Dodaj do ulubionych

2 diagnozy,2 przeglady-dentysta

22.01.25, 14:15
U dentysty.Jak kończyłam kanalowke u jednego dentysty,poprosiłam o zrobienie przeglądu.Przynioslam zdjęcie panoramiczne i ona mi mówi 4-5 ubytków(dokładnej ilości nie pamiętam)mówi mi nawet cyt.widzi pani,tu nawet zgłębnik wchodzi...Miała odległe terminy więc zapisałam się do innej.Czekalam 2 miesiące,po czym przychodzę,pokazuje zdjęcie panoramiczne-mowi,że widzi 4 wypełnienia ale...,robi przegląd i znów mówi..
No ,no piękne zęby...piękne,ubytków brak.I 100zl skasowała za przegląd.,nic więcej nie zrobilamNosz kurde i komu wierzyć?tak leczą,no tak leczą,że umrzeć szybciej można.
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwato5 Re: 2 diagnozy,2 przeglady-dentysta 22.01.25, 15:04
      Od ubytków w zębach chcesz umrzeć?
      Choć w gazetach pisali kiedyś, że jakiś jeden umarł.
      • marta.graca Re: 2 diagnozy,2 przeglady-dentysta 22.01.25, 15:07
        Raczej nie jeden.
      • zerlinda Re: 2 diagnozy,2 przeglady-dentysta 22.01.25, 15:11
        Zęby sieją na cały organizm. Może od zębów być chore np. serce, można dostać sepsy. Więc można umrzeć czasami.
      • nick_z_desperacji2 Re: 2 diagnozy,2 przeglady-dentysta 22.01.25, 16:30
        Umarło wielu, chociażby na zakażenia po zabiegach, których źródłem była ruina w paszczy. Albo oficjalnie "na serce", a w praktyce serce wykończyły zęby. Dziwne, że taka obeznana w tematach medycznych osoba potrafi autorytarnie przez internet zdiagnozować alergię, a nie wie, jak wpływ ma na organizm stan zębów.
    • zerlinda Re: 2 diagnozy,2 przeglady-dentysta 22.01.25, 15:10
      Gdzie u dentysty są terminy dwumiesięczne i dłużej?
      • szmytka1 Re: 2 diagnozy,2 przeglady-dentysta 22.01.25, 16:29
        U mnie są półroczne u lepszego, u słabszego akurat 2 miesiące. Plomba 450 zł.
        • zerlinda Re: 2 diagnozy,2 przeglady-dentysta 22.01.25, 17:45
          Mam tego samego stomatologa od 25 lat. Zawsze mnie czy męża przyjmie, zdążyło się i w sobotę o 23 i w długi weekend. Zwykle w ciągu tygodnia maksymalnie jest wizyta. Doktor jest również chirurgiem szczękowym. Jedyny minus, że już w wieku okoloemerytalnym. Oby jak najdłużej praktykował.
    • kozica111 Re: 2 diagnozy,2 przeglady-dentysta 22.01.25, 17:54
      Podobnie w klinikach wet naciąganie lub nie.Jedyna rada żądać opinii na piśmie i weryfikować oraz słać odpowiednie opinie w internetach.Tylko komu sie chce.
    • kozica111 Re: 2 diagnozy,2 przeglady-dentysta 22.01.25, 17:55
      Ja miałam podobną sytuację z implantologiem i dentystą, jeden zakład zupełnie sprzeczne rekomendacje.
    • roks30 Re: 2 diagnozy,2 przeglady-dentysta 22.01.25, 22:11
      Idź do trzeciego i w żadnym razie nie mów o poprzednich.😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka