Dodaj do ulubionych

Do wynajmujących pytanie

24.03.25, 16:09
Wynajmuje pokoje studentkom. Dwa pokoje są w tej chwili zajęte, jeden pokój już się zwolnił. Mieszkają do końca czerwca. Później planuje remont. Dzisiaj byłam pokazać łazienkę Panu od remontu żeby mógł zobaczyć jaki będzie zakres prac. No i w trakcie oglądania wyszła z pokoju jedna dziewczyna z pretensjami że jej nie uprzedziłam że przyjdę. Czy muszę uprzedzać że wejdę do pomieszczeń tzw wspólnych? Pokoje są zamykane na klucz.
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:12
      No raczej. Trochę to słabe, że wchodzisz beż uprzedzenia.
      • miki.20105 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:36
        A jak będę codziennie pokazywać ten wolny pokój to też mam uprzedzać?
        • asia.sthm Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:39
          To jeszcze bardziej musisz
        • gryzelda71 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:39
          A to strasznie upierdliwe wyslac esemesa z informacją?
          • miki.20105 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:44
            Nie jest upierdliwe. One też mnie nie uprzedzają że będą mieć gości kilka dni a w umowie jest zapis że powinny pytać.
            • heca007 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:55
              miki.20105 napisała:

> Nie jest upierdliwe. One też mnie nie uprzedzają że będą mieć gości kilka dni a
              > w umowie jest zapis że powinny pytać.

I możesz im o tym przypomnieć tak jak one mogą poprosić cię o sms, że ktoś przyjdzie na oglądanie.
            • iwles Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 17:30
              miki.20105 napisała:

> Nie jest upierdliwe. One też mnie nie uprzedzają że będą mieć gości kilka dni a

A ty robiąc ten "wjazd" nawet tylko raz w roku, uprzedzałaś?
              Jeśli nie - to sama dałas zielone światło, że zasady można mieć w dudzie.

• 3-mamuska Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 00:32
              miki.20105 napisała:

Serio dziwne ze ktos chce od ciebie wynajmowac.
              Nie mieszkasz z nimi maja prawo przyjmować gosci.
            • malia Re: Do wynajmujących pytanie 31.03.25, 11:43
              A gdybys wynajęła to mieszkanie małżeństwu to też tak bez skrępowania byś wpadała z wizytą beż zapowiedzi i kazała im się spowiadać z tego że np matką ich odwiedzi? Ta kuchnia i łazienka są wspólne dla tych 3 wynajmujących przeciez, a nie dla nich i dla ciebie
              • anajustina Re: Do wynajmujących pytanie 31.03.25, 13:11
                Dobrze, że kąpieli od razu nie wzięła - w końcu wspólne, czyli jej!
        • alpepe Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:48
          Straszną wynajmującą jesteś.
          • miki.20105 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:52
            No teraz jestem straszną wynajmującą. Wcześniej pojawiałam się może raz w roku albo raz na dwa lata jak coś się zepsuło i chciały by naprawić albo nowe kupić.
            • kachaa17 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 18:32
              To skąd wiesz, że ktoś u nich nocuje?
              Kurczę, nie wynajęłabym pokoju jakbym miała za każdym razem pytać właściciela czy może ktoś u mnie przenocować kilka dni.
              • asia.sthm Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 18:36
                Najazdy na chatę robiła zawsze niespodziewanie, pani na włościach nie musi się z nikim liczyć. Odbiło i jest odbite 🤣
              • imponderabilia20 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 20:18
                kachaa17 napisała:

> To skąd wiesz, że ktoś u nich nocuje?
                > Kurczę, nie wynajęłabym pokoju jakbym miała za każdym razem pytać właściciela c
                > zy może ktoś u mnie przenocować kilka dni.

No jeżeli te kilka dni jest co tydzień, to jak najbardziej można mieć obiekcje. Poza tym pewnie widać po zużyciu mediów.
                • iwles Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 23:42
                  imponderabilia20 napisała:

> No jeżeli te kilka dni jest co tydzień, to jak najbardziej można mieć obiekcje.
                  > Poza tym pewnie widać po zużyciu mediów.

A jeżeli co tydzień na cały weekend wyjeżdżą, to wynajmujący będzie zwracał za niezużyte media?

• imponderabilia20 Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 08:50
                    iwles napisała:

> imponderabilia20 napisała:
                    >
                    >
                    > > No jeżeli te kilka dni jest co tydzień, to jak najbardziej można mieć obi
                    > ekcje.
                    > > Poza tym pewnie widać po zużyciu mediów.
                    >
                    > A jeżeli co tydzień na cały weekend wyjeżdżą, to wynajmujący będzie zwracał za
                    > niezużyte media?
                    >

Jak meldujesz się w hotelu i wchodzisz na cały dzień na wycieczkę to też płacisz tylko część?
                    • iwles Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 09:46

No nie.
                      Tak samo, gdybym tej wody zużyła więcej, niż im się wydaje, że powinnam - nie dopłacam.

Więc argument o większym zużyciu mediów, bo przyjeżdża np. chłopak, jest z dupy wzięty.
                      • arwena_111 Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 10:38
                        Rozliczasz za zużyte media - z liczników.
                        • iwles Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 13:26
                          arwena_111 napisała:

> Rozliczasz za zużyte media - z liczników.

Czyli problem z dudy 🤷‍♀️

• malia Re: Do wynajmujących pytanie 31.03.25, 13:20
                  imponderabilia20 napisała:

> No jeżeli te kilka dni jest co tydzień, to jak najbardziej można mieć obiekcje.
                  > Poza tym pewnie widać po zużyciu mediów.
                  a to ona ze swojej kieszeni im za te media płaci?
              • konsta-is-me Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 20:35
                W ogóle życie nie wyobrazam wynajmować komuś , kto sobie podnajmuje bez mojej wiedzy...
                Szczególnie gdyby to był pokój a nie mieszkanie.Wynajmuje konkretnej osobie ,nie całej gromadzie.
                Tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że należy robić naloty
                bez uprzedzenia ( choć sama nigdy nie robiłam , i przymykałam czasem
                oko na jakieś pojedyncze nocowanie).
                Ale gdyby mi lokator coś takiego powiedział, że będzie sobie podnajmowal kiedy chce i komu chce, to by wyleciał z hukiem.
                Jako pani na włościach właśnie 😁
                Umowa jest na konkretne osoby, z jakiego powodu wydaje ci się że możecie pozwolic komuś innemu w nim mieszkać ?
                • 71tosia Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 20:57
                  w umowę mam wprost wpisany zakaz podnajmowania, to czy lokator mieszka sam czy nie widzę z odczytu liczników nie potrzebuje do tego nalotów.
                  • droch Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 22:45
                    Przenocowanie chłopaka jest tak daleko od podnajmowania pokoju jak Katowice od Księżyca
                  • 3-mamuska Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 00:36
                    71tosia napisała:

> w umowę mam wprost wpisany zakaz podnajmowania, to czy lokator mieszka sam czy
                    > nie widzę z odczytu liczników nie potrzebuje do tego nalotów.

Podnajmowania ok, gość lokatora to nie podnajmowanie.
                  • malia Re: Do wynajmujących pytanie 31.03.25, 11:40
                    Gdzie wczesnie widziała słowo podnajmowanie?
                • kamin Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 22:20
                  Chyba nie ma mowy o podnajmowaniu, tylko o tym, że np. do którejś lokatorki chłopak na parę dni przyjedzie. Nie chciałabym się za każdym razem właścicielce spowiadać, niby czemu?
        • 3-mamuska Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 00:29
          miki.20105 napisała:

> A jak będę codziennie pokazywać ten wolny pokój to też mam uprzedzać?

Tak minimum 24h przed nalezy uprzedzić . Umawiaj ludzi na jeden dzien co 15 minut. Wiesnieckie takie zachownie jak do obory wlazłaś. Baba mogla nago chodzić czy uprawiać dzieki seks.
        • hanusinamama Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 23:08
          Tak wypadałoby
    • asia.sthm Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:13
      > Czy muszę uprzedzać że wejdę do pomieszczeń tzw.

Musisz.
    • heca007 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:14
      No raczej... zawsze uprzedzamy o takich wizytach. Co z tego, że pomieszczenia wspólne?
    • konsta-is-me Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:19
      Nie.
      Nie daj sobie wejść na głowę ,lokatorzy w Polsce są wystarczająco rozwydrzeni i nie przestrzegają żadnych reguł ani praw
      Ty też nie musisz.
      • akseinga1975 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:20
        Zawsze uprzedzam, nie wyobrazam sobie inaczej.
      • gryzelda71 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:20
        Zawsze mozna nie wynajmować.
        • imponderabilia20 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 17:56
          gryzelda71 napisała:

> Zawsze mozna nie wynajmować.

Zawsze można kupić swoje 🤣
          • gryzelda71 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 17:57
            Nie wynajmować rozwydrzomym pannom. Trzymac puste i zamknięte. W te stronę.
            • konsta-is-me Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 20:52
              Można też wynajmować nie- rozwydrzonym ,tacy też istnieja.
              • mebloscianka_dziadka_franka Re: Do wynajmujących pytanie 31.03.25, 10:44
                Co z tego, że istnieją, skoro to, czy lokator jest rozwydrzony czy nie, okazuje się dopiero po wynajęciu.
          • iwles Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 20:50

Jak wynajmujesz apartament w wakacje, albo hotel, to też właściciel może ci w każdej chwili wjechać bez zapowiedzi i pukania?
            • konsta-is-me Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 21:00
              No, jeżeli płacisz za wynajem pokoju tyle ile w hotelu lub apartamencie , to naloty niepotrzebne ...
              • sueellen Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 21:51
                konsta-is-me napisała:

> No, jeżeli płacisz za wynajem pokoju tyle ile w hotelu lub apartamencie , to n
                > aloty niepotrzebne ...

Hahaha. Jak się szybciutko punkt widzenia zmienił 🤣🤣🤣🤣🤣
                • konsta-is-me Re: Do wynajmujących pytanie 31.03.25, 03:26
                  Nie wyczułas ironii ...?

• iwles Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 23:37
                konsta-is-me napisała:

> No, jeżeli płacisz za wynajem pokoju tyle ile w hotelu lub apartamencie , to n
                > aloty niepotrzebne ...

Kible nie wymagają remontów ? 🤣
              • hanusinamama Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 23:10
                Janusz biznesu z ciebie wyszedł
                • konsta-is-me Re: Do wynajmujących pytanie 31.03.25, 03:38
                  Oj chciałabym 🤣
                  Janusze biznesu przynajmniej zarabiają, ja na wynajmie straciłam nerwy i pieniądze.
                  Właśnie dlatego że byłam miła i uprzejma , wiwrzylammze jak szanujesz lokatora,to on szanuje ciebie i chciałam żeby lokatorom dobrze się mieszkało, nie robiłam nalotów i ogólnie szłam na rękę.
                  W zamian dostałam zdemolowane mieszkanie, wybite szyby, posprajowane meble, porzniety na kawałki blat w kuchni i pluskwy.
                  O braku zapłaty już nie wspomnę ,bo przecież powinnam sobie "wliczyć w koszta" z tej ogromnej fortuny która zarobiłam na wynajmie.
                  Tak sie kończy brak nalotów i brak wymagań okazania umowy o prace.
                  • iwles Re: Do wynajmujących pytanie 31.03.25, 06:03

A w czym problem, żeby czasami przyjść zobaczyć, po wcześniejszym umówieniu się?
                    • konsta-is-me Re: Do wynajmujących pytanie 01.04.25, 00:54
                      W niczym.
                      Problem jest w podejściu wielu forumek tutaj ktore "z niczego się nie będą tłumaczyć i mogą robić co chcą i o niczym nie zawiadamiać
                      właściciela ".Włącznie z nocowaniem gości po kilka dni (!)
                      Natomiast wynajmujący musi zawsze chodzić na paluszkach i pytać pokornie o zgodę nawet gdy musi naprawić coś w lazience.
                      Większość z nich nigdy nie była wynajmująca ,gwarantuje że punkt widzenie od razu by się diametralnie zmienil.
                      • iwles Re: Do wynajmujących pytanie 01.04.25, 06:09

Wynajmuję mieszkanie, place czynsz, media rozliczane są wg licznika, i jako dorosła osoba mam każdorazowo prosić cie o pozwolenie, czy może odwiedzic mnie narzeczony/chlopak/siostra/matka ?
                        • droch Re: Do wynajmujących pytanie 01.04.25, 08:58
                          (...)mam każdorazowo prosić cie o pozwolenie, czy może odwiedzic mnie narzeczony/ chlopak/ siostra/ matka?

Naturalnie. Do podania o zgodę musisz dołączyć skan dowodu gościa, jego umowę o pracę oraz świadectwo wycięcia migdałków. Na rozpatrzenie będziesz czekać do 2 tygodni.
                          • anajustina Re: Do wynajmujących pytanie 01.04.25, 09:28
                            I nie zapomnij o dwóch zdjęciach!
                            • iwles Re: Do wynajmujących pytanie 01.04.25, 10:09

Aha, nie starszych niż sprzed pól roku, jak do paszportu 🤪
                              • anajustina Re: Do wynajmujących pytanie 01.04.25, 11:29
                                I odręczny życiorys!
                  • malia Re: Do wynajmujących pytanie 31.03.25, 11:39
                    Ojej, ojej, chcesz powiedzieć że te pluskwy mogłaś przyłapać tylko wchodząc bez uprzedzenia?
    • barbibarbi Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:38
      Oczywiście, że powinnaś uprzedzić
    • sueellen Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:47
      W cywilizowanym kraju cywilizowany człowiek uprzedza i nie śmie niepokoić mieszkańców. Niekulturalny cham robi wjazd na chatę bez zapowiedzi.
      • panirobak82 Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 21:46
        Zgadzam się w 100%
    • freja08 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 16:54
      Nawet jeżeli prawnie jest to dopuszczalne, bo wynajmujesz na pokoje (nie wiem, nie znam się), to jakim trzeba być człowiekiem, żeby coś takiego zrobić. Dziewczyna mogła stać nago pod prysznicem, a ty jej się bez zapowiedzi ładujesz do mieszkania i łazienki z facetem od remontów. Dramat.
      • grey_delphinum Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 17:22
        freja08 napisała:

> Nawet jeżeli prawnie jest to dopuszczalne, bo wynajmujesz na pokoje (nie wiem,
        > nie znam się), to jakim trzeba być człowiekiem, żeby coś takiego zrobić. Dziewc
        > zyna mogła stać nago pod prysznicem, a ty jej się bez zapowiedzi ładujesz do mi
        > eszkania i łazienki z facetem od remontów. Dramat.

W punkt.
        W głowie się nie mieści taki brak kultury i zwykłej empatii.
      • ichi51e Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 17:51
        No właśnie zaplanowała sobie że będzie majtki w wannie namaczać albo farbować włosy…
    • ichi51e Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 17:50
      Byłoby miło gdybyś uprzedziła co cię to
      kosztuje?
    • kamin Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 17:55
      To są ich pomieszczenia wspólne, a Ty czescią ich wspolnoty nie jesteś. Nie mozesz wchodzic bez zapowiedzi. Dziewczyna mogłaby siedzieć na sedesie albo pod prysznicem. Wypada zapowiedzieć wizytę, a po przyjściu zadzwonić do drzwi wejściowych, a nie ładować się do środka.
      • anajustina Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 07:29
        Słabo mi... Ona nawet nie zadzwoniła do drzwi, tylko otworzyła kluczem?!
        • kamin Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 13:19
          Tak zrozumiałam: "No i w trakcie oglądania wyszła z pokoju jedna dziewczyna z pretensjami że jej nie uprzedziłam że przyjdę."
          W zasadzie spokojnie mogą ją te dziewczyny pozwać o naruszenie miru domowego. Można się nieźle wystraszyć, jak siedzisz sama w domu i nagle słyszysz głosy obcych ludzi w przedpokoju.
        • iberka Re: Do wynajmujących pytanie 31.03.25, 05:31
          No ba! Przecież przyszła do siebie ...
    • maleficent6 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 17:58
      OJP 😃
    • aankaa Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 18:39
      grzeczność nakazuje uprzedzić
    • magdulecp Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 20:13
      Nie no wcale nie musisz, kto to widział 😀
    • ardzuna Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 20:17
      Nigdy nie wynajmowałam pytania, więc nie pomogę.
    • kaki11 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 21:11
      Tu nawet nie chodzi o musisz, ale z czystej kultury by wypadało. Ta dziewczyna tam mieszka, również w częściach wspólnych. Mogła w tym czasie brać prysznic, wyjść spod niego w szlafroku robić sobie herbatę w kuchni, albo zaprosić do siebie chłopaka i uprawiać z nim seks, a tu do mieszkania bez zapowiedzi wchodzi jej ktoś bez ostrzeżenia "bo tak". Chciałabyś tak, w miejscu w którym mieszkasz i na co dzień funkcjonujesz? A całe ostrzeżenie, kosztuje cię wysłanie jednego smsa "przyjdę dziś miedzy 14 a 15 obejrzeć łazienkę z fachowcom od remontu". To chyba nie powinno być za trudne.
    • ophelia78 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 21:13
      A ja się wylamie: moim zdaniem nie musisz. Wynajmujesz POKOJE z dostępem do kuchni i łazienki.
      Rozumiem, że do pokojow nie wchodziłaś? Więc nie widzę problemu. De facto mogłabyś w tym trzecim wolnym pokoju zamieszkać nie pytajac innych najemczyn o zdanie.

Inna sprawa gdybyś wynajmowała mieszkanie jako całość - w takiej sytuacji wiadomo że trzeba się zapowiadać.
      • kamin Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 22:24
        I gdyby mieszkała w tym trzecim pokoju, to lokatorki wiedziałyby, że współdzielą tę kuchnię i łazienkę z jeszcze jedną osobą. Ale nie jest mieszkanką i powinna uprzedzić o planowanym przyjściu.
      • droch Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 22:50
        Takie zapędy skutecznie gasi skuteczne zamknięcie drzwi np. na zasuwę, żeby nie było opcji wejścia bez pukania
      • iwles Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 23:31

No nie, to nie jest wynajęcia pokoju z dostępem do łazienki, tylko pokój ze wspólną łazienką i kuchnią.
        W łazience i kuchni można mieć swoje osobiste rzeczy.
      • obrus_w_paski Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 07:11
        Aha czyli jakby dziewczyna robiła akurat śmierdzącą kupę w łazience, i wparowałaby tam nagle jakaś zupełnie obca osoba (właścicielka) z obcym facetem, to byloby ok? Nie ma żadnego moralnego, zdroworozsądkowego przemyślenia, że jednak warto być normalnym człowiekiem i po prostu wcześniej poinformować?
      • miurielamirsa Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 22:58
        Bez jajek, wynajmuje też części wspólne za korzystanie z których płacą lokatorki.
        I właściciel nie ma prawa ot tak sobie wchodzić jak do sobie.
        Każde wejście powinno być ustalone.
    • irma223 Re: Do wynajmujących pytanie 24.03.25, 22:56
      Ale jakiś problem?
      Dziewczyna mogłaby akurat zajmować tę łazienkę i co - wtedy byś czekała z panem, aż dziewczyna wyjdzie w końcu spod prysznica?
      Przecież to chyba nie problem uprzedzić.
      To samo z oglądającymi.
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 01:08
      Rynek wynajmu w Polsce w pigułce big_grin
    • atenette Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 06:58
      Ludzie jakiś kosmos - oczywiście, że musisz! Wjeżdżasz z obcym facetem do mieszkania, gdzie mieszkają dwie dziewczyny bez zapowiedzi? A co gdyby właśnie brała prysznic, wyszła z łazienki w bieliźnie, a zresztą cokolwiek by nie robiła to jest jej aktualne miejsce zamieszkania gdzie każdy oczekuje prywatności. Jestem wynajmującą i nie wyobrażam sobie czegoś takiego, dla mnie to brak kultury i poszanowania czyjejś prywatności.
    • moni_485 Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 08:57
      Tak. Dziewczyna mogła być w łazience w samych majtkach.
    • szarmszejk123 Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 09:05
      Szkoda, że laska wam w gęby gazem pieprzowym nie napisała, mogła przecież myśleć, że włamywaczuncertain
      Straszna z ciebie buraczyca.
      • szarmszejk123 Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 09:05
        Napsikała*
    • alina460 Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 09:13
      Wypadałoby uprzedzić. To jakiś problem, żeby uprzedzić?
    • madame_edith Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 13:21
      Nie wyobrażam sobie przychodzenia do mojego mieszkania bez uprzedzenia lokatorów. Niewyobrażalne chamstwo.
    • zyciemniekocha2000 Re: Do wynajmujących pytanie 25.03.25, 13:42
      Wynajmuje mieszkanie synowi partnera za duzo nizsza cene niz rynkowa .Za kazdym razem kiedy potrzebuje pojsc do tego mieszkania zawsze grzecznie pytam kiedy mu odpowiada a moglabym pod proteste odwiedzenia pasierba zwyczajnie wparowac na kawe
      • anajustina Re: Do wynajmujących pytanie 26.03.25, 05:45
        Nie masz problemu ze skarbówka przez tę zaniżoną cenę?
        • mizantropka_20 Re: Do wynajmujących pytanie 26.03.25, 07:05
          O ile skarbówka wie o wynajmie
        • zyciemniekocha2000 Re: Do wynajmujących pytanie 26.03.25, 07:32
          Dotychczas nie mialam ale bede sie rozliczac dopiero za miesiac .Wynajmuje od kwietnia 2024 jak zanioslam zarejestrowac nikt nic nie mowil ze za malo
          • anajustina Re: Do wynajmujących pytanie 26.03.25, 10:13
            Podobno mogą zrobić domiar podatku czy jak to się nazywa.
            • zyciemniekocha2000 Re: Do wynajmujących pytanie 26.03.25, 11:50
              Nie wiem gdy rejestrowalam nie czepiali sie .Poza tym kwota jest duzo nizsza ale nie jest symboliczna.
    • iberka Re: Do wynajmujących pytanie 31.03.25, 05:28
      To oczywiste, że powinnaś uprzedzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka