zaneta_z_neta 11.10.24, 17:50 Czy mogłabym prosić o polecenie stron o odchudzaniu? Potrzebuję do stycznia odchudzić się o 10 kilo. Od czego zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita83rita Re: O odchudzaniu 11.10.24, 17:52 Może strona na instagramie Kasi Guzik? Ona ważyła chyba około 300 kilo i bardzo ładnie schudła. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 17:55 Czy to jakaś pomyłka?? Ja nie ważę 300, a zaledwie 80. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 17:56 Potrzebuję wiedzieć co jeść i jaki sport uprawiać. Szukam w internecie, ale strasznie tego dużo i ciągle jakieś tabletki wciskają Odpowiedz Link Zgłoś
rita83rita Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:02 Nigdy się nie odchudzałaś? Trzeba jeść mało objętościowo, jeżeli jedzenie jest kaloryczne, czyli np 1 big mac dziennie, albo dużo objętościowo ale mało kalorycznie, czyli jeden kalafior, 3 ziemniaki z wody, kisiel- to przykłady. A ruch z YouTube albo spacery. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:06 Nie wiem dlaczego się nabijasz ze mnie. Nie zamierzam jadać big maków na odchudzaniu! Mam wesele w rodzinie i nie chcę kupować nowej sukienki. Nawet się nie zorientowałam, że przez ostatnie kilka lat mi przybyło 10 kg, niby nie widać, a w sukienkę na śluby się nie dopnę. Odpowiedz Link Zgłoś
rita83rita Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:09 Naprawdę się nie nabijam, różne są metody żeby schudnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:08 Koleżanka zachwalała aplikację Fitatu + waga kuchenna: skanujesz kod kreskowy produktu i podajesz wagę (jeśli zjadasz nie całe opakowanie serka , a np. tylko kilka plasterków szyneczki). Żeby najpierw w ogóle stwierdzić ile kalorii się dziennie zjada i żeby potem doprowadzić do deficytu kalorycznego i mieć kontrolę nad nim kontrolę. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:17 Ojej, strasznie dużo roboty. Wszystko trzeba ważyć? Kto by na to miał czas? Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:25 Wykorzystaj na ważenie czas przeznaczony na przeżuwanie to schudniesz Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:30 Może nie bądź taka złośliwa, wielka pani kulturystka się znalazła. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:32 Nie jestem kulturystką, ale użycie wagi mnie nie przerasta Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:34 Może nie jesteś kulturystką, ale jesteś bardzo zarozumiała Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:38 Lepiej się poczułaś?? Ja też nie jestem gruba, tylko mi się trochę przybrało na wadze. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:54 Już wiem czemu jesteś tutaj tak nielubiana, tylko do rikiego się wdzięczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 20:12 grruu2.0 napisała: > Riki też mnie nie lubi 😀 Łot??? Z jego postów x miesięcy wstecz (wydaje mi się, że ze 3, ale mi czas ostatnio dziwnie płynie), wynikało, że mocno podziwia, interesuje się i uważa Cię za atrakcyjną, ale powstrzymuje się z wyrażaniem tego na głos (miła odmiana). Coś się zmieniło? Doszło do tego spotkania? Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: O odchudzaniu 12.10.24, 09:33 Nie doszło, jak będzie spotkanie to obiecałam wątek Ja to inaczej odczytuję - że mnie uważa za życiowego przegrywa a przy tym trochę interesujący okaz w akwarium, na zasadzie oglądania totalnej egzotyki Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:47 zaneta_z_neta napisała: > Ojej, strasznie dużo roboty. Wszystko trzeba ważyć? Kto by na to miał czas? Nie wszystko. Jeśli zjadasz całe opakowanie serka, jogurtu itp. to wystarczy zeskanować kod kreskowy i waga, liczba kalorii, skład makro(ile białka, węgli itd.) samo z bazy danych wskakuje. A 3 plasterki szynki też wystarczy tylko raz zważyć, bo potem po zeskanowaniu kodu kreskowego z opakowania już ci aplikacja tę porcję/wagę podpowiada i wystarczy zaakceptować Podobnież wcale dużo to czasu nie zajmuję, a źródło wiedzy ile się faktycznie wsuwa kalorii i z czego (węgle, tłuszcz itp.) bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: O odchudzaniu 11.10.24, 22:19 Ty. Będziesz miała mniej czasu na jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:09 Proszę: [url=https://dietetykanienazarty.pl/]link/url] Tu jest wszystko: merytoryczne artykuły, przykłady jadłospisów, propozycje ćwiczeń. Można skorzystać odpłatnie lub bezpłatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:19 Już czytam. Ty też się z tej strony odchudzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:41 Ja się już odchudziłam, teraz się staram nie przytyć. Ale tak, korzystałam przy odchudzaniu z tej strony i dalej czasem korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:18 Czy ktoś jeszcze chce się odchudzać? W grupie raźniej! Wyczytałam, żeby wszystko posypywać otrębami, bo pęcznieją w brzuchu i nie chce się jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:19 Bujdy. Ja jem otręby i chce mi się jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:35 Nie sądzę, nie tylko posypuję, ale jem codziennie na śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:39 marta.graca napisała: > Bujdy. Ja jem otręby i chce mi się jeść. Może za mało popijasz i nie mają jak napęcznieć Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:07 Daj se siana z otrębami. Jedz miskę warzyw do każdego posiłku. I chudy twaróg jak najczęściej. Kolację ogranicz do absolutnego głodowego minimum. Nie podjadaj pomiędzy posiłkami. Nie napychaj się po korek. Chodź na spacery jak najczęściej i wprowadź trening siłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwiane_marzenie Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:30 Najpierw nam powiedz ile masz lat i jaką pracę - czy masz dużo ruchu czy mało? Bo od tego dużo będzie zależało. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:34 Mam 40 lat i jestem czymś w rodzaju fryzjerki. Nie chce pisać, żeby nie podać za dużo szczegółów. Niby cały dzień na nogach, ale bez ruchu. Bolą mnie krzyże i za bardzo nie mogę się schylać, więc tylko jakieś ćwiczenia na stojąco mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:37 Co znaczy "ktoś w rodzaju fryzjerki" ? Odpowiedz Link Zgłoś
grazyny Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:33 Grażynki polecają doskonały oraz pogłębiony, jednak przystępnie napisany tekst naukowy! portal.abczdrowie.pl/w-ten-sposob-najszybciej-schudniesz-ktore-cwiczenia-spalaja-najwiecej-kalorii Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:50 To są jakieś bzdury!!! Nie prosiłam o polecanie takich artykułów! Znam te autorki, same chude, albo małe M i się biorą za doradzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:54 Więcej się złość zanetko, ze złości się chudnie. Tylko nie zajadaj batonami. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 18:55 O Asia! Przyszłaś się mścić za wątek o mężu Turku? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:07 Tak, zemsta jest słodka a chudnie się od tej słodyczy. Zapamiętaj. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:18 Ahhahaa, akurat TA autorka nie jest chuda, ani nawet małe M 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:54 A doradza jakby wszystkie rozumy pozjadała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: O odchudzaniu 11.10.24, 20:00 A tak, to akurat trafne podsumowałaś. Brakuje berdżitty na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: O odchudzaniu 12.10.24, 10:03 Dokładnie. Lepiej być ofiarą, niż katem. Ze stresu się chudnie. Pohejtuj samą siebie, może zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: O odchudzaniu 12.10.24, 10:08 Mnóstwo ludzi zajada stres i tyje. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: O odchudzaniu 12.10.24, 12:46 A, fakt. Ja akurat mam inaczej. Duch bergi wiecznie żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: O odchudzaniu 12.10.24, 10:05 I żeby nie było - mocno wierzę, że ruch robisz głównie na forum, takimi wątkami/wpisami. Nie chodzi ci o odchudzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek.8 Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:09 były wątki na ten temat, następnym razem użyj opcji szukaj mądrości forumek: żeby schudnąć trzeba jeść - organizm nie jest głupi, jak wejdziesz na deficyt kaloryczny to zacznie gromadzić zapasy - za to jak wejdziesz na nadmiar kaloryczny to organizm zgłupieje - zacznie trwonić te kalorie i paradoksalnie schudniesz nie wolno się głodzić - jak np. zasypiasz o 23 i budzisz się o 7, to nastaw sobie budzik na 3 żeby zjeść jakąś drobą przekąskę np, batonika ze zdrowymi orzechami Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: O odchudzaniu 11.10.24, 23:31 mikams75 napisała: > Budzić się w nocy na batonika???? I, żeby pidżamkę przepoconą zmienić, co najmniej raz. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: O odchudzaniu 12.10.24, 08:53 I materac, bo można stracić nawet 1,5 litra potu! Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: O odchudzaniu 12.10.24, 08:59 leosia-wspaniala napisał(a): > I materac, bo można stracić nawet 1,5 litra potu! This! Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: O odchudzaniu 12.10.24, 09:19 Z tym zmniejszeniem metabolizmu to nie do końca. Tzn żeby się faktycznie zmniejszył trzeba by jeść ok 1200 kal albo i mniej. A nawet wtedy patrząc obiektywnie ta zmiana nie jest duża. Odchudzanie to długi proces po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek.8 Re: O odchudzaniu 12.10.24, 09:51 ichi51e napisała: > Z tym zmniejszeniem metabolizmu to nie do końca. Tzn żeby się faktycznie zmniej > szył trzeba by jeść ok 1200 kal albo i mniej. A nawet wtedy patrząc obiektywnie > ta zmiana nie jest duża. ja to wiem ale po pierwsze to jak można chcieć poważnie odpowiadać na pytania kiedy opka bawi się w "Why Don't You? Yes, But …" Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:24 Żaneto, Instagram: glucosegoddess I siłownia Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:27 Nie wierze w żadne gluteny i ile razy mam pisać, że nie mogę się schylać, bo krzyże??!! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:39 Jakie glutenyyyyy, glukoza!!! Wzmocnisz "krzyże" ćwiczeniami, to nie będą boleć. I przestać byc taka nerwowa, od kortyzolu się tyje. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:53 Rzeczywiście, jak tylko przeczytam coś nie po mojej myśli, to mnie krew zalewa. Odpisuję, a później żałuję, że byłam niemiła. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:43 Kup ozempic, jest tutaj forumka ktora ma odpowiednie kontakty na czarnym rynku 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:52 Chyba napisałam wyraźnie, że nie chcę się tabletkami faszerować? Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:55 Udowodnij że napisałaś, bo ja nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 20:10 No przecież zacznij uważnie czytać mój wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: O odchudzaniu 11.10.24, 19:55 Wylicz w necie deficyt kaloryczny. Ściągnij apkę i zacznij liczyć kalorie. Wpisuj każdą rzecz, którą zjesz i pilnuj żeby nie przekraczać deficytu. Rób dziennie minimum 10 tys kroków, a 3× w tygodniu 30 min szybkiego marszu jak nie lubisz sportu. I tyle. Jeżeli jesteś zdrowa nie na bata, schudniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 20:01 I gdzie ja mam tak chodzić, żeby kroków narobić?? Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: O odchudzaniu 11.10.24, 22:21 😀 odłączonej od prądu, pustej, postawionej na środku salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: O odchudzaniu 11.10.24, 23:33 Nie przyjmuję porad od forumowych dziwadeł. Ty jesteś na pierwszym miejscu, nawet przed tanim i Anną z Wiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: O odchudzaniu 12.10.24, 13:09 zaneta_z_neta napisała: > I gdzie ja mam tak chodzić, żeby kroków narobić?? To narób pierogów albo zamieszania. Krokòw narobisz przy okazji jak się nadreptasz. Dreptaczom się ładnie chudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: O odchudzaniu 11.10.24, 23:28 Kupic wagę kuchenna, ważyc wszystko i spisywać w apce. Dość szybko można wyłapać gdzie zjadasz za dużo kalorii, co obciąć i co ile waży. Później już widzisz jakie porcje są akurat bez ważenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: O odchudzaniu 12.10.24, 09:27 Naprawdę więcej nie trzeba. Klasyka lat 90 dieta ŻP. Skuteczna prosta. Tyle że ja bym jeszcze dała twist ze zwiększeniem białka. Tylko że jak białkiem przesadzisz będziesz czuć się źle i mieć migreny. Wtedy należy dołożyć tłuszczu i powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: O odchudzaniu 12.10.24, 10:01 Takie tempo nie jest zdrowe, ale mój syn stwierdził, że zdrowiej dla niego jest mniej ważyć i zrzucił 12 kg w 7 tygodni. Kupiliśmy produkty Chia Shake, koktajle, naleśniki, smoothie , zupy (zupy wybitnie niesmaczne, syn gotował sobie sam swoje zupy-z samych warzyw i łyżki oliwy, dokładał do nich kawałek twarogu), omlety i batony. Każdy produkt to proszek w puszce (zupy to produkty w torebce), baton to baton. Miarka proszku, woda lub mleko roślinne albo krowie. Przygotowanie szybkie. To keto dieta. Syn dokładał do omletów garść pociętych pieczarek, albo brokuły, do koktailu dorzucał kilka truskawek lub garść borówek, czasem zamiast posiłku był brokuł lub kalafior. Nauczył się dzięki tej diecie jeść regularnie i nieduże porcje. Odchudził się wiosną i jak na razie trzyma wagę. Nie podjada pomiędzy posiłkami, i jeśli zje jakieś słodycze, to ramach posiłku a nie jako dodatek. Teraz waży 81 kg, wzrost 187. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: O odchudzaniu 12.10.24, 15:16 Ja bym poszła w Dukana, bo kiedyś się nim odchudzałam i byłam zadowolona. Dukan jest niezdrowy, nawet przegrał jakiś proces w tej sprawie. No ale ja te informacje olałam, bo mi pasował. Odpowiedz Link Zgłoś