Dodaj do ulubionych

Warszawa w kilka godzin-nastolatek

31.12.24, 16:02
Mój 16 latek będzie miał 6 godzin wolnego czasu w Warszawie. W stolicy już był ale jako małolat, chociaż o dziwo dość dużo pamięta. W maju będzie na kilkudniowej wycieczce klasowej więc zaliczą wszystkie takie szkolne/edukacyjne/historyczne punkty. Potrzebuję podpowiedzi gdzie może się wybrać ten mój nastolatek zimą w ciągu tych 6 godzin. Musi jeszcze w ich trakcie przemieścić się z lotniska na dworzec. Czyli ląduje i za 6 godzin wsiada w pociąg. Co poleci ematka pomiedzy to podrzucę synowi propozycje. Będzie chciał także coś zjeść. Jakie miejsca wziąć pod uwagę?
Obserwuj wątek
    • danaide2.0 Re: Warszawa w kilka godzin-nastolatek 31.12.24, 16:28
      Dworców jest kilka. Rozumiem, że Centralna? No to jak się przemieści (pociąg z lotniska, autobus 175, taksówka), już jest w Centrum, wrzuci bagaż do schowka i połazi sobie. Za mało danych o dziecku by coś polecać, pewnie i tak ruszy na jakiś fastfood choćby w Złotych, ale informuję, że na Marszałkowskiej będzie się wkrótce otwierało piąte w Europie Muzeum Queer.
      • slonko1335 Re: Warszawa w kilka godzin-nastolatek 31.12.24, 16:39
        Chodzi mi o miejsca gdzie lubią iść, zjeść Wasze nastolatki (tu akurat fan sushi i nie ma u nas lokalu typu płacisz raz jeszcze ile chcesz na przyklad) ale bardzi chętnie próbuje nowych smaków i dziwnych kuchni (mięcho nie wege) więc jakieś miejsce gdzie jest dużo różnych smaków do wyboru mile widziane. Dworzec nie wiem jaki muszę sprawdzić ale chyba córka ostatnio z centralnej jechala.
    • imponderabilia20 Re: Warszawa w kilka godzin-nastolatek 31.12.24, 16:37
      Haha przypomniał mi się wątek o tym ile dać nastolatkowi na weekend w Krakowie -nastolatek chciał chyba 1000 zł. Albo 2000 zł? Bo w planie była też dorożka.
    • imponderabilia20 Re: Warszawa w kilka godzin-nastolatek 31.12.24, 16:55
      Muzeum Wedla - zje i pozwiedza
      • slonko1335 Re: Warszawa w kilka godzin-nastolatek 31.12.24, 18:03
        Zaproponuję dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka