Dodaj do ulubionych

Do podróżujących

• wiosennedni5 Re: Do podróżujących 29.12.24, 21:05
      Do Słowenii, Chorwacji. W 2025 po raz pierwszy będzie Grecja.
    • koronka2012 Re: Do podróżujących 29.12.24, 23:04
      Do Szkocji. Reszta nie urzekla mnie na tyle, żebym marzyła o powrocie. Ładnie, zaliczone i tyle.
    • volta2 Re: Do podróżujących 29.12.24, 23:27
      do egiptu, ale znów rekin dziś zeżarł turystę, więc się zestresowałam i wzięłabym azymut na marsa matruch, podobno już resort przyjmuje tursytów
    • andace Re: Do podróżujących 29.12.24, 23:37
      Włochy a dokładnie Sardynia, Indonezja (poza Bali), może Wietnam. Nie planuje wracać do Tajlandii.
      Chciałbym jeszcze spędzić wakacje na północy Francji i północy Hiszpanii (od Kraju Basków aż po Asturię bo tam jeszcze nie byłam).
    • bi_scotti Re: Do podróżujących 30.12.24, 00:56
      #1 nie kraj a province a moim kraju - Newfoundland forever smile wracam, bede wracac gdy tylko sie da & kiedy sie da - milosc jest!
      #2 Cuba, ah moja ukochana Cuba, o ktorej myslalam, ze juz gorzej niz w 1991, 1993 roku nie bedzie a jest sad No ale wciaz the best people on Earth, the best music on Earth - obejrzalam sobie ostatnio po raz kolejny "With tuba to Cuba" - mi corazón late al ritmo del jazz cubano smile
      #3 Azores ... just because ...
      Ale tak w ogole to moglabym wrocic nawet i na Malte czy na Floryde - nawet w najnudniejszych miejscach swiata da sie znalezc cos tak super cool, ze jest po co wracac wink Gorzej, ze czasu coraz mniej, coraz mniej ... Life.
    • aqua48 Re: Do podróżujących 30.12.24, 10:44
      Rokrocznie wracam do mojego ulubionego miejsca na Krecie i jeszcze dodatkowo w inne miejsce w Grecji, oraz do ukochanego Paryża. Chętnie po raz kolejny wróciłabym też do Rzymu bo uwielbiam to rozwichrzone i nieco bałaganiarskie, ale przepiękne miasto, z niezwykle życzliwymi mieszkańcami i oszałamiającymi zabytkami. Chciałbym też wrócić do ogrodów wersalskich, tak samo jak do Kew Gardens bo zwiedziłam tylko ich połowę. Są nie do ogarnięcia za jednym razem. Za Londynem jako miastem nie przepadam, ale chętnie też wróciłabym do Regents Park w przyjaźniejszej niż byłam porze roku - gdy będzie ciepło, kwitnąco i sucho. Do Francji zawsze wracam z ochotą. Wróciłabym też z przyjemnością do Hiszpanii (tylko nie do Barcelony), bo wielu jej wspaniałych miejsc nie znam.
    • mocca25 Re: Do podróżujących 30.12.24, 14:01
      Poza miejscami, do których i tak jeżdżę regularnie i są niemal moim "drugim/trzecim domem" to chyba Sztokholm i może Rzym. Gdybym mogła wybrać tylko jedni miejsce z tych dwóch byłoby mi ciężko, ale chyba.. Sztokholm
    • berber_rock Re: Do podróżujących 30.12.24, 18:48
      Kirgistan, Iran, Oman
      • apallosa Re: Do podróżujących 31.12.24, 03:26
        Wymieniłeś trzy moje wymarzone kierunki. Szczególnie Iran- nie byłam jeszcze...
    • kozica111 Re: Do podróżujących 30.12.24, 22:42
      Turcja.
    • nangaparbat3 Re: Do podróżujących 31.12.24, 05:08
      Jeszcze sobie przypomniałam - Grenada. I Cartagena w Kolumbii. I Arequipa.
    • bezmiesny_jez Re: Do podróżujących 31.12.24, 09:27
      Do większości chętnie wrócę, łatwiej wymienić konkretne miasta czy regiony do których bym nie chciała. Np. do Zagrzebia nie potrzebuję, ale Chorwacji nigdy dość smile
    • chatgris01 Re: Do podróżujących 01.01.25, 13:57
      Regularnie wracam do Włoch, uwielbiam (choć na stałe nie chciałabym tam zamieszkać).
    • scarlett74 Re: Do podróżujących 01.01.25, 13:57
      Do ukochanej Barcelony http://emots.yetihehe.com/1/serce.gif ( inne miejsca w Hiszpanii odpadają)
      Do Chorwacji (pal licho dzikie tłumy, morze, pogoda, widoki robią swoje)
    • klaviatoorka3.0 Re: Do podróżujących 01.01.25, 15:39
      Tajlandia- przyroda, jedzenie, masaże, ludzie, kultura, historia, WSZYSTKO
      W Europie- Chorwacja
      • klaviatoorka3.0 Re: Do podróżujących 01.01.25, 15:41
        * w Chorwacji wszystkie Parki Narodowe, Dalmacja i Dubrownik. Poza sezonem
      • 71tosia Re: Do podróżujących 02.01.25, 10:28
        I dręczone słonie jako atrakcja turystyczna, otępiałe tygrysy w centrum ich ratowania na Puket które ciągnie się za ogon by wyszło fajne selfi, brud Bangkoku, małoletnie prostytutki jako atrakcja dla panów - brrr Tajlandia to jedno z tych miejsc które wspominam ze swoich wypraw najgorzej
        • andace Re: Do podróżujących 02.01.25, 15:26
          Mam takie same zdanie o Tajlandii, więcej tam nie wrócę.
          Seks turystyka i Tajki z starymi Niemcami czy Skandynawami, to było dla mnie straszne. Jedynie akceptowane jako tako miejsca to Chiang Mai i Chiang Rai czyli północ Tajlandii (ale byłam tam z 15 lat temu więc mogło się dużo zmienić na gorsze).
    • una_mujer Re: Do podróżujących 01.01.25, 21:56
      Do Hiszpanii wracam regularnie; tak jak któraś forumka, mogłabym się tam przeprowadzić. Parki narodowe USA - też już w paru byłam więcej niż raz i chętnie wrócę. Nowa Zelandia. Spitsbergen - ta wszechobecna biel i cisza mnie zauroczyła. Azory i Madera - Azory to europejski odpowiednik Nowej Zelandii. Mało jest miejsc, do których bym zupełnie nie chciała wrócić - na pewno Malta, Chiny, Chicago...
      • 71tosia Re: Do podróżujących 02.01.25, 10:30
        W jakim czasie byłaś na Azotach? Napisz cos więcej proszę. Zaciekawiło mnie to porównanie z Nowa Zelandia która uważam za jedno z piękniejszych miejsc na ziemi.
        • andace Re: Do podróżujących 02.01.25, 15:32
          Nie byłam niestety ani na Azorach ani na NZ (i to są jedne z pozycji na mojej bucket list), ale w tym blogu jest sporo informacji i zdjęć z Azorów.
          www.facetikuchnia.com.pl/faial-dez-vulcoes-zielone-serce/
          • krwawy.lolo Re: Do podróżujących 02.01.25, 15:59
            Ja nawet na Bobikach nie byłem. sad
            • krwawy.lolo Re: Do podróżujących 02.01.25, 15:59
              Ani na Kruczkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka