Dodaj do ulubionych

Jaka torebka?

15.12.24, 22:58
Sukienka granatowa/ciemnoniebieska. Trochę w stylu pin-up, dol i korpus z tafty, Rękawki z czegoś koronkopodobnego.

Szpilki na platformie w identycznym kolorze, gładkie, skórzane, bez żadnych ozdob.

Pytanie: jaka do tego torebka?

Okazja w sumie kazda elegancka. Kolacja, teatr, święta, Sylwester, impreza służbową.

Myk polega na tym że mam te obledne 10 cm szpilki, które są piękne i wygodne ale ich nie noszę bo nie mam do czego. W sklepie uśmiecha się do mnie sukienka (i coś czuję że jutro po nią pójdę) która mi pasuje pod każdym względem (no moze poza ceną smile ).
Okazji do wdziania tego outfitu będę miała kilka. Tyle że nie mam do tego żadnej torebki.
Czarna nie.
Niebieska/granatowa to za dużo szczęścia wink

Srebrna?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Jaka torebka? 15.12.24, 23:06
      Złota albo srebrna (w zależności jaki odcień sukienki)?
    • aqua48 Re: Jaka torebka? 15.12.24, 23:20
      Czerwona.
    • mysiulek08 Re: Jaka torebka? 15.12.24, 23:25
      kopertowka, delikatna skora w neutralnym kolorze nude
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Jaka torebka? 15.12.24, 23:26
      Moim zdaniem czarna może być.
      Może też być srebrna, albo jasno niebieska.
    • imponderabilia20 Re: Jaka torebka? 16.12.24, 00:17
      Zależy czy chcesz być zachowawcza. Jeżeli nie to może być burgund/fuksja/róz/czerwień albo taka intensywna ale nie bardzo ciemna zieleń
      • imponderabilia20 Re: Jaka torebka? 16.12.24, 00:22
        Kanarkowy też by pasował. Nie wzięłabym białej, czarne, ciemnoszarej j i brązowej na 100%
    • renia266 Re: Jaka torebka? 16.12.24, 00:24
      Z granatem cudownie komponuje się złoto. Klasyczna czarna kopertówka typu chanel czy Ysl ze zlotymi okuciami- to bym wzięla jako inspiracje i szukala coś w tym stylu. Pasek czarnozloty taki przetykany skora plus zloto.
      • imponderabilia20 Re: Jaka torebka? 16.12.24, 00:34
        Tylko jak kupi zlotą/srebrną z szajskiego materiału to będzie wyglądać tandetnie. Jak Rosjanka. Musi być z dobrego materiału by wyglądać szlachetnie, a nie bazarowo.
    • cottonrose Re: Jaka torebka? 16.12.24, 03:10
      To takiej sukienki buty w kolorze sukienki wygladaja tak se....
    • kotejka Re: Jaka torebka? 16.12.24, 05:48
      Do granatu bardzo wiele dobierzesz, byle forma grała
      Ja zawsze patrzę,.co w juz szafie mam. Zanim pójdę do zakupy. A co ty masz?
      Złota srebrna to chyba za strojna jak na zwykły teatr l, ale w elementach jak najbardziej
      Czarna/granatowa jest ok, nie wiem, czemu za za dużo szczęścia smile
      Ja akurat lubię takie spokojne zestawienia na zasadzie monochromu, gradientu, analogowego zestawienia
      I biel i koniak i burgund i biel i złoto i srebro i szary
      I co tam jeszcze lubisz
    • ga-ti Re: Jaka torebka? 16.12.24, 05:58
      Jak sukienka z tafty to z połyskiem. Do tego kolejny błysk srebrny czy złoty to nie za dużo błysku? Znaczy na imprezy ok, ale do teatru już mniej, moim zdaniem.
      Choć sama do granatowej miałam srebrne dodatki 😉
      • nuta15 Re: Jaka torebka? 16.12.24, 08:46
        Do stylu sukienki pasuje mała torebka do ręki albo z rączką o innej fakturze niż sukienka i buty, welur, aksamit, wytłaczana skóra. Z odcieni niebieskiego świetnie pasujących na wieczorowe okazje może być kobalt albo indygo. Wiśniowa czerwień, bordo, butelkowa zieleń też będą bardzo dobre.
    • pffpffpff Re: Jaka torebka? 16.12.24, 08:30
      Złota
    • pffpffpff Re: Jaka torebka? 16.12.24, 08:30
      Albo brokatowa
    • alpepe Re: Jaka torebka? 16.12.24, 08:32
      Ja tam nie wiem, ale Kopciuszek nie nosił torebek, a tak to opisałaś, że stanęła mi przed oczami nie pinup girl, tylko właśnie Kopciuszek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka