrobiłaś sobie ładny biust.
                          • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 11:25
                            To w ogóle nie jest dziwne. Natomiast osoba posiadająca choć minimalną ogładę i kulturę osobistą wie, że dzielenie się każdym swoim wrażeniem jest niestosowne. Tyle lat na zachodzie to powinnaś choćby przez osmozę przyswoić pewne normy. Chyba że rzeczywiście żyjesz w jakimś imigranckimi slumsie.
                            Oczywiście większość ludzi wynosi takie normy z domu, ale są dzieci bardziej zaniedbane i to rozumiem. Natomiast nawet jak zaniedbano ten aspekt w procesie wychowania to miałaś dużo lat, żeby nadrobić.
                  • alicia033 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 08:19
                    snakelilith napisała:

> Ale tyle samo w biuście, co w biodrach to JEST duży biust.

ciebie to już dokumentnie pogrzało, snejkowa.
                    Btw. nie raz pisałam, że mam rozmiar biustu 60G (brytyjskie, czyli 92 cm w biuście) i bez problemu mieszczę się z tym moim równym obwodowi bioder "dużym biustem" w standardową sklepową rozmiarówkę 34-36.
                    • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 08:48
                      Tu nie chodzi o fakty tylko o emocje. Snake działa według prostego algorytmu bodziec (mój wpis o czymkolwiek) - reakcja (natychmiast dosrać). Dopiero co jako przykład szczupłej sylwetki pokazywała Joan Collins z obwodem biustu większym od obwodu bioder.
                      • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 12:20
                        grruu2.0 napisała:

> Tu nie chodzi o fakty tylko o emocje. Snake działa według prostego algorytmu bo
                        > dziec (mój wpis o czymkolwiek) - reakcja (natychmiast dosrać). Dopiero co jako
                        > przykład szczupłej sylwetki pokazywała Joan Collins z obwodem biustu większym o
                        > d obwodu bioder.

a po cholibkę ty jej w ogóle odpowiadasz ?
                        • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 12:24
                          Pewnie niedługo wygaszę, bo kiedyś miała jakiś polot, a teraz to tylko w kółko "jesteś brzydka, jesteś brzydka", nuuuudaaa
                          • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 12:33
                            szkoda wygaszać-bo poza fokusem na ciebie pisze sporo przydatnych rzeczy
                            po prostu olej
                            • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 14:21
                              Wiesz, jest dużo wartościowych źródeł wiedzy, niekoniecznie trzeba czerpać ją od ludzi głęboko zaburzonych. Bo to już naprawdę nie jest zabawne. Dorosły zdrowy człowiek nie będzie wkładał tyle wysiłku, żeby obca osobą, która mu nic złego nie zrobiła, poczuła się gorzej. Już nawet pomijam ewidentne braki w kulturze osobistej, ale motywacja takiego postępowania nie mieści mi się w głowie.
                              • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 14:58
                                Już dawno to zauważyłam, mało jest tak toksycznych osób na forum, jak ona.
                              • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 18:40
                                grruu2.0 napisała:

> Wiesz, jest dużo wartościowych źródeł wiedzy, niekoniecznie trzeba czerpać ją o
                                > d ludzi głęboko zaburzonych.

to w takim razie dziwię się, że nie masz jej już od dawna wygaszonej -tylko bierzecie się ciągle za łby

Bo to już naprawdę nie jest zabawne.
                                od dawna nie jest
                                a mimo to gadasz
                                tak jak z dziadkiem rikim ( bleeee,) - nie jestem tego w stanie zrozumiec

• grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 18:49
                                  No właśnie nie będę dalej. A Riki przy całym swoim oderwaniu od rzeczywistości i przedziwnych poglądach jednak nie jest chamskim i złośliwym toksykiem, który łazi za kimś po forum żeby mu na każdym kroku dowalać, więc tu w ogóle nie ma co porównywać
                                  • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:23
                                    grruu2.0 napisała:

> No właśnie nie będę dalej. A Riki przy całym swoim oderwaniu od rzeczywistości
                                    > i przedziwnych poglądach jednak nie jest chamskim i złośliwym toksykiem,

jest i ma wiele gorszych cech- jest obleśny, szownistyczny i nudny

który
                                    > łazi za kimś po forum żeby mu na każdym kroku dowalać, więc tu w ogóle nie ma c
                                    > o porównywać
                                    no wow..nie łazi -fakt..

fujka..
                                    • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:33
                                      Nie, bycie nudnym nie jest gorsze od bycia chamidłem. I cóż, życie bywa zaskakujące, bo potem się okazuje, że w trudnym momencie zwiewne, empatyczne i prawomyślne istotki człowieka zgrillują i pokroją na kawałeczki a z drugiej strony barykady dostaje się zaskakująco dużo wsparcia.

Riki w swoich szowinistycznych wstawkach jest nieszkodliwy, bo to nie jest personalne. Krótko mówiąc jest gruba różnica, czy ktoś pisze "to dziwne że kobiety nie uprawiają seksu na podtrzymanie związku, wystarczy się przecież wypiąć na pięć minut" czy wchodzi do wątku forumki porzuconej przez męża i piszę "no nie dziwne, że cię zostawił jak się nie wypinałaś, a w ogóle to roztyłaś się po ciąży, trzeba było o siebie dbać".
                                      • kobietazpolnocy Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:37
                                        On tego nie robi z empatii, tylko dlatego że kobiety mu się zlewają w jedną całość - podludzi z waginami i cyckami. On nas nie traktuje jak ludzi.
                                        Nie doszukuj się szlachetności tam gdzie jej nie ma.
                                      • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:42
                                        grruu2.0 napisała:

> Nie, bycie nudnym nie jest gorsze od bycia chamidłem.

dlaczego ominęłaś resztę epitetów ?

I cóż, życie bywa zaskaku
                                        > jące, bo potem się okazuje, że w trudnym momencie zwiewne, empatyczne i prawomy
                                        > ślne istotki człowieka zgrillują i pokroją na kawałeczki a z drugiej strony bar
                                        > ykady dostaje się zaskakująco dużo wsparcia.
                                        piszesz o rikim ?...

>
                                        > Riki w swoich szowinistycznych wstawkach jest nieszkodliwy, bo to nie jest pers
                                        > onalne.

nie wierzę w to co czytam..

Krótko mówiąc jest gruba różnica, czy ktoś pisze "to dziwne że kobiety
                                        > nie uprawiają seksu na podtrzymanie związku, wystarczy się przecież wypiąć na p
                                        > ięć minut"
                                        przecież on tak nie napisał- ale ładnie to przedstawiłąś
                                        i to tylko jeden z lżejszych tekstów...
                                        pisząc o wszystkich kobietach-pisze również o tobie....

czy wchodzi do wątku forumki porzuconej przez męża i piszę "no nie d
                                        > ziwne, że cię zostawił jak się nie wypinałaś, a w ogóle to roztyłaś się po ciąż
                                        > y, trzeba było o siebie dbać".
                                        dla mnie to co piszesz to jakieś ...dziwy

ty go ..bronisz usprawiedliwiasz i tłumaczysz uncertain
                                        • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:49
                                          Ale przecież ja się z nim w większości rzeczy nie zgadzam. Po prostu piszę, że to są różne rzeczy - czym innym są poglądy i stwierdzenia ogólne a czym innym atak na konkretną osobę.
                                          O wsparciu to nie było o nim tylko refleksja ogólna.
                                          • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 20:01
                                            grruu2.0 napisała:

> Ale przecież ja się z nim w większości rzeczy nie zgadzam.
                                            zgadzasz się wystarczająco często
                                            a poza tym wchodzisz w dyskusję, polemikę, wymianę zdań i żarciki haha hihih

Po prostu piszę, że
                                            > to są różne rzeczy - czym innym są poglądy i stwierdzenia ogólne a czym innym a
                                            > tak na konkretną osobę.

a ja piszę, że nie rozumiem dlaczego gadasz z kimś, z kim rozmowy nie są "zabawne"
                                            jest niezrozumiałe , że gadasz ze snake mimo że ( wstaw dowolne)\
                                            i niezrozumiałe że gadasz z rikim który jest mizoginem, chamidłem i oblechem

> O wsparciu to nie było o nim tylko refleksja ogólna.
                                            uff
                                            • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 20:02
                                              Polemika to właśnie niezgadzanie się.
                                        • snakelilith Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:52
                                          wapaha napisała:

> ty go ..bronisz usprawiedliwiasz i tłumaczysz uncertain

Śmieszne, że oczekujesz od niej umiejętności w miarę sensownej percepcji otoczenia. Grruu żyje w swoim świecie urojeń na temat siebie i innych ludzi, dalekim od rzeczywistości.
                                          • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 20:03
                                            Napisała agresywna frustratka z obsesjami
                                      • m_incubo Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 10:51
                                        grruu2.0 napisała:

>
                                        > Riki w swoich szowinistycznych wstawkach jest nieszkodliwy, bo to nie jest pers
                                        > onalne.

To jest cudowne.
                                        Mam nadzieję, że to zgrywa, bo jeśli nie, to oby twoje córki inteligencję odziedziczyły po ojcu.

Krótko mówiąc jest gruba różnica, czy ktoś pisze "to dziwne że kobiety
                                        > nie uprawiają seksu na podtrzymanie związku, wystarczy się przecież wypiąć na p
                                        > ięć minut" czy wchodzi do wątku forumki porzuconej przez męża i piszę "no nie d
                                        > ziwne, że cię zostawił jak się nie wypinałaś,

Nie ma żadnej różnicy, a już zwłaszcza grubej. Grubo to trzeba być skrzywionym, żeby tego nie widzieć.
                                  • kobietazpolnocy Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:28
                                    Nie kadź facetowi, tylko dlatego że jest facetem.
                                    On jest wstrętny, ale nie tylko on. To nie jest ranking.
                                    • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:34
                                      Nie "facetowi". O różnych forumkach mam różne zdanie, z Triss się nie zgadzałam, wkurzała mnie, ale nie była chorym na łeb babsztylem dowalającym ludziom bez powodu.
                                      • kobietazpolnocy Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:40
                                        grruu2.0 napisała:

> Nie "facetowi". O różnych forumkach mam różne zdanie, z Triss się nie zgadzałam
                                        > , wkurzała mnie, ale nie była chorym na łeb babsztylem dowalającym ludziom bez
                                        > powodu.

Jeśli chodzi ci o naszego nerwuska z Niemiec, to zgadzam się z tobą, że jest to osoba chora i po prostu wredna. Co jednakowoż nie czyni z rikiego automatycznie lepszej osoby.
                                      • hermenegilda_zenia_is_back Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 22:57
                                        Tobie może nie, ale to był dokładnie taki sam tłuk jak riki, tylko w wersji damskiej - cały czas się cieszę, że ten twór zniknął z forum
                                  • azalee Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 09:47
                                    grruu2.0 napisała:

> No właśnie nie będę dalej. A Riki przy całym swoim oderwaniu od rzeczywistości
                                    > i przedziwnych poglądach jednak nie jest chamskim i złośliwym toksykiem

"Przedziwne poglady" rikiego to przekonanie ze wszystkie kobiety to koorvy a ich jedyna wartoscia jest mloda i zgrabna doopa. Wiec poki sa mlode chetnie korzystaja z tej karty przetargowej ladujac sie wyra starym dziadom.
                                    Riki wierzy rowniez ze kobieca satysfakcja z seksu jest mitem, bo przeciez kobiety uprawiaja seks jedynie po to, aby osiagnac materialne korzysci. Jezeli jakas kobieta lubi seks to znaczy ze jest zaburzona, a jezeli dodatkowo ma wiecej niz 35 lat to jest godna pozalowania.
                                    • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 10:26
                                      To mogę mu najwyżej współczuć środowiska i tego, że nie poznał innych relacji. Ale wpływ tego na moje życie jest zerowy. To problem kobiet, które z nim sypiają, ale w końcu robią to dobrowolnie więc widocznie im pasuje.
                                      Jest takie ładne określenie - sygnalizowanie cnoty. I od ludzi z taką postawą spotkało mnie najwięcej złego w życiu.
                                      • azalee Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:32
                                        Wspolczucie nalezy sie przede wszystkim kobietom, ktore mialy nieszczescie natknac sie na kogos jego pokroju w prawdziwym zyciu.
                                        Co do dobrowolnosci sypiania, to przypomne ze riki podobno jest wykladowca, ktory bez zenady przyznaje sie do sypiania ze studentkami. Sypial rowniez z nastolatka, ktora uciekla przed wojna z Donbasu.
                                        A co do wplywu na twoje zycie, to pomysl, ze za jakis czas twoje corki znajda sie w kregu zainteresowania takich wlasnie oblesnych dziadersow.
                                        • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 14:48
                                          Ważne, czy oni się znajdą w kręgu zainteresowania moich córek. Myślę, że można wychować córkę tak, żeby nie miała mentalności prostytutki
                                          • azalee Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 14:59
                                            Oczywiscie ze tak. Gorzej jak trafi na takiego wykladowce lub szefa i bez wzgledu na jej mentalnosc bedzie jak ta prostytutka traktowana.
                                            Generalnie jestem za tym, zeby oblesnych mizoginow marginalizowac zamiast ucinac sobie z nimi pogawedki i wymieniac sie angdotami, twierdzac, ze ich mizoginizm to "nieszkodliwe oderwanie od rzeczywistości"
                                            • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:02
                                              Od tego ma mądrą matkę, by ją nauczyła, jak reagować na takich typków i wykładowcę zgłaszać przełożonym, a od szefa uciekać do innej pracy.
                                              • azalee Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:41
                                                No wiec wlasnie, takich typow nalezy zglaszac i unikac ich a nie dawac sie wciagac w pogaduszki twierdzac ze to "oderwanie od rzeczywistości i przedziwne poglądy, ktore nikogo nie krzywdza".
                          • snakelilith Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:37
                            grruu2.0 napisała:

> Pewnie niedługo wygaszę, bo kiedyś miała jakiś polot, a teraz to tylko w kółko
                            > "jesteś brzydka, jesteś brzydka", nuuuudaaa

Ja nie piszę, że jesteś brzydka, tylko w parciu na zmianę swojego ciała zaburzona.
                            • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 20:00
                              Dzisiaj jest ostatni dzień, kiedy wchodzę z Tobą w jakąkolwiek polemikę, a jestem osobą konsekwentną, więc słowa dotrzymam.
                              Nie kłam, wielokrotnie czepiałaś się mojego wyglądu: braku talii, nie takiego brzucha, tym razem wyglądu piersi. O zaburzeniach piszesz do znudzenia. Nie wiem, dlaczego masz taką obsesję na moim punkcie. Przypuszczam, że to co piszesz ma na celu sprawienie mi przykrości. Nie wiem, co Cię do tego motywuje, bo jestem obcą osobą, która nie zrobiła Ci nic złego. Ale muszę Cię poinformować, że to nie działa. Ja mam świadomość, że nie jestem atrakcyjna więc nie popsujesz mu humoru przypominaniem o tym. Choćbyście Ty i co poniektóre teraz jeszcze sto razy napisały, że jestem krępym kurduplem to nie wpłynie na moją samoocenę, bo ona nie jest oparta na wyglądzie.
                              Natomiast odpuść z innego powodu - Twoja obsesja na moim punkcie zaczyna być powszechnie dostrzegana na forum i ośmieszasz się.
                              Poza tym, jeśli uważasz, że mam zaburzenia, to tym bardziej permanentne kopanie osoby chorej świadczy o Tobie fatalnie.
                              Podobno jesteś atrakcyjną, pewną siebie kobietą o wysokiej samoocenie. To do czego potrzebujesz glanowania kogoś będącego o kilka klas niżej od Ciebie? To taka przyjemność, jaką niektórzy ludzie mają z wyrywania muchom skrzydełek?
                              • snakelilith Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 20:25
                                grruu2.0 napisała:

> Dzisiaj jest ostatni dzień, kiedy wchodzę z Tobą w jakąkolwiek polemikę, a jest
                                > em osobą konsekwentną, więc słowa dotrzymam.

I ja ci też ostatni raz odpiszę. Ktoś taki jak ty mnie obrzydza. I przy tym nie chodzi o twój wygląd jako taki, bo są ludzie daleko bardziej brzydcy, kobiety całkiem bez talii, grube, z brzydkimi brzuchami, z gorszymi cyckami i te mi wcale nie przeszkadzają. Twoje życiowa postawa mnie obrzydza. Dojrzała kobieta, matka dzieciom, a uwikłana do dziś w swoje zaburzenia z młodości. Masz mocno zaburzoną percepcję własnego ciała, jesteś jedną z tych, które w wieku lat 60 będą przypominać kobietę kota, bo wszystko na sobie co naturalne zmieniły, zoperowały, wyżyłowały. Jesteś wyjątkowym anty przykładem wzoru kobiecości na tym forum, a to co pokazujesz swoim córkom, to katastrofa. I jako ukryta narcyzka oczywiście cały czas uważasz się za ofiarę takich jak ja, przy czym największą krzywdę robisz sobie sama i swoim bliskim, bo jako wiecznie nadrabiająca jakieś krzywdy i braki, koncentrujesz się tylko na sobie i nie potrafisz utrzymać dłużej relacji. I to że imponują ci faceci jak riki, to też typowe. Może to i lepiej, że nie będziemy ze sobą rozmawiały, bo faktycznie twoje walczące o ciągłą uwagę wpisy psują mi przyjemność z forum.
                                • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:38
                                  Żałosne jest to Twoje pełne hipokryzji czepianie się mnie, podczas gdy forumka mająca na koncie dużo więcej ingerencji i bardzo mocno zrobiona jest ok, bo jak sama przyznałaś "budzi Twoja sympatię". Zero konsekwencji w tym. Co Cię obrzydza? Że jestem? Jaka jest "moja postawa"? Czy ja się kogokolwiek czepiam, krytykuję czyjś wygląd? Czy po prostu samo to, że istnieję to jest "obrzydliwa postawa"? Leży czym dowalałaś się do mnie tak samo mocno przed operacją, więc to nie o ingerencję chirurga chodzi, tu sobie tylko znalazłaś dodatkowy powód.
                                  • kolorowa-branzoletka Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:44
                                    Zostalo Wam juz tylko 15 min na napierdalanie sie ze snakelilith. Tak tylko przypominam wink
                                    • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:48
                                      13 🙄
            • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 16:30
              moim zdaniem zrobiłaś krzywdę swojej sylwetce tym biustem. sprawia że wyglądasz jak ciężkawa krępa osoba, a taką chyba w ogóle nie jesteś.
              • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 16:35
                a może to po prostu fatalny efekt tego kombinezonu?
              • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 16:46
                A kto pytał? 🙄 Nie wiem w którym miejscu tego wątku znalazłaś zachętę do podzielenia się swoim zdaniem na temat wyglądu mojego ciała.
                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 17:31
                  Zachętą jest wrzucanie zdjęcia sylwetki z wypiętym biustem. Wyszło cos w stylu Dolly Parton, a nie tego sie chyba spodziewałaś idąc pod nóż.
                  • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 18:18
                    Kulturalni ludzie nie komentują kształtów czyjegoś ciała jak pytanie dotyczy stylizacji
                    • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:04
                      Ale stylizacje dobiera się do kształtów ciała więc jakby nie da się tego oddzielić. Poza tym to forum już dawno nie jest kulturalne jak sama wiesz.
                      • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:23
                        Nie forum, tylko kilka piszących na nim. Miałaś szansę do nich nie dołączać, ale nie wyszło.
                        • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:56
                          Przynajmniej jestem w jednej grupie z tobą. I żadne kilka tylko większość.
                          • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 07:37
                            Nie, nie jesteś w jednej grupie ze mną, ani razu mi się nie zdarzyło, by kogoś obrażać.
                            • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 07:41
                              Aha…a o mnie zapomniałaś.
                              • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 08:04
                                Ciebie obraziłam? Zacytujesz albo wkleisz linka?
                                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 08:14
                                  Pamięć zawodzi? Sama poszukaj.
                                  • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 10:06
                                    Chyba żartujesz. Przecież to ty twierdzisz, że cię obraziłam, ja twierdzę, że nie. Mam poszukiwać czegoś, czego moim zdaniem nie ma? Akurat pamięć mam dobrą, a jak mam z kimś spinę na forum, to mi to zapada w pamięć, bo zdarza się bardzo rzadko.
                                    • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 10:12
                                      Nie przejmuj się, marto. To jest stary numer fogito. Na mnie też go próbowała - twierdziła, że jest wobec mnie nieuprzejma, ponieważ ja ją obraziłam. A że byłam pewna, że to nigdy nie nastąpiło, poprosiłam o link albo screen. Jako że nie była w stanie przedstawić, to zastosowała manewr "a poszukaj sobie." Ponieważ najwidoczniej nie rozumie zasady rozkładu ciężaru dowodu, należy ominąć jej posty z lekkim uśmiechem politowania na licu.
                                      • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 10:32
                                        Też jesteś forumową dziewicą?
                                        • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 10:37
                                          Nie jestem i właśnie dlatego wiem, jaki jest twój modus operandi.
                                          • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 12:57
                                            Tak tak. Same dziewice orleańskie sie w wątku. Które nigdy i nigdzie. Ja nie będę tracić czasu na stare wątki ale pamięć do hejterek mam. Jak chcesz to poproś takie, które żyją na forum. Na pewno ci coś znajdą.
                                            • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:00
                                              fogito napisała:

> Ja nie bę
                                              > dę tracić czasu na stare wątki

Bla, bla, bla. Znowu ta sama zagrywka.

Jak chcesz to poproś
                                              > takie, które żyją na forum. Na pewno ci coś znajdą.

Ale "takie, które żyją na forum" niczego takiego o Marcie nie piszą. Ty napisałaś to udowodnij. Nie umiesz udowodnić to znaczy, że skłamałaś.
                                              To jest naprawdę takie proste.
                                              • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:20
                                                Możesz sobie uważać co tam chcesz. Ty na forum żyjesz.
                                                • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:32
                                                  No mogę. I mogę to napisać. A kto przeczyta i zobsczy jak się wijesz może z tego wyciągnąć wnioski.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:37
                                                    Ja się wije? Serio tak ci się wydaje? Ty faktycznie masz jakieś emocjonalny związek z forum. Po mnie spływa co ty uważasz.
                                                  • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:41
                                                    Ależ po mnie też spływają twoje zagrywki na poziomie:
                                                    A ja mam w domu słonia w karafce!
                                                    Masz? To pokaż.
                                                    Nie chce mi się. Kiedyś przyniosę. Później. Teraz boli mnie noga i nie mogę iść do domu.

No taki to jest poziom. Ot, po prostu warto wytknąć. Ale emocji to nie wzbudza. Politowanie jedynie.
                                                  • zaneta_z_neta Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:41
                                                    fogito napisała:

> Ja się wije? Serio tak ci się wydaje? Ty faktycznie masz jakieś emocjonalny zwi
                                                    > ązek z forum. Po mnie spływa co ty uważasz.

Dobrze gadasz, nie wijesz się.
                                                    Ciskasz się jak wesz na grzebieniu heheh.
                                                    Kto tu ma zwiazek z forum, ciebie tu pelno i ciagle ujadasz, palcem ci kiwnac a ty juz skaczesz. Sciemniara jestes i tyle.
                                                  • zaneta_z_neta Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:44
                                                    fogito napisała:

> Ja się wije? Serio tak ci się wydaje? Ty faktycznie masz jakieś emocjonalny zwi
                                                    > ązek z forum. Po mnie spływa co ty uważasz.

Ty wez jeszcze z siedemnascie razy napisz ze splywa.
                                                    Jak tak splywa to na ch. sie tlumaczysz?
                                                    Albo splywa i olewasz, albo masz rację i udowadniasz.
                                                    Ty jakaś niepełnosprytna jesteś czy co?
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:52
                                                    Ja nigdy nie dogonię danieli w ilości postów. Ale siedze na szkoleniu i mi się nudzi. Widzę, że wam też się nudzi.
                                                    Ja nie muszę grzebać w archiwum, żeby znać nicki swoich hejterek.
                                            • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:01
                                              Ty poproś, skoro sama nie masz czasu na stare wątki. Screen/link or it didn't happen. Póki nie przedstawisz dowodu, uznaję, że to ja mam rację.
                                              • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:21
                                                A miej sobie co chcesz. Ja mam wyrobione zdanie na twój temat.
                                                • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:13
                                                  Serio, bardzo mi z tego powodu wszystko jedno. Mniej więcej tak bardzo się tym przejmuję, jak tym, że asma nazywa mnie fałszywą prawniczką.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:43
                                                    No i super, więc czego się przyczepiłaś do mnie znowu,
                                                  • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:11
                                                    Ja do ciebie? Nie sądziłam, że rozmowy z tobą na ogólnodostępnym forum uznajesz za przyczepianie się. Ale skoro tak, to może jeśli chodzi o hejt, to masz także własną autorską definicję.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:17
                                                    To nie jest rozmowa tylko mędzenie o dupie maryni.
                                                  • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:28
                                                    Skoro w niej uczestniczysz, to wnioskuję, że to lubisz.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:59
                                                    Ty zapewne też, ale przynajmniej ja tego za rozmowę nie uważam.
                                                  • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 17:10
                                                    Gdybym nie lubiła pisać na forum, to bym tego nie robiła.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 19:17
                                                    Znaczy lubisz pisać do mnie 🤭
                                                  • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 21:47
                                                    Ogólnie lubię, nie szczególnie do ciebie.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 22:44
                                                    Ale nadal piszesz. Milo mi 😆
                                      • shmu Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:07
                                        Są sposoby, byto udowodnić, danielo. Pomysły na Instagramie.
                                        • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:31
                                          🤣🤣🤣
                                    • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 10:31
                                      Przypomnę co w swoim czasie. Nie tracę czasu na szukanie w archiwum.
                                      • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 10:35
                                        Czekam niecierpliwie big_grin
                                      • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 10:38
                                        fogito napisała:

> Przypomnę co w swoim czasie.

I tu rozbrzmiewa muzyka pełna grozy. Świat zamarł w oczekiwaniu. Ptaki umilkły. Nawet liście na drzewach się nie poruszają...

Litości...znowu ta sama zagrywka.
                                        • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 12:57
                                          Litości, że nie masz nic mądrzejszego do napisania.
                                          • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:01
                                            Ale po co mam pisać. Czekamy po prostu aż udowodnisz prawdziwość swoich zarzutów. Jeśli nie umiesz to znaczy, że kłamiesz.
                                            • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:23
                                              To, że uważasz, że ja kłamię nie ma dla mnie znaczenia żadnego.
                                              • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:34
                                                fogito napisała:

> To, że uważasz, że ja kłamię nie ma dla mnie znaczenia żadnego.

A dla mnie nie ma znaczenia to, czy dla ciebie coś ma znaczenie. Ważne jest natomiast to, jakie wnioski wyciągnąć inni czytelnicy.
                                                Nie umiesz udowodnić prawdziwości swoich zarzutów i tyle.
                                                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:38
                                                  Hahahaha czytelnicy? Jezusicku.
                                                  • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:42
                                                    No owszem. Albo jeśli życzysz sobie pełnego sformułowania: pozostali czytelnicy tego wątku. Tego i innych, bo zagrywkę tę stosujesz notorycznie.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:53
                                                    Pozostali czytelnicy… rozbawiasz mnie dzisiaj. 🤣
                                                  • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 14:03
                                                    No pozostali czytelnicy. Wydawało mi się, że rozmawiamy na forum, które jest dostępne do czytania dla każdego. Jest jakoś inaczej? Zechcesz mu napisać, że naszą wymianę - napisałabym zdań, ale w twoim wypadku byłoby to jednak na wyrost - widzimy tylko my? Czy jednak jest ona widoczna także dla innych?
                                                    No więc jeśli jest widoczna to wnioski wyciagną sobie sami.
                                                    Sapienti sat.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:45
                                                    Ale kontynuując, co mnie obchodzi co twoje klakierki o mnie pomyślą. Ja ma szacunek do kilku zaledwie osób z forum. Ty i twoje czytelniczki do nich nie należysz.
                                                  • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:48
                                                    Boże. Znowu całe forum to moje klakierki. Ależ masz problem.
                                                    Natomiast ja zaczęłabym się martwić dopiero gdyby ktoś taki jak ty żywił do mnie szacunek. To byłoby rzeczywiście niepokojące.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:52
                                                    Chciałabyś…. Całe 🤣🤣
                                                    Cieszę się, że się rozumiemy. Dla mnie jesteś nie do zaakceptowania na żadnych levelu.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:53
                                                    Żadnym
                                                  • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:55
                                                    No, no. Z wyjątkiem tych paru które darzysz szacunkiem. Reszta niestety widzi u ciebie zdecydowany brak siodła.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:17
                                                    Uważaj, bo się kijem we własnym tylku zakrztusisz.
                                                  • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:34
                                                    fogito napisała:

> Uważaj, bo się kijem we własnym tylku zakrztusisz.

Ot kultura wypełzła.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 17:00
                                                    J.w.
                                                  • daniela34 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 17:21
                                                    No jak wyżej. Politurka się starła.
                                                  • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 17:29
                                                    A później będzie narzekać, że ją forumki hejtują.
                                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 19:18
                                                    Nie narzekam stwierdzam fakt.
                                          • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:02
                                            To z nerwów... Już obie obgryzamy paznokcie w oczekiwaniu na pokazanie naszych przejawów hejtu big_grin
                                            • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:22
                                              Zapewne.
              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 18:56
                claudel6 napisała:

> moim zdaniem zrobiłaś krzywdę swojej sylwetce tym biustem. sprawia że wyglądas
                > z jak ciężkawa krępa osoba, a taką chyba w ogóle nie jesteś.

Yyyyyy, co? Czy ktoś cię pytał o opinię w tej kwestii? Czy po prostu warto komuś dowalić?
                • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:24
                  nie potrzebuję Twojego pozwolenia, żeby wyrazić tu swoją opinię. tak jak żadna inna forumka, każda tu wyraża swoje opinie, po to jest to forum. słyszę caly czas pianie na temat figury gruu , że taka filigranowa, drobna - dla mnie te sztuczne nieproporcjonalne cycki zdecydowanie zmieniły te figurę na niekorzyść..
                  • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:34
                    Możesz wyrazić dowolną opinię, świadectwo wystawiasz tym sobie. Jeśli uważasz, że w wątku, w którym ktoś pyta o dobór ubrań robienie takich uwag o jego ciele jest na miejscu to zwyczajnie pokazujesz, że brak Ci obycia i kultury osobistej. Bycie prymitywem bez klasy jest znacznie gorsze od posiadania nieładnej sylwetki
                    • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:39
                      gruu, ja ocenia Twoją decyzję, nie figurę z która się urodziłaś. Twoją decyzję, żeby powiększyć cycki. serio nie widzisz róznicy?
                      tak samo jak uważam, że Rozenek z tym co teraz ma na twarzy nie jest piękną kobietą, tylko jakąś karykaturą. nie oceniam jej urody, tylko to, co ze sobą zrobiła.
                      • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:43
                        Ale dlaczego właściwie? Co sprawiło, że poczułaś potrzebę wyartykułowania oceny decyzji obcej kobiety? Dodajmy, że ja nie jestem celebrytka, nie jestem modelką, nie żyję z wyglądania a przedmiotem wątku nie była moja operacja ani ciało tylko kwestia dobrania stroju do okazji. Jak Cię koleżanka zapyta czy lepiej w kasztanowych włosach czy bardziej chłodny brąz to też wyskoczysz z uwagami, że się roztyła i źle to wygląda?
                        • primula.alpicola Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 07:57
                          grruu2.0 napisała:

Dodajmy, że ja nie jestem celebrytka, nie jestem modelk
                          > ą,

Ale zadatki masz! Zobacz jakie emocje budzisz.
                          Pomyśl o monetyzowaniu tego😁
                          • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 09:35
                            Też myślę, że powinnyśmy to że Snake rozwiązać w oktagonie z płatną transmisją na forum 😀 Potencjał jatki jest jak w najlepszych freak fightach
                      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 01:43
                        claudel6 napisała:

> gruu, ja ocenia Twoją decyzję, nie figurę z która się urodziłaś. Twoją decyzję,
                        > żeby powiększyć cycki. serio nie widzisz róznicy?
                        > tak samo jak uważam, że Rozenek z tym co teraz ma na twarzy nie jest piękną kob
                        > ietą, tylko jakąś karykaturą. nie oceniam jej urody, tylko to, co ze sobą zrobi
                        > ła.

A możesz wskazać post, w którym gruuu pytała o opinię na temat cycków? Bo mnie się wydaje, że pytała o opinie na temat stroju, ciuchów i dopasowania ich do okazji.
                  • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:35
                    ale - może to jest efekt zdjęcia, ubrania, postawy (wypięcie biustu) - i wcale nie mam racji. nie chcę dowalać gruu, nie mam obsesji jak snake. raczej chcę, że by kobiety, które mają małe biusty pasujące do ich figur nie próbowały się poprawiać, bo nie ma po co,.
                    • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:39
                      A nie możesz się zająć własnymi piersiami i odczepić się od ciała innych kobiet, które mają prawo wyglądać jak chcą, a nie tak, żeby zaspokajać Twojej oczekiwania estetyczne?
                      • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:41
                        ale ja Ci nie zabraniam wyglądać, jak chcesz o co Ci chodzi? możesz dalej się poprawiać, bez końca
                        • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:44
                          A musisz komentować? Tak, wiem masz prawo. Ale nie wszystko co zgodne z prawem jest w dobrym tonie i stosowne. Twój komentarz nie był
                          • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:53
                            Jak się wrzuca zdjęcie to się należy spodziewać komentarzy. Ja nie wrzucam swoich zdjęć a i tak wiele razy hejtowano mnie, że za chuda jestem. Ty też łaskawa dla mnie nie jesteś raczej, więc chyba należy wziąć na klatę fakt, że to zdjęcie się tu pojawiło na twoje własne życzenie i przełknąć krytykę.
                            • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:59
                              ja chyba muszę wrzucić swoje zdjęcie i posłuchać tego hejtu smile
                            • pade Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 00:23
                              fogito napisała:

> Jak się wrzuca zdjęcie to się należy spodziewać komentarzy. Ja nie wrzucam swoi
                              > ch zdjęć a i tak wiele razy hejtowano mnie, że za chuda jestem. Ty też łaskawa
                              > dla mnie nie jesteś raczej, więc chyba należy wziąć na klatę fakt, że to zdjęci
                              > e się tu pojawiło na twoje własne życzenie i przełknąć krytykę.

ta krytyka jest z dupy
                              bo już inaczej nie mogę tego nazwać
                              • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 00:48
                                Raczej z tej górnej części 🙄
                            • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 07:41
                              fogito napisała:

> Jak się wrzuca zdjęcie to się należy spodziewać komentarzy.

To flagowy tekst wszystkich internetowych hejterów i autorów chamskich komentarzy. Nie, wrzucenie zdjęcia do internetu, nie powoduje, że należy się spodziewać niekulturalnych nieproszonych komentarzy, zwłaszcza takich nie na temat. Do ludzi na ulicy też podchodzisz i zwracasz im uwagę, że źle wyglądają? No bo skoro wyszli z domu, to przecież każdy może skomentować. A można po prostu zamilknąć.
                              • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 08:15
                                Jessssuuuuu dziewica orleańska na pokładzie, bo nowa na forum na pewno nie.
                          • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:58
                            nie muszę, na ematce komentuję bezmyślnie, bo trochę dla tego jest dla mnie to forum. chyba sobie nie zdawalam sprawy, że mozesz sie tak tym przejąć. jakby ktos mi napisal tu teraz, że Ci dowalam, bo sama mam male cycki (true) i Ci zazdroszczę, to bym się w duchu po prostu roześmiała, w ogóle by mnie to nie dotknęło. no i pewnie sądzę innych swoją miarą. nie mam potrzeby Ci specjalnie dowalać, dlatego z tą wiedzą teraz już bym tego nie napisała.
                            a te całe rozważania o kulturze, dobrym tonie - do mnie nie trafiają. ale trafia do mnie, że takie rzeczy mogą ranić. no nie chcę ranić, wybacz.
                            • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 00:17
                              gruu, mam pytanie - przecież Ty cały czas randkujesz z facetami i oni Ci na pewno dają super feedback nt Twojej figury czy cycków - to nie zadziałało jak szczepionka? na opinie obcych kobiet z neta? bo mi tutaj wszystkie mogłyby napisać, ze mam fatalną figurę, za chuda za gruba, brak talii, małe cycki, brak tyłka, ale po tych peanach, które usłyszałam od tej drugiej płci, to wszystko by po mnie spłynęło. w sensie - podobam się swojemu targetowi, całemu światu nie muszę.
                              • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 00:31
                                Ale dlaczego właściwie obce kobiety miałyby rozkładać Twoje ciało na kawałeczki i pisać, jak brzydkie jest? Naprawdę uważasz, że to byłoby normalne zachowanie? To jest podstawa warta promowania?
                                • snakelilith Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 01:02
                                  grruu2.0 napisała:

> Ale dlaczego właściwie obce kobiety miałyby rozkładać Twoje ciało na kawałeczki
                                  > i pisać, jak brzydkie jest?

A czego oczekujesz wklejając pyerdylion zdjęć i opisując przebieg metamorfoz? Ja wkleiłam tu tylko dwa zdjęcia i tak się tym przejęłaś, że tygodniami mi to zdjęcie serwowałaś, w dowolnym wątku, tylko by mi dopyerdolić. A mi nie wolno na temat twoich zdjęć nic napisać? Przecież ty do tego co kilka dni zapraszasz. I nie twoja "brzydota" jest problemem, to sobie wymyśliłaś sama, bo to ty zawsze czułaś się nieatrakcyjna i niedoceniania. To co prowokuje do napisania, że jesteś zaburzona, to sposób, w który się leczysz, czyli zmieniając swoje ciało w kompulsywny sposób. Jak tylko trenowałaś to było nawet jeszcze ok, byłaś tylko trochę chuda, vide "wychodzące jelito". Teraz mamy nowy biust i botoks, i rozmowy o odmładzaniu twarzy u chirurga. I to w wieku ledwie 40 lat. Co będzie jako następne? Sorry, ale twoje podejście do ciała jest po prostu szkodliwym przykładem i wrzeszcz sobie dalej o politycznej poprawności względnie chamstwie, nie zabronisz mi o tym pisać.
                              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 02:50
                                claudel6 napisała:

> gruu, mam pytanie - przecież Ty cały czas randkujesz z facetami i oni Ci na pew
                                > no dają super feedback nt Twojej figury czy cycków - to nie zadziałało jak szcz
                                > epionka? na opinie obcych kobiet z neta? bo mi tutaj wszystkie mogłyby napisać,
                                > ze mam fatalną figurę, za chuda za gruba, brak talii, małe cycki, brak tyłka,
                                > ale po tych peanach, które usłyszałam od tej drugiej płci, to wszystko by po mn
                                > ie spłynęło. w sensie - podobam się swojemu targetowi, całemu światu nie muszę.

O matkobosko. Serio uzależniasz poczucie własnej wartości od komplementów przypadkowych kochanków? 🤣🤣🤣 I jeszcze przywalasz się do wyglądu innej forumki?

A jak pójdziesz do łóżka z facetem, dla którego must have są wielkie piersi? Tak tylko pytam...
                                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 07:22
                                  Że tak zapytam…. Przypadkowych? Da się tak nawet?
                                • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 10:28
                                  nie pójdę, jaki w tym sens byłby? chodzę do łóżka tylko z facetami, którym się podoba taki typ ;p
                              • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 07:43
                                Moi zdaniem najważniejsze, by podobać się sobie, a nie facetom czy obcym babom.
                              • thank_you Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 08:07
                                A gdyby strona przeciwna nie była zachwycona, to wtedy miałabyś kompleksy? 😅 Też mi logika - budować poczucie własnej wartości na opinii innych osób. 😂😂😂 Pewnie dlatego uważasz, że zrobiła sobie cycki, aby podobać
                                Się innym. Ja jak coś robię/zakładam itp., to robię to dla siebie a nie dla/mimo otoczenia.
                                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 08:17
                                  A dlaczego Rozenek robi sobie krzywde?
                                  • elenelda Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:01
                                    fogito napisała:

> A dlaczego Rozenek robi sobie krzywde?

Moim zdaniem Rozenek wygląda świetnie. Zdarza mi się ją co prawda mylić z Woźniak-Starak czy Dodą, ale uważam, że jest bardzo atrakcyjną kobietą. Zastanawiam się, jakie ukryte zalety ma Majdan, że ona jeszcze z nim jest.
                                    • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:47
                                      Serio? Nadmuchany klon ci się podoba. Masakra.
                            • pade Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 00:24
                              pojechałaś po Gruu strasznie
                              przykro czytać jak coraz więcej forumek dorównuje snejkowej
                            • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 00:28
                              Ale mnie to nie rani tylko wqrwia. I nie o Ciebie chodzi a o wszystkich ludzi z podejściem "co pomyślę to muszę wyartykułować głośno bo mam prawo" i "moja ocena jest bardzo ważna, koniecznie muszę drugiego człowieka o niej poinformować". Naprawdę nie widzę żadnego powodu, żebyś dzieliła się ze mną swoimi przemyśleniami na temat mojej sylwetki w wątku, w którym to w ogóle nie jest tematem.
                              • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 00:50
                                Będę cię trzymać za słowo. Pamiętaj, że sama powinnaś się zastosować do tej rady.
                  • bardzo_wredna_dziewucha Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 01:41
                    claudel6 napisała:

> nie potrzebuję Twojego pozwolenia, żeby wyrazić tu swoją opinię. tak jak żadna
                    > inna forumka, każda tu wyraża swoje opinie, po to jest to forum. słyszę caly cz
                    > as pianie na temat figury gruu , że taka filigranowa, drobna - dla mnie te sztu
                    > czne nieproporcjonalne cycki zdecydowanie zmieniły te figurę na niekorzyść..

Ależ ja ci nie odbieram prawa do opinii. Zastanawiam się po prostu skąd wzięła się potrzeba pojechania po gruuu. Bo wiesz, można mieć opinię i ją dla siebie zachować.

Natomiast moja opinia o tobie jest taka, że poczułaś się lepiej, bo mogłaś komuś dowalić. Że wydała kasę na cycki i zrobiła sobie tym krzywdę. Po co ci to claudel6?
                    • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 10:32
                      napisalabym dużo gorsze rzeczy, gdybym chciała jej dowalić. po prostu nie rozumiem powiększania cycków w takiej sytuacji. nie będę się już więcej tłumaczyć, kompletnie mi się nie chce.
                      • pade Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:19
                        claudel6 napisała:

> napisalabym dużo gorsze rzeczy, gdybym chciała jej dowalić. po prostu nie rozum
                        > iem powiększania cycków w takiej sytuacji. nie będę się już więcej tłumaczyć,
                        > kompletnie mi się nie chce.

co takiego widać na tym zdjęciu, że można jeszcze bardziej dowalić?
                        przedawkowałaś instagram czy co?
                        • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:24
                          Prowokujesz ja do hejtu?
                        • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 13:56
                          jak się chce dowalić to się zawsze coś znajdzie, i wcale powody na zdjęciu nie są do tego potrzebne, jakbys nie wiedziała.
                      • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 14:11
                        A masz jakieś doświadczenie z urodzeniem trójki dzieci w niespełna 5 lat i wieloletnim karmieniem piersią? Bo jeśli nie to rzeczywiście trudno żebyś zrozumiała.

Niezależnie od tego nadal będę obstawała przy moim - takt i klasa się przydają. Ja nie rozumiem, dlaczego ludzie sobie robią różnego typu tatuaże ale jak wytatuowana forumka wrzuci zdjęcie z pytaniem o sukienkę to odpowiem odnosząc się do sukienki, a nie napiszę "nie rozumiem dlaczego tak sobie oszpeciłaś skórę", bo co tu uwaga ma niby wnieść konstruktywnego?
                        • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 14:39
                          >A masz jakieś doświadczenie z urodzeniem trójki dzieci w niespełna 5 lat i wieloletnim karmieniem piersią? Bo jeśli nie to rzeczywiście trudno żebyś zrozumiała.

nie mam nie mam, juz posypałam głowę popiołem. ale rozumiem całkowicie potrzebę poprawienia biustu "zniszczonego" karmieniem. zapamiętałam tylko, że biust powiększyłaś, a nie poprawiłaś.
                          • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 14:51
                            Tak, poprawiłam ze stanu w którym nawet zakładanie stanika 65a nie miało sensu. Strasznie muszę być zaburzona, że to zrobiłam, prawda? I jeszcze nie usatysfakcjonowałam całego świata estetycznie
                            • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 15:49
                              Ale po co taki wielki 🙄
                              • zaneta_z_neta Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:18
                                A po co ty jesteś taka upierdliwa prostaczka?
                                Bo chcesz i możesz.
                                No to ona chciała i mogła takie cycki.
                                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:26
                                  Oooo ja prostaczka. Pewnie tak, bo dla mnie prostej kobity ten biust jest za wielki w stosunku do reszty ciała.
                                  • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:30
                                    Prostaczka bo nie wiesz, że takie uwagi zachowuje się dla siebie
                                    • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 17:01
                                      A kto mi chudość wypominał. Czyż nie ty przypadkiem? O innych rzeczach nawet nie wspominając.
                                  • zaneta_z_neta Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:40
                                    Nie dlatego że biust, tylko jesteś prostaczka, już se nie dorabiaj.
                                    I nie udawaj zdziwionej, wszyscy ci to pewnie mówią.
                                    Jak nie w oczy to za oczy heheh.
                                    • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 17:02
                                      Nikt poza forum. Bo tutaj jest specyficzny sort.
                              • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:18
                                No przecież że do seksu hiszpańskiego, bo cóż by innego 🙄 #borsuczyca
                                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:27
                                  Znowu mnie coś ominęło. 🧐
                              • ta_jedna_karen Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 21:36
                                fogito napisała:

> Ale po co taki wielki 🙄
                                Czy ciebie się ktoś pyta po co ci czaszka, skoro i tak nie ma czego zabezpieczać? Nie, nikt nie pyta bo ludzie mają klasę, mogłabyś się uczyć na przykładzie ty prostaczko.
                                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 22:45
                                  Hahahaha piękne 🤣🤣🤣 odezwała się ta z klasą 🤪
        • karyna-z-radzymina Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:48
          elenelda napisała:

> Nie rób sobie tego. Wyglądasz w tym jak niskorosły monter telewizji kablowej.

Monter który na siłkę chodzi tylko na dni klaty a doły pomija
      • alexis1121 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 17:45
        Nie wiem czy kupiłaś, może na żywo lepiej wygląda ale na zdjęciu rzeczywiście trochę duży. Komentatorki za to w formie 😅
        • alexis1121 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 17:46
          I poszłabym w sukience. Dzisiaj przejeżdżałam przez miasto i kobiety w sukienkach się jednak wyróżniają.
          • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:23
            U mnie jest bardzo dużo kobiet w sukienkach na ulicach.
          • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 19:27
            Prawie codziennie chodzę w sukience, ale akurat tam potrzebuję spodnie. Idę jeszcze jutro na zakupy
      • pade Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 00:19
        grruu2.0 napisała:

> To jak, brać? Daniela, ekspertko od kombinezonów?

Gruu, ten kombinezon jest za nisko wycięty pod pachami, przez co jak będziesz unosić ręce do góry, to będzie się brzydko układał. To jest takie ni oversize, ni normal.
        Jeśli to Reserved, to baaardzo rzadko zdarza mi się u nich kupić coś dobrze skrojonego. Podobnie H&M.
        Massimo Dutti jest boskie, ale drogie. Ale w Mango można znaleźć całkiem dobre jakościowo ciuchy i przede wszystkim mające krój (jak dla mnie), a nie będące przypadkowo pozszywanym prostokątem.

Co do figury - masz bardzo ładną.
        A co do hejterek (bo to nie tylko snake, ale i wszystkie panie rzucające beztrosko kurduplami, krasnalami i tym podobnymi epitetami) - przykro mi, że Cię to spotykasad
        • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 07:44
          Ja jeszcze polecę Mohito - mają rozmiar XXS i piękne kombinezony.
        • szarmszejk123 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 14:26
          Mnie się ostatnio właśnie Mango ciągle wyświetla i bardzo ładne te ich ciuchy na zdjęciach, aż się chyba wybiorę zobaczyć na żywo.
          • kotejka Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 14:54
            szarmszejk123 napisał(a):

> Mnie się ostatnio właśnie Mango ciągle wyświetla i bardzo ładne te ich ciuchy n
            > a zdjęciach, aż się chyba wybiorę zobaczyć na żywo.

Ostatnio zrobiłam kilka zamówień na Mango. Nic nie odesłałam. Teraz leci do mnie kolejne 🫣🫣
            Wszystko mi się podoba u nich. Wzornictwo, jakość, rozmiarówka wink
            • primula.alpicola Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:15
              I po co tam poszłam, i kompulsywnie kupiłam płaszcz!
              • kotejka Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:25
                primula.alpicola napisała:

> I po co tam poszłam, i kompulsywnie kupiłam płaszcz!

😅
                Jak ja Cię rozumiem
                Też zawsze wylaze z zamówieniem
                Pokaż płaszcz wink
                • primula.alpicola Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:31
                  shop.mango.com/pl/pl/p/kobieta/p%C5%82aszcze/p%C5%82aszcze/p%C5%82aszcz-we%C5%82niany-handmade-oversize_77015639?c=35
                  Zawsze mogę odesłać...
                  • kotejka Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:37
                    Świetny, klasyka. Uwielbiam ten fason i kolor obłędny
                    • primula.alpicola Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 17:51
                      No właśnie kolor mnie uwiódł.
                  • taje Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 16:44
                    Ładny. I bardzo dobra cena.
                    • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 17:03
                      Tylko ten skład….
                      • taje Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 17:20
                        Za 600 zł raczej nie dostaniesz płaszcza 100% wełny. Nawet na 50% to dobra cena.
                        • kotejka Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 17:29
                          50 procent też fajnie grzeje, a dodatek sztucznizny ładnie trzyma formę na grubszej odzieży
                      • primula.alpicola Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 17:50
                        fogito napisała:

> Tylko ten skład….

Oj ojjjj.
                        • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 19:19
                          No oj….
                          • karyna-z-radzymina Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 19:28
                            No oj. Mieszkasz w Jaucku? Mam jeden plasz z wełny, nie noszę od kilku zim, bo mi w nim za ciepło.
                            • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 19:45
                              Nie tylko o ciepło chodzi, tylko jakość materiału. Są cieniutkie wełny na sukienki letnie. Ale rozumiem, że teraz ciężko coś ze 100% wełny znaleźć.
                              • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 19:55
                                100 proc. wełny w przypadku płaszcza to niezbyt dobry pomysł, szybko się zmechaci.
                            • primula.alpicola Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 19:53
                              Fogitka swą rzyć obleka jedynie w jedwabie, kaszmiry, a, i len, biały len, karyno, nie zapominaj.
                              Dziś dostała wyjątkowej laksacji forumowej😅
                              • karyna-z-radzymina Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 20:06
                                Czymś musi ocierać łzy po nieudanym malzenstwie
                                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 22:48
                                  Ooooh jakże nieudanym 😎
                              • zaneta_z_neta Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 20:06
                                Piątek jest ona w piątki wieczorami zwykle już dwa promile ma, tak tu czytałam.
                                • ta_jedna_karen Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 21:39
                                  No chyba, że ją mąż zaprosi, to wtedy jej nie wolno i jej się po prostu frustracja ulewa.
                                  • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 22:49
                                    Do tańca zaprosi 🧐 ktoś jednak miał za dużo ☀️
                                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 22:48
                                  Zapewne z 5 nawet. Nie ograniczaj wyobraźni.
                              • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 22:47
                                Rada, szkolenia, jet lag….. więc przyszłam zerknąć co pod kamieniem.
                                • ta_jedna_karen Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 23:53
                                  Zobacz Żaneta jak nam się tu smukła pani z Max Mary wzburzyła😂W trzech postach się tłumaczy, nieźle ta próżnia pod kopułą się zgrzała.
                              • hrabina_niczyja Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 23:25

> Fogitka swą rzyć obleka jedynie w jedwabie, kaszmiry, a, i len, biały len, kary
                                > no, nie zapominaj.
                                > Dziś dostała wyjątkowej laksacji forumowej😅

I ta wełna ją potem w tyłek kłuję, a podrapać się ciężko to na ematce sobie ulży.
                                • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 23:34
                                  Na tylku to ja aktualnie nie mam nic, więc nic mnie nie kłuje 😜
                  • pade Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 21:43

> shop.mango.com/pl/pl/p/kobieta/p%C5%82aszcze/p%C5%82aszcze/p%C5%82aszcz-we%C5%82niany-handmade-oversize_77015639?c=35
                    > Zawsze mogę odesłać...

Piękny, świetny kolor! I bardzo dobry skład.
                    Też tam zrobiłam wczoraj zakupy😀
    • imponderabilia20 Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 17:18
      Tylko sukienka.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Modowo doradowo zawodowo 28.08.24, 19:47
      Kup ze 2 ladne bluzki, takie koszulowe, ze zwiewnego materialu - one zawsze dobrze wyglądają, do jeansów, a to takiego stroju nawet adidasy, proste pasują, a jak są granatowe to już prawie na apel mozna isć ;P
    • ulla_cebulla Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 00:42
      Od siebie dorzucam te spodnie: www.sezane.com/eu/product/gustavo-trousers/leopard-jacquard-print#size-32 Nie musi być leopard, ale ja bym brała ten wzór. Killery i robią stylizację z prostymi butami, topami. Do szczupłej, wysportowanej sylwetki mogą zrobić fajny zestaw z byle czym.
    • taje Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 01:28
      Popatrz na Massimo Dutti, ma ciekawe propozycje zwłaszcza dla osób lubiących lekko nonszalancki oversajzowy styl. Mają też ciekawe buty, fajne spodnie i spódnice ze skóry, długie ale dobrze wyglądające na niewysokich i szczupłych sylwetkach. Załączam kilka propozycji, ale na stronie jest tego dużo więcej

www.massimodutti.com/pl/kobieta/spodnie-n1476
      • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 08:04
        Jestem niewysoka i szczupła i serio- to nie są dobre dla nas fasony. Drobna osoba się w tym topi i wygląda jak sierota.
        • taje Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 08:41
          Oj, nie zgodzę się. Sama jestem niewysoka i raczej drobna i MD ma mnóstwo świetnych fasonów. Co najwyżej czasem trzeba skracać spodnie ale problem nie z fasonem, a z długością. A Gru jest bardzo szczupła i ok ma zgrabne biodra, więc na niej tym bardziej dobrze mogłoby to wyglądać.

Ta kobieta (swoją drogą zapadające w pamięć nazwisko…) jest kilka dobrych cm niższa od Gru (ma ok 155 cm) i uważam, że świetnie wygląda w tych fasonach.

www.instagram.com/neelam.ahooja?igsh=eTFyajI4YW43cXp3

Dzięki niej odkryłam zresztą tegoroczne kolekcje Massimo Dutti. Dawniej też myślałam, że MD i ogólnie wszystkie oversajzy to tylko dla wysokich, ale okazuje się, że niekoniecznie.
          • marta.graca Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 08:50
            Moim zdaniem wygląda trochę jak w piżamie. Ja mam 158 cm i też tak wyglądam w oversajzach.
          • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 08:51
            Fajnie wygląda, ale efekt końcowy to w dużej mierze wpływ jej ciekawej urody, ona jest po prostu ładna i atrakcyjna dlatego wygląda dobrze. Poza tym część tych ubrań wydaje mi się ok do zdjęć, ale już niekoniecznie do używania
            • taje Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 09:04
              Są trochę za długie, żeby być super praktyczne, ale po pierwsze Ty jesteś od niej wyższa, a po drugie to tylko inspiracja. Moim zdaniem masz idealne biodra do takich luźnych spodni i spódnic, ale powinny się one lekko zwężać, albo być bardzo długie jak u Neelam. Oczywiście musisz się sama tym dobrze czuć. Kombinezon z Twojego zdjęcia odradzam bo Cię skraca i za bardzo się opina na piersiach - mam wrażenie, że Cię optycznie pogrubia.
              • ekstereso Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 10:15
                Ja poza dżinsami noszę głównie spodnie z MD. Daleko mi do Twojej Grruu figury (mam 164/62) ale i tak wyglądam fajnie. Natomiast Pani z przykładu Taje momentami moim zdaniem wygląda już troszkę "zbyt". Ale tak czy inaczej sama chciałąm MD polecić. B wygodne i niezobowiązujące ciuchy.
          • wapaha Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 12:18
            taje napisała:

>
            > Ta kobieta (swoją drogą zapadające w pamięć nazwisko…) jest kilka dobrych cm ni
            > ższa od Gru (ma ok 155 cm) i uważam, że świetnie wygląda w tych fasonach.
            >
            sorki, ale wg mnie nie wygląda świetnie
            ona "tonie" w tych ubraniach
            mnie osobiście się to nie bardzo podoba..
            >
            >
          • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 16:44
            mi się też jej styl bardzo podoba. przynajmniej potrafi dobrać długość spodni.
      • fogito Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 11:09
        Massimo Dutti jest dla wysokich.
        • ekstereso Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 11:13
          Ja skracam spodnie oczywiście, ale niewiele. Czuję się w nich świetnie.
        • taje Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 11:17
          Tak do niedawna myślałam, ale jednak nie. Kupiłam sobie świetną skórzaną kopertową spódnicę i lniane spodnie i nawet nic nie musiałam skracać. Skrócenie to zresztą nie taki duży problem (no może poza skórą czy dzianiną), ważniejszy fason.
          • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 16:37
            poka spódnicę
            • taje Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 17:20
              Taka www.massimodutti.com/es/en/leather-skirt-with-tie-detail-l05301831
              • claudel6 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:26
                jest super. tylko dla mnie za droga - pewnie dlatego, że to prawdziwa skóra
                • taje Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:38
                  Tak, prawdziwa skóra, naprawdę dobra jakość.
                  • thank_you Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 08:32
                    Śliczna! Jeśli chodzi o wyroby skórzane to oni naprawdę mają fajną jakość - mąż kupił zamszową bomberke w ostatniej kolekcji, ja mam rudą zamszową spódnicę i szorty (a może to już bermudy)? Są wspaniałe.
          • kurt.wallander Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:24
            taje napisała:

> Tak do niedawna myślałam, ale jednak nie. Kupiłam sobie świetną skórzaną kopert
            > ową spódnicę i lniane spodnie i nawet nic nie musiałam skracać. Skrócenie to zr
            > esztą nie taki duży problem (no może poza skórą czy dzianiną), ważniejszy faso
            > n.
            >
            Bo oni mają faktycznie zawsze parę fasonów o skróconych nogawkach. I one na niskich osobach wypadają, jak zwykłe długie, a nie trzeba skracać. Ale te o regularnej długości dla niskiej będą za długie.
    • kolorowa-branzoletka Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 22:01
      "Ja mam świadomość, że nie jestem atrakcyjna więc nie popsujesz mu humoru przypominaniem o tym."

Jest ziarno prawdy w tym, co snake mowi... Zadne silownia, zadne operacje biustu, nawet calkowita wymiana twarzy u doktora Godzia nie pomoze, bo nie w tym lezy problem. Ty JESTES atrakcyjna, gruuu. Z mniejszym biustem bylas nawet atrakcyjniejsza. Przykro sie na to patrzy.
      • black_magic_women Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:10
        kolorowa-branzoletka napisała:

> "
        >
        > Jest ziarno prawdy w tym, co snake mowi...

Nie, to się wszystko nadaje do wykasowania przez modki.
        • thank_you Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:14
          Black, wróciłam dopiero dziś, jutro udaje się tam, gdzie obiecałam! ❤️❤️❤️
          • black_magic_women Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 23:30
            thank_you napisała:

> Black, wróciłam dopiero dziś, jutro udaje się tam, gdzie obiecałam! ❤️❤️❤️

kiss mrau
        • thank_you Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:15
          Oczywiście, szczególnie, że to ziarno prawdy to ta trzecia prawda. tongue_out
        • snakelilith Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:23
          black_magic_women napisała:

> Nie, to się wszystko nadaje do wykasowania przez modki.

Tak, tak, białe giezła mogą nazywać mnie bez przerwy chamką i chorym nerwusem z Niemiec, ale moja wypowiedź, w której nie użyłam żadnego epitetu nadaje się do wykasowania? Hipokryzja level hard.
          • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:31
            To że jesteś zaburzoną chamką to fakt, dlaczego ktoś miałby kasować za napisanie prawdy?
            • snakelilith Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:40
              grruu2.0 napisała:

> To że jesteś zaburzoną chamką to fakt, dlaczego ktoś miałby kasować za napisani
              > e prawdy?

To że ty masz zaburzenia percepcji własnego ciała i nieprzepracowane kompleksy z młodości, to też prawda. Pisałaś nieraz i potwierdzasz zdjęciami coraz bardziej modyfikanego ciała. Z jakiej więc racji ktoś miałby to kasować? To, że kręcą cię rozmowy z rikusiem, bo chętnie byłabyś w młodszych latach którąś z jego uwodzicielskich lasek na Majorce, ale ze względu na brak wiary we własną atrakcyjność nikt ci tego wtedy nie zaproponował, to też przecież prawda.
              • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 29.08.24, 23:47
                Nie, to co piszesz to są domniemania. Ośmieszaj się dalej milutkim podejściem do dużo bardziej przerobionych forumek i jechaniem po mnie, co się zaczęło kiedy jeszcze żadnej modyfikacji nie miałam. Ciekawe czy każda kobieta, która miała jakąkolwiek operację plastyczną budzi w Tobie taką furię
                • snakelilith Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 00:02
                  grruu2.0 napisała:

> Nie, to co piszesz to są domniemania.

A to co ty o mnie piszesz to tylko zniewagi.
                  A inne przerobione nie wypisują sobie tego na sztandary, nie wklejają kolejnych etapów w odcinkach i nie promują tego jako sposób na coraz bardziej "udane" życie. Może gdyby to robiły, to by mnie też odrzucały.
                  Każdy wie też, że nie potrzebujesz żadnego ciucha, bo do ubrania masz raczej olewające podejście, a szukałaś tylko okazji, by wkleić nowy biust bez podejrzenia, że znowu szukasz potwierdzenia. Jako ukryta narcyzka jesteś świetną manipulatorką, udając przy tym niewinną ofiarę.
          • mieszkanienaturalnie Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 08:37
            Ale dlaczego łazisz akurat za gruu, przecież w wątku o robieniu rzęs i hybrydy przez rok dużo innych forumek przyznaje się do wstrzymania sobie substancji w twarz, a jednak uczepiłaś się jak kleszcz tej jednej.
            • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 08:54
              Bo ma obsesję. I myśli, że ktoś jest głupi i nabierze się na to, że jej chodzi o moją operację. Już pomijam dostawanie ataków furii, bo jakaś kobieta po wieloletnim karmieniu piersią poprawiła biust. Ale ona czepiała się mnie dużo wcześniej. I napisała wprost, że Shell (która robiła dużo więcej), się nie czepia bo ją lubi. Więc to są jakieś emocjonalne wyrzygi chorej frustratki.
              • lucjan.czerwony55 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 18:44
                Furii to ona dostaje bo ktos nosi nie taka bielizne, a co dopiero operacje 🤣
                • grruu2.0 Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 20:08
                  A to prawda, w końcu odpaliła się nawet bo jej się nie spodobał fason mojej sukienki i na tej podstawie wypisywała jakieś cuda o mojej osobowości
      • mieszkanienaturalnie Re: Modowo doradowo zawodowo 30.08.24, 08:34
        Ale po ch*** ten komentarz? Wystarczy otworzyć jakąkolwiek grupę o operacjach plastycznych żeby zobaczyć ile bab się operuje i na jaką skalę. Gruu nie jest waszą matką, córką ani kuzynką, żeby ją w tej kwestii moralizować. Po co łazić za jedną osobą na forum i uświadamiać ją że nie potrzebuje operacji. Zwłaszcza że jest już po.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka