Dodaj do ulubionych

Prezent dla 7-latki

06.12.24, 22:33
Pomóżcie! Z czego mogłaby się ucieszyć 7-letnia dziewczynka? W pracy robimy losowanie i kupujemy prezenty dzieciom z Domu Dziecka. Zwykle piszą, co by chciały, ale tym razem ta dziewczynka nie zapisała swoich pomysłów. Podpowiedzcie, proszę, coś neutralnego dla dziewczynki w tym wieku. Budżet 250 zł.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Prezent dla 7-latki 06.12.24, 22:50
      Może się doinformuj w tym domu dziecka?
      • damakama1 Re: Prezent dla 7-latki 06.12.24, 22:55
        Niestety, próbowałam i usłyszałam, że nie interesuje się niczym specjalnym i może być cokolwiek.
        • taki-sobie-nick Re: Prezent dla 7-latki 06.12.24, 23:00
          Uch.
        • furiatka_wariatka Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 07:59
          Bardziej pewnie chodzi o to czym się bawi, a nie czym się interesuje. Bo można pójść w Barbie, można np w jakiś zestaw schleich z końmi, jakiś fajny piórnik czy coś takiego.

Wiem oczywiście, że tu większość napisze, że ich 7latki to się niczym nie bawiły czylko cały czas po szkole spędzały na zglębianiu swoich super ambitnych pasji.
    • mama-ola Re: Prezent dla 7-latki 06.12.24, 23:13
      250 zł to dużo, można kupić kilka rzeczy. Wzięłabym książkę z serii "Biuro detektywistyczne Lassego i Mai", materiały plastyczne np. do robienia korali czy czy bransoletek, pamiętnik zamykany na kluczyk i fajny t-shirt lub bluzę z kapturem.
      Jak coś się nie spodoba, to może wymieni się z inną dziewczynką.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Prezent dla 7-latki 06.12.24, 23:29
        Książkę i pamiętnik dla 7 latki z domu dziecka? I bluzę?
        Ubranie na prezent? I materiały plastyczne?
        Weź nie rób jaj, to nie dziecko ematki, które czytało samo w wieku 4 lat.
        Modną obecnie zabawkę kup, a nie takie duperele.
        • smoczy_plomien Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 00:10
          Tak samo myślę o zakupie książki. Ale co masz do materiałów plastycznych i bluzy?
        • imponderabilia20 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 00:55
          Zabawkę dla 7-latki? Ja w tym wieku książki czytałam, grałam w jakieś gry
          • mamtrzykotyidwato5 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 07:34
            Tak, ty byłaś geniuszem, który już się zabawkami nie bawił, tylko rozprawy naukowe pisał.
            • imponderabilia20 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 18:32
              mamtrzykotyidwato5 napisała:

> Tak, ty byłaś geniuszem, który już się zabawkami nie bawił, tylko rozprawy nauk
              > owe pisał.

Nie, geniuszem nie jestem i nie byłam - wszak edukację zakończyłam na studiach wyższych podyplomowych. I wiem lepiej co w tym wieku robiłam - na pewno nie bawiłam się pluszakami czy figurkami.
    • smoczy_plomien Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 00:09
      Teraz modny jest Stitch, więc może przytulanka albo jakiś zeszyt albo ubranie z tym zwierzakiem. Jakiś zestaw kreatywny, sukienka z tiulem, ładna torebeczka. Do kin wchodzi Vaiana 2, więc pewnie będzie modny merchandise, może coś z tym motywem. Ciężko bez wskazań...
      • slatynka85 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 01:19
        smoczy_plomien napisała:

> Teraz modny jest Stitch, więc może przytulanka

Dokładnie, hitem jest Stitch oddychajacy, sama bym chciała 😁, do tego akcesoria ze Stitchem i już masz wszystko
      • nick_z_desperacji2 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 01:24
        Sukienka z tiulem i ładna torebeczka, dla 7-latki. To choinka z balem przebierańców połączona?
      • smoczy_plomien Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 13:36
        Jeszcze mi przyszły do głowy tatuaże i zestaw dziecięcych lakierów do paznokci.
    • nick_z_desperacji2 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 01:40
      Poszłabym w jakieś materiały plastyczne, cos do robienie własnych bransoletek (z zapasem materiałów wink ). Raczej nie ubrania, to się sprawdza u domowych bombelków, w DD moim zdaniem może budzić przykre skojarzenia.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 07:49
        U domowych bombelków ubrania to też zło wcielone.
        To tylko ematkom (które przy okazji świąt chcą dzieci w ubrania zaopatrzyć, które i tak by im kupić musiały) się wydaje, że bombelki z ubrań zadowolone.
        • nuta15 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 08:40
          Zestaw kreatywny, gra odpowiednia do wieku, torebka, plecaczek, biżuteria, ozdoby do włosów, spinki, gumki, opaska. Z ubraniem można nie trafić w rozmiar, ale czapkę, szalik, rękawiczki już łatwiej dopasować do wieku.
        • alicia033 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 09:01

> To tylko ematkom (które przy okazji świąt chcą dzieci w ubrania zaopatrzyć, które i tak by im kupić musiały) się wydaje, że bombelki z ubrań zadowolone.

nie uwierzysz, ale owszem, są.
        • mama-ola Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 09:25

> U domowych bombelków ubrania to też zło wcielone.
          > To tylko ematkom (które przy okazji świąt chcą dzieci w ubrania zaopatrzyć, któ
          > re i tak by im kupić musiały) się wydaje, że bombelki z ubrań zadowolone.

Moje zachwycone, kolejny t-shirt czy bluza z kapturem zawsze w cenie. Fakt, że wynajduję fajne. Podobnie kosmetyki. Co to za argument, że i tak bym kupić musiała. Przecież wszystko kupuję, skoro syn nie zarabia.
    • baatexja Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 08:58
      LEGO Ozdoba w kształcie serca 40638
    • asiairma Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 09:25
      figurki schleich
    • zamyslona_ona02 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 09:30
      Też stawiam na przytulankę Stich, zestaw do robienia bransoletek, ja polecam takie co wyglądają jak charms, gotowa bransoletka wygląda bardziej jak biżuteria niż zabawka. Fajny piórnik też się może zmieścić w budżecie.
      Nie wiem co dziwi w czytającej 7latce, moja i jej koleżanki lubią książki, ale tu faktycznie stawiała bym na coś bardziej osobistego, tylko dla niej.
      • taki-sobie-nick Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 21:19
        A książka nie jest osobista? Można napisać dedykację.
    • berdebul Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 10:21
      A inne siedmiolatki z tego DD napisaly co chcą?
    • damakama1 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 11:57
      Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Ruszam na łowy. Sticha ,to ja sama lubię smile
    • jdylag75 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 13:43
      Coś markowego - faktycznie stich byłby fajny - modny, porżadne słodycze. Koraliki na bransoletki. Moze jakas słodka miękka podusia.
    • memphis90 Re: Prezent dla 7-latki 07.12.24, 14:53
      A hobby horse? Teraz można w lidlu kupić lidlowa wersję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka