Dodaj do ulubionych

Właściwa cena

28.05.25, 13:10
Jaka wg ematki jest odpowiednia cena na truskawki i młode ziemniaki? Takowe właśnie się pojawiły ale drogie. I zastanawiam się ile czekać i do jakiego poziomu powinny spaść. Pytam dla kolegi.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Właściwa cena 28.05.25, 13:14
      Dla kolegi każda cena jest właściwa. Jest osobą samotną i go stać. I życie mu ma minąć na odmawianiu sobie młodych ziemniaków i truskawek, by potem miałby on się stać się ofiarą jakiegoś wyłudzacza, co to naciągnie na inwestycje bitcoinowe w internecie, bo zamiast kupować sobie młode ziemniaczki i jeść, to on ciułał?
    • ada16 Re: Właściwa cena 28.05.25, 13:30
      Zalezy gdzie kupujesz. W gdansku na hurcie (renk) kobialka kosztuje 20-30 zl zalezy od dnia
    • marta.graca Re: Właściwa cena 28.05.25, 13:56
      Ale to ematka ma wiedzieć, jaka cena jest dla kolegi do zaakceptowania? Ja kupuję już teraz.
      • grey_delphinum Re: Właściwa cena 28.05.25, 14:06
        20 zl za kg truskawek to dla mnie cena akceptowalna. Zawiesiłam się natomiast na czeresniach za 80 zl/kg i chyba trochę poczekam 😉
        • alina460 Re: Właściwa cena 28.05.25, 14:15
          Dzisiaj we Wrocławiu czereśnie są po 40 zł za kg.
    • aankaa Re: Właściwa cena 28.05.25, 14:12
      zależy ile kolega tego kupuje wink jeśli na kobiałki/worki 2 kg to niech poczeka. Jak na jednorazowe (jednoosobowe) zjedzenie - każda
    • nenia1 Re: Właściwa cena 28.05.25, 14:24
      płaciłam 35 zł. za kilogram truskawek eko. Ale były przepyszne, jeszcze tak dobrych nie jadłam, jak coś jest dobre warto zapłacić.
    • sandy_cheeks Re: Właściwa cena 28.05.25, 14:26
      Imo truskawki powinny kosztować 10 pln/kg, ale wczoraj kupowałam że straganu po 18. W warzywniaku pod domem są po 20.
      Młode ziemniaki dziś w Lidlu są po 3 pln/kg - dla mnie to akceptowalna cena...
      • marecky81 Re: Właściwa cena 28.05.25, 14:32
        Te w Lidlu to wczesne ziemniaki z Grecji albo Cypru. Nijak się mają do młodych. Polskie młode pojawią się dopiero wc połowie czerwca i będą kosztować znacznie więcej niż 3 zł.
    • danaide2.0 Re: Właściwa cena 28.05.25, 15:24
      Tanebo, wszystko jest tyle warte, ile ktoś chce za to zapłacić.

Chcesz - płacisz. Nie chcesz - nie płacisz.
    • kaki11 Re: Właściwa cena 28.05.25, 23:56
      A myślisz, że ematka zna zasobność portfela kolegi? 😉 w piątek kupiłam pierwsze kilo truskawek po 20zł/kg. Spokojnie cena spadnie i będą pewnie kosztować między 10 a 15zł/kg a może i poniżej dyszki gdzieś się będzie dało kupić, ale to jeszcze nie teraz... za to młodych ziemniaków jeszcze nie kupowałam i nawet nie wiem po ile są. 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka