Dodaj do ulubionych

"wolałbym mieć córkę prostytutkę

29.03.25, 23:44
... niż syna dziennikarza" uprzejmy był powiedzieć konserwatywno-katolicki kandydat Mentzen. Czy ktoś może mi wytłumaczyć te konserwatywno-katolickie ścieżki "myślenia"? Bo neonazistowski kolaborant, poseł Hernik tłumaczyła, że "Podpisuję się pod stwierdzeniem, że zawód dziennikarza jest jednym z gorszych zawodów i niektórzy dziennikarze zachowują się gorzej niż prostytutki. Byłam w tym środowisku kilka lat i wiele rzeczy widziałam". Takie zdanie w ustach posła Hertnik akurat nie dziwi, zważywszy, ze obracała się w kręgach "dziennikarskich" "Najwyższego Czasu".

Zastanawia mnie natomiast ta łatwość godzenia się z prostytucją własnej córki (no bo jak widać nie syna, swoją droga dlaczego?). W życiu by mi nie przyszło do głowy bredzić (np w formie żartobliwej) o prostytuowaniu się moich dzieci. Ani to dla mnie zabawne, ani trafne.

Przypomina mi to gadki Korwina o tym, ze wolałby, żeby jego córki (znowu córki) molestował pedofil, niż żeby miały w szkole edukację seksualną. Oraz opowieści Kamila Jabłońskiego, że trzeba gwałcić tak, żeby nie zgłosiła".

Do pań z forum- katoliczek i konserwatystek- odpowiada wam taki sposób traktowania kobiet, dziewczynek? Czy po prostu tolerujecie bo trzeba się godzić na mniejsze zło i składacie na ołtarzu godność i bezpieczeństwo waszych córek w imię walki z nakrętkami i zaimkami (Polska bez UE i homoseksualistów)?

wiadomosci.wp.pl/gozdyra-zapytala-o-slowa-mentzena-z-2023-odpowiedz-ja-zszokowala-7139407985548128a
dorzeczy.pl/kraj/137679/gwalcic-trzeba-tak-zeby-tego-nie-zglosila-korwin-mikke-komentuje-skandaliczne-slowa.html
Obserwuj wątek
    • waleria_bb Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 29.03.25, 23:48
      Ścieżki myślenia? Chyba pana przeceniłaś.
    • anorektycznazdzira Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 07:29
      Kobieta jest w ich wyobrażeniu sprzętem domowym (pozdrawiam panie głosujące na konfę) i ten sprzęt się używa, na przykład w kampanii prezydenckiej.
      To są zdaje się wczesne nastolatki, więc super będzie im potem w szkole usłyszeć, co własny ojciec o nich publicznie wygaduje.
      • droch Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 31.03.25, 21:17
        Kobieta jest w ich wyobrażeniu sprzętem domowym (pozdrawiam panie głosujące na konfę) i ten sprzęt się używa, na przykład w kampanii prezydenckiej

Mam znajomą, która głosuje na konfę, ale uważa, że to nie o niej...
    • feniks_z_popiolu Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 08:03
      Mnie nie zastanawia jak myśli Menzten. Różne są dewiacje. Mnie autentycznie przeraża, że tak dużo osób zgadza się z jego poglądami i zachowaniami. Te jego eskapady na hulajnogach np. to dosadny brak szacunku dla wyborców.
      A mimo tego te mlode kobiety nie widzą, że są traktowane jak roboty kuchenno sprzątające ?
      Naprawdę tak fajnie być pracownicą świadczącą usługi seksualne?
      A co do podejścia do zawodu dziennikarza to Menzten w ogóle jest z nimi w wiecznym konflikcie.

• johana741924 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 08:33
        Zdaje się, że próbował uderzyć w tych którzy otwarcie i często trafnie prezentują krytycznie jego poglądy w mediach. A że jako autysta nie do końca rozumie społeczne zawiłości to nie ma hamulców w waleniu swoich prawd objawionych. Młodzi ludzie łapią się na tę niby odwagę w wyrażaniu swoich poglądów i nie rozumieją że taki prezydent to byłaby porażka dla całego kraju. Widać co wyrabia Musk, co pierniczy i jakiego hojraka zgrywa.
        • alicia033 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 08:55
          johana741924 napisał(a):

> A że jako autysta

ale wiesz, że "autystą" to on jest z samodiagnozy, po tym, jak gdzieś przeczytał, że autyści są ponadprzeciętnie inteligentni? Co też nie jest prawdą, pod tym względem są zróżnicowani mniej więcej tak, jak cała reszta śmiertelników. Ale tego ten tłuk już nie doczytał. Więc nie mieszajmy autyzmu z całościową patolą, jaką jest memcen <pun intended>.
      • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 08:39
        Naprawdę tak fajnie być pracownicą świadczącą usługi seksualne?

W waszym lewackim liberalnym woke swiecie , sexworkerki to normalna robota , w gazetce tak wielokrotnie pisali
        • iwles Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 08:47

Czyli konfa z Mentzenem to lewica?
          • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 08:54
            weekend.gazeta.pl/weekend/7,177334,29350456,praca-jak-kazda-inna-bardzo-bym-sobie-zyczyla-zeby-oddemonizowac.html
            Praca jak każda inna. "Bardzo bym sobie życzyła, żeby oddemonizować ten sex work w Polsce"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29249335,sex-workerka-poplakalam-sie-kiedy-zobaczylam-swiadczenie.html

Sex workerka: Popłakałam się, kiedy zobaczyłam "świadczenie usług seksualnych", zamiast "prostytuowania"

krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,30919582,moga-mowic-o-mnie-dziwka-ale-niech-pozwola-na-to-bym-mogla.html#S.index-K.C-B.1-L.1.duzy

Pracownica seksualna: Mogą mówić o mnie "dziwka". Ale niech pozwolą płacić podatki i pójść na L4
            • iwles Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:16

Moje pytanie bylo inne, nie umiesz czytać ze zrozumieniem?
              Pytałam, czy konfa i Mentzen to lewactwo?
        • feniks_z_popiolu Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 08:53
          Lewackie, prawackie... to taka prosta, uogólniona kategoryzacja.
          A może spróbować podejść do tego zdroworozsądkowo?
        • anorektycznazdzira Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:31
          za to w waszym prawackim psychiatryku to jest nie taki najgorszy plan dla waszych córek
      • marta.graca Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 08:50
        Nic dziwnego, że jest w konflikcie, skoro zadają mu kłopotliwe pytania, na tej samej zasadzie nieuk jest w konflikcie z nauczycielem, który go odpytuje i wstawia złe stopnie.
    • mamamisi2005 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 09:13
      No cóż, zważywszy, że pan ma syna i 2 córki, wypowiedź wyjątkowo paskudna. Ciekawe, co pomyślą Hela i Ala, gdy gdzieś się natkną na taką deklarację tatusia. Zdaje się, że to nie są już małe dziewczynki. I jak się czuje z tym mama dzieci. I w sumie Franek także - ciekawe, kim jeszcze nie powinien zostać.
      Mocny kandydat na ojca roku.
      • arwena_111 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 17:41
        Szczuka też ma córkę - a jej "lepiej być ku.rwą niż szwaczką" - chyba wszyscy pamiętają. Jak widać na głupotę nie ma wyłączności lewica.
        • mamamisi2005 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 18:19
          To, co wstawiłaś w cudzysłowie, nie jest cytatem, a raczej własną interpretacją, o ile nawiązujesz do rozmowy Szczuki z Terlikowskim.
        • tania.dorada Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 21:00
          Ale powiedziała, że wolałaby żeby jej córka była k*rwa niż szwaczka?
          • mamamisi2005 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 21:35
            No przecież, że nie.
            Nie mówiła również o wyższości prostytutek nad szwaczkami. To była dyskusja o sytuacji studentek, które imają się sponsoringu, by podreperować finanse. I o tym, że zostanie szwaczką dla takiej studentki jest kiepską alternatywą.
            • arwena_111 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 11:13
              No zostanie kur.wą to dopiero perspektywa świetna. Pogratulować.
              • iwles Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 12:23

Noooo, perspektywa kiepska.
                Ale w kontekście konfiarskiego pomysłu płatnych studiów - wypowiedź Mentzena się spina.
                • arwena_111 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 16:07
                  Studia powinny być płatne ( kredyty dla najlepszych stypendia ) lub odpracowywane. Skandalem jest to, że kształcimy ludzi, inwestujemy w nich a potem oni wyjeżdżają.
                  Byłaby szansa na doinwestowanie uczelni i może podniesienie ich poziomu. Powinno się też skończyć z finansowaniem kierunków gdzie chętnych bierze się z łapanki - byleby wykładowcy pracy nie stracili.
                  • daniela34 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 16:10
                    Te problemy rozwiąże wystąpienie z UE i zabranie paszportów. Jeśli chodzi o wystąpienie z UE to Pan Hulajnoga nawet jest za, to znaczy przeciw, to znaczy już sobie zapomniał, że był za i aktualnie nie jest. A w ogóle to on poprosi o inne pytania, gdyż ma w mózgu jajecznicę.
                    A jeśli chodzi o zabranie paszportów to polska prawica zawsze miała zaskakująco blisko do komuno wróć.
                    • arwena_111 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 16:14
                      Nie wiem co on mówi - bo go nie słucham. Zdecydowanie jak na tych co na niego nie głosują - wiecie o nim baardzo dużo.
                      Co do płatności - jakoś w krajach gdzie na studia są kredyty - umieją rozwiązać problem spłat. I możesz z tego kraju wyjechać a spłacać i tak będziesz.
                      • daniela34 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 16:16
                        No wiesz, niektórzy lubią wiedzieć coś o poglądach jednego z czołowych kandydatów na prezydenta. Na tym chyba polega bycie świadomym obywatelem - zna się kandydatów, ich poglądy, imiona nazwiska oraz pseudonimy literackie...

A co do płatności no to pozostaje ci w takim razie głosować na Mentzena. Ale nie możesz świadomie na niego zagłosować, bo go nie słuchasz...

smile
                      • paskudek1 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 19:15
                        Arwenka, a ty, twój małżonek i dzieci to jak studiowały? Płatnie czy może na uczelniach państwowych? Jak zwykle wyłazi z ciebie parszywy kołtun i hipokrytka.
                        • arwena_111 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 19:19
                          Syn w Anglii studiował, a tam są płatne studia. Musiał wziąć kredyt studencki, który za licencjat spłaca z pensji. Kredyt za magisterkę spłacił mu już obecny pracodawca. Córka teraz na magisterkę uparła się na zaoczne ( płatne ) - bo uparła się pójść do pracy. Ja na magisterce też pracowałam.
                          I nadal uważam, że powinny być płatne z dobrym systemem kredytów i stypendiów.
                          • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 19:26
                            Ale po co?
                          • paskudek1 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 21:31
                            Taaak, kotku, zapłaciłaś za studia córeczki bo cie było stać. To że pracowałaś na studiach nie ma znaczenia, pytam czy to były PLATNE studia czy nie? Wyobraź sobie że że mój syn studiuje, ciężki kierunek. Gdybym musiała jeszcze za to płacić to by NIE STUDIOWAŁ bo ja tyle kasy nie mam. A te studia raczej wykluczają pracę. Mentzen jest szkodliwym bucem a ty z tymi swoimi teoriami jesteś zwykłą hipokrytką
                            • arwena_111 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 21:54
                              A może syn by wziął kredyt i spłacał po studiach? Może byłby tak dobry, że pracodawca chciałby go na tyle, że by mu ten kredyt spłacił?
                              • iwles Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 22:15
                                arwena_111 napisała:

> A może syn by wziął kredyt i spłacał po studiach? Może byłby tak dobry, że prac
                                > odawca chciałby go na tyle, że by mu ten kredyt spłacił?

Licząc średni koszt studiów 100.000 zl/rok (przeliczam koszt studiow w GB), to tylko po licencjacie masz do spłacenia kredyt 300.000 zł za samo czesne. A gdzie jeszcze utrzymanie się?
                                Dodaj do tego magisterkę, to wyjdzie minimum pół miliona. Stać by było na to twojego syna?
                                A gdyby chciał jeszcze wziąć kredyt mieszkaniowy? Mógłby nie miec zdolności kredytowej, dopóki nie spłaciłby studiów.

• arwena_111 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 22:56
                                  No przecież mój syn spłaca kredyt. Za magisterkę spłacił mu pracodawca. Za licencjat spłaca sam. Jest to chyba 9% od pensji ponad jakąś minimalna kwotę.
                                  • iwles Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 22:59

Mieszka tam czy tu?
                                    • arwena_111 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 23:08
                                      Tam. Ale część jego znajomych wróciła do Polski i też spłacają kredyty na studia.
                                      • iwles Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 23:12

A wyobrażasz sobie sytuacje, że każdy pracodawca spłaca kredyt studencki swoich pracowników? Np. taki dyrektor szkoly dplaca kredyty swoich nauczycieli, przykładowo w szkole twojej córki. Przeciez to przełożyłoby die na wyższe czesne, bo to raczej z tego by spłacał.
                                        • arwena_111 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 08:42
                                          Przecież tam też nie wszystkim spłacają. Najlepszym. Mój syn dostał też od przyszłego pracodawcy stypendium na magisterce, żeby nie musiał pracować - a czas poświęcił nauce.
                                          Dziewczyna mojego syna spłaca kredyt w całości sama. Tam mają dobry system spłat. Nikt ci nie każe głodować.
                                          Ale też ci co studiują - wiedzą po co i nie będą studiować wiecznie miliona niepotrzebnych kierunków.
                                          • iwles Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 10:51

No widzisz.
                                            To jednak zdajesz dobie sprawę, że dla ogromnej większości splata rakiego kredytu jest bardzo dużym, jeśli nie niemożliwym, obciążeniem? Już teraz studenci biorą kredyty studenckie, żeby mieć z czego się utrzymać, na nieplatnych polskich studiach.
                                  • paskudek1 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 10:55
                                    arwena_111 napisała:

> No przecież mój syn spłaca kredyt. Za magisterkę spłacił mu pracodawca. Za lice
                                    > ncjat spłaca sam. Jest to chyba 9% od pensji ponad jakąś minimalna kwotę.
                                    Jeszcze raz powoli - JAKIE STUDIA TY robiłaś? I przy okazji - jesteś z miasta akademickiego? Bo wiesz, to jednak dość ważne.
                          • pursuedbyabear Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 08:47
                            arwena_111 napisała:

>.Ja na magisterce też pracowałam.

Przez pół roku w okienku bankowym, pamiętamy.
                            • arwena_111 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 10:02
                              Nigdy nie pracowałam w okienku bankowym. Pracowałam zgodnie z wykształceniem.
                              • daniela34 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 11:21
                                Ale widzisz realia polskie, prawda? Widzisz, że wielu młodych ludzi spoza miast akademickich już w tym momencie nie może się utrzymać na BEZPŁATNYCH studiach bez pracy/kredytów?
                                Zdajesz sobie sprawę, jak konieczność spłaty kredytów studenckich odsunie w czasie choćby zakładanie rodzin, bo JUŻ TERAZ mimo braku takich obciążeń maja ogromne problemy choćby z opłacaniem mieszkania, o nabyciu na własność nawet nie wspominając.
                                No więc fajnie mówić o płatnych studiach z perspektywy osoby, która I etap zaliczyła bezpłatnie i z perspektywy osoby, której dziecko też pierwszy etap studiów zaliczyło bezpłatny. W dodatku z perspektywy osoby i zamożnej z domu i też obecnie zamożnej.
                                Ale spojrzeć trzeba troszkę jednak szerzej niż własna perspektywa czy perspektywy profesorskiego dziecięcia z miasta akademickiego, czyli Pana Hulajnogi.
                                Zdajesz sobie sprawę, że płatne studia na kredyt studencki odbierają np.szanse ludziom z rodzin patologicznych?
                                Maksymalna transza kredytu studenckiego w PKO BP to 1000 zl. Specjalnie sprawdziłam.
                                Na co to wystarczy? Jeśli mamy opłacić studia, jedzenie i jakiś pokój?
                                Hę? Mamusia nie zrobi pierogów, tatuś nie wsunie do portfela stówki na miesięczny.
                                Trzeba: zapłacić czesne, pokój, jedzenie, bilety, iść na zajęcia i się uczyć.
                                Ile uda się dorobić, zakładając że ktoś studiuje i chce się czegoś nauczyć a nie odsiedzieć dupogodziny.

Gdzie masz tanie akademiki? Gdzie masz program sensownych stypendiów socjalnych? Gdzie masz sensowny program umarzania tych kredytów dla najzdolniejszych?

Gdzie masz reformę kształcenia wyższego, by zlikwidować te kierunki, które faktycznie są tworzone pod profesorów, byle mieli godziny?

Przypomnieć ci, co zrobiono w tej sprawie "przez 8 ostatnich lat"? Ano tak promowano ambitnych naukowców, że publikację w "Pedagogice katolickiej" zrównano z tą w "Nature."
                                Czy rzeczywiście "Pedagogika katolicka" to czasopismo naukowe młodych, ambitnych i rzutkich przedstawicieli nauk ścisłych, czy przypadkiem nie jest to aby wymarzony organ do nabijania punktów przez Doktora Demencję i Profesora Leśnegodziada artykułami "Pedagogiczny wymiar wadowickich kremówek w życiu i nauczaniu Jana Pawła II."

A nie, przepraszam, drugie osiągnięcie w sprawie poprawy jakości kształcenia to umożliwienie działalności Collegium Tumanum."
                                • arwena_111 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 13:34
                                  Tak gwoli ścisłości - kredyt na studia Nie jest na życie - bank przelewał bezpośrednio uczelni. Życie i mieszkanie to koszt dodatkowy.

Nikt nie wprowadzi tego od razu - ale od czegoś trzeba zacząć. Z czego mają powstawać akademiki jak uczelnie nie mają kasy? Jakby studia były płatne to i kasa znalazłaby się na akademiki.
                                  Jakiś czas temu SGGW sprzedało część "swojej" ziemi i za tę kasę rozbudowali kampus.
                                  Państwo też nie ma swojej kasy - musi zabrać podatnikom. Dlatego nie będzie akademików/domów studenckich itd - bo trzeba by podnieść podatki - a jak wiadomo nic tak ludzi nie uruchamia jak wyciąganie kasy z ich kieszeni.
                                  • paskudek1 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 15:04
                                    No, to wyobraź sobie że większość ludzi musiałaby brać kredyt i, na studia czyli opłacenie nauki i na życie, czyli żeby mieć gdzie mieszkać i co, zjeść. Rzeczywiście radość w domu Gucia
                                  • iwles Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 15:10
                                    arwena_111 napisała:

> Tak gwoli ścisłości - kredyt na studia Nie jest na życie - bank przelewał bezpo
                                    > średnio uczelni.

Czy ty mówisz o Polsce?
                                    Jeśli nie - to zejdź na ziemię i zorientuj się, jak to wygląda u nas.

• daniela34 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 15:13
                                    Odwrotnie. Najpierw trzeba wprowadzić rozwiązania a potem trzeba wprowadzac odpłatność.
                                    • daniela34 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 15:23
                                      A na pytanie, z czego budować? Ojjjj. Przypominam, że przez ostatnie lata edukacja i szkolnictwo wyższe były w jednym ministerstwie. Zamiast fundować podejrzanym indywiduom wille plus można było wydać na akademik.
                                      Zamiast sponsorować wycieczki do muzeów dziwnym trafem we własnym okręgu wyborczym, można było dorzucić uczelniom na lekką poprawę infrastruktury. Nieprawdaż?

• iwles Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 16:15

No widzisz.
                    Są tacy, których nie będzie stać na opłacenie studiów.
                    Trzeba będzie jakoś zarobic. A konfa nie wyobraża sobie dorabiania np. w mediach. Już prędzej w prostytucji.
              • mamamisi2005 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 14:19
                Arweno, rzucanie k..i to li jedynie twoja wypowiedź. Masz prawo, ale po co mieszać do tego innych? Terlikowski był bardziej kulturalny i troskliwie pochylony nad losem biednych studentek, a dla Szczuki to zajęcie, jak każde inne, więc było bez inwektyw.
        • gru.u Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 31.03.25, 21:01
          Szczuka nie ma dzieci
    • mocca25 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 09:15
      Przecież ta cała banda (mam na myśli też ich różnych pobratymców na świecie) buduje swoją siłę na nienawiści i kłamstwie. Używa kłamstwa, żeby nienawiść rosła. A potem swoich wyborców robią w bambuko.

To, że ktos im jeszcze wierzy to naprawdę albo brak inteligencji albo calkowita demoralizacja. Albo jedno i drugie.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 09:23
      A co tu wyjaśniać, oni po prostu lubią prostytutki i widocznie bycie prostytutką, to dla nich nobilitacja, a dziennikarze, to jak psy, coś czego się nienawidzi.
      • hanusinamama Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:25
        Prostytutka nie zadaje pytań....dziennikarze tak
        • junebug Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 16:26
          I może być "użyteczna" dla mężczyzny 🤢
    • la_felicja Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 09:31
      Bo to kwintesencja patriarchatu. Jak córka jest prostytutką, to nieważne, jak ona się z tym czuje, nieważne, że może stracić zdrowie itd - ważne jest tylko to, że przynosi wstyd ojcu. Tylko to się liczy. A Mentzen chciał powiedzieć, że nawet córka prostytutka nie przyniosłaby mu aż takiego wstydu jak syn dziennikarz
    • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 09:43
      Że tej kobiecie nie jest wstyd być jego żoną. Zapytałabym go czy jednocześnie godzi się żeby córki, przy okazji bycia prostytutkami weszły w środowisko narkotyków i przemocy w tym seksualnej czy jednak lepiej żeby synek został dziennikarzem. I czy zdaje sobie sprawę z tego co jutro jego córki usłyszą w szkole.
      • la_felicja Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 10:13
        Ale to nieważne, co córki czują, nieważne, że mogłyby doświadczyć przemocy - najważniejsza w tej kwestii jest plama na honorze tatusia
      • alpepe Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 10:19
        Pewnie żona po jednych pieniędzach. Pamiętasz, jak się wszyscy nad Czarnkową użalali? Niesłusznie.
      • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 10:58
        Nie histeryzuj, wychowane w pelnej rodzinie w oparciu o zasady i religie szanse na zostanoe prostututkami maja bliskie zeru, to raczej wasze srodowisko to siedlisko dekadencji sexworkingu obcinania sobie nazadow plciowych
        • dreg13 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:26
          A kto to dźgnął Korwina nożem?
          • dreg13 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:27
            wiadomosci.onet.pl/corka-korwin-mikkego-oskarzona-o-kradziez-nie-bagatelizuje-tego/n2rxd
            • dreg13 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:27
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23437306,corka-janusza-korwin-mikkego-skazana-za-posiadanie-heroiny.html
          • lauren6 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:28
            dreg13 napisała:

> A kto to dźgnął Korwina nożem?

Ex kochanka. Córka zawiozła go do szpitala.
      • hanusinamama Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:25
        ŻOna szczęsliwa ze chłop duża kase do domu przynosi. Jej wisi reszta
        • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:27
          Dopóki nie dostanie po gębie.
          • nick_z_desperacji Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:39
            Jak jej matka dostawała po gębie i udawał, że to normalne, to wtedy też. Jakby miała pójść w bunt, to by już poszła.
          • maslova Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:33
            larix_decidua77 napisała:

> Dopóki nie dostanie po gębie.

A skąd wiesz, że już nie dostała?
            • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:04
              Odpowiadam Hanusinej, która twierdzi, że jego żona jest szczęśliwa. Jeśli dostaje po gębie, to wątpię żeby była.
              • jakornelia12345 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:13
                No chyba, że lubi, taka masochistka. Zboczona taka.
          • hanusinamama Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 15:57
            Nadal nic się nie zmieni. Ktoś wychowany do takiej roli nie zareaguje, nie zawalczy o siebie.
    • attiya Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 09:49
      W szczególności że pan ma dwie córeczki. To właśnie pokazuje u Mentzena pozycję kobiet w stadzie.
    • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 09:51
      Jego żona jest jak Serena z Opowieści Podręcznej. Kiedyś oczka się otworzą.
    • ariathedevil Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 10:48
      Katoliczki mają wydrukowane w ich książce kim są- podręczne, mają służyć Panu mężczyźnie i tyle. Przez całe życie ta religia ryje im berety, do tego stopnia, że puszczają swoje dzieci do obcego faceta by je przepytywał w jakiejś ciemnej szafie, molestował słownie: " czy dziecko dotykało się tam" skoro to im nie przeszkadza, to to co mówi rusek o kobietach też nie. Ten brak szacunku do kobiet jest zapisany w tej książce. Ruski katotalib tylko to wyartykułował. W Iranie też kobiety miały w latach 70 więcej praw, zanim do władzy dorwali się fanatycy. To co mówi rusek jest częścią większego planu - 12 tez Orbana, pupilka fiutina i krasnova, do Budapesztu często podróżuje OI, a wiadomo, że żoncia bosaczyny jest w tej finansowanej przez Kreml np. w Belgii sekcie. Biblijny porządek. Podręczny inwentarz nie ma tutaj nic do gadania- słuchać pana ruska i nie pokwikiwać.
    • danaide2.0 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:07
      Ale co tu tłumaczyć? Jedna z bohaterek komiksów Tomine, mówi przyjacielowi, którego zabiera na ślub w towarzystwie przykrywki: "moja matka [Koreanka] wolałaby, żebym się spotykała z japońskim chłopakiem niż koreańską dziewczyną".

Facet się z niczym nie godzi, tylko tak po prostu plecie (wołałabym gorzej napisać) trzy po trzy. Prawidłowa odpowiedź brzmi: panie, co kogo obchodzi, co pan by wolał?

Z jakichś powodów, ktoś (w tym ja) pochyla się nad tymi słowami, komentuje. Rzeczywiście, jest problem z dziennikarstwem skoro trzeba prowadzić wywiady z ludźmi o mentalności trzepaka i budy z piwem. Czemu to tam nie może zostać? Ano tak - demokracja.

Ochnokraja raczej. Ale takie będą Rzeczypospolite i właściwie możemy się rozejść.
    • ageman Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:12
      Może chodzi mu o to, że Jezus wybaczył cudzołożnicy ale o dziennikarzu nic nie ma w Biblii 🤷‍♀️

A tak poważnie to nawet katolicyzm nie tlumaczy takiego chamstwa. Pan Menzen chyba nie wie, w co wierzy.

Aga
    • m78wt3c Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:18
      Obywatele razem z dziennikarzami powinni jego okrążyć , wziąć w kółko i nie dać uciec nogami ani na hulajnodze. I wtedy pytać , pytać i pytać. Wszystko filmować i wrzucić do internetu , pokazać durnotę tego hloopca o wyglądzie przerośniętego przedszkolaczka.

krytykapolityczna.pl/swiat/ue/ordo-iuris-wyjasni-ludziom-trumpa-jak-doprowadzic-europe-do-upadku/
    • hanusinamama Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:20
      On te dzieci traktuje dość nierówno. Ostatnio zapytany czy umie jajecznice robić, powiedział ze córka tego jest nauczona...syn juz nie. Wielokrotnie takie kocopoły gada
      • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:31
        córka tego jest nauczona...syn juz nie. Wielokrotnie takie kocopoły gada

Jak wy godzicie ta wasza inkluzywnosc tolerancje z nienawiscia do tradycyjnego modelu rodziny
        • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:50
          Nauczenie chłopca obsługi samego siebie jest nienawiścią? Czy może równe traktowanie dzieci jest nienawiścią? Nienawidzić to prędzej będzie czuła siostra brata, który był traktowany jak książę.
          • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:57
            A jak corka ma zainterowania w gotowaniu a syn lubi rzezbic w drewnie to co?

Rownym traktowaniem jest zmuszanie do robienia czegos czego nie lubia zeby bylo po "rowno" czy moze rownym traktowaniem jest umozliwienie im robic to co lubia ?

• larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:59
              No to co będzie ten rzeźbiarz jadł? Trociny?
              • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:05
                Ten wasz czarno bialy swiat
                Nie nie sadze zeby jadl trociny nawet jak nie umie gotowac
                • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:13
                  Każdy musi umieć obsłużyć się sam, przygotować jedzenie, uprać ubrania, posprzątać. Jak nie umie, to jest niepełnosprawny, niepełnosprytny lub niewychowany. I niekoniecznie w życiu znajdzie kogoś kto go będzie obrabiał. Dzisiejsze dziewczyny mają to w poważaniu. Nawet jak jedna na milion się taka urodzi, to niekoniecznie mały Mentzenek dostanie ją za żonę. Może się jej nie spodobać, może ona jemu a może będzie mieszkać w innym województwie.
                  • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:19
                    Każdy musi umieć obsłużyć się sam,

Musi bo co?

Kazdy sobie zyje jak chce, tobie nic do tego,
                    • marta.graca Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:21
                      Bo każdy powinien umieć sobie przygotować jedzenie, posprzątać i wyprać.
                      • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:27
                        I obsługiwać samochód...
                        • marta.graca Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:21
                          Niekoniecznie, można poruszać się zbiorkomem lub na rowerze.
                        • hanusinamama Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 16:01
                          Jeść tenebo musisz, samochodu prowadzić nie musisz umiec aby żyć.
                          Ja potrafię prowadzić osobówkę, dostawczaka i traktor? A ty misiu?
                          • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 17:58
                            Ja też. Kombajn i spychacz też. A ty misiu?
                            • hanusinamama Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 11:23
                              JUż cie Tenebo widzę na kobajnie....już!
                              • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 13:46
                                Raz mi dali kierować. Raz. Ale to w sumie było proste - niczego nie ruszaj i jedź po linii prostej. Ale umiem też powozić wozem konnym. Fascynujące jest że nie trzeba dokładnym. Jak jedziesz drogą i po obu stronach drogi masz rowy z małymi mostami na pola to gdy pociągniesz za lewy lub prawy lejec (czy jak to się mówi w liczbie pojedynczej...) ro koń nie wjedzie do rowu tylko pojedzie dalej i wjedzie na pole przez mostek. Jak bardzie będziesz się upierać to stanie odwróci się i powie "coś ty z konia spadł?" A to nie jest w dzisiejszych czasach - nie pamiętam dokładnego tytułu filmu (to był zdaje się "Daleko na północy" ale filmweb pod tym tytułem pokazuje tylko film rysunkowy a to był film aktorski) ale była w nim miastowa dziewczyna która pojechała na jakieś rancho. Rano myje się w łazience i wygląda przez okno. A na przeciwko okna są drzwi stajni. I wybiega z nich koń który się zerwał. I pędzi na to okno. Oczywiście zaraz skręci w lewo lub w prawo, nie uderzy w mur. Ale dziewczyna wskakuje do wanny bo myśli że koń przebije ścianę...
                    • nick_z_desperacji2 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:41
                      Bo inaczej będzie siedział jak p.zda w zasyfionej chacie, brudnych/pogniecionych ubraniach i bez umiejętności zrobienia sobie czegokolwiek do jedzenia. I będzie pierwszy w kolejce do płaczu, że dziewczyny teraz roszczeniowe, że 80/20 i tego typu pierdoły, bo wątpię, żeby jako nastolatek leciał na szare myszki przyklasztorne, a pewna siebie dziewczyna go kijem nie tknie.
                      • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:07
                        nick_z_desperacji2 napisała:

> Bo inaczej będzie siedział jak p.zda w zasyfionej chacie, brudnych/pogniecionyc
                        > h ubraniach i bez umiejętności zrobienia sobie czegokolwiek do jedzenia. I będ
                        > zie pierwszy w kolejce do płaczu, że dziewczyny teraz roszczeniowe, że 80/20 i
                        > tego typu pierdoły, bo wątpię, żeby jako nastolatek leciał na szare myszki przy
                        > klasztorne, a pewna siebie dziewczyna go kijem nie tknie.
                        Dokładnie, dochodzi jeszcze problem z ogromnym deficytem myszek przyklasztornych. Ja nie znam żadnej w wieku poniżej 40 lat.
                      • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:08
                        Świetnie gotuję. O wiele lepiej od koleżanek. Sprzątać umiem. Prać także. Po co mi kobieta?
                        • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:17
                          tanebo0001 napisał:

> Świetnie gotuję. O wiele lepiej od koleżanek. Sprzątać umiem. Prać także. Po co
                          > mi kobieta?
                          >
                          A ktoś twierdzi, że jest ci potrzebna? To nie jest wątek o tobie. Nawet ta odnoga nie jest o tobie, tylko o synu Mentzena.
                          Ale oświecę cię, oboje z mężem ogarniamy pranie, sprzątanie i gotowanie a jednak jesteśmy sobie potrzebni.
                        • jakornelia12345 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:20
                          Tanebo:
                          "Świetnie gotuję. O wiele lepiej od koleżanek. Sprzątać umiem. Prać także. Po co mi kobieta?"
                          No nie wiem właściwie po co ci kobieta. Prawdopodobnie facet będzie bardziej odpowiadał? 😘
                          • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:34
                            jakornelia12345 napisała:

> Tanebo:
                            > "Świetnie gotuję. O wiele lepiej od koleżanek. Sprzątać umiem. Prać także. Po c
                            > o mi kobieta?"
                            > No nie wiem właściwie po co ci kobieta. Prawdopodobnie facet będzie bardziej od
                            > powiadał? 😘

To już jest dręczenie...
                            • jakornelia12345 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:45
                              "To już jest dręczenie..."
                              A bardziej konkretnie? 😉
                              • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 14:25
                                Psychiczne jak na razie...
                                • jakornelia12345 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 17:30
                                  Czujesz się udręczony? Czym?
                                  • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 17:52
                                    Twoim traktowaniem
                                    • jakornelia12345 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 18:03
                                      A jak cię potratowałam, że czujesz się wręcz "udręczony"?
                                      • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 18:06
                                        Sugerujesz mi homoseksualizm.
                                        • jakornelia12345 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 18:29
                                          Ależ, gdzie tam. Sugeruję prawdziwą męską przyjaźń. Coś jak w Sparcie.
                                          • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 18:30
                                            I znowu. A potem się dziwicie że faceci głosują na konfę...
                                            • jakornelia12345 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 18:40
                                              A co masz do "This is Sparta"? Oni testosteronem ociekali, aż kapało.😀
                        • gru.u Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 31.03.25, 21:05
                          Też to umiem. Po co mi facet?
                          • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 01.04.25, 23:27
                            Dla alimentów?
                            • gru.u Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 17:17
                              Jakich alimentów? Nie ma alimentów z tytułu posiadania waginy
                              • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 17:22
                                Powiedz to Marcinkiewiczowi...
                                • angazetka Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 17:41
                                  tanebo0001 napisał:

> Powiedz to Marcinkiewiczowi...
                                  >

Izabel ma alimenty z powodu macicy?
                                  • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 17:48
                                    A z jakiego powodu?
                                    • angazetka Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 17:51
                                      Zdaje się, że jakiejś powypadkowej niezdolności do pracy.
                                      Strasznie się incelski robisz.
                                      • tanebo0001 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 19:47
                                        Wrzuć na luz. Czasami się droczę.
                                • gru.u Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 18:08
                                  Ale to jest przepis dotyczący obojga byłych małżonków nie tylko kobiet
                    • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:05
                      bigimax4444 napisał:

> Każdy musi umieć obsłużyć się sam,
                      >
                      >
                      > Musi bo co?
                      >
                      >
                      >
                      Napisałam niżej, czytasz tylk pierwsze linijki?
            • hanusinamama Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 16:00
              Ale nie chodzi o zainteresowania a o samodzielność.
              Moje dzieci umeiją nastawić pralkę a nie ejst to ich hobby.
            • paskudek1 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 16:11
              Tu nie chodzi o zaontersowania tylko o naukę najprostszych, codziennych czynności do cholery.
            • gru.u Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 31.03.25, 21:04
              W wychowaniu niestety trzeba dzieci trochę zmuszać do tego co lubią. Na przykład żadne nie lubi sprzątać, bo to nuda, co nie znaczy że należy hodować małych syfiarzy. Wychowanie to nauka różnych podstawowych czynności, od wiązania butów przez kolejne punkty samoobsługi. Nikt nie musi być wybitnym kucharzem jak go to nie pasjonuję ale nie umieć nic ugotować to kalectwo
        • mamamisi2005 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 15:39
          Pojechałeś. Nawet najbardziej tradycyjny model rodziny nieoderwanej od rzeczywistości raczej ma w założeniach, że podstawowe umiejętności warto posiadać. A co, jak Pan Bóg takiego chłopca przeznaczył do życia w kawalerstwie - ma się u matki stolować, z potem z głodu ma zemrzeć? A jeżeli się ożeni i żona, nawet równie tradycyjna - zachoruje - to co - jako dobry mąż poda deskę do krojenia, masło i kiełbaskę kobiecie do łóżka?
          • hanusinamama Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 15:59
            Menzen zapewne tak robi...
        • hanusinamama Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 15:58
          Mając syna uczyłabym go tak samo być samodzielnym, dla jego dobra. Ale rozumiem, że to zbyt skomplikowane dla ciebie
        • bigimax4444 [...] 30.03.25, 12:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kotejka Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:22
      Nie wiem, co Memcen i I co mu chodzi, w pompie go mam, ale jako wychowana na Śląsku pamiętam takie powiedzenie w historycznym kontekście. W czasie II wojny światowej mlodych Polaków Śląska, Wielkopolski i Pomorza w ramach germanizacji siła wcielano do Wehrmachtu. Były to ogromne dramaty całych rodzin, a dezercja kończyła się śmiercią najczęściej. I tak traktowano ich jak kolaborantów i mawialo się wtedy, że lepiej miec corke prostytutke niż syna gefrajtera. A Memcen pewnie pierdnal bez kontekstu. Fakt, że zawód dziennikarza w dzisiejszych czasach mocno się zdewaluował- albo to narzędzie propagandy albo biznes reklamowy
      I tak syfon. Mało jest dobrego rzetelnego dziennikarstwa
      • katriel Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:31
        W stanie wojennym też funkcjonowało jako dowcip fikcyjne ogłoszenie prasowe: "Zamienię syna zomowca na córkę, może być prostytutka."
    • danaide2.0 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:25
      Właściwie, livia, może wytłumacz, czemu uważasz, że można dziecko innej kobiety nazwać "bękartem"?

Odpowiada ci taki sposób traktowania dziewczynek (albo chłopców)?

Wspierasz LGBT+, pochodzisz z domu z kapitałem intelektualnym, ale mieszczański konserwatyzm i katolicyzm też cię nie ominęły, nieprawdaż?

• livia.kalina Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 20:16
        Nic takiego nie uważam. Wręcz przeciwnie, dlatego kiedyś starałam się tej biednej dramatysi uświadomić, że tak nazywa jej dziecko patriarchat na straży którego tak agresywnie stoi. Więc nich może uważa, czyje dzieci i jak, w imię owego patriarchatu obraża.
    • m78wt3c Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:30
      Mencen lubi to !
      dzieci , kuchnia , kosciół
      https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/0b/5a/664c510a79434_o_medium.jpg
    • hrasier_2 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:32
      Livka to jest to wyrwane z kontekstu. Odrobina rzetelności by się ci przydała. "Dziennikarz to jest obecnie najbardziej podły zawód, jaki istnieje. Wolałbym mieć córkę prostytutkę niż syna dziennikarza, patrząc na to, co dziennikarze w tym momencie robią. Za pieniądze kłamią tak bardzo, że bardziej się nie da

– mówił kandydat Konfederacji na prezydenta.
      • danaide2.0 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:51
        Kontekst dała kotejka.
        Nie każde powiedzenie ukute w czasie okupacji da się bezboleśnie przenieść na grunt współczesny. Bo właśnie kontekst jest już inny.
      • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:52
        Co ten kontekst zmienił w odbiorze tego podłego człowieka? Czy z kontekstu wynika, że jednak wolałby syna dziennikarza niż córki prostytutki?
      • malia Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 14:35
        nie sądź wszystkich według siebie, większość jednak rozumie słowo pisane. To co wkleiłeś absolutnie nie zmienia kontekstu - on powiedział , że woli córkę prostytutkę, (sprzedającą się za pieniądze) niż syna dziennikarza - kłamiącego za pieniądze.
        • jakornelia12345 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 17:32
          nie sądź wszystkich według siebie, większość jednak rozumie słowo pisane. To co wkleiłeś absolutnie nie zmienia kontekstu - on powiedział , że woli córkę prostytutkę, (sprzedającą się za pieniądze) niż syna dziennikarza - kłamiącego za pieniądze.

No on sam jest wzorem moralności po prostu.
      • livia.kalina Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 31.03.25, 21:09
        O tak, ten kontekst wiele zmienia. Teraz przestaję się dziwić, ze Mentzen zaczął fantazjować o prostytucji swoich nieletnich córek.
    • pepsi.only Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:39
      Dla mnie memcen to zwykła kanalia, i oszust.
      Są oszustwa "na wnuczka", w których ofiarami padają seniorzy.
      W tej kampanii mamy przypadek oszustwa "na Tik Toka", czyli memcen i jego ofiary- młodych ludzi, a przede wszystkim kobiety, którym na TikToku wcisnął kit, że jest fajny, ale ukrył, że jest talibem. I jeśli się tych młodych zapyta o to, dlaczego chcą głosować na memcena, to nie potrafią odpowiedzieć.

***** pis i konfederację.
      • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:42
        Ale to przeciez biejat ma milion obserwujacych na tiktoku czy tam czyms innym
        A nie ona by chciala miec milion ale ma 30 tysiecy
        • hrasier_2 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:56
          bigimax4444 napisał:

> Ale to przeciez biejat ma milion obserwujacych na tiktoku czy tam czyms innym
          > A nie ona by chciala miec milion ale ma 30 tysiecy
          Ludzie łatwo dają się manipulować. Ktoś wrzucił hejt, ktoś coś doda i gęba przyprawiona. Drugie w dobie neta nikt sobie sprawdzi tych wiadomości. A zresztą po co jak mój kandydat jest najlepszy i najpiękniejszy.
      • hrasier_2 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:52
        pepsi.only napisała:

> Dla mnie memcen to zwykła kanalia, i oszust.
        > Są oszustwa "na wnuczka", w których ofiarami padają seniorzy.
        > W tej kampanii mamy przypadek oszustwa "na Tik Toka", czyli memcen i jego ofiar
        > y- młodych ludzi, a przede wszystkim kobiety, którym na TikToku wcisnął kit, że
        > jest fajny, ale ukrył, że jest talibem. I jeśli się tych młodych zapyta o to,
        > dlaczego chcą głosować na memcena, to nie potrafią odpowiedzieć.
        >
        >
        > ***** pis i konfederację.
        >
        > Wbij linka w czym cię oszukał. Oszukują dziennikarze co piszą nierzetelnie o danym kandydacie. Zostało 50 dni do wyborów. Teraz każdemu media przyprawiają gębę by „zdyskredytować”. Zbędna dyskusja.
        >
        >
        • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:58
          Jego wystarczy cytować, nie trzeba mu niczego dopisywać, żeby go zdyskredytować. Niestety niektórzy niedojrzali chłopcy powtarzają: nie interesują mnie jego poglądy, chcę żeby nie było podatków. Dojrzeją, to zmienią zdanie. Czasem wystarczy, że rodzice z nimi porozmawiają. Dorośli, myślący ludzie, nawet mężczyźni, nie głosują na niego.
          • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:01
            Dorośli, myślący ludzie, nawet mężczyźni, nie głosują na niego.

Patrzac po wiecach wyborczych, kto i ilu ludzi na nich jest, to mam przypuszczenua ze jakues zalamanie nerwowe przejdziesz jak sie okaze ze twoja wike liberalna banieczka to jakis mini procent oszolomiw w zdrowej tkance spolecznej
            • larix_decidua77 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:09
              Tak, tak. Bardzo zdrowe jest dopuszczać do siebie możliwość prostytuowania się własnych dzieci, traktowanie ludzi z jak śmieci, brak umiejętności obsługi własnej osoby, jaka by nie była nędzna. To bardzo zdrowy człowiek, tylko przyznaje się do chlania, autyzmu i pogardy wobec ludzi. Nie żyję w żadnej banieczce, mam wśród znajomych i w rodzinie mam zarówno dyrektorów, lekarzy, nauczycieli, rolników, sprzątaczki jak i kolegów dzieci. Poglądy konfiarskie znam z opowieści tychże kolegów o ich innych kolegach. Przedział wiekowy 15-17.
              • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:16
                Mniejwiecej sie zgadza, mencen ma najwieksze poparcie wsrod ludzi do 40stki
                Poparcie trzaska to otumaniona geriatria spady po michnikowszczyznie pompowanej od 30stu lat
                • marta.graca Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:20
                  Nie do 40, tylko do 20.
                  • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:23
                    Ja wiem ze logika i matematyka was boli, ale po co sie osmieszac
                    • marta.graca Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 15:43
                      Ośmieszają się wyborcy Memcena, na szczęście większość z tego wyrasta, jak tylko zaczynają otrzymywać pensję.
            • bardzo_wredna_dziewucha Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 21:58

>
              > Patrzac po wiecach wyborczych, kto i ilu ludzi na nich jest, to mam przypuszcze
              > nua ze jakues zalamanie nerwowe przejdziesz jak sie okaze ze twoja wike liberal
              > na banieczka to jakis mini procent oszolomiw w zdrowej tkance spolecznej

Ciekawe jak bardzo się złamiesz jak się okaże, że młodzi pryszczaci chłopcy jednak nie wyjdą z piwnicy zagłosować na Sławka 😂
              Myślę, że w grupie jego wyborców wiele % to ci, którzy w dzień wyborów zdziwią się, że trzeba wyjść z domu, żeby zagłosować i że kliknięcie w tik toka nie wystarcza 😂
              • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 31.03.25, 08:06
                Myślę, że w grupie jego wyborców wiele % to ci, którzy w dzień wyborów zdziwią się, że trzeba wyjść z domu, żeby zagłosować i że kliknięcie w tik toka nie wystarcza 😂

Wsrod niedorobionych pociech egrazyny to moze sie zdazyc, ale ciagle uwazam ze to margines
                • livia.kalina Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 31.03.25, 15:53
                  twoja progenitura egrażusiu taka nierozgranięta? To współczuję.
          • grzybdyrektor1 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:12
            wiadomosci.wp.pl/dramatyczny-wypadek-w-chelmie-kierowca-zatrzymany-nowe-informacje-z-policji-7140666230643552a Mogą nie zdążyć konfokacapy promują alkoholizm www.medonet.pl/psyche/uzaleznienia,mentzen-o-piwie--nie-uzaleznia-tak-jak-wodka--jak-jest-naprawde-,artykul,08730441.html jazdę bez pasów,wiadomosci.radiozet.pl/news/skandaliczne-wyznanie-eurodeputowanej-konfederacji-ale-bedzie-grill przewożenie dzieci bez fotelików.autoblog.spidersweb.pl/foteliki-przepisy-2025-krzysztof-bosak Sorry, ale darwinizm społeczny zadziałał.
      • alicia033 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:43
        pepsi.only napisała:

>W tej kampanii mamy przypadek oszustwa "na Tik Toka", czyli memcen i jego ofiary- młodych ludzi, a przede wszystkim kobiety, którym na TikToku wcisnął kit, że jest fajny, ale ukrył, że jest talibem.
        > I jeśli się tych młodych zapyta o to, dlaczego chcą głosować na memcena, to nie potrafią odpowiedzieć.

wyłącznie dlatego, że są umysłowymi leniami. A nie dlatego, że są oszukanymi przez memcena ofiarami.
        Naprawdę, szanujmy się i swoją inteligencję, pepsi. I nie róbmy z ludzi głupszych, niż są.
        • pepsi.only Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 14:51
          My właśnie się szanujemy.
          To co powyżej napisałam, to o memceniątkach- mają wszystkie informacje na wyciągnięcie ręki, i absolutnie żadnego pojęcia co się wokół nich dzieje. Nie kumają, że ten, który do nich mówi na tiktoku to zwyczajny talib.
          Porażające.
          I tu też, tak przy okazji przypomniał mi się ktoś, z kim już przyjaźnić się nie da. Parę razy wyjechał mi Korwinem, i to było do usadzenia. A dziś nawija memcenem tak, że nasze ostatnie spotkanie przy piwie to było zdecydowanie ostatnie spotkanie. Dobrze, że "bezkobieciem" rozluźniłam atmosferę, to chociaż zrobiło się na koniec zabawnie.
    • pursuedbyabear Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 11:44
      Bawi mnie w tym to, że typ bryluje w mediach i karmi się atencją, jaką mu dają. Bez nich byłby tylko kolejnym typkiem, któremu bogaty tatuś pomógł się ustawić.
    • demodee Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:11
      > Do pań z forum (...) konserwatystek- odpowiada wam taki sposób traktowania kobiet, dziewczynek?

Otóż zdecydowanie mi nie odpowiada, uważam taką wypowiedź za nieakceptowalną, jednak nie szokuje mnie ona w ustach tego akurat człowieka.

Dużo bardziej byłam zszokowana parę lat temu telewizyjną wypowiedzią feministki Kazimiery Szczuki, że lepiej, żeby kobieta została prostytutką niż szwaczką. (Chciałabym dać link do tej wypowiedzi, ale w internecie niektóre rzeczy znikają bezpowrotnie.)
      • hrasier_2 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:06
        demodee napisała:

> > Do pań z forum (...) konserwatystek- odpowiada wam taki sposób traktowani
        > a kobiet, dziewczynek?
        >
        > Otóż zdecydowanie mi nie odpowiada, uważam taką wypowiedź za nieakceptowalną, j
        > ednak nie szokuje mnie ona w ustach tego akurat człowieka.
        >
        > Dużo bardziej byłam zszokowana parę lat temu telewizyjną wypowiedzią feministki
        > Kazimiery Szczuki, że lepiej, żeby kobieta została prostytutką niż szwaczką. (
        > Chciałabym dać link do tej wypowiedzi, ale w internecie niektóre rzeczy znikają
        > bezpowrotnie.)
        Bardziej to- małżeństwo to legalna forma prostytucji. Wrzuca Kasia babola w przestrzeń publiczną. A później to wycofuje.
        • demodee Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:11
          Szukając tego zaginionego wpisu o szwaczce przeczytałam, że K.Szczuka rozstała się z mediami i obecnie zarabia na życie jako nauczycielka w LO. Ciekawe, dlaczego nie została prostytutką, miałaby przecież więcej na rękę?...
          • abria Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:36
            no ale bardzo dobrze wtedy powiedziała: co chwilę są skandale ze szwalniami, gdzie zatrudnia się na czarno i znęca się nad pracownicami, więc pod wieloma względami to praca gorsza niż prostytucja

www.ofeminin.pl/swiat-kobiet/to-dla-nas-wazne/40-stopni-na-hali-wyczerpanie-i-pampersy-wyzysk-polskich-szwaczek/h6evfjz

obecnie zarabia na życie jako nauczycielka w LO
            zarabia o wiele więcej niż szwaczka i ma o wiele lepsze warunki pracy, więc nie musi
          • hrasier_2 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 22:46
            demodee napisała:

> Szukając tego zaginionego wpisu o szwaczce przeczytałam, że K.Szczuka rozstała
            > się z mediami i obecnie zarabia na życie jako nauczycielka w LO. Ciekawe, dlacz
            > ego nie została prostytutką, miałaby przecież więcej na rękę?...
            "Mówiło się też, że była wyjątkowo nieprzyjemna dla rozmówców. Szczuka sama wielokrotnie przyznała, że nie zawsze potrafiła opanować emocje. To jak ona może nauczać w szkole. Niewyobrażalne.
      • livia.kalina Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 20:18
        Szczuka powiedziała, że sama wolałaby być prostytutka. Mentzen nie śmiałby zapewne siebie obrazić słowami, że wolałby być męską prostytutką niż cokolwiek. On sobie fantazjował o prostytucji swojego nieletniego dziecka.
    • asfiksja Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:36
      Pan ma spójne poglądy. Ktoś, kto nie życzy sobie Żydów, homoseksualistów, aborcji, podatków i Unii Europejskiej musi też nie życzyć sobie dziennikarzy, a życzyć sobie kobiet zepchniętych do roli obiektów seksualnych. Ziobro zdziwienia.
      • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:40
        W ostatnim mazurak stanoski byl dobry segment o pracy "dziennikarzy" na przykladzie relacji z wiecow wyborczych , dosyc łopatologicznie wyjasnione dla mniej lotnych jednostek jak to z ta praca "dziennikarzy" jest
        • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:44
          Prosze, jak na zawolanie
          youtu.be/xUMiSfKzkpw?si=EKPvnWXmgRy1FSCl
        • grzybdyrektor1 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:44
          Maturzysta mazurek chlejący z politykami i wchodzący w dudę pisowi i drugi jełop który wybił się na jakiejś celebrytce i promocji naziola mówią o sobie, że są prostytutkami pisowskimi ?słusznie !
          • bigimax4444 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:01
            Łooo, srogi odlot
            • marta.graca Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 15:45
              Chyba nie uważasz tych dwu pisowskich pseudoredakturów za wybitnych dziennikarzy?
        • iwles Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:12
          Och, czyli tv Republika do zaorania.
          Takoż samo wszelkie Sieci, Niezależne, GazetyPolskie itd, a taki Radziejewski że swoją "Nową Konfederacją" do odstrzalu?
    • m78wt3c Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 12:38
      tik-tokowy fizduś
      pl.wikipedia.org/wiki/S%C5%82awomir_Mentzen
      • apallosa Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 13:45
        Ten Mentzen to kanalia i chamidlo, jakich mało..
        Ma toto córkę? Bo jeżeli tak, to najserdeczniej tej dziewczynce współczuję.
        Jeżeli są tam też żona i synowie, to też nie zazdroszczę. Oby nie doświadczyli bezpodstawne hejtu, chociaż znając mentalność co poniektórych...to czarno to widzę.
        • pepsi.only Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 14:28
          Ma 2 córki
        • jakornelia12345 Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 30.03.25, 17:37
          Żona jest z nim od 15 lat z własnej woli. Tak więc na ten możliwy hejt naraża się sama, wspierając mężulka chama i buca. Dzieci do pełnoletności niewinne, ale jeżeli po 18 będą dumne z tatunia i będą go wspierać, to już takie niewinne nie będą.
        • hanusinamama Re: "wolałbym mieć córkę prostytutkę 02.04.25, 11:25
          Ma toto dwie córki. Któe w domu uczone są sprzatania i gotowania, synek nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka