Dodaj do ulubionych

Dorada twarzowo-kosmetyczna

27.08.24, 11:13
Skonczyl mi sie bezzapachowy olejek myjacy do twarzy, mialam duza butle Uriage, taki do mycia wszystkiego ale mnie sluzyl glownie do twarzy.

Kusi mnie zeby teraz kupic jakas ematkowa inowacje, ale chcialabym cos w duzym formacie, nie 125 ml za fortune.

Twarz czterdziestoletnia, skora taka se, tlustawa i latwo wysuszajaca.

Prosze kochane ematki o Dorade🥰
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 13:30
      Masełko oczyszczające do twarzy Glow Stars Lava Balm z witaminą C, octami owocowymi i acerolą. Pięknie pachnie i fajnie oczyszcza, ale niezbyt wydajne.
      • boogiecat Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 17:57
        Kurde, maselko😱

Jestem zacofana i wiedzialam, ze o czyms sie tu dowiem
        • marta.graca Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 21:11
          Ja też byłam zdziwiona, ale serio jak nałożysz to na twarz i spłuczesz, to fajnie schodzi i domywa- a mam taką cerę jak Twoja.
    • wrzosanna Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 13:35
      Ja polecam Avene Xeracalm olejek do mycia. To kosmetyk do skory atopowej, ale idealnie domywa kosmetyki i makijaż. No i dostępny w dużej butli.
      • apallosa Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 13:48
        Boogiecat - mieszkasz w Polsce?
        Całkiem niezłe są olejki Isana z Rossmanna, miałam też ich olejek Naturalme z różową naklejka i też był całkiem fajny.
        Aktualnie używam olejku w żelu Body Shop, tego w pomarańczowej tubce, ale niestety już go wycofali, świnie jedne😪... Trza polować na eBayu lub Vinted.
        Z polecenia Mysiulek08 nabyłam olejek Astalift, ale jeszcze grzecznie czeka na swoją kolej.
        No i świetny jest olejek firmy Mafka, z tym że jest nietani, ale zawsze można w promocji dorwać.
      • apallosa Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 13:50
        Boogiecat - mieszkasz w Polsce?
        Całkiem niezłe są olejki Isana z Rossmanna, miałam też ich olejek Naturalme z różową naklejka i też był całkiem fajny.
        Aktualnie używam olejku w żelu Body Shop, tego w pomarańczowej tubce, ale niestety już go wycofali, świnie jedne😪... Trza polować na eBayu lub Vinted.
        Z polecenia Mysiulek08 nabyłam olejek Astalift, ale jeszcze grzecznie czeka na swoją kolej.
        No i świetny jest olejek firmy Mafka, z tym że jest nietani, ale zawsze można w promocji dorwać.
        • boogiecat Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 17:54
          Dzieki dzieki!!! Popatrze co i jak.
          Mieszkam we Francji i naiwnie myslalam, ze pojde do apteki i kupie...😜

Zawsze sie napalam na polskie kosmetyki reklamowane przez ematki
      • boogiecat Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 17:56
        O widzisz myslalam o Avene lub La Roche, Bioderma itp. bo moge od reki dostac bez kombinowania.

Czekam jeszcze co tam dziewczyny poleca
    • chatgris01 Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 13:52
      Garnier micelarny Lidla (od jutra w promocji). Tylko ja go spłukuję.

https://minimall.tn/3019-large_default/garnier-skinactive-solution-micellaire-tout-en-1-tous-types-de-peaux-meme-sensibles-400ml-.jpg
      • primula.alpicola Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 14:09
        Chyba każdy go spłukuje?
        • chatgris01 Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 14:14
          Nie wiem, na butelce jest napisane "bez spłukiwania".
          • primula.alpicola Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 14:16
            Płyn micelarny bez spłukiwania?? Szok.
      • boogiecat Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 17:52
        I tylko to?
        • chatgris01 Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 19:29
          Tzn? Polecam jako coś do mycia twarzy, ja po nim przecieram jeszcze twarz hydrolatem różanym, potem spryskuję wodą termalna w sprayu, osuszam i nakładam krem. Używam tylko na noc (tych miceli znaczy).
    • madami Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 14:01
      Bezzapachowy, niedrażniący, wydajny i skuteczny

https://larose.care/img/16282/1.jpg
      • boogiecat Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 17:50
        Bardzo mi sie podoba. Gdzie to kupujesz?
        • madami Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 21:00
          W LaRose bezpośrednio, czasem w Hebe, która współpracuje z Larose, widziałam też w Notino
          cała seria Pyunkjang Yul niebieska jest dla wrażliwych skór, chwalą się, że nie ma tam zbędnych składników - ja uwielbiam głównie ich produkty do demakijażu, łącznie z balsamem, oraz toner, mgiełkę
    • primula.alpicola Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 14:14
      Chcesz żel czy olejek?
      Ostatnio jestem zachwycona Resibo Milky Reset 2w1. Niezbyt duży, bo 100 ml, ale bardzo wydajny, no i jeden produkt do oczyszczania, a nie dwa.
      Basiclab ma żele o pojemności 300 ml i do różnych typów skóry.
      • boogiecat Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 17:51
        Dzieki, zupelnie mi obojetne czy zel czy olejek.

Dlaczego mialyby byc dwa produkty do oczyszczania?😬
        • primula.alpicola Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 18:24
          Dlatego, że to oczyszczanie dwufazowe. Pierwszy etap, coś tlustego (olejek, masełko, emulsja, mleczko) żeby rozpuścić spf i/lub makijaż.
          Druga faza, zmywasz, domywasz wszystko żelem czy pianką i spłukujesz wodą oczywiście.
          To Milky Way jes super, bo pierwszą fazę robisz na sucho, a drugą z wodą.
    • klaramara33 Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 14:50
      to jest mój debeściak:
      Lirene olej pianka
    • mysiulek08 Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 18:41
      i owszem olejek astalifta i olejek w zelu sa super ale to raczej droga impreza i zakup kompletnie 'nie od reki'

drugi wspoldomwnik (skora mieszana) i problemy ze skora dloni, chwali sobie SVR Topialyse Huile Lavante, to dostaniesz u siebie w kazdej aptece
      • apallosa Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 20:24
        Mysiulek08 - witam i i zdrowie się pytam.
        Skusiłam mnie na galaretkę Astalifta, bo po wykończeniu saszetek zachciało mi się ,,całej" galaretki.
        Już jest w drodze...
        Jakaś cholera mnie dopadła , strasznie schodzi mi skóra na powiekach na na palcach dłoni. Podejrzewałam świerzb ( w szpitalu łatwo o takowe atrakcje -tfu, na psa urok) , ale to nie to...
        Metoda eliminacji doszłam ,że to hipoalergiczny krem pod oczy La Roche Posey tak mnie urządził...już jest lepiej. Bo wyglądałam ,jak upiór w operze...
        U ciebie zima się kończy...tak jak u nas lato. Już mamy dość tej sauny.
        • apallosa Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 20:26
          I o zdrowie - miało być.
          A co do olejków do demakijażu, to Avene chyba ma coś przyzwoitego w ofercie. No i Clarins ,ale z cenami to już do reszty powariowali.
          Już jak mam bulic, to wolę Astalifta albo ,, naszą " Maykę Cosmetics.
        • mysiulek08 Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 20:49
          wspoldomownik (ten od znalezienia astalifta) mial problemy z skora pod oczami po kremie z witC kielha, mnie nic nie bylo a bardzo go lubie (krem i wspoldomownika), sucha, luszczaca sie skora, okropnie to wygladalo, zanim doszlismy od czego, to troche to trwalo, pomogl cicalfate (czy jakos tak) avene, dosc gruba warstwa

zapowiedzial, ze juz nic oprocz astalifta nie uzyje tongue_out

ja dla odmiany, kiedys tam, chyba ze 3miesiace 'reperowalam' okolice oczu po estelauder
    • kurt.wallander Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 20:57
      Ja wieczorem oczyszczam twarz dwuetapowo. Najpierw olejek, koniecznie hydrofilny, emulgujący się - dzięki temu dobrze się spłukuje. Polecam olejki koreańskie, np. marki Skin1004. Nie wiem, gdzie we Francji, ale w Polsce jest chyba i w Hebe, i w Rossmannie (i wielu sklepach internetowych). www.rossmann.pl/Produkt/Oleje-i-maselka-do-demakijazu/SKIN1004-Madagascar-Centella-olejek-myjacy-lekki-200-ml,2083017,13061
      Olejek dobrze się zmywa, ale jednak polecane jest domycie twarzy żelem.
      Ten jest fajny, delikatny, bezzapachowy, niebarwiony, bardzo wydajny: www.rossmann.pl/Produkt/Zele-i-pianki-do-mycia-twarzy/Round-Lab-zel-do-mycia-twarzy-nawilzajacy-Birch-Juice-Moisturizing-150-ml,2078482,13060?srsltid=AfmBOoonUXFZ0TEgJASP3QI41QAjTYH0j6b_PtGy2GN5ECtofYfLnc5u

Rano myję twarz jednym produktem. Od kiedy Cetaphil zrobił się bardzo drogi, przerzuciłam się na emulsję myjącą Bielenda Hydro Lipidium www.rossmann.pl/Produkt/Zele-i-pianki-do-mycia-twarzy/Bielenda-Hydro-Lipidium-emulsja-do-mycia-i-demakijazu-Maksymalna-Tolerancja-300-ml,2038042,13060
    • panna_lila Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 20:59
      Polecany tutaj przez jedną ematkę olejek lniany z firmy polny warkocz
    • joana.mz Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 21:27
      Polecam Tołpa Orient żel-olejek.
    • taje Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 21:40
      Absolutnie genialne jest mleczko myjące z DMS od Dermaviduals. Nic a nic nie wysusza, cudo. Tyle, że można kupić tylko u lekarzy/kosmetyczkę albo bezpośrednio od producenta (jeśli nie masz u sobie dystrybutorów marki)

dermaviduals.de/english/productlistings/dermaviduals-basic/cleansing-milk-with-dms.html

Dobre jest też mleczko polskiej marki Ph Doctor i amerykańskiej Stratii.
    • wapaha Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 21:46
      dzieciaki mnie namówiły, czasem uzywam, jest spoko
      • taje Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 21:56
        Ja kremy CeraVe lubię ale płyny do mycia twarzy podrażniały mi skórę. Może dla młodszej cery będą ok.
        • wapaha Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 21:57
          taje napisała:

> Ja kremy CeraVe lubię ale płyny do mycia twarzy podrażniały mi skórę. Może dla
          > młodszej cery będą ok.
          >
          mnie tez-ale po codziennym myciu
          teraz używam 1-2 x w tygodniu i jest ok
          młode faktycznie-codziennie nim myją

kremy też są spoko wink
    • lucjan.czerwony55 Re: Dorada twarzowo-kosmetyczna 27.08.24, 22:04
      Basiclab kojacy zel do mycia twarzy, jskir 36 pln za 300ml

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka