Dodaj do ulubionych

Serialowo-filmowo - polecam

23.11.24, 18:02
1. koniecznie: Disclaimer - dawno nie zdarzyło mi się zarwać noc, żeby obejrzeć do końca, przepiekna Blanchett, a jej męża gra Borat (kurcze, nie poznałam w pierwszej chwili)

2. flowers (ale to trzeba oglądac w orygynale) typowy angielski humor, bawiłam sie doskonale!

do obejrzenia mam: Historia oparta na steku kłamstw i skincare (film)

a wasze odkrycia?
Obserwuj wątek
    • lisa_56 Re: Serialowo-filmowo - polecam 23.11.24, 19:10
      Szukam kryminalu lub dramatu na dzisiejszy wieczór. A polecam dwa kryminaly o seryjnych zabójcach oparte na faktach: Zabójca znad Green River (2008, miniserial) i Obywatel X (1995, film), oba dostępne na cda.
      • grey_delphinum Re: Serialowo-filmowo - polecam 23.11.24, 19:57
        Severance
      • mysiulek08 Re: Serialowo-filmowo - polecam 23.11.24, 20:02
        Diabel wcielony
      • bi_scotti Re: Serialowo-filmowo - polecam 23.11.24, 20:07
        lisa_56 napisała:

> polecam dwa kryminaly o s
        > eryjnych zabójcach oparte na faktach: Zabójca znad Green River (2008, miniseria
        > l) i Obywatel X (1995, film), oba dostępne na cda.

Jak lubisz na faktach, to moze political drama "Say Nothing" - podejrzanie bardzo (!!!) przyzwoita adaptacja wybitnej ksiazki. Truly great TV series (en.wikipedia.org/wiki/Say_Nothing_(TV_series)) a grane po prostu superbly! Cheers.
        • eglantine Re: Serialowo-filmowo - polecam 23.11.24, 23:14
          Bi_scotti, a to ogladałaś?
          www.imdb.com/title/tt1640719/?ref_=vp_close
          True crime drama o morderstwie Reeny Virk. Świetnie zagrany i naprawdę przejmujący.
          • bi_scotti Re: Serialowo-filmowo - polecam 23.11.24, 23:18
            Wow, jak ja to moglam przeoczyc? Sprawe pamietam doskonale sad Thx a lot za podpowiedz - obejrze na pewno. Cheers.
            • eglantine Re: Serialowo-filmowo - polecam 23.11.24, 23:30
              Byłam właśnie ciekawa, czy premiera serialu odbiła się jakoś echem w Kanadzie.
              • bi_scotti Re: Serialowo-filmowo - polecam 23.11.24, 23:59
                eglantine napisała:

> Byłam właśnie ciekawa, czy premiera serialu odbiła się jakoś echem w Kanadzie.

Not really. Moze w BC (z przyczyn oczywistych) - podpytam kolegow stamtad aczkolwiek reviews, ktore znalazlam sa very critical (tu probka: intheseats.ca/not-the-show-we-need-our-review-of-under-the-bridge/ ). Obejrze anyway - dzieki jeszcze raz. Cheers.
                • eglantine Re: Serialowo-filmowo - polecam 24.11.24, 00:05
                  Nie zgadzam się z kilkoma punktami tej recenzji, ale skoro jeszcze nie oglądałaś, to nie chcę teraz rozwijać. Jeśli będziesz miała ochotę wrócić do tej rozmowy, to wtedy chętnie.
    • klementyna156 Re: Serialowo-filmowo - polecam 23.11.24, 21:14
      Wicked. Absolutnie genialna filmowa adaptacja musicalu. Wybitna. Ach.
      A serialowo Rywale z Davidem Tennantem i Aidanem Turnerem, to wielka frajda oglądać ich razem.
    • nenia1 Re: Serialowo-filmowo - polecam 24.11.24, 00:33
      Odkrycia to może za duże słowo, lubię kryminały głównie, z najnowszych polskich do zobaczenia Napad z Lubaszenką (nie wszystko mi tam grało, ale daję plus za kolorystykę filmu i klimat minionych lat). Z seriali całkiem niezły Idź przodem bracie. Z nieco starszych, ale niedawno przeze mnie odkrytych niemiecki Der Pass. Zwłaszcza sezon 1, ma taki mroczny klimat jakie lubię w kryminałach, no i pan Ofczarek świetny w swojej roli.
    • marianna1960 Re: Serialowo-filmowo - polecam 24.11.24, 08:05
      Polecam dobry angielski serial kryminalny Unforgotten www.canalplus.com/pl/h/11138500_70125 www.filmweb.pl/serial/Niezapomniane-2015-751170
      • grey_delphinum Re: Serialowo-filmowo - polecam 24.11.24, 08:57
        Uznany za niewinnego (serial)
    • damartyn Re: Serialowo-filmowo - polecam 24.11.24, 09:14
      „Say Nothing” dawno nie widziałam tak dobrego serialu. Tam wszystko jest na najwyższym poziomie. Historia prawdziwa i odwieczne pytanie czy kat może być jednocześnie bohaterem i ofiarą. Polecam.
    • kocynder Re: Serialowo-filmowo - polecam 24.11.24, 09:56
      A ja ostatnio trafiłam na Youtube na trzy odcinki "Komisarza Montalbano" po polsku. Bardzo żałuję, że tylko trzy... sad Nigdzie nie znalazłam wersji dostępnej bezpłatnie. Jest Włoska, angielska, a po polsku nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka