Dodaj do ulubionych

Odnośnie śmierci

18.05.25, 20:13
W moim otoczeniu ostatnio dużo newsów o śmierci młodych osób...w tym tyg 35latek- zator po złamaniu nogi. Czy też macie takie spiętrzenie?
Obserwuj wątek
    • poszetka Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 20:19
      Nie i nigdy nie miałam, a wszyscy się szczepilismy, bo moja bańka pogardliwie tutaj nazywani lewacy.
      • witamina_d_3 Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 20:50
        Moge spytac ktora czesc pytania nakierowala Cie prosciutko na mysl o szczepieniach. Bo po tylu latach to juz malo kto pamieta o pandemii, troche zaskakujaca reakcja.
        • homohominilupus Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 21:53
          No ja np pamiętam najbardziej antyszczepskie nicki, które tu produkowały się zawzięcie od początku pandemii.
          Nie potrafię traktować tego na luzie, mój tata odszedł w czasie pandemii, niestety covid. Za późno się zaszczepił, miał wątpliwości właśnie przez tych #%€&szurów.
          Byłam na oddziale covidowym, pozwolili mi wejść i go zobaczyć, właściwie to się pożegnać. Musiałam włożyć na siebie ten cały gear, ogromnie współczuję personelowi medycznemu który musiał to mieć na sobie przez cały dyżur.

Zawsze na antyszczepów reaguję i będę reagować emocjonalnie.
          • witamina_d_3 Re: Odnośnie śmierci 19.05.25, 07:38
            Wspolczuje i rozumiem niechec ale zauwaz, ze tu nie padla zadna sugestia, a poszetka sobie dospiewala, ze autorka pytania jest antyszczepem.
            • kk345 Re: Odnośnie śmierci 19.05.25, 08:55
              Nie dośpiewała sobie. Watek założył nowy nick i już pięknie wpisał się w modny ostatnio w SM trend "zaszczepieni to już w zasadzie chodzące trupy". Mnóstwo tego shitu się ostatnio znów pojawia, grafen nie zażarł, to teraz po szczepionkach ma się np. jakieś białe gluty z żyłach, które ci je zatykają: "lekarze nigdy nie widzieli niczego podobnego". Te gluty oczywiście powodują śmiertelne zatory.
              Antyszczepskie szury znów wypełzły spod kamieni w związku z kampanią wyborczą.

• witamina_d_3 Re: Odnośnie śmierci 19.05.25, 11:27
                Ufff, dobrze ze mam inne social media. Nie dotarlo to do mnie.
            • homohominilupus Re: Odnośnie śmierci 19.05.25, 10:49
              Może i tak.
              W sumie też mnie zdziwiło to skojarzenie ze szczepionkami
    • bei Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 21:17
      Niestety- dwa przypadki sepsy: 41 lat mężczyzna, 30 lat kobieta, w obu przypadkach sepsa, śmierć w ciągu kilku godzin od poczucia się gorzej.
      • karmelek83 Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 21:23
        Co wywołało sepse?
    • alicia033 Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 21:26
      Nie
    • mia_mia Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 21:35
      Poprostu jesteś w wieku, kiedy twoi rówieśnicy zaczynają umierać. Do 30 lat to jeszcze głównie wypadki, ale około 40 zaczynają się zawały, udary, nowotwory, pęknięte tętniaki i inne przypadłości
      Zawsze tak było, kiedyś to był wiek na umieranie, bardzo oszukaliśmy naturę, ale tak całkiem się nie da.
      • karmelek83 Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 21:42
        Mnie to jednak szokuje. Wcześniej miałam poczucie, że zdrowotne zgony zaczynają się bliżej 60tki.
        • miurielamirsa Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 21:47
          Coraz więc młodych ludzi umiera. I odbiera sobie życie
        • mia_mia Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 23:47
          Z każdą dekadą życia jest ich więcej. Nigdy nie było i nie będzie tak, że młodzi ludzie nie chorowali i nie umierali.
      • danaide2.0 Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 22:45
        Nie wiem, ja jestem nieustająco pod wrażeniem cmentarza byłych powstańców styczniowych - na Powązkach Wojskowych są groby, a tam podany wiek. Często ludzie powyżej 80. czy 90. roku życia.

To co zyskaliśmy zdobyczami medycyny, straciliśmy zniszczeniem środowiska.
        • mia_mia Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 23:51
          Bo tacy umierają najczęściej i najłatwiej trafić na ich groby, młodsi też pewnie leżą, tylko trudniej trafić na ich grób, bo mniej osób w tym wieku umiera. Pomimo zniszczenia środowiska masz większą szansę dożyć 80-90 niż ci powstańcy.
    • imponderabilia20 Re: Odnośnie śmierci 18.05.25, 23:52
      Znałam kilka osób, które zmarły na nowotwor. W mojej pracy tak samo - są 2 dziewczyny ok 30 rak piersi IV stadium i kilka innych, które nie chcą się ujawniać ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka