Dodaj do ulubionych

Farbowanie włosów w domu

03.11.24, 06:50
Od lat farbuję henną, sama. Od tak dawna, że już nie pamiętam siebie innej. Ale chciałabym wlosy ciut jaśniejsze, a nie ciemniejsze, więc czas na zmiany.

Farbuję któraś chemicznie w domu? ja z tych, co dlugie siedzenie u fryzjera irytuje, a już na myśl o tym, że miałabym tak co trzy tygodnie robi mi się słabo..Siwych całkiem sporo.

Czym? W sensie jakie farby polecacie? Da się tak, żeby być zadowoloną?
Obserwuj wątek
    • super-mikunia Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 07:03
      Ja ostatnio wkurzyłam się, odwołałam wizytę u fryzjera i poprosiłam mamę o pomoc w farbowaniu. Coraz mniej zadowolona byłam z efektu farbowania u fryzjera. Zamiast 260 zł wydałam niecałe 60 zł na farbę j jestem bardzo zadowolona.
      Zajrzyj na stronę farb Herbatint. Włoskie farby, mają też henny z tego co się orientuję i trwały kolor.
      Mają infolinie gdzie można dowiedzieć się co i jak i online przez aplikację dobrać sobie kolor.
      Zadowolona byłam z efektu, ale zamierzam też pokombinować z kolorem, bo też bym chciała zejść na jaśniejszy.
      • laura.palmer Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 07:37
        Herbatint błyskawicznie wypłukuje się z siwych włosów.
        • mikams75 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 21:41
          mnie sie nie wyplukala, a szkoda, bo kolor wyszedl zupelnie inny niz by wynikalo z opakowania. To wyjatkowo agresywna i wysuszajaca farba, siano mialam dlugo po niej.
        • super-mikunia Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 22:02
          Mam wrażenie, że wypłukuje się mniej niż po farbowaniu w salonie. Siwe włosy pokryte w 100%. Przynajmniej moje..
          Robiłam popielatym blondem. Mam dużo czerwonego barwnika we włosach i owszem on wychodzi, ale siwe nie.
      • znowu.to.samo Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 13:50
        Mnie kiedyś fryzjerka zrobiła na głowie żółtego kurczaka, jak farbuje sama nigdy mi się to nie zdarzyło
        • szarsz Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 17:16
          Ja farbowałam u fryzjera ze dwadzieścia lat temu. Ale raz pieniądze, dwa czas, a trzy nie zawsze dobry efekt przestawiły mnie na hennę.
    • kura17 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 07:55
      Szarsz, a moze tak (w sumie ja tak robie) - idz do fryzjera na to pierwsze rozjasniajace farbowanie, niech to zrobi porzadnie - a potem juz sobie sama w domu rob (moze byc henna, moze byc inna farba).

ja chodze do swojej swietej fryzjerki na kolor 1-2 razy w roku, troche mi rozjasnia wlosy, a potem reszte roku robie sobie henne (czysta) sama. ostatnio (rada z forum) robie henne+odzywke - efekt ladny, troche szybciej sie wyplukuje, ale siwe odrosty i tak musze robic czesto. a jest to latwiejsze do splukania oraz - co najwazniejsze dla mnie - nie osadza sie tak bardzo na wlosach i nie daje tego burego brazu po kilku nawarstwieniach, jak dawala czysta henna.
      • szarsz Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 17:20
        To może być dobre wyjście. Mój fryzjer w sumie jest bardzo spoko, ale koloru jeszcze nie robiłam u niego. Raz dam radę smile
    • nellamari Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 08:09
      Ja:

www.atida.fr/les-3-chenes-color-soin-blond-cendre-8a.html

Biedatubka 8€ starcza mi na dwa nałożenia. Pomiędzy nakładam hennę blond. Podcinam końcówki sama.

Na fryzjerów się obraziłam jakieś 15 lat temu.
      • chatgris01 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 18:56
        A czy ten trójdąb 8A rozjaśnia włosy, czy tylko jak toner, nie zmienia koloru ciemniejszych od danego odcienia?
        • nellamari Re: Farbowanie włosów w domu 04.11.24, 06:02
          Rozjaśnia jak najbardziej, ale nie ma efektu kurczaka - nakładam nieregularne pasma na włosy, a górę ( odrost i skronie szczoteczką od tuszu).

Za to latem zdecydowanie włosy robią się bardzo jasne, nawet pod kapeluszem UV.
          Za to po hennie blond, którą nakładam circa 2 tyg po farbie ( skronie !), pierwsze 2-3 dni pozostaję w ukryciu ( wściekła kurkuma wink

• nellamari Re: Farbowanie włosów w domu 04.11.24, 06:03
            Za to jest szósta rano, i za to jeszcze nie skończyłam kawy za to 🤦‍♀️
          • chatgris01 Re: Farbowanie włosów w domu 04.11.24, 08:43
            Dzięki! Wypróbuję go w takim razie.
            Mnie się już nie chce paćkać z roślinnymi i siedzieć potem 2 godziny z folią na głowie, szukam czegoś szybszego w działaniu, do stonowania na blond samych siwych, bez rozjaśniania z wyrudzeniem. Znalazłam złoty Age Perfect Oreala, z ciemniejszą resztą robi pasemka i wygląda dość naturalnie, ale ciężko mi tu znaleźć ten odcień, z amazona na razie zniknął.
            • kura17 Re: Farbowanie włosów w domu 04.11.24, 09:19
              > Znalazłam złoty Age Perfect Oreala, z ciem niejszą resztą robi pasemka
              > i wygląda dość naturalnie, ale ciężko mi tu znaleźć ten odcień,
              > z amazona na razie zniknął.

Kocie - jesli chcesz - podaj mi dokladny numer tej farby, u mnie pelno tych blondow age perfect, moze i Twoj jest i bym Ci wyslala smile
              • chatgris01 Re: Farbowanie włosów w domu 04.11.24, 20:41
                Kuro 😘
                Dzięki wielkie! Na razie jeszcze mam zapas, ale jeśli nie wróci do sprzedaży, to się zgłoszę 🥰
                • kura17 Re: Farbowanie włosów w domu 04.11.24, 21:36
                  > Kuro 😘
                  > Dzięki wielkie! Na razie jeszcze mam zapas, ale jeśli nie wróci do sprzedaży,
                  > to się zgłoszę 🥰

bardzo prosze - napisz wtedy na gazetowy i zaanonsuje jakos na forum wink rzadko tam zagladam.
                  nie takie rzeczy juz wysylalam LOL, a jak wazne sa wlosy to wiek bardzo dobrze.
            • nellamari Re: Farbowanie włosów w domu 05.11.24, 07:02
              Rozumiem Cię doskonale.. Roślinna phitophilos się za szybko wypłukuje jak dla mnie, wiec faktyczne rachunek zysków i strat wychodzi na minus ( czas siedzenia / czas trzymania koloru na włosach).

Tylko przy biedatubce nie nakładaj na całą głowę - raczej anarchiczne pasma za pomocą szczoteczek ( raz do zębów, raz do tuszu etc). Zostaw przynajmniej 30% swoich naturalnych pod spodem i będzie ok.
    • kachaa17 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 08:32
      Ja farbuję od około 30 lat sama, z tym że nie rozjaśniam. Aktualnie, już od kilku dobrych lat używam farby Garniera.
      Czemu miałabyś chodzić co 3 tygodnie do fryzjera? Tak często farbujesz?
      • mama-ola Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 09:35
        Ja podobnie jak Ty. Nie 30 lat, bliżej 15, i też zawsze był Garnier. Ale raz w sklepie nie było i zastępczo wzięłam syoss, okazał się nawet lepszy. Nie trzeba co 3 tygodnie, raz na 2 miesiące wystarczy.
        • kachaa17 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 12:57
          A mi Syoss przesuszył włosy.
          • fibi00 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 13:45
            kachaa17 napisała:

> A mi Syoss przesuszył włosy.

Też zauważyłam że po syoss są suche włosy.
            • znowu.to.samo Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 13:53
              Używacie garnier Olia?
              Bo mnie tylko ta podeszła
              • kachaa17 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 14:38
                Nie Garnier Color Naturals
      • magia Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 13:36
        Ja powinnam farbowac co 3 tygodnie, bo po takim czasie mój odrost ma ok 1cm, co przy pozostałych brązowych daje widoczny efekt
        • szarsz Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 17:14
          Mam tak samo. Włosy brązowe naturalnie dają po trzech, góra czterech tygodniach brzydki odrost. A że mam siwe pasmo na stronie, to źle to wygląda.
      • usha Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 17:38
        Garnier Color Naturals to dla mnie najlepsza drogeryjna farba. Zawsze jak nudzi mi się blond i chę przyciemnić to sięgam po tę farbę nr 7. Kolor jest tylko nieco ciemniejszy od mojego naturalnego - taki naturalny, prawdziwy francuski ciemny blond. Raz skusiłam się na 7 L'Oreal Preferences i wyszła bura szmata.a odrost rozjaśnił się na rudo. Włosy były jak siano. Garnier jest świetny a włosy mięciutkie.
    • homohominilupus Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 08:33
      Ja.

Używam Kemon Colour Cramer.

Kura dobrze radzi żeby pójść najpierw do salonu. Ja bym podpytała o farbę, proporcje, czas trzymania itp. Jak nie będą chcieli powiedzieć to zapytaj w hurtowni fryzjerskiej. Raczej nie kupuj farby w Rossmanie, w hurtowni dostaniesz lepszy produkt za podobna cenę. I nie baw się w żadne ziołowe farbowanie. Niestety tylko chemia jeśli chcesz uzyskać ladny, dlugotrwaly kolor😕
      • mari.sol Re: Farbowanie włosów w domu 04.11.24, 13:18
        Podepnę się. Też używam farby Kemon. Co dwa tygodnie farbuję odrosty, ale ja mam ciemny kolor i szybko rosnące włosy (no i sporo już siwizny).
    • kamin Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 08:42
      Farbuję w domu, biokapem, ale nigdy nie rozjaśniałam.
      Na siedenie u fryzjera nie mam cierpliwości, na hennę tym bardziej.
      • mava12 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 10:36
        >Farbuję w domu, biokapem

biokap doprowadził moje włosy do totalnego siana na głowie i "spalonych" włosów, w kilka lat. Niestety ale jest to bardzo zła farba i nie polecam absolutnie (też nie rozjaśniałam). Do tego stopnia, że znowu wróciłam do henny i zdecydowałam się na farbowanie dwuetapowe, czego bardzo chciałam uniknąć, m.in. dlatego stosowałam biokap, niby eco.
        Fryzjerka, która ostatnio podcinała mi włosy, stwierdziła, że farbując farbami chemicznymi, inne powinno stosować się na odrosty a inne na resztę (juz ufarbowanych) włosów. "Inne" znaczy z inną moca utleniacza. W domu tą samą farbą farbuje się całość dlatego część włosów jest popalona, zwyczajnie. Biokap doskonale sie w to wpisał, choc niby miała być to farba eco, roślinna i delikatna dla włosów. Bzdury.
        • kamin Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 18:31
          Ja stosuję już kilka lat, nic złego się nie dzieje. Farbuję często, co 3 - 4 tygodnie.
      • elinborg Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 17:44
        Biokap jest świetny, u mnie trochę słabo na siwych trzyma. Włosy po nim błyszczące i jakby grubsze, nie wypłukuje się zbyt szybko i nie rudzieje (mam brązowe i farbuję na kawowy brąz).
        Teraz na szybko zafarbowałam Garnier olia- włosy suche i matowe, mimo odcienia xhłodnego mają czerwonawe refleksy i przetłuszcza się skóra głowy szybko. Nigdy więcej.
        • mava12 Re: Farbowanie włosów w domu 04.11.24, 10:05
          no nie wiem...może macie krótkie włosy więc w zasadzie nie zdążą się przesuszyc końcówki bo je regularnie ścinacie?
          Ja mam dłuższe włosy, do ramion, i chociaż jest ich duzo to są cienkie i delikatne. Okropnie były wysuszone po kilkuletnim stosowaniu biokapu (5.0). Bez odżywek ani rusz choc i one przestały wystarczać.
          Z samej farby byłam zadowolona, dobrze kryła, w tym siwe, i nic się nie wpłukiwało.
    • pffpffpff Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 09:00
      Przewiduje wielki dramat.
      Po hennie owszem, farbowałam włosy chemiczną farbą w warunkach domowych, ale henna była w kolorze orzechowy brąz, a farba w kolorze czekolady.

Skoro farbujesz od lat henną, to chyba chociaż raz przeczytałaś jakąś podstawową garść informacji i jej działaniu i zachowaniu w reakcji z rozjasniaczem.

Będziesz mieć zielone siano.

Decydując się na hennę, wiedziałam że rezygnuje z blondu na czas odrośnięcia całej długości włosów. Przeszłam na chemiczną, odczekałam chyba ze 2-3 lata i dopiero zaczęłam eksperymentować u specjalisty z kilkoma refleksami.
      Aż zeszłam do blondu.

Henna to niestety bilet w jedną stronę.
      • kura17 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 10:25
        farbuje czysta henna "od zawsze" i 1-2 razy w roku rozjasniam u fryzjera - nigdy nie mialam glona, ani zadnych innych klopotow tego typu.
        niebezpieczne sa mieszanki, chyba basma glownie powoduje glona - ale czysta henna nie.

oczywiscie nie mam pojecia, czego uzywa autorka wink
        • pffpffpff Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 10:47
          Doczytałam Twój wpis, po moim.
          Ale pozostajesz w rudych tonacjach? Fryzjer pewnie Ci odpowiednio włosy tonuje. Bez wiedzy jak zachowa się włos, zabawa w rozjaśnianie włosów po hennie to dla mnie ryzyko, którego bym się nie podjęła. Na ciemniejszy / podobny odcień - spoczko.
        • 35wcieniu Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 17:23
          Glon jest jak się rozjaśnia indygo.
          Hennę można bez większego problemu.
      • memphis90 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 10:49
        Czysta henna nie daje żadnego „zielonego siana” 🤦‍♀️
        • pffpffpff Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 10:55
          Chodzi o reakcje z rozjasniaczem 🤦‍♀️
          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 13:27
            pffpffpff napisał:

> Chodzi o reakcje z rozjasniaczem 🤦‍♀️

No i taką relację dają mieszanki zawierające indygo, czyli wszystkie "henny" w brązach. Dobrze zrobiłaś, mógł wyjść glon.
          • 35wcieniu Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 17:23
            Nadal nie. Rozjaśnianie indygo może dać zielony efekt. Rozjaśnianie henny nie.
    • volta2 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 09:00
      ja farbuję w domu, profesjonalnymi farbami i podobno nieźle wychodzi. choć ja mam tak że ze swoją farbą mogę iść do fryzjera na dół w parterze i mi zrobi, ale wolę jak mąż mi kładzie, niż średnio profesjonalna fryjerka.
      farby mam ze sklepu typu lokikoki czy coś w tym stylu.
      do fryza w polsce chodzę, jak przylatuję od czasu do czasu. ale potem wracam do warunków domowych (ostatnia farba to były artego, mam fotkę numerów żeby wiedzieć co kupić na przyszłość)
    • feldmarszalek.duda Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 09:25
      Henną w sensie tą rudą? Bo są też inne ziołowe kolory (henna z domieszkami tych wszystkich indygo, amli, cassii, bhing-coś tam itd.). Sama henna daje po jednokrotnym farbowaniu przepaskudny kolor, w którym chyba dobrze tylko jasnym blondynkom i naturalnie rudym.
      • kura17 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 10:24
        > Sama henna daje po jedno krotnym
        > farbowaniu przepaskudny kolor

dzieki!
        pozdrawiam
        • feldmarszalek.duda Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 11:19
          To może inaczej - cudowny kolor, lecz dla 90% Polek bardzo nietwarzowy big_grin
          • szarsz Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 17:26
            Złoto, pomarańcza, zieleń, rudy i brąz rządzi.
          • brenya78 Re: Farbowanie włosów w domu 04.11.24, 09:06
            Oj potwierdzam. W dodatku jest to kolor po którym można bez pudla rozpoznac Polki za granicą 😀
            No, może jeszcze Rosjanki.
    • alina460 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 10:45
      Ja przez kilka lat farbowałam włosy w domu farbami Herbatint, ale ostatnio wróciłam do farbowania u fryzjera.
    • malia Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 10:49
      Nie odważyłabym się sama rozjaśniać włosów po hennie
    • bene_gesserit Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 10:51
      Po wieloletnim farbowaniu henna chcesz sobie zrobić jaśniejsze farba chemiczną?

Przyjaciółka właśnie tak zrobiła, wyszły jej włosy w kolorze dość intensywnej ciepłej złamanej zieleni, odcien groszku z puszki.

Poproś fryzjerkę o próbę na kosmyku włosów.
    • thea19 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 11:14
      od jakiegoś czasu farbuję co kilka mcy sama tahe lumiere ale na mój kolor fabryczny by przykryć siwiznę. W hurtowni płace 45zł za tubkę bo w necie 2x droższa. Farby drogeryjne wypłukuja się po kilku dniach, więc szkoda mi zachodu na nie
    • magia Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 13:33
      Farbuje od lat w domu. Od kilku lat tylko farbami Itely Aquarely + utleniacz.
      Mają słaby zapach co dla mnie jest dużym plusem
      • malia Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 13:45
        i oczywiście nakładasz to na hennę. Bo ona jakby o to pyta
    • fibi00 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 13:40
      Ale że co? Chcesz na włosy farbowane henną położyć chemiczną, jaśniejszą farbę? To się raczej nie uda. Ewentualnie możesz spróbować na jakimś niewielkim fragmencie spróbować co wyjdzie ale jest ryzyko że włosy mogą wpadać w zieleń. Henna to sproszkowana roślina. W połączeniu z farbą chemiczną,która zawiera wodę utlenioną może zajść reakcja która sprawi że włosy będą wpadały w zielonkawy kolor. Dlatego jak już to najpierw spróbuj na jakimś paśmie włosów jak farba złapie. Poza tym jeśli teraz włosy są ciemne to jaśniejsza farba ich nie rozjaśni. Np jeśli masz teraz włosy średni brąz a chcesz jasny brąz to tylko odrost złapie, reszta zostanie taka jaka jest, ewentualnie może być zielonkawo jeśli włosy są po hennie. Może pozostań przy hennie tylko spróbuj ciut jaśniejszego odcienia? Nakladaj tylko na odrost żeby już pozostałych nie przyciemniać, z czasem może kolor trochę się wypłucze i złapie jaśniejszy kolor.
      • 35wcieniu Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 17:26
        Rozjaśnianie indygo może dać zielony efekt.
        Nie rozjaśnianie henny. Jak autorka farbuje henną to nie uzyska zieleni. Chyba że przez hennę rozumie ogólnie różne zioła albo każda naturalną farbę, wtedy jasne, jest ryzyko.
    • gryzelda.a Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 13:46
      Od zawsze farbuję włosy sama, też nie wyobrażam sobie spędzania kilku godzin w salonie. Próbowałam wszystkiego: jako nastolatka szamponów koloryzujących, potem farb chemicznych ze zwykłej drogerii, potem henna, Biokap, po którym straciłam połowę włosów, znowu henna, a 3 lata temu przeszłam na farby fryzjerskie. Używam majirel, jestem bardzo zadowolona, nie zamierzam przenosić się z farbowaniem do fryzjera.
      • konstancja16 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 20:31
        ja używam Majirel L'Oreal. Tych farb używała jedna z moich fryzjerek, podała mi wszystkie numerki, robię sobie taką samą mieszankę jak ona. Szybkie strzyżenie u fryzjera, a potem farbuję w domu. Zdarzyło mi się nawet farbować w południe, w przerwie na lunch, a potem uczestniczyć w spotkaniu online z farbą na głowie. Z oczywistych względów nie włączałam kamery. Na ogół jednak farbuję poza godzinami pracy, oszczędność czasowa i tak jest oczywista, mogę w tym czasie czytać, gotować, rozwieszać pranie albo pić kawę na tarasie. Siedzenie u fryca mnie dobija.
    • snakelilith Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 20:31
      Jeżeli farbowałaś henną na brąz, czyli mieszanką czerwonej henny z indygo, to w żadnym wypadku nie rozjaśniaj sama w domu, bo wyjdzie ci odcień zieleni.
      Jaki odcień chcesz w ogóle uzyskać? Bo może wystarczy na odrosty wziąć jaśniejszą ziołową mieszankę, np. w odcieniu ciemniejszego blondu (ohne nigdy nie są prawdziwymi blondami), ale taką nie zawierającą indygo i poczekać aż ciemne długości z indygo odrosną i się je obetnie. Dopiero wtedy odważyć się na chemiczną.
      Bardzo dobra marka Phitofilos ma np. odcień Biondo Fragola, według opisu miedź. Albo Miscela Robbia, według opisu konjakowe tony dla blond i brązowych włosów.. Można nałożyć też na ten blond, gdyby wyszedł zbyt rudy i przejścia do ciemnych były zbyt ostre. Być może mają wystarczająco henny by przykryły siwe, ale są nie za ciemne i przede wszystkim bez ryzykownego indygo.
      • szarsz Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 23:20
        Zazwyczaj miałam khadi jasny brąz, z indygo oczywiście. U mnie zreszta ten jasny braz wyglada jak gorzka czekolada, lubie go, no ale jasny to on nie jest na pewno. Na siwych przez pierwsze dni jest niemal pomarańczowy, potem ładnie ciemnieje.
        Mam w domu sattvię pure red, ale jakoś ten "pure" przy czerwieni to nie jest to, czego bym chciała. A może zaryzykować, skoro bez indygo da się w razie czego przefarbować inaczej?

Bo tak gdybym mogla wybierac bez ograniczeń, to chciałabym jakiś zloty brąz, niedaleko od oryginalnego koloru, ale jednak jaśniej. Bez rewolucji
        • snakelilith Re: Farbowanie włosów w domu 04.11.24, 00:00
          Roślinne farby wychodzą zwykle ciemniej niż się oczekuje, dlatego należy wybierać tony jaśniejsze, nawet jak zamiast brązu bierzesz wtedy blond, bo te jak dłużej potrzymasz zwykle wychodzą właśnie jak złote brązy. Ja jestem zachwycona włoską marką Phitofilos, bo ma bardzo ładne mieszanki. Długo trzymany ciepły blond, np. biondo chiaro romato (copper light blond), wyjdzie ci miedziano złoto brązowy. Siwe wyjdą jaśniejsze, ale kontrast do reszty będzie mniejszy i to może z twoimi naturalnymi wyglądać jak złote refleksy. I nie będzie za czerwono jak przy hennie pur.
          Przyciemnić zawsze można dodając np. łyżkę brązu do mieszanki, ale podstawę musisz wziąć jaśniejszą. Wypróbować można, bo najgorsze co może się stać, to to, że kolor ze względu na mniej czerwonej henny nie złapie, albo się szybko wypłucze.
    • slonko1335 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 21:51
      To poradźcie co na rozjaśnione do złotego blondu włosy w naturalnym kolorze mysim. Nie będę już rozjaśniać tylko co położyć na ten blond? Da radę jakaś farba żeby odrost się nie odcinał?
      • pffpffpff Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 21:56
        Only Bio ma przyjemny toner waniliowy.
        Raz na jakiś czas sobie go aplikuję.
        Tyle, że spłukuje się maks po 3 myciach.
        Za to pięknie pachnie, włosy są błyszczące i mają śliczny odcień.
      • snakelilith Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 22:06
        slonko1335 napisała:

> To poradźcie co na rozjaśnione do złotego blondu włosy w naturalnym kolorze mys
        > im. Nie będę już rozjaśniać tylko co położyć na ten blond? Da radę jakaś farba
        > żeby odrost się nie odcinał?
        >

Roślinna. Ja tak uratowałam rozjaśnione za bardzo włosy. Chcesz powrotu do naturalnego? Polecam ci włoską markę Phitofilos. Ma wiele mieszanek blond, w tym także relatywnie chłodne.
        www.ecco-verde.pl/phitofilos/farba-do-wlosow?f=154%3D2997
        Wzięłabym na twoim miejscu Ash light blond. Przyciemni tylko lekko i trochę ochłodzi.
        • slonko1335 Re: Farbowanie włosów w domu 03.11.24, 22:23
          Niekoniecznie do naturalnego bo jest buro mysi ale nie chce już rozjasniac i nie wiem jak zrobić przejście z tego jasnego do jakiegoś ciemnego blondu żeby odrost nie wychodził zupełnie.od czapy. W ysypała mi się fryzjerka i już nie chce szukać kolejnej która będzie mnie rozumiała jak ta ostatnia. Co jakiś czas po prostu sama sobie pofarbuje ale w rozjaśniania się nie będę bawić.
    • klaramara33 Re: Farbowanie włosów w domu 04.11.24, 14:47
      No to ja henną (różne kolory ale przewaga lawsonii więc przebija zwykle rudy) i czasem farbą chemiczną, żeby mi włosy lekko rozjaśniła i nie było widać odrostów. Farba Gliss Color wzięłam miedziany 7.4 bardzo ładnie wyszedł. Jaki chcesz kolor?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka