Dodaj do ulubionych

Krople do oczu

25.10.24, 13:06
Na codzien uzywam kropli Hyabak i bardzo je lubie, ale czasem potrzebuje czegos mocniejszego.
Kiedys mialam takie gestsze krople, po ktorych na chwile zamazywal sie wzrok. Pamietam, ze farmaceutka mowila, ze nie mozna ich uzywac przy soczewkach kontaktowych (w czasie noszenia i jeszcze jakis czas przed).
Niestety nie pamietam co to byly za krople a bardzo chcalabym je kupic jeszcze raz.
Pomozecie? Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • fanaberyczka Re: Krople do oczu 25.10.24, 13:10
      Może Hylo Gel? Mają bardziej gęstą konsystencję.
      • princesswhitewolf Re: Krople do oczu 25.10.24, 17:56
        A tak a propos Hylo i Hycosan seria to te same produkty. Tez mnie zaskoczylo. Wieksze opakowania po prostu.

Tam Hylo Night albo Hycosan night sa najgestsze
      • b-b1 Re: Krople do oczu 25.10.24, 19:03
        fanaberyczka napisała:

> Może Hylo Gel? Mają bardziej gęstą konsystencję.

Uzywam , tak jak i hylo gel intense na soczewki kontaktowe,wiec chyba nie o te krople chodzi.

Najlepsze ukojenie mam po evo-tears-też kropię na soczewki, na chwilę obraz się zamazuje, ale szybko się stabilizuje.
    • koko8 Re: Krople do oczu 25.10.24, 13:10
      Póbowałam różnych i zawsze wracam do Hyabak. Spróbuj jeszcze tego samego producenta Thealoz albo Thealoz Duo, subiektywnie wydają mi się bardziej "lepkie", ale efekt taki sam dobry.
      • princesswhitewolf Re: Krople do oczu 25.10.24, 17:58
        hyaback hyaluronate 0.15% .Hylo i Hycosan extra maja wiecej bo 0.2 proc.

Thealoz nie probowalam
    • iwles Re: Krople do oczu 25.10.24, 13:21

Może Hialeye Duo emulsja?
      Lekarz takie mi zalecił.

Synowi zaś okulista zalecił Dexoftyal
      • princesswhitewolf Re: Krople do oczu 25.10.24, 18:02
        O i to jest inny sklad

Hialeye Duo
        Trehaloza 2%, hialuronian o wysokiej masie cząsteczkowej 0,2%, olej z nasion saccha inchi 0,1%, glicerol.
        Kupie sobie te. Inne jakies, moze dobrze dzialaja

A Dexoftyal to dexpanthenol po prostu. Wiele jest takich na rynku pod rozmaitymi nazwami
    • bertie Re: Krople do oczu 25.10.24, 14:36
      Hylo Gel, używam na noc, bo rzeczywiście zamazują wzrok na dobre kilka-kilkanaście minut
    • nenia1 Re: Krople do oczu 25.10.24, 14:42
      Thealoz Duo Gel - nawet jeśli nie to wypróbuj, bez konserwantów, forma żelu, przez co dłużej się utrzymuje, idealne na noc według mnie.
    • princesswhitewolf Re: Krople do oczu 25.10.24, 14:47
      Sicassan? Carbomer? Panthenol do oczu? Hycosan night?

Na jaki cel ci to, to pomozemy. Tu wiele ma zespol suchego oka
      • princy-mincy Re: Krople do oczu 25.10.24, 14:55
        Tak, zespol suchego oka. Ale zadne z tu wymienionych nie przypominaja mi tych, ktore uzywalam.
        No i nie mozna bylo ich stosowa w czasie uzywania soczewek.
        • princesswhitewolf Re: Krople do oczu 25.10.24, 17:47
          Carbomer to skladnik ale w necie sa o tej nazwie tubki.mocno zeluja. D panthenol tez. Zawiera go np Sicassan. Ale tez ta polska masc na zdjeciu z polskiej tu apteki

Ja najbardziej lubie hycosan serie. Niby wiele kropli zawiera hylauronic acid ale ten czerwony najbardziej mi sluzy( na zdjeciu)

Ten wisniowy to to samo co ten czerwony ale zawiera tez Ectoin ktora dziala zatrzymujaco na hyaluronic acid. Cos jak tlusty ktem czy olej,lipidy na to by nawilzajacy krem czy kwas nie wyparowal.

Ten zielony to to samo co czerwony ale zawiera tez dexpanthenol czyli ma troche właściwości leczniczych

Tez jest hylo night ale nie wiem gdzie posialam. Tez polecam, geste
          • princesswhitewolf Re: Krople do oczu 25.10.24, 17:47
            A i zdjecie
    • joana.mz Re: Krople do oczu 25.10.24, 19:27
      a próbowałaś świetlik? Mi okulistka powiedziała, że działa lepiej niż jakiekolwiek krople, tylko trzeba stosować codziennie przez jakiś czas tzn robić okłady z naparu.
      • princy-mincy Re: Krople do oczu 25.10.24, 21:28
        Próbowałam, świetlik w żelu ale lepiej się sprawdzają u mnie jednak krople.
        • mysiulek08 Re: Krople do oczu 25.10.24, 21:45
          poszukaj japonskich kropli Rohto, sa swietne smile maja spory wybor (tzn nie wiem jak w PL)
    • mysiulek08 Re: Krople do oczu 25.10.24, 21:37
      żel systane?
      www.doz.pl/apteka/p58260-Systane_Gel_Drops_krople_zelowe_do_oczu_10_ml
      • princy-mincy Re: Krople do oczu 26.10.24, 13:25
        Nie, też nie te.
        Muszę się przejść do jakiejś dużej apteki, gdzie będzie wystawione X preparatów.
    • bib24 Re: Krople do oczu 26.10.24, 13:45
      hylo gel. super jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka