taki-sobie-nick 16.09.24, 21:11 luźne pytanie: czy ematka byłaby w stanie wystylizować austriacki sweter ludowy? Wisi toto w lumpie już miesiącami, chyba nikt nie ma pomysłu: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czcigodnystarzec Re: A propos ciuchów 17.09.24, 10:44 taki-sobie-nick napisała: > Wisi toto w lumpie już miesiącami, chyba nikt nie ma pomysłu: > > To jest ten lump? plethoravintage.pl/pl/p/Lanamoden-Salzburg-haftowany-welniany-sweter-vintage-/7132 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: A propos ciuchów 17.09.24, 12:10 Ten? Bez problemu. Całkiem ładny w sumie. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: A propos ciuchów 17.09.24, 12:42 Granatowe lub białe jeansy (szerokie) i botki na platformie i grubym obcasie, adidasy gazele, itp. pod warunkiem, że nie jest to akryl, poliester...bo wtedy nawet bym nie tknęła Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: A propos ciuchów 17.09.24, 13:06 Za drogi na to zeby sie glowic jak go wystylizowac. I piorun wie jak to prac. Niepierne ciuchy won. Ale widowiskowo do czarnego dolu i zgrabnego tylka. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: A propos ciuchów 17.09.24, 13:30 Wełna to chyba tylko pranie ręczne? Odpowiedz Link Zgłoś
efekt.papageno Re: A propos ciuchów 17.09.24, 13:14 Mam austriacki sweter ludowy, czego on nie ma: koronkę, ozdobne guziki, bufki, cekiny, naszywki... Ktoś się napracował. Jako że ma kolor khaki, stylizuję do spodni moro. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: A propos ciuchów 17.09.24, 13:25 Jakbym nie miałam innego i musiała w tym chodzić to bym nosiła do czarnego topu i spodni, rozpięty. Ale ogólnie nie dziwi że wisi miesiącami. Lump nie wymienia asortymentu? Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: A propos ciuchów 17.09.24, 15:33 Ale jaki lump, wyżej ktoś wkleillink do zdjęcia tego dokładnie swetra ta tym konkretnym manekinie. Ona nie zrobiła tego zdjęcia w lumpie tylko ściągnęła Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: A propos ciuchów 17.09.24, 13:28 Niczego nie potrafię stylizować ale ja bym poszła na kilka sposobów: Pierwszy pomysł to czarna skórzana spódnica, oficerki, czerwone usta. Drugi - brązowa zamszowa spódnica i do tego czarne Martensy - klimat lekko ocierający się o lata 70 Trzeci - granatowe spodnie garniturowe (takie przy nodze), biała koszula, wyraźnie zaznaczony czarny skórzany pasek i rozpięty sweter na to - czyli stylistyka trochę na lata 80. A pierwsze co bym spróbowała zrobić to odpruć kłosy Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: A propos ciuchów 17.09.24, 14:14 Moja teściowa ma podobny sweter, tylko zamiast kłosów ma białe gwiazdki śniegowe. Nosi go do czarnych dżinsów i butów na grubej podeszwie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: A propos ciuchów 17.09.24, 14:20 Fajny sweter. Przede wszystkim nosilabym rozpięty. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: A propos ciuchów 17.09.24, 15:57 280 zł ? Nie biorę. Ale gdybym miała, bardzo chętnie utulę się w wełenkę w pracy, bo jest 18 C , ogrzewanie nie włączone, marznę i non stop piję ciepłą herbatę/kawę. Na zewnątrz cieplej niż w pokoju.... Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: A propos ciuchów 17.09.24, 16:05 scarlett74 napisała: > 280 zł ? Nie biorę. Bierz, to okazja! Tu jest ten sam za 384. www.decobazaar.com/produkt-lanamoden-salzburg-haftowany-welniany-sweter-vintage-6911866.html Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: A propos ciuchów 17.09.24, 21:47 Przecież nikt ci nie każe go kupować, pytam o teoretyczny pomysł na stylizację. Ja też go nie chcę, a ciekawa jestem, bo w lumpach pojawia się alpejska odzież ludowa - swetry tudzież dirndle, skórzanych gaci jakoś nie chcieli - i ciekawa jestem, czy ematka ma koncepcję noszenia czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
efekt.papageno Re: A propos ciuchów 20.09.24, 16:08 Mam dwie sukienki typu dirndl, kupione jakiś czas temu w H&M - noszę czasami na specjalne okazje. Z czym stylizować? Cóż, sukienki typu dirndl są tak strojne, że raczej nie potrzebują specjalnych dodatków - delikatny łańcuszek na szyję w zupełności wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: A propos ciuchów 21.09.24, 00:17 Ja w ogóle nie stylizuję ubrań sjp.pwn.pl/sjp/stylizowac;2576414.html Tego swetra z niczym bym nie zestawiała, bo popsuje każdy strój To nawet nie łyżka dziegciu w beczce miodu, a pół na pół dziegciu z miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: A propos ciuchów 21.09.24, 08:16 Spóźniłaś się, bo prezydenckie dożynki były kilka dni temu, na taką okazję jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: A propos ciuchów 22.09.24, 00:11 Jeśli to miała być uwaga złośliwa a dowcipna, to na nasze dożynki jak notabene wół do karety, prędzej na Oktoberfest. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: A propos ciuchów 22.09.24, 06:54 W życiu nie widziałam takiego swetra na Oktoberfest. Odpowiedz Link Zgłoś