nena20 Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 15:57 Pamiętam z synem jakieś 8 lat temu płaciłam 3.5 zł aktualnie 11 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ansziy80 Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 16:37 Cena 11 za gałkę jest nieakceptowalna i punkty takie powinny być omijane szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 16:18 Efekt będzie taki, że ludzie tych lodów kupią mniej, bo będą rzadziej kupować lody. Chytry dwa razy traci. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 16:33 No tam gdzie ja kupuje, lody są faktycznie robione przez właściciela. Mają również bardzo dobre ciastka i ciasta. Jest drogo, ludzi pełno. To, co dobre, samo się broni. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 16:58 Ale codziennie tam kupujesz lody? Dla całej rodziny - typu 5 x 2 gałki? Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 22:02 Nie, nie codziennie. Owszem, dwie gałki dla męża i syna, dla mnie jedna. Lubię tam kawę. Raz w tygodniu obowiązkowe sobie chodzimy, czasem częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lody - ceny🙈 29.05.25, 14:03 zerlinda napisała: > Nie, nie codziennie. Owszem, dwie gałki dla męża i syna, dla mnie jedna. Lubię > tam kawę. Raz w tygodniu obowiązkowe sobie chodzimy, czasem częściej. No i git. Więc i przyjemność, ale i odrobina umiaru i oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
ansziy80 Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 16:30 Nie kupuję. 5-6 zł to max cena za gałkę akceptowalna dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Lody - ceny🙈 29.05.25, 12:16 To chyba cena z Gryczana, ale moim zdaniem lepiej wydać więcej niż jeść ten ulepek. Grycan, moim zdaniem zmienił recepturę i wszystko jest u nich obrzydliwie słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Lody - ceny🙈 29.05.25, 12:24 Zgadzam się, można od jednej gałki dostać cukrzycy. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:51 Grycan odkąd pamiętam był obrzydliwie słodki. Dla mnie kompletnie niejadalny. Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 17:34 Ja nic nie płacę już jakieś 15 lat. Skład lodów jest tak syfiasty, że to sprzedawcy musieliby mi płacić żebym to zjadła Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 18:18 Mówisz, że nawet te „rzemieślnicze” się nie bronią? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 22:46 wg mnie słowo rzemieślnicze to tylko słowo, chwyt marketnigowy (skuteczny w dobie nacisku na diety i ogólnie zdrowe jedzenie). nie mamy aż tylu rzemieślników w tej branży. paczki proszku, troche wody i jedziemy. chyba powiedzenie kręcić lody nie wzięło się znikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 22:25 Kulka/gałka 8 - 12 złotych (zależy od smaku). Z tym, że porcja to minimum 120 gram, a panie nakładają "łopatką" i często porcja jest nieco większa - wówczas nie "odkładają", tylko idzie np 140 gram jako normalna gałka. Lody przepyszne. Fakt, że cukiernia - lodziarnia malutka, tylko dwa maciupeńkie stoliczki w środku, wystrój jak z PRLu, ale od wiosny - otwarcia kolejki u nich zawsze aż na ulicę. Nieraz sama tez tam stoję... Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 09:18 Odkąd mam Ninja creami, nie kupuje lodów w ogóle. Wcześniej nie kupowałam na mieści, ceny są chore. Tak, rozumiem, że koszty, że pracownicy. Trudno, to mój wybór i moja "strata". Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 09:27 Jak mam ochotę to kupuję i nie rozkminiam ile kosztują. Moje ulubione lody pewnie uchodzą za drogie. A może nie. Nie chodzę na nie tak często aby był to problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 09:33 Mój ulubiony smak to kasza manna, ale podana tak po czesku. Z kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
karmello29 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 09:45 panna_lila napisała: > Już cena 7,50 za kulkę czy gałkę wydaje mi się wysoka, szczególnie że ta kulka > w lodziarni obok mnie jakaś niewielka > Ale wczoraj widziałam za 9zł i to już jest dla mnie przegięcie. Za 17 złotych m > ożna kupić kilogram truskawek, gdzie nakład pracy jest moim zdaniem większy. > > Ile płacicie za lody u Was? Też szaleństwo z cenami? > > > Ps. w jednej z lodziarni dziewczyny mają oko do porcji - ważą ale nigdy nie dok > ładają i nie odejmują z porcji 🤔 We Wrocławiu w Beza Krówka gałka po 8 zł a gałka psiego loda 10 -zawsze mam z tego bekę Jak mi się chce czegoś pysznego to idę do kawiarni kolo domu na lodowa pizze-za 50 zł zjadam do spółki z córką deser składający się z kilku galek ,bitej śmietany,świeżych owoców i bakalii. W wersji economic dobre lody są też w Hercie na Rynku i na Cybulskiego w starej lodziarni. Do "kraftowych"gowienek nie zaglądam ,pozostawiam to turystom oraz slojom. Aaa no i Deseo -ale tam to Asia 2.0 jeno ,lodów nie tykam. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:16 Aż musiałam wygooglować co to ta Asia / Azia 2.0. Wygląda apetycznie 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:19 4 małe lody 25 zł, wczoraj byłam i to takie tanie miejsce, w droższych jeszcze nie byłam w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:26 Stosunek ceny lodów do ceny truskawek poprawił się na korzyść lodów na przestrzeni 20 lat. Na początku lat 2000 w szczycie sezonu kupowało się truskawki po 2zł kg. Gałka lodów kosztowała wtedy też ok 2 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:32 A kartofle były po pięć dych za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:40 Między 8 a 10 zl Jak idziemy na spacer to chlop i syn po 2 gałki, ja z reguły jedna, czasem dwie, i pyk 50 zl za spacer z lodem Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 19:37 Dziś, ale w turystycznym miejscu za lody włoskie płaciliśmy po 14zł za duże. W lodziarni najbliżej mojego domu cena za gałkę wacha się od 6.5 do 7.5, zależy od smaku, gałka moim zdaniem raczej duża, ale też nie powiem, że olbrzymia. Odpowiedz Link Zgłoś