Dodaj do ulubionych

Chciałabym, ale się boję

11.10.24, 11:39
Co emama chciałaby, ale się boi?

Zacznę od siebie:
- skoczyć na bungee lub ze spadochronem
- poddać się zabiegom medycyny estetycznej - nie jestem w stanie się przełamać, gdy używana jest igła
- nauczyć się jeździć konno
Obserwuj wątek
    • ixiq111 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 11:42
      a jeszcze, na fali wątku co ojcach niepłacących alimenty

- dać po mordzie panu, o którym napisałam
    • alpepe Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 11:43
      Kiedyś czytałam o dziewczynie, która skoczyła na bungee, i przerwał jej się rdzeń kręgowy. Może spróbuj ze spadochronem.
      • rb_111222333 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 11:57
        Z deszczu pod rynnę. O wypadkach z udziałem spadochroniarzy też można trochę poczytać.
        • alpepe Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 12:01
          Też, ale chyba lepiej się zabić, niż żyć sparaliżowanym.
          • pseudo_stokrotka Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 18:38
            Tak, bo żaden spadochroniarz nigdy nie został sparaliżowany, a na bungee nigdy nikt się nie zabił 😂
      • szarmszejk123 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 11:58
        Ja kiedyś na plaży w Międzyzdrojach widziałam skaczącego księdza w sutannie który lecąc rzygał na ludzi na dole. Całe szczęście że oglądałam to z daleka, ale chęć na skok mi przeszła bezpowrotnie:p
        • piataziuta Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 12:01
          😆
        • pupu111 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 20:54
          To musial byc widok. smile
          • szarmszejk123 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 21:28
            A wiesz, jak ludzie z plaży uciekali? 😂
            • pupu111 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 22:10
              Pewnie szybciej niz on lecial. smile
    • jdylag75 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 11:45
      Pływać, boje się wody jak ognia wink
    • szarmszejk123 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 11:57
      Zrobić cycki. Bardzo bym chciała nowe, ale boje się operacji... Powoli dojrzewam, ale na prawdę bardzo powoli :p
    • rb_111222333 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 12:04
      Moja córka trochę mnie "przeczołgała" jeśli chodzi o różne atrakcje w aquaparkach, luna parkach i innych takich wymagające przełamania własnych lęków. Moja strategia na takie sytuacje to zamknąć oczy i zrobić pierwszy krok, a potem to się po prostu leeeeeci i już nic nie zależy od ciebie. Pod wpływem tego wątku zaczęłam się zastanawiać czy sprawdziłaby się na bungee. Niedaleko mnie jest właśnie miejsce, gdzie można tak poskakać i z tego co widzę to jednak całkiem sporo osób wycofuje się na górze i wraca na ziemię na podnośniku.
    • homohominilupus Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 12:11
      Chciałabym przejść jakiś odcinek Camino de Santiago najlepiej sama.

Ale odstrasza mnie wspólne spanie z chrapiacymi/ pierdzącymi/ etc ludźmi na jednej sali.
      • bi_scotti Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 14:33
        homohominilupus napisała:

> Chciałabym przejść jakiś odcinek Camino de Santiago najlepiej sama.
        >
        > Ale odstrasza mnie wspólne spanie z chrapiacymi/ pierdzącymi/ etc ludźmi na jed
        > nej sali.
        >

Przeciez nie musisz - mozesz sobie reserve regular hotels na trasie. Spanie w auberges nie jest obowiazkowe big_grin My przeszlismy 3 trasy Camino, za kazdym razem spalismy jedna noc w auberge, nastepta w hotelu, znow auberge, znow hotel - zeby miec tzw. mixed experiences wink Kazda opcja, jak to w zyciu, ma plusy & minusy smile Bon Camino! Cheers.
        • homohominilupus Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 16:54
          Ależ właśnie spanie w alberges to atmosphere i sprit Camino. Jesli reserve hotels a taxi będzie mi carrying my luggage to już jakby nie to samo.

Cheers 😉
          • bi_scotti Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 17:31
            A kto mowi o taxi? I o carrying luggage? Poza tym skoro nie szlas to jak znasz ten spirit? big_grin Just go ... Po co zgadywac gdy mozna przejsc. Cheers.
          • boogiecat Re: Chciałabym, ale się boję 12.10.24, 13:10
            Ja ci tylko powiem, ze gdybys szla we Francji to mamy tu takie hotele jednogwiazdkowe, ze zadna auberge sie nie powstydzi, spirit na pewno jest- ja nocowalam w takim jednym, gdzie staruszek portier tfu serial killer z zaczeska na portierni mi powiedzial na powitanie, ze dzis oto wlasnie rocznica smierci Claude François (uber znany piosenkarz z lat 60tych) i podejrzliwie zapytal czy ja choc wiem kto to.😀
            • homohominilupus Re: Chciałabym, ale się boję 12.10.24, 16:07
              Jakie ładne!
            • bi_scotti Re: Chciałabym, ale się boję 12.10.24, 23:07

big_grin
              Anyway, auberges tez maja swoja pojemnosc - ci, ktorzy przyjda pozniej i tak koncza w jakims hotelu (reserved or not), szczegolnie gdy ida w sezonie a spirit hmmm ... pewnie idzie z nimi tez bez rezerwacji tongue_out Tak to ze spirytami bywa wink Cheers.
    • alexis1121 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 12:22
      Strach przed medycyną estetyczną wyjdzie ci na zdrowie.
      • alfa36 Re: Chciałabym, ale się boję 13.10.24, 13:02
        Dlaczego? A zdrowie psychiczne?
    • swiecaca Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 12:41
      iść do łóżka z jednym takim panem
      jeździć na snowboardzie
      • szarmszejk123 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 12:41
        A co z tym panem, że się boisz?:p
        • swiecaca Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 12:45
          boję się, że mąż się dowie big_grin poza tym nie byłam z innym od 25 lat, może być dziwnie
          • szarmszejk123 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 12:46
            "boję się, że mąż się dowie "
            A, no tak, to zrozumiałe zatem 🤣🤣
          • azalee Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 13:11
            swiecaca napisała:

> boję się, że mąż się dowie big_grin

Ja bym bardzo chciala zadzwonic/napisac do kogos, ale no wlasnie
            • boogiecat Re: Chciałabym, ale się boję 12.10.24, 13:13
              azalee napisał(a):

> swiecaca napisała:
              >
              > > boję się, że mąż się dowie big_grin
              >
              > Ja bym bardzo chciala zadzwonic/napisac do kogos, ale no wlasnie

No wez DEJ SPOKOJ! Gdzie telefon, a gdzie lozko?🙄
              • azalee Re: Chciałabym, ale się boję 12.10.24, 14:15
                To jest niestety ten przypadek, gdzie od telefonu do lozka moze przejsc blyskawicznie 🙈
          • alexis1121 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 13:15
            Daj spokój, sumienie cię zje.
            • boogiecat Re: Chciałabym, ale się boję 12.10.24, 13:15
              alexis1121 napisał(a):

> Daj spokój, sumienie cię zje.

Naprawde nie sadze, biorac pod uwage statystyki skokow w bok.
          • feldmarszalek.duda Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 20:58
            Skoro już to werbalizujesz to jesteś bliżej niż dalej.
            • swiecaca Re: Chciałabym, ale się boję 16.10.24, 15:09
              przy moim tempie decyzyjnym to umrę cnotliwa.
    • beata985 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 12:49
      To ja przełamię...wszystko przed Wami..
      Poleciałam samolotem a podczas urlopu wjechałam w końcu na biokowo i przeszłam szklany taras ..do tej pory obydwie rzeczy wydawały się niemożliwe a myśl o tym wywoływała ścisk w żołądku.
      Skok na bungie czy że spadochronem na szczęście nie jest moim marzeniem 😁
      • szarmszejk123 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 14:47
        Nigdy w życiu bym na to nie weszła. Już z wieży widokowej całej z kratek schodziłam prawie na czworaka i z zamkniętymi oczami 🙈
        • beata985 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 16:25
          szarmszejk123 napisał(a):

> Nigdy w życiu bym na to nie weszła. Już z wieży widokowej całej z kratek schodz
          > iłam prawie na czworaka i z zamkniętymi oczami 🙈

Uwierzysz ze miałam to samo?
          Jechałam tam że świadomością, że tylko wjade, o wejściu na taras nawet mowy nie było..
          Wjechałam...co i tak było wyzwaniem, podeszłam, weszłam, przeszłam...
          Jak do tego doszło nie wiem ale dwa wyzwania w ciągu jednego roku pokonałam
          • beata985 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 16:28
            Ale szlam i tak po wewnętrznej i na konstrukcji 🫣🤣
            • szarmszejk123 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 16:36
              Ja bym musiała pełznąć:p
              • beata985 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 16:39
                😁można i pelznąć..🤣
                Ale przeżycie super u cieszę się że w końcu udało mi się przezwyciężyć lęk
                • bywalec.hoteli Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 17:38
                  beata985 napisała:

> 😁można i pelznąć..🤣
                  > Ale przeżycie super u cieszę się że w końcu udało mi się przezwyciężyć lęk

A w górach typu na przykład Tatry nigdy nie byłyście? Też są ekspozycje i widoki nad przepaścią. Tylko tyle że nie masz szklanej tafli pod sobą.
                  Z tego powodu nawet nie myślałem o wyjeździe na Biokovo jako atrakcji dla mnie będąc w pobliżu.

Bałbym się za to jazdy samochodem tam - ponoć stromo i wąsko?
                  • szarmszejk123 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 17:47
                    Moim problemem jest właśnie to, co pode mną, nie z tym, co przede mną.
                  • beata985 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 22:08
                    Nigdy nie byłam w Tatrach
            • kocynder Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 16:39
              No, ja bym tam latała jak pijany szczeniak, ale uwielbiam takie. Zazdroszczę szczerze.
      • kocynder Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 16:29
        Rany... Mogłabym tam zostać na zawsze.
        • bi_scotti Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 16:48
          kocynder napisała:

> Rany... Mogłabym tam zostać na zawsze.
          >

Just for you smile Mozna miec poczucie dotykania chmur ... Cheers.
      • paskap Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 23:56
        Kurczę ja się bałam i żałuję strasznie smile
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 13:22
      Nie mam takich potrzeb.
      Jak się czegoś boję, to za żadne skarby nie chcę tego robić i marzę tylko o tym, żebym nigdy nie musiała.
    • loganberry Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 14:08
      Powieki bym chciała podciągnąć, ale igła obok oka = nie do przejścia. Skoki na bungee etc. są mi doskonale zbędne.
    • wena-suela Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 14:08
      Nie mam tak. Jak chce coś zrobić, to po prostu robię.
    • bi_scotti Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 14:29
      ixiq111 napisała:

> Co emama chciałaby, ale się boi?
      >
      > Zacznę od siebie:
      > - skoczyć na bungee lub ze spadochronem

Bungee nie ufam, ze spadochronem skoczylam na moje 50 urodziny smile Lecialam tez balonem z kolega - super cool. Ale z "takich rzeczy" to polecam paragliding - much more interesting szczegolnie jesli w jakims fajnym miejscu z tzw. widokami (gory, ocean etc.).
      Ja sie boje diving - mam wizje tej masy wody nade mna, poczucie, ze mnie "przycisnie" - te tony wody ... brrr wink Snorkling no problem, zanurkowac po cos na dnie basenu no problem ale taki diving for fun do jakichs zatopionych statkow czy nawet zeby rafe badz ryby poogladac - not for me. Ale nie wiem czy bym chciala - zyje z tym lekiem juz tyle lat, jakos nie mam potrzeby zeby sprobowac smile Cheers.
    • afro.ninja Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 14:32
      Nakupować sobie zwierzaków, ale opieka nad nimi spadnie na mnie i już mi się odechciewa.
    • lilia-anna Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 14:44
      Skorygować chirurgicznie potężna wadę wzroku (plusy i minusy), ale boję się powikłań i bólu.
    • pepsi.only Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 15:02
      Chyba nie mam czegoś takiego.

Jeśli o czymś marzę, bądź sie zastanawiam czy chciałabym, to rozważam, plusy i minusy. Jeśli stwierdzam, że nie warto, to temat odpuszczam. Jeśli jednak chcę, to przekładam to na plan. I idę w to.
    • mama-ola Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 17:08
      Chciałabym pójść na studia analizy danych, ale się boję, że będę tam gorsza od innych i będą się ze mnie podśmiewać. Że pani pod 50-tkę se przyszła i po co, a poza mną będą głównie młodzi mężczyźni, takie wilczki. I zamiast czerpać przyjemność z tych studiów, to się będę tylko źle czuć.
      • ponis1990 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 21:30
        To ja pocieszę, zaczęłam studia w tym roku, uzupełniające, licencjat robiłam 12 lat temu i jak już się wpisałam, to stwierdziłam, że zwariowałam, przecież tam będą ludzie sporo młodsi ode mnie a ja jak ciotka ich. No i co, są młodsi , a jest i kilka starszych lub w podobnym wiekusmile Nie ma się co bać i czekać!
        • wapaha Re: Chciałabym, ale się boję 12.10.24, 16:26
          ponis1990 napisała:

> To ja pocieszę, zaczęłam studia w tym roku, uzupełniające, licencjat robiłam 12
          > lat temu i jak już się wpisałam, to stwierdziłam, że zwariowałam, przecież tam
          > będą ludzie sporo młodsi ode mnie a ja jak ciotka ich. No i co, są młodsi , a
          > jest i kilka starszych lub w podobnym wiekusmile Nie ma się co bać i czekać!
          >

dokładnie, rób swoje wink
          btw na moich pierwszych studiach miałam kolegę Grzesia , który miał 47 lat
          z kolei na moich obecnych-studiuję z "dzieciakami" młodszymi od mojego najstarszego dziecka, także tę wink suspicious
    • chatgris01 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 17:15
      Jak się czegoś boję, to tego absolutnie nie chcę. Problem solved tongue_out
      • malia Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 17:57
        O, to tak jak ja🙃
    • forma-lina Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 17:39
      Od kilku lat myślę o makijażu permanentnym ust, mam bardzo blade i bez wyraźnego konturu. Boję się, że będę wyglądać jak Pamela Anderson 🫣
      • pepsi.only Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 18:28
        A Pamela źle wygląda? surprised mnie się wydaje, że jeśli ma, to ma bardzo delikatny makijaż.

https://sportgliwice.pl/wp-content/uploads/2024/09/MixCollage-17-Sep-2024-09-06-AM-4421.jpg
      • waleria_bb Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 23:26
        Coś Ty, nic się nie bój. Dziś już są inne techniki i pigmenty, usta wyglądają bardzo naturalnie.
    • eagle.eagle Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 18:35
      Tatuaż, ale się boję że mi się znudzi albo że zrobię nie w tym miejscu - później będę żałować że w tym a nie innym, albo stwierdzę że to jednak nie to.
    • midge_m Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 18:38
      O nie, nic z takich rzeczy. Jak się boję wysokości do skoku na bungee to wiem że absolutnie nie jest to aktywność dla mnie. Ja się bardziej boję podejmować wyzwań, stawiać wszystko na jedną kartę a już najbardziej palić mosty. A czasem trzeba.
    • pytajacakinga Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 20:45
      Zrobić żeby dwa implanty i licówki.
      Boje się bólu i tego że może wyjdzie tak kiepsko jak u Rutkowskiwgo
      • mama-ola Re: Chciałabym, ale się boję 12.10.24, 11:18
        Implanty gdzieś z przodu i dlatego się boisz? Bo tych z tyłu nie widać, poza tym są robione wg odcisku, więc mają dokładnie taki kształt jak trzeba.
    • pupu111 Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 20:51
      Ja często myslałam o laserowej korekcie wzroku, ale teraz powoli się robię trochę stara na to.
      Spadochronem tez bym chciała, ale jestem prawie pewna że nie skoczyłabym. smile
      Konno jezdzę, bardzo fajna sprawa. Najlepiej poszukac stajni gdzie są bardzo spokojne konie, dobre siodła, i instruktor co jest miły, cierpliwy i nie krzyczy. Zacząc od jazdy chocby samym stępem, dla relaksu, i nie stawiac sobie żadnych chorych wymagań. Wtedy wszystko najlepiej samo przychodzi. Przynajmniej tak było u mnie.
      • pytajacakinga Re: Chciałabym, ale się boję 11.10.24, 21:45
        pupu111 napisał(a):

> Ja często myslałam o laserowej korekcie wzroku, ale teraz powoli się robię troc
        > hę stara na to.