Dodaj do ulubionych

Lody - ceny🙈

• nena20 Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 15:57
      Pamiętam z synem jakieś 8 lat temu płaciłam 3.5 zł aktualnie 11 zł.
      • ansziy80 Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 16:37
        Cena 11 za gałkę jest nieakceptowalna i punkty takie powinny być omijane szerokim łukiem.
    • bywalec.hoteli Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 16:18
      Efekt będzie taki, że ludzie tych lodów kupią mniej, bo będą rzadziej kupować lody. Chytry dwa razy traci.
      • zerlinda Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 16:33
        No tam gdzie ja kupuje, lody są faktycznie robione przez właściciela. Mają również bardzo dobre ciastka i ciasta. Jest drogo, ludzi pełno. To, co dobre, samo się broni.
        • bywalec.hoteli Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 16:58
          Ale codziennie tam kupujesz lody? Dla całej rodziny - typu 5 x 2 gałki?
          • zerlinda Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 22:02
            Nie, nie codziennie. Owszem, dwie gałki dla męża i syna, dla mnie jedna. Lubię tam kawę. Raz w tygodniu obowiązkowe sobie chodzimy, czasem częściej.
            • bywalec.hoteli Re: Lody - ceny🙈 29.05.25, 14:03
              zerlinda napisała:

> Nie, nie codziennie. Owszem, dwie gałki dla męża i syna, dla mnie jedna. Lubię
              > tam kawę. Raz w tygodniu obowiązkowe sobie chodzimy, czasem częściej.

No i git. Więc i przyjemność, ale i odrobina umiaru i oszczędności.
              • mamalgosia Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 01:06
                Jakich oszczędności???
    • ansziy80 Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 16:30
      Nie kupuję. 5-6 zł to max cena za gałkę akceptowalna dla mnie.
      • danaide2.0 Re: Lody - ceny🙈 29.05.25, 09:09
        I gdzie taką znajdujesz?
        • bene_gesserit Re: Lody - ceny🙈 29.05.25, 12:16
          To chyba cena z Gryczana, ale moim zdaniem lepiej wydać więcej niż jeść ten ulepek. Grycan, moim zdaniem zmienił recepturę i wszystko jest u nich obrzydliwie słodkie.
          • marta.graca Re: Lody - ceny🙈 29.05.25, 12:24
            Zgadzam się, można od jednej gałki dostać cukrzycy.
          • memphis90 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:51
            Grycan odkąd pamiętam był obrzydliwie słodki. Dla mnie kompletnie niejadalny.
    • salatka_z_cynamonem Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 17:34
      Ja nic nie płacę już jakieś 15 lat. Skład lodów jest tak syfiasty, że to sprzedawcy musieliby mi płacić żebym to zjadła
      • panna_lila Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 18:18
        Mówisz, że nawet te „rzemieślnicze” się nie bronią?
        • volta2 Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 22:46
          wg mnie słowo rzemieślnicze to tylko słowo, chwyt marketnigowy (skuteczny w dobie nacisku na diety i ogólnie zdrowe jedzenie). nie mamy aż tylu rzemieślników w tej branży. paczki proszku, troche wody i jedziemy. chyba powiedzenie kręcić lody nie wzięło się znikąd.
    • kocynder Re: Lody - ceny🙈 28.05.25, 22:25
      Kulka/gałka 8 - 12 złotych (zależy od smaku). Z tym, że porcja to minimum 120 gram, a panie nakładają "łopatką" i często porcja jest nieco większa - wówczas nie "odkładają", tylko idzie np 140 gram jako normalna gałka. Lody przepyszne. Fakt, że cukiernia - lodziarnia malutka, tylko dwa maciupeńkie stoliczki w środku, wystrój jak z PRLu, ale od wiosny - otwarcia kolejki u nich zawsze aż na ulicę. Nieraz sama tez tam stoję... wink
      • mamalgosia Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 01:07
        Gramów
    • skumbrie Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 09:18
      Odkąd mam Ninja creami, nie kupuje lodów w ogóle. Wcześniej nie kupowałam na mieści, ceny są chore.
      Tak, rozumiem, że koszty, że pracownicy. Trudno, to mój wybór i moja "strata".
    • kropkacom Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 09:27
      Jak mam ochotę to kupuję i nie rozkminiam ile kosztują. Moje ulubione lody pewnie uchodzą za drogie. A może nie. Nie chodzę na nie tak często aby był to problem.
      • kropkacom Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 09:33
        Mój ulubiony smak to kasza manna, ale podana tak po czesku. Z kakao.
    • karmello29 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 09:45
      panna_lila napisała:

> Już cena 7,50 za kulkę czy gałkę wydaje mi się wysoka, szczególnie że ta kulka
      > w lodziarni obok mnie jakaś niewielkasad
      > Ale wczoraj widziałam za 9zł i to już jest dla mnie przegięcie. Za 17 złotych m
      > ożna kupić kilogram truskawek, gdzie nakład pracy jest moim zdaniem większy.
      >
      > Ile płacicie za lody u Was? Też szaleństwo z cenami?
      >
      >
      > Ps. w jednej z lodziarni dziewczyny mają oko do porcji - ważą ale nigdy nie dok
      > ładają i nie odejmują z porcji 🤔

We Wrocławiu w Beza Krówka gałka po 8 zł a gałka psiego loda 10 -zawsze mam z tego bekę
      Jak mi się chce czegoś pysznego to idę do kawiarni kolo domu na lodowa pizze-za 50 zł zjadam do spółki z córką deser składający się z kilku galek ,bitej śmietany,świeżych owoców i bakalii.
      W wersji economic dobre lody są też w Hercie na Rynku i na Cybulskiego w starej lodziarni.
      Do "kraftowych"gowienek nie zaglądam ,pozostawiam to turystom oraz slojom.
      Aaa no i Deseo -ale tam to Asia 2.0 jeno ,lodów nie tykam.
      • panna_lila Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:16
        Aż musiałam wygooglować co to ta Asia / Azia 2.0. Wygląda apetycznie 😀

• szmytka1 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:19
      4 małe lody 25 zł, wczoraj byłam i to takie tanie miejsce, w droższych jeszcze nie byłam w tym roku
    • ajr27 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:26
      Stosunek ceny lodów do ceny truskawek poprawił się na korzyść lodów na przestrzeni 20 lat. Na początku lat 2000 w szczycie sezonu kupowało się truskawki po 2zł kg. Gałka lodów kosztowała wtedy też ok 2 zł.
      • krwawy.lolo Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:32
        A kartofle były po pięć dych za metr.
    • ophelia78 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 10:40
      Między 8 a 10 zl
      Jak idziemy na spacer to chlop i syn po 2 gałki, ja z reguły jedna, czasem dwie, i pyk 50 zl za spacer z lodem
    • kaki11 Re: Lody - ceny🙈 01.06.25, 19:37
      Dziś, ale w turystycznym miejscu za lody włoskie płaciliśmy po 14zł za duże. W lodziarni najbliżej mojego domu cena za gałkę wacha się od 6.5 do 7.5, zależy od smaku, gałka moim zdaniem raczej duża, ale też nie powiem, że olbrzymia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka