Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy!

14.04.25, 11:40
Po latach stosowania krążka, spadła mi tolerancja na niego, co objawia się koszmarnym bólem piersi i co gorsza nawracajacymi infekcjami, mimo stosowania probiotykow. Infekcji juz mam dosc. Co zamiast krążka?
44 l, miesiączki jak ostatnio sprawdzałam, to jeszcze regularne, ale już chyba spada wydolność ciałka żółtego, bo z tendencją do skracania cykli. 2 x przeszłam ciężkie zakażenie macicy, łącznie z podejrzeniem zmian nowotworych, biopsja. Nadwaga. Problemy z krążeniem zylnym, zakrzepica przebyta. Zatem wkladka nie bardzo. Moim problemem są też od 17 lat czyli od urodzenia pierwszego dziecka, krwotoczne miesiączki, wyłączające z życia. Czy dla mnie nadaje się zastrzyk antykoncepcyjny? Czy to jeszcze w ogóle się stosuje 😅
Obserwuj wątek
    • snakelilith Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 12:10
      Pytanie, czy to faktycznie wina krążka, czy wchodzisz w premenopauzę, masz więc przy niskim progesteronie spore wahania estrogenów, które fazowo dają tzw. estrogenową dominację (bóle piersi i przerost endometrium z krwotokami), a fazowo szorują po dnie (zmiana flory bakteryjnej i infekcje intymne).
      Jesteś trochę specjalnym przypadkiem, bo masz masę problemów, które mogą być przeciwwskazaniami do hormonalnej antykoncepcji i terapii.
      Nie chcę ci niczego sugerować, ale zakażenia, podejrzenia zmian nowotworowych, krwotoczne miesiączki i żaden lekarz nie wspomniał o histerektomii? Albo chociaż ablacji endometrium? Krwotoczne miesiączki podkręcają też stany zapalne, więc jakoś trzeba temu zaradzić.
      Hm, pigułka albo gestagenowa wkładka uspokoiły by może ten stan, ale zdaje się, że nie możesz. Jeżeli chodzi o zakrzepicę, to wkładka jest daleko mniejszym złem niż zastrzyk antykoncepcyjny, w sumie ten ostatni jest tu chyba najgorszym wyjściem.
      Serio, znajdź dobrego lekarza i niech ci coś doradzi, zanim coś tam ci urośnie. Kiedy ostatnio ktoś robił ci USG macicy?
      Doraźnie na infekcje intymne mogłyby pomóc ci (może) probiotyki kombinowane z małą ilością estriolu, czyli estrogenu działającego tylko miejscowo. Coś takiego jak Gynoflor. Po rozmowie z lekarzem, bo to jest na receptę.
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 12:54
        Jak napisałam krwotoczne miesiączki mam już prawie 20 lat, przed 30 też miałam
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 12:57
        Od lat nie miesiączkuję wcale. Czy na krążku, czy na tabletkach, nigdy nie mam krwawień z odstawienia, ale czasem robię kilkumiesięczne przerwy, stąd wiem, że problem z krwotocznymi miesiączkami nadal mnie dotyczy. W czasie przerwy w stosowaniu antykoncepcji wracają obfite miesiączki. Nie zgodziłabym się na operacje, która też niesie za sobą groźbę powikłań, skoro antykoncepcja zalatwia sprawę. Poza tym przed 40 urodziłam jeszcze dziecko.
        • snakelilith Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 13:07
          szmytka1 napisała:

> Nie zgodziłabym się na operacj
          > e, która też niesie za sobą groźbę powikłań, skoro antykoncepcja zalatwia spraw
          > ę. Poza tym przed 40 urodziłam jeszcze dziecko.

Nie jestem wielką fanką operacji, ale zdaje się, że twoja antykoncepcja nie do końca ci już odpowiada. W sumie forma krążka jest dla ciebie najlepsza, bo tu stężenie hormonów jest dużo niższe niż przy pigułkach i zastrzykach,. co przy twoim problemie zakrzepicy jest korzystniejsze. Zastrzyki nie są więc alternatywą.
          W jakiś sposób musisz trzymać swoje endometrium w szachu. A skoro gestagenowej wkładki też nie możesz, to wiele ci nie pozostaje.
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 12:59
        Usg macicy 3-4 tygodnie temu, usg jajników, badanie fizykalne, cytologią, wszystko ok.
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 21:56
        Na krążek wskazuje czas, kiedy występują podrażnienia, 3 tydzień, potem przez tydzień odstawienia wszystko samoistnie sienuspokaja, podrazenia, infekcja znika. Jest to opisane w ulotce jako jeden ze skutków ubocznych, tak więc by pasowało do moich objawów
    • madami Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 13:08
      Wazektomia
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 13:09
        A jak wazektomia pomoże mi na krwotoczne miesiączki? Objaśnij mi ciag przyczynowo- skutkowy 😁
        • madami Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 13:14
          pytanie było o antykoncepcję
          • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 14:14
            Jak zapyta jakiś chłop, to doradź mu antykoncepcję, póki co, pytam ja, dla siebie, a cały opis sytuacji jest na tyle jasny,ma kilka x podkreślone w czym rzecz, że każdy proc wazektomiary sie zorientował jak wygląda mój problem
      • kamin Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 13:17
        Mnie już strzela jak widzę, że kobietom poleca się wazektomię.
        Tak wiem. Jak ma się stałego partnera i żadnych problemów z cyklem, to jest super.
        • hanusinamama Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 14:35
          Ale dla niej jeżeli chodzi o antykoncepcję ( a o to pytała) byłby to najlepszy pomysł. W sensie problemów zdrowotnych z innymi medycznymi sposobami.
          • snakelilith Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 15:26
            Ale dla w miarę inteligentnej kobiety powinno być jasne, że autorka ma problemy, które, dopóki ma macicę, wymagają hormonalnej terapii. Problemy, które będą się w premenopauzie nasilać i wazektomia nie jest żadnym wyjściem. W sumie nawet prezerwatywa byłaby lepszym pomysłem, bo przynajmniej problem intymnych infekcji mógłby się zmniejszyć, choć gwarancji nie ma żadnej. .
            • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 15:52
              Panie z frakcji, że chłop winien wszystkich problemow kobiet 😉
            • alpepe Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 15:52
              Bo to nie są żadne infekcje, tak naprawdę, to po prostu cieniejąca śluzówka i wynikające z tego problemy typu świąd.
    • katie3001 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 15:35
      Wazektomia. to najzdrowszy wariant dla ciebie
      • m_incubo Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 15:47
        Tak, na pewno pomoże na krwotoczne miesiączki!
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 15:51
        Ja mam jednak inne zdanie.
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 15:53
        Tak, przestanę być uwięziona w domu, osłabiona, przestanie mi grozić anemia. Jak tylko zrobię mu wazektomie. A za jakieś 5-7 lat w sumie samo mi minie, więc nie ma co dramatyzować. 😆
        • miurielamirsa Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 07:12
          Rozumiem Twój ból i dopasowywanie życia pod miesiączki.
          Bez macicy jest mi po prostu cudownie.
          Jajniki zostały, więc nie muszę brać hormonów.
          Od czasu operacji wiem, że żyje
          • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 12:21
            Jestem po 2 ciążach. Zaczęło minsię to po pierwszej, a po drugiej niestety pogorszylo, a podobno jak ktos ma takienproblemy od zawszez ro lekarze czesto mowia, ze po ciazy pani przejdzie. Ciekawa jestem, czy komus faktycznie przeszlo.
            • miurielamirsa Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 13:29
              Ja miałam tak samo. I dlatego zdecydowałam się na usunięcie macicy.
              Jeśli już nie planujesz dziecku to może warto rozważyć.
              Ja miałam laparoskopowo.
              I to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu
            • snakelilith Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 14:17
              szmytka1 napisała:

> Jestem po 2 ciążach. Zaczęło minsię to po pierwszej, a po drugiej niestety pogo
              > rszylo, a podobno jak ktos ma takienproblemy od zawszez ro lekarze czesto mowia
              > , ze po ciazy pani przejdzie. Ciekawa jestem, czy komus faktycznie przeszlo.

Mało prawdopodobne, że to samo przechodzi. U mnie krwotoki zaczęły się dopiero w premenopauzie i w tym czasie z idealnej wręcz zawsze cytologii miałam kilka razy podejrzane wyniki. Lekarz twierdził, że to przez stany zapalne, którym przerost endometrium i silne krwawienia sprzyjają. U ciebie więc może to być też taki podprogowy stały stan zapalny, który co jakiś czas się odzywa w postaci większych dolegliwości. Z drugiej strony, krążek cię niby przed przerostem chroni, więc to może być jednak coś innego, co jest związane z wcześniejszymi zakażeniami macicy.
              Jeżeli infekcja jest spowodowana specjalnymi bakteriami np. tymi z gatunku Gardnerella, które można poznać po specyficznym rybim zapachu, to może być konieczne przeleczenie antybiotykiem (doustnym lub dopochwowym).
              Prezerwatywy swoją drogą, chronią nie tylko przez zakażeniem, bo może być, że partner niczym nie zakaża, ale sperma ma zasadowy odczyn i przez pewien czas zmienia więc ph pochwy, co przy osłabionej florze bakteryjnej może to być problemem, dlatego prezerwatywa nie jest takim głupim pomysłem, przynajmniej na czas po leczeniu.

• ritual2019 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 16:18
        katie3001 napisała:

> Wazektomia. to najzdrowszy wariant dla ciebie

Dlaczego jest to najlepszy wariant dla niej? Akurat dla wielu kobiet w trakcie perimenopauzy, wlaczajac w to te ktore maja obfite, przedluzajace sie, nieregularne itp krwawienia najlepsza wariantem jest wlasnie spirala hormonalna.
    • wena-suela Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 15:53
      Aż przykro się to czyta, tyle powikłań, a ty dalej w to brniesz. Proponuję prezerwatywę, daj odetchnąć ciału, poobserwuj skąd te problemy.
      • kamin Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 19:40
        W co dalej brnie? Właśnie chce sobie pomóc.
      • ga-ti Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 21:02
        Pomyślałam to samo, ale nie doradzam, bo strach napisać.
        • headonshouldersbaby Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.07.25, 13:12
          Poradzę na ten strach wziąć pięć bomb hormonalnych i siedem szczepień 😆
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 21:53
        Moje ciało doskonale się czuje nie krwawiąc co miesiąc i mając spokojna psychikę. Dziękuję za troskę, ale znachorskie porady i homeopatia bardzo mnie drażnią, ja lubię medykalizację i postęp i ogólnie zdobycze medycyny.
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 12:14
        Seks w prezerwatywie powoduje frustraxje, poniewaz ogranicza przyjemnosc i uniemozliwia osiagniecie orgazmu. Dla mnie seks bez przyjemnosci mija sie z celem. To tak jakbys proponowala abstynencje. A ponadto jak prezerwatywa ma pomoc na problemy ginekologiczne z nadmiernym krwawieniem? ANTYKONCEPCJA hormonalna takie właśnie działanie ma. Po auto u kobiet w moim wieku pozwala na łagodne przejście przez menopauzę. Poza tym ile powikłań? Powikłaniem jest bol piersi i infekcje. Od pół roku. Ja widzę wiecej korzyści niż wad.
        • arkanna Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.07.25, 13:04
          Faktycznie zero powikłań
          • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.07.25, 13:26
            Nie chcesz, nie stosuj, nie komentuj wyborów innych ludzi.
    • ritual2019 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 16:16
      Watpie ze na tym forum jest lekarz ginekolog a nawet gdyby byl to i tak raczej zdalnie nie bedzie leczyl.
      Mnie zastanwilo co bylo przyczyna zakazenia macicy, tzn wiem ze bakteria ale skad to sie wzielo? Skad biora i czym sa spowodowane infekcje?
      A oprocz tego to co na to twoj lekarz?
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 19:56
        Skoro nie jesteś ginekologiem, to z tobą konsultować się tym bardziej nie będę 😅
        • ritual2019 [...] 14.04.25, 20:44
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • primula.alpicola Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 21:22
            Och najma, to było niestosowne.
          • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 21:51
            Wzrusza mnie twoja troska. Winnym mego zakażenia macicy za pierwszym razem był bachor, ponieważ rozwinęło się masywne zakażenie okołoporodowe, a za drugim razem covid, uogólnione zakażenie organizmu że złogami limfatycznymi w macicy. Oba te zdarzenia wskazują na skłonność do zakażen macicy i stanowią przewwskazanie do stosowania wkładki, ponieważ zwiększa ona ryzyko ponownej tego typu infekcji. Nie chcę cię martwić, ale jesteś głupia i chamowaty, może nikt ci do tej pory nie powiedział?
            • ritual2019 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 22:50
              Tiaaa, a reszta twoich zakazen to krazek, a wszystkiemu winner sklonnosci. A nie...to ze sporadycznego przejscia obok toalety publicznej.
              • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 08:52
                Lepiej mieć problemy z infekcjami intymnymi, niż z mózgiem... coś xi się stało z charakterem niedobrego i to dawno temu. Wiesz jakie infekcje intymne wpływają na zmiany osobowości? Na pewno taka masz, poczytaj o nich, bo to straszne choroby
    • ta_jedna_karen Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 19:33
      Przy tylu dolegliwościach to by mi się nie chciało nawet w seksy bawić i dodatkowo obciążać organizmu, chyba, że chłop taki jak Riki i musi bo się udusi, to bym go na wazektomię wysłała.
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 19:58
        Wyobraź sobie, należę do tych kobiet, które z seksu mają przyjemność, odczuwają satysfakcję, lubią ten rodzaj bliskości i z mniejsza lub wielsza częstotliwością zajmują się tym w życiu z własnej ochoty i dla własnej przyjemności. Wiem, nieprawdopodobne. A jednak. Wazektomia moich problemów nijak nie rozwiąże, bo te leczy się hormonalnie.
        • ritual2019 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 20:46
          Ty nawet nie wiesz co ci dolega. A infekcje ktore cie dopadaja leczy sie antybiotykami, zapobiega uzywajac condoms. Na twoim miejscu bym to rozwazyla. 🤣
          • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 21:46
            Hmm, zakażenia drożdżakami, pewnie się zdziwisz, ale występują po wyjałowieniu organizmu antybiotykami, leczy się je ketokonazolem, antybiotyk działa na bakterie. Cieszę się, że w zamian za tak dobre porady i ja mogłam nauczyć czego ciebie.
        • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 10:17
          Czasami zbytnia bliskość skutkuje hpv i rakiem szyjki macicy. Był ostatnio wątek i cytologia wychodziła idealna.
        • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 10:26
          Tak jakby bliskości i przyjemności nie można było doświadczyć, gdy zabezpiecza się facet? OJP Takie atrakcje zdrowotne nie są normalne.
          • amarantha Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 10:47
            figa_z_makiem99 napisała:

> Tak jakby bliskości i przyjemności nie można było doświadczyć, gdy zabezpiecza
            > się facet? OJP Takie atrakcje zdrowotne nie są normalne.

100/100. Nie mówię, że to akurat przypadek wątkodajki, ale widziałam ileś sytuacji, gdzie u pani infekcja za infekcją, jak nie infekcja, to zapalenie cewki/pęcherza, jak nie zapalenie, to świąd, jak nie świąd, to upławy i tak w kółko, leczenie za leczeniem, ale pan się nie przebada, bo najwyraźniej mu fi.ut od tego odpadnie.
            • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 11:00
              Kiedyś miałam problemy z pęcherzem i raz okrutną infekcję po basenie, przebadałam się na wszystko co możliwe i starego, biedny był. Jeśli facet miałby problem ze stosowaniem prezerwatywy, gdy miałam problemy zdrowotne, bo w prezerwatywie to nie bliskość...Nie byłby moim facetem.
              • snakelilith Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 12:16
                figa_z_makiem99 napisała:

> Kiedyś miałam problemy z pęcherzem i raz okrutną infekcję po basenie, przebadał
                > am się na wszystko co możliwe i starego, biedny był.

Na basenie nie można niczego złapać, bo chlor w wodzie do tego nie dopuszcza. Jeżeli ktoś ma coś po basenie, to chodzi zwykle o bardzo słabą florę bakteryjną, na wysuszonej środkami odkażającymi w wodzie śluzówce. Bywa często u pre i menopauzalnych kobiet, bo niski poziom estrogenów zmienia tą florę i sprawia, że śluzówka staje się cieńsza, sucha i wrażliwa na uszkodzenia, co sprzyja infekcjom. Ale nie tylko, bo zaburzoną florę mają także młodsze kobiety.
                A najczęstszą infekcją u kobiet są jej osobiste bakterie żyjące w jelicie i okolicach odbytu, albo grzyby żyjące na skórze, namnażające się przy korzystnych warunkach, a nie jakieś straszne choroby przenoszone przez puszczających się facetów. Do tego grzyby namnażają się częściej u kobiet stosujących hormonalną antykoncepcję związaną z przyjmowaniem estrogenów.
                Nasza flora bakteryjna lubi więc równowagę hormonalną, co nie zawsze jesz możliwe.
                Po większych infekcjach, albo np. operacjach, gdzie stosowano odkażające pochwę środki, sam kwas mlekowy zakwaszający tylko ph, też nie pomoże. Lepiej wtedy skorzystać z kultur żyjących bakterii.
            • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 11:09
              Uważam, że największego syfu nie roznoszą panowie korzystający z usług płatnych, bo tam raczej się zabezpieczają, a lovestornicy lubiący bliskość i nawijający makaron na uszy kochankom.
              • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 11:24
                Po infekcjach, globulkach, czy antybiotykach doustnych, pochwa jest wyjałowiona, jest świetny żel feminum z kwasem mlekowym, można przez jakiś czas stosować z prezerwatywą, zanim wszystko wróci do normy. I uczulić partnera na mycie tyki, bo zaraz będzie nawrót.
                • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 11:39
                  A może być też tak, że facet nie myje rąk przed współżyciem, bo bakterie nie biorą się w pochwie z powietrza.
                • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 12:16
                  Obrażasz mojego męża. Może swojego partnera musisz "uczulac" w kwestiach higienicznych. Z moim jest pod tym względem wszystko w porządku. A antybiotyku jak raz, że 2 lata chyba nie brałam.
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 12:01
        Przy ilu dolegliwościach? Bo wiesz, mam jeszcze nerki chore i nogę i łokieć i migreny. Jak pomysle, to na pewno jeszcze pare chorob znajde. To już w ogóle powinnam się do trumny położyć, co nie? 😅 Jesteście znacznie bardziej zramolałe niż ja się okazuje.
    • abria Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 20:48
      przepominam, że udzielanie porad medycznych bez uprawnień jest zagrozone kara i nawet ukrywanie sie za granica nie pomoze
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 21:53
        Snake wierzę bardziej niż niejednemu lekarzowi, każdy sąd ja uniewinni
        • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 21:54
          Będzie jak na procesie znachora Wilczura 😅
          • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 21:58
            Na koniec się rozbawiłam wyobrażając sobie, jak wszystkie forumli, którym Snake pomogła zeznają tłumnie w jej obronie. Wyspowiadałam się już z moich problemów intymnych. Przez oszołomów forumowych będzie zapisane i wyciągane w odpowiednich momentach. Co za strzał w stopę popełniłam 😅
        • ritual2019 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 22:51
          szmytka1 napisała:

> Snake wierzę bardziej niż niejednemu lekarzowi, każdy sąd ja uniewinni

No coz, to swiadczy o twojej inteligencji 🤣🤣
          • ta_jedna_karen Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 23:04
            Ja jestem bardzo inteligentna, jadę po Snejk, kiedy odlatuje, ale jeśli chodzi o jej hormonalne i dietowe ogarnięcie, to słowa złego nie dam powiedzieć. Tak że stuknij się Najma.
            • ritual2019 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 06:59
              ta_jedna_karen napisała:

> Ja jestem bardzo inteligentna, jadę po Snejk, kiedy odlatuje, ale jeśli chodzi
              > o jej hormonalne i dietowe ogarnięcie, to słowa złego nie dam powiedzieć. Tak ż
              > e stuknij się Najma.

Bardzo inteligentnie ufac w sprawie problemow zdrowotnych bytom z forum zamiast lekarzowi.
              • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 08:49
                Parę x gdybym zaufała.lekarzom, to nie miałabym już syna i matki. A dzięki temu, że nie ufałam, są zoperowani i mają się dobrze.
          • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 08:48
            Ty już popis swojej dałaś niejeden raz, też wysoko nie oceniam.
      • snakelilith Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 21:56
        Stuknij się.
        • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 21:59
          Ja dziękuję za poradę, pozwolę sobie jeszcze ciebie pytać w podobnych przypadkach, bo uważam, że dużo wiesz i udzielasz dobrych i rzeczowych odpowiedzi.
          • snakelilith Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 14.04.25, 22:39
            Moja jedyna prawdziwa rada w tym wątku była o poszukaniu dobrego lekarza i informacja, że zastrzyk nie jest raczej opcją dla kobiet z problemem zakrzepicy. Sorry, że nie potrafię więcej pomóc. Ale porozmawiać o różnych opcjach możemy. Sama przed zabiegiem wycięcia mięśniaków założyłam wątek o histerektomii z prośbą o osobiste doświadczenia, bo jeden lekarz zaproponował mi ten zabieg. Bardzo cenny i informatywny dla mnie wątek. Ktoś, kto coś takiego uważa za porady lekarskie bez uprawnień ma nie po kolei w głowie.
            • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 06:36
              No i o to pytałam, czy zastrzyk to jest wyjście dla mnie. Na podstawie twojej odpowiedzi doszłam do wniosku, że póki co, krążek to najmniejsze zło, że tak powiem. A i była okazja dla zwolenniczek wazektomii, by się wypowiedzialy 😁
    • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 10:10
      Wyjęłabym krążek dawno temu i spróbowała prezerwatywy, może zaraża cię mąż? Przebadałabym się na wszystko.
      • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 10:12
        Miałabym z tyloma dolegliwościami ataki paniki przed współżyciem, tym bardziej bez prezerwatywy.
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 11:58
        Szczególnie mnie zaraza, gdy akurat go nie ma w domu 😆. Ja wiem co mi dolega i co jest tego powodem i nie prosiłam o diagnostykę, tylko o poradę w innej kwesti.
      • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 12:06
        Mąż mnie niczym nie zaraza. A krążek działa terapeutycznie na problemy ginekologiczne. Zakażenia są jednym z czestych skutków ubocznych. Przez kilkanaście lat tolerowałam go dobrze, a problem mam od pol roku. Przestańcie więc pierdolic od rzeczy, skoro jesteście w tym temacie obeznane jak przeciętna emerytka co za jej czasów tego nie było. Snake już się wypowiedziała, reszcie ignorantek dziękuję.
        • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 12:47
          To ty piszesz o infekcjach macicy, a potem z wyższością o przyjemności i bliskości bez prezerwatywy. Ludzie się dziwują, a ty się śmiejesz. Twoja sprawa.
        • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 12:54
          Gdybym miała takie problemy jak ty, nie chciałoby mi się śmiać i myśleć o przyjemności. I kłócisz się, że to nie prawda, bo bakterie koło krążka się materializują samoistnie zapewne.
          • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 13:06
            Po jednej infekcji wyjęłabym krążek.
            • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 14:35
              Ty wiesz gdzie macica, a gdzie krążek? Rozróżniasz co to macica a pochwa? Problem z macica byl 2 x, tak sie skupiasz a nie doczytalas co i jak. Wyobrazasz sobie, ze jakas ciezarna nosi krazek? Nie ma metod idealnych, coś za cos.
              • figa_z_makiem99 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 17:22
                Absolutnie krążek znajdujący się blisko szyjki macicy, nie ma wpływu na macicę smile Jesteś trollicą i nie ma sensu odpowiadać. Może ten krążek nosisz jako kolczyk w pępku?
                • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 18:21
                  To nie odpowiadaj, tak byłoby najlepiej.
          • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.04.25, 14:37
            Brak ci podstawowej wiedzy o anatomii i biologii człowieka, już wiem co ty byś zrobiła, zabronić ci pisać w swoim wątku nie mogę, ale odpisywać już nie muszę.
    • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 13.07.25, 11:59
      Podbijam, opiszę rozwiązanie sytuacji, dla potomnych. Prawdopodobnie spadła mi tolerancja na ten produkt, odpukać, pomogła zmiana na krążek innego producenta.
      • larix_decidua77 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.07.25, 10:05
        A jaki na jaki zamieniłaś?
        • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.07.25, 13:27
          Adaring na polaring, kiedyś jeszcze stosowałam gynoring, w razie co, to spróbuję ten, tylko nie wiem czy ta marka wciąż istnieje, trzeba by sprawdzić.
        • szmytka1 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.07.25, 13:29
          Tak się to pisze
    • nena20 Re: Antykoncepcja 40+ problem, Snake pomocy! 15.07.25, 10:56
      Właśnie biorę minipigulke , planuje brać bez przerwy. Zobaczymy jak to będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka