Dodaj do ulubionych

ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacyjnej.

29.05.25, 18:00
Grubo.
Mainesteem podchwytuje newsa.

niezalezna.pl/media/funkcjonariusze-abw-wchodza-do-siedziby-republiki-jest-komentarz-na-goraco-prezesa-pis/544611
www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/akcja-abw-w-studiu-w-warszawie-rzecznik-odpowiada-telewizji-republika/qlj895p,79cfc278
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:08
      Prezes Kaczyńsji nie wie o ci chodzi, to pierwszy raz się mu zdarzyło 😆
      • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:24
        Analogiczna sytuacja. Panstwo PIS, wybory i ABW w siedzibie TVN.
        Bardzo zle to wygląda. Naprawdę bardzo zle.
        • mdro Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:27
          Ale już wiesz, że powieliłaś fejk? Czy będziesz szła w zaparte?
          • bezmiesny_jez Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:41
            Będzie szła, bo w ramach walki z dupolem uzna, że Sakiewicz jest dla niej wiarygodnym i etycznym dziennikarzem. A potem powie, że jako wyborczyni lewicy czytuje niezależną, a w niedzielę ogłosi, że zagłosowała na Nawrockiego, ponieważ popiera usunięcie religii że szkół i równość małżeńską oraz chce pozostać w UE.

• elinborg Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 20:22
              W niedzielę powie, że forum ja przekonało i poszła zagłosować na Batyra. I wklei 10 emotikonek
              • pursuedbyabear Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 20:47
                Nie zdziwię się. Będzie to cudowne ukoronowanie szlochania tygodniami o niedojrzałej demokracji i jeżdżenia po forumkach.
                Ale w sumie yennie życzę dużo zdrowia. Na wszystko inne za późno.
        • chicarica Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:08
          Przeciwnie, wygląda doskonale.
    • evening.vibes Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:13
      Jakiej 'siedzibie'??? Do studia, które KIEDYŚ wynajmowała.

W swoim szaleńczym obłędzie posuniesz się do każdego kłamstwa?????
      • 152kk Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:24
        W sumie to yenna sama tego kłamstwa nie wymyśliła, tylko je skopiowała z artykułu, który linkuje. Yenna tak wnikliwie czyta rózne źródła, czym się szczyciła w innym wątku, a może zauważenie róznicy między "siedzibą" a "pomieszczeniem z którego tymczasowo nadawała (...) przed przeniesieniem" to też relatywizm ?🤣🤣
        • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:25
          A co tam robilo ABW?
          • mayolijka Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:27
            Przechodziło. Z tragarzami.

yenna_m napisała:

> A co tam robilo ABW?
            • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:29
              mayolijka napisała:

> Przechodziło. Z tragarzami.
              >
              > yenna_m napisała:
              >
              > > A co tam robilo ABW?

I przyszlo zapytac, czy jest Jolka.
          • po_godzinach_1 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:29
            yenna_m napisała:

> A co tam robilo ABW?

wpadło na kawę, a co?
            • maszkaroni Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:34
              I rogalika.
          • jisung Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:41
            Widocznie prowadzi jakieś śledztwo. Bardzo prawdopodobne, że całkiem niezwiązane z BYLYM najemcą. Serio, zacznij lepiej weryfikować swoje źródła bo już nie pierwszy raz powielasz fake newsa, przypadkowo zawsze wymierzone wobecnie rządzących, nigdy w PIS.
            • bezmiesny_jez Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:46
              A jak coś uderza w PiS, to nawet jak źródło jest zweryfikowane, to przeszkadza jej brak wyroku. Karol sam przyznał, że się tłukł w ustawce? Ojtam.
        • evening.vibes Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:32
          152kk napisała:
          > W sumie to yenna sama tego kłamstwa nie wymyśliła, tylko je skopiowała z artyku
          > łu, który linkuje. Yenna tak wnikliwie czyta rózne źródła, czym się szczyciła w
          > innym wątku, a może zauważenie róznicy między "siedzibą" a "pomieszczeniem z k
          > tórego tymczasowo nadawała (...) przed przeniesieniem" to też relatywizm ?🤣🤣

No piszę - jest w takim szale od tygodnia, że nad sobą nie panuje.
          • zona_glusia Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:51
            >No piszę - jest w takim szale od tygodnia, że nad sobą nie panuje.

Wręcz przeciwnie. Ona to robi na zimno w celu szerzenia dezinformacji.
          • asia.sthm Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:53
            Ha ha ha, ty co nigdy w szał nie wpadasz dasz jej połajankę 🤣
            • evening.vibes Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 18:56
              asia.sthm napisała:
              > Ha ha ha, ty co nigdy w szał nie wpadasz dasz jej połajankę 🤣

Jakiegoś fejka kiedyś wkleiłam?
              • asia.sthm Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 19:04
                evening.vibes napisała:

> asia.sthm napisała:
                > > Ha ha ha, ty co nigdy w szał nie wpadasz dasz jej połajankę 🤣
                >
                > Jakiegoś fejka kiedyś wkleiłam?
                >

A diabli cię wiedzà, ale w szał obrony Izraela wpadasz przy każdej okazji.
                Właśnie twój Netanyahu ciut zaczyna się opamiętywać, ciuteczek. A ty pewnie nie
                • evening.vibes Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 19:07
                  asia.sthm napisała:
                  > A diabli cię wiedzà,

Wiedzą. NIE.
                  • asia.sthm Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 19:24
                    A do uwagi o twoim ulubieńcu się nie odniesz?
                    Też kłamie, że stracił kontrolę nad głodzeniem Gazy?
                    • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 19:25
                      asia.sthm napisała:

> A do uwagi o twoim ulubieńcu się nie odniesz?
                      > Też kłamie, że stracił kontrolę nad głodzeniem Gazy?
                      >
                      Oj, nauczył sie od swoich przyjaciół Niemców...
                    • evening.vibes Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 19:38
                      asia.sthm napisała:
                      > A do uwagi o twoim ulubieńcu się nie odniesz?
                      > Też kłamie, że stracił kontrolę nad głodzeniem Gazy?

Pisałam wielokrotnie, że mam w d..e Netanyahu. Dlaczego miałabym się odnosić do czegokolwiek co powiedział (lub nie po pewnie to zwykła manipulacja)?
                      • asia.sthm Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 09:25
                        > Pisałam wielokrotnie, że mam w d..e Netanyahu.

Ty antysemitko jedna, ty! Przecież Izrael tylko się broni, a ty bibiego, wodza wielkiego jako czopek...? 🤣
                        • evening.vibes Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 09:28
                          asia.sthm napisała:
                          > > Pisałam wielokrotnie, że mam w d..e Netanyahu.
                          >
                          > Ty antysemitko jedna, ty!

Ciebie też mam w d..e i co jestem 'antypolka' czy 'antyszwedka'?

Izraelczycy mają być bezpieczni w swoim kraju. Jak sąsiedzi tego nie rozumieją to mają problem. Duży jak widać.
                          • asia.sthm Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 09:39
                            Duże masz dupsko, cala Gaza ci się mieści z mieszkańcami.
        • droch Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 19:42
          Wiesz co? Może i nie weszli do studia, ale przecież mogli wejść, co całkowicie dyskwalifikuje Trzaskowskiego 🤣🤣🤣
          • evening.vibes Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 19:46
            droch napisał:
            > Wiesz co? Może i nie weszli do studia, ale przecież mogli wejść, co całkowicie
            > dyskwalifikuje Trzaskowskiego 🤣🤣🤣

W wątkach obok domaga się NATYCHMIASTOWYCH reakcji po każdym doniesieniu a tu proszę - nic się nie staloe ale "Bardzo zle to wygląda" 🤣
    • lauren6 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 29.05.25, 21:41
      youtu.be/XCQ121a6ud4?si=xoTVxq8sd1J7wNjn

Szwejgiert wyjaśnia szczegóły prowokacji ABW wymierzonej w Rafała Trzaskowskiego.

A tobie yenna gratuluję, że po raz kolejny wyszłaś na pożyteczną.
      • hrasier_2 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 06:49
        lauren6 napisała:

> youtu.be/XCQ121a6ud4?si=xoTVxq8sd1J7wNjn
        >
        > Szwejgiert wyjaśnia szczegóły prowokacji ABW wymierzonej w Rafała Trzaskowskieg
        > o.
        >
        > A tobie yenna gratuluję, że po raz kolejny wyszłaś na pożyteczną.
        "Jak donosił portal internetowy Republiki, jeden z agentów ABW miał tłumaczyć, że akcja nie jest związana z nadchodzącymi wyborami prezydenckimi. "Funkcjonariusz nie podał żadnej podstawy prawnej" przeprowadzonych czynności. Szukali Zorro, czy co?
        • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 08:07
          Tak tak. Widzialam SUCHY material z rozmowy dziennikarek? wlascicielki? z tym ofexerem ABW i ucieczke oficera, gdy zaczeto pytac, dlaczego tu jestvi go filmowac, bo taki suchy material sobie wlaczylam. Tak, tak. Tak to tobie wytlumaczono, lauren. Wam media objasniaja swiat.

Tam byla taka sytiacja, ze babki pytaly, co panstwo tu robicie a ten oficer sam z siebie wypalil, ze to nie w zwiazku z wyborami big_grin
          Tak, tak. Ja wierzę.
          • evening.vibes Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 09:31
            yenna_m napisała:
            > Tam byla taka sytiacja, ze babki pytaly, co panstwo tu robicie a ten oficer sam
            > z siebie wypalil, ze to nie w zwiazku z wyborami big_grin
            > Tak, tak. Ja wierzę.

A wiesz o co pytała przed włączeniem nagrywania?

Byle walić! Byle rzucać błotem! Brudna kampania by Yenna.
        • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 08:22
          Aha. Exkolega Tuska z partii i jego analiza na temat kampanii. Bardzo ciekawa. Warto obejrzec.

Warto tez poczytac komentarze pod materialem.

youtu.be/vf_6kd5ha5k?si=BOJmoeXQQGf6iU5s
          • evening.vibes Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 09:29
            yenna_m napisała:
            > Aha. Exkolega Tuska z partii i jego analiza na temat kampanii. Bardzo ciekawa.

Przeprosisz za szerzenie fejków?
          • bene_gesserit Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 10:26
            Kompletnie się pozbawiała wiarygodności, nie sądzę żeby ktokolwiek kliknął w twoje fejkowe linki.
            • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 10:29
              Alez nie klikaj. Przeciez nie namawiam. Chodze za toba i prosze? To ty sie odpalasz.

Fejkowy link z wypowiedzią Rokity? Z jego analizą tego, co sie wydarzylo? Ło panie, ale odjazd.
              • jisung Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 10:36
                Z analiza Rokity? Tego który obraził się 20 lat temu na Tuska bo przegrał wybory na prezesa partii? Którego zona weszła do parlamentu z ramienia Pis? Częstego gościa dawnej rezimowej TVP (nie wiem czy Republiki tez, bo nie ogladam)? Zaiste obiektywne i wiarygodne zrodlo. I dalej brniesz kimo ze udowodniono ci ze w pierwszym wpisie napisałaś nieprawdę.
                • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 10:38
                  Takie obiektywne jak kazde inne.
                • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 10:43
                  Bo szef abw tak twierdzi? A funkcjonariusze abw nawet nie podali podstawy prawne pojawienia sie tamj? No, no, ciekawe czasy mamy.
                  • iwles Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 11:23
                    yenna_m napisała:

> Bo szef abw tak twierdzi? A funkcjonariusze abw nawet nie podali podstawy prawn
                    > e pojawienia sie tamj? No, no, ciekawe czasy mamy.

A komu mieli podać? Przedstawicielom tv republika, która już tam nie ma swojego studia???

• yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 11:24
                      😂😂😂
                  • memphis90 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 31.05.25, 08:14
                    Jak policja robiła nalot na chałupę mojego sąsiada, to również nie podała mi podstawy prawnej… 🤔 Czemu miałaby to robić, skoro nie przyszła do mnie, tylko do kogoś innego i nie w mojej sprawie, tylko jakiejś cudzej…?
              • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 10:56
                yenna_m napisała:

> Alez nie klikaj. Przeciez nie namawiam. Chodze za toba i prosze? To ty sie odpa
                > lasz.
                >
                > Fejkowy link z wypowiedzią Rokity? Z jego analizą tego, co sie wydarzylo? Ło pa
                > nie, ale odjazd.

A dlaczego ma nas interesować polityk, który popiera PIS?
                • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 11:11
                  Alez nie musi.
                  Ale analize tego goscia nazywac fejkiem?
                  Serio?
                  To politycy roznych opcji ida do telewizjibpokazywac swoje poglady w dyskusjach z innymi politykami z fejkami?
                  Serio?

Ja bardzo cenię programy, gdzie spotykaja się politycy roznych opcji i dyskutują. Ty boisz sie takich programow i narazenia sie na poglady sprzeczne z tymi, na ktora glosujesz?

Dziewczyny, dyskusja i wymiana pogladow są motorem postępu.

Gdybysmy sobie tylko przytakiwali to do dzis siedzielibysmy w jaskiniach.
                  • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 11:20
                    Ja mam traumę po rządach pisu i występach ich posłów w programach publicystycznych. Więc nie, z założenia nie oglądam tych ludzi. Do dziś pamiętam wrzaski i przekrzykiwanie się.
                    I pamiętam "nam się to po prostu należało", "my jesteśmy tu gdzie wtedy, oni tam gdzie stało zomo", "wykształciuchy", "zdradzieckie mordy", "spieprzaj dziadu" i inne takie. Tego się nie da zapomnieć.
                    • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 11:25
                      A ja slysze teraz podobne wyzwiska padajace z drugiej strony. Jestem na to wyczulona.
                      • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 11:31
                        No oczywiściebig_grin
                      • iwles Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 11:33

To który polityk nazwał cię podłym elementem animalnym?
                        Albo szmatą? Ulicznicą?
                        • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 11:57
                          Np nazwal wyborcow pis pisiorami. Nie powinien.

youtube.com/shorts/w0YCpLDACPU?si=xq2niTWo-9aQJukr

"Będę przekonywał wszystkich tych, którzy głosowali inaczej, że warto oddać głos za normalną Polską, a nie za Polską radykalną". Zostalo to odebrane jako dzielenie na normalnych i nienormalnych.

Nadal sortowanie na lepsze czy gorsze sorty.
                          Pisior to wulgarne okreslenie meskiego organu rozrodczego.
                          • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 12:07
                            A platfusy czy platformersi, albo lemingi to co, pies?
                            o, właśnie, "najgorszy sort Polaków", dobrze, że przypomniałaś.
                            Kto te wszystkie wyzwiska wprowadził do polityki?
                            • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 12:09
                              Pade a zauwazylas to, ze czuje obrzydzenie do obu stron spektaklu?

Czy jeszcze nie zalapalas?
                              • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 12:15
                                yenna_m napisała:

> Pade a zauwazylas to, ze czuje obrzydzenie do obu stron spektaklu?
                                >
                                > Czy jeszcze nie zalapalas?

W ogóle tego nie widać. Serio.
                                I jeszcze jedno, ja się do Ciebie nie odzywam takim agresywnym językiem, jak Ty do mnie.
                                • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 12:18
                                  Nie. No tylko szantazowalas mnie męzem 😂😂😂
                                  • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 12:43
                                    Szantażowałam? Ty w ogóle zrozumiałaś co ja do ciebie napisałam? Wkleiłaś sędzię, która obnosi się ze swoimi poglądami, więc zapytałam, czy skoro to jest niedopuszczalne, bo chyba wg ciebie jest, skoro ją zalinkowałaś, to jak się ma to twoje zaangażowanie do pracy twojego męża.
                                    A co to ma w ogóle wspólnego z agresją?
                                    • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:41
                                      Tak, sedzia nie powinna obnosic sie ze swoimi pogladami. Ale czlonkowie rodziny, a juz w ogole obca baba pt zona nie sa zwiazani etyką sedziowską. Zona poza tym na kazdym etapie manzenstwa moze sie rozeiezc i to nie zona orzeka w ludzkich sprawach.

Wchodzac na sale sądową ze swoją sprawą chcialabys, zeby sadzil cie sedzia, ktory biegal na manifestacje poparcia Nawrockiego, podczas, gdy ty masz poglady przeciwne? Malo - sad sie o tym dowie big_grin

Chcialabys?

Sad to nie jest miejsce na politykę.
                                      • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:50
                                        yenna_m napisała:

> Tak, sedzia nie powinna obnosic sie ze swoimi pogladami. Ale czlonkowie rodziny
                                        > , a juz w ogole obca baba pt zona nie sa zwiazani etyką sedziowską. Zona poza t
                                        > ym na kazdym etapie manzenstwa moze sie rozeiezc i to nie zona orzeka w ludzkic
                                        > h sprawach.

Jasne, zgadzam się.
                                        >
                                        > Wchodzac na sale sądową ze swoją sprawą chcialabys, zeby sadzil cie sedzia, kto
                                        > ry biegal na manifestacje poparcia Nawrockiego, podczas, gdy ty masz poglady pr
                                        > zeciwne? Malo - sad sie o tym dowie big_grin
                                        >
                                        > Chcialabys?
                                        >
                                        > Sad to nie jest miejsce na politykę.

Ale my nie rozmawiamy o utopii tylko faktach. Sędziów upolitycznionych jest jak mrówków. Tak samo jest wśród prokuratorów czy lekarzy. Doskonale o tym wiesz.
                                        Dlatego nie dziwi mnie sędzia afiszująca się ze swoimi poglądami, bo ja takich sędziów, afiszujących się poglądami przeciwnej opcji widywałam w tv. Publicznej.
                                        Nie dziwi nie oznacza nie oburza. Tylko akurat w tej kwestii nie jestem naiwna.
                                        Tak więc gdy wkleiłaś tę panią zaczęłam się zastanawiać czy wszedł może jakiś zakaz dotyczący sędziów, skoro to tak Ciebie oburzyło.
                                        • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 18:46
                                          pade napisała:

> Tak więc gdy wkleiłaś tę panią zaczęłam się zastanawiać czy wszedł może jakiś z
                                          > akaz dotyczący sędziów, skoro to tak Ciebie oburzyło.
                                          >
                                          Wystarczylo zapytac SI wink

Grok czy jest zakaz dla sedziow by uczestniczyli w manifestacjach poparcia konkretnego polityka?

W Polsce udział sędziów w manifestacjach poparcia dla konkretnego polityka jest problematyczny i w praktyce uznawany za niedozwolony na podstawie art. 178 ust. 3 Konstytucji RP. Przepis ten stanowi, że sędzia nie może należeć do partii politycznej, związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej niedającej się pogodzić z zasadami niezależności sądów i niezawisłości sędziów.
                                          Kluczowe punkty:
                                          Zakaz angażowania się w działalność polityczną: Udział w manifestacji poparcia dla konkretnego polityka byłby jednoznacznie interpretowany jako działalność polityczna, co narusza konstytucyjny wymóg bezstronności i niezależności sędziów. Takie działanie mogłoby podważyć zaufanie do niezawisłości sędziego i prowadzić do zarzutów o stronniczość.

Przepisy dyscyplinarne: Zgodnie z ustawą o ustroju sądów powszechnych, sędziowie podlegają odpowiedzialności dyscyplinarnej za naruszenie zasad etyki zawodowej lub uchybienie godności urzędu. Poparcie konkretnego polityka na manifestacji mogłoby być uznane za takie uchybienie, co mogłoby skutkować postępowaniem dyscyplinarnym.

Etyka sędziowska: Kodeks Etyki Zawodowej Sędziów (uchwalony przez Krajową Radę Sądownictwa) podkreśla, że sędzia powinien unikać wszelkich działań, które mogłyby wzbudzić wątpliwości co do jego bezstronności. Popieranie konkretnego polityka w sposób publiczny, np. na manifestacji, byłoby sprzeczne z tymi zasadami.

Wyjątki w obronie praworządności: Sędziowie mogą uczestniczyć w zgromadzeniach publicznych w obronie niezależności sądownictwa lub praworządności (np. Marsz Tysiąca Tóg w 2020 r.), ale tylko jeśli nie mają one charakteru partyjnego i nie wiążą się z poparciem dla konkretnego polityka lub partii. Manifestacje poparcia dla polityka nie mieszczą się w tym wyjątku.

Przykłady:
                                          Nie odnotowano w Polsce przypadków, by sędziowie otwarcie uczestniczyli w manifestacjach poparcia dla konkretnych polityków, ponieważ takie działanie byłoby jednoznacznie uznane za naruszenie zasad etyki i mogło prowadzić do poważnych konsekwencji zawodowych.

W debacie publicznej (np. w kontekście reform sądownictwa w latach 2017–2020) podnoszono, że sędziowie muszą zachować szczególną ostrożność, by ich publiczne działania nie były interpretowane jako poparcie dla określonych sił politycznych.

Podsumowanie:
                                          Sędziowie w Polsce nie mogą uczestniczyć w manifestacjach poparcia dla konkretnego polityka, ponieważ byłoby to sprzeczne z konstytucyjnym zakazem prowadzenia działalności publicznej naruszającej niezależność sądów i niezawisłość sędziów. Tego typu aktywność mogłaby skutkować postępowaniem dyscyplinarnym i podważeniem wiarygodności sędziego.

• pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 19:09
                                            Jakoś przez 8 lat stronniczych sędziów nie brakowało i Ty Yenna najlepiej o tym wiesz.
                                            • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:14
                                              pade napisała:

> Jakoś przez 8 lat stronniczych sędziów nie brakowało i Ty Yenna najlepiej o tym
                                              > wiesz.
                                              >
                                              No i uwazasz, ze to jest ok?
                                              Tego bedziesz oczekiwac jako uczestnik postepowania?
                                              Stronniczego sedziego?
                                              • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:19
                                                Nie, ale nie łudzę się, że na takiego nie trafię.
                              • taje Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 13:58
                                yenna_m napisała:

> Pade a zauwazylas to, ze czuje obrzydzenie do obu stron spektaklu?
                                >
                                > Czy jeszcze nie zalapalas?

No ja, Yenna przyznam, że nie załapałam. Moim zdaniem - a raczej mówię z punktu widzenia obiektywnego obserwatora - agitujesz za Nawrockim. Dlaczego, nie wnikam, ale taki jest myślę powszechny odbiór Twoich postów. Sorry.
                                • elinborg Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:27
                                  taje napisała:

> yenna_m napisała:
                                  >
                                  > > Pade a zauwazylas to, ze czuje obrzydzenie do obu stron spektaklu?
                                  > >
                                  > > Czy jeszcze nie zalapalas?
                                  >
                                  > No ja, Yenna przyznam, że nie załapałam. Moim zdaniem - a raczej mówię z punktu
                                  > widzenia obiektywnego obserwatora - agitujesz za Nawrockim. Dlaczego, nie wnik
                                  > am, ale taki jest myślę powszechny odbiór Twoich postów. Sorry.

Potwierdzam. Agitka pro Batyr i to taka prymitywna bardzo.
                                  Fuj.
                                  >
                                  >
                                  >
                                • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:46
                                  taje napisała:

> yenna_m napisała:
                                  >
                                  > > Pade a zauwazylas to, ze czuje obrzydzenie do obu stron spektaklu?
                                  > >
                                  > > Czy jeszcze nie zalapalas?
                                  >
                                  > No ja, Yenna przyznam, że nie załapałam. Moim zdaniem - a raczej mówię z punktu
                                  > widzenia obiektywnego obserwatora - agitujesz za Nawrockim. Dlaczego, nie wnik
                                  > am, ale taki jest myślę powszechny odbiór Twoich postów. Sorry.
                                  >
                                  >
                                  >
                                  Powiedz mi, czy ktos, kto kocha kandydata, zostaje w domu i nie ma zamiaru oddac glosu na nikogo?
                                  Czekam na jakas sensowną, logiczną odpowiedz.
                                  Taką, ktora rowniez lokowalaby w tym logicznym wywodzie moje poglady pro-lgbt.
                                  • jisung Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 15:05
                                    Mnie dziwi raczej twoja jawna nienawiść do Trzaskowskiego i neutralny stosunek do Nawrockiego. Jak myślisz kto będzie lepiej reprezentował twoje pro-lgbt poglady: prezydent najbardziej kosmopolitycznego i lgbt friendly miasta w Polsce czy ultrakonserwatywny, przeciwny homoseksualistom i wszelkiej roznorodnosci kibol? Serio uważasz że to totalnie bez różnicy? I czym tak potwornie podpadł Ci Trzaskowski, że jesteś w stanie podać każda dyskredytująca go informację, nie weryfikując jej prawdziwości ale milczysz lub kwestionujesz doniesienia niekorzystne dla Nawrockiego? Masz oczywiscie do tego prawo ale jest to dziwne.
                                    • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 18:48
                                      Do Trzaskowskiego mam neutralny stosunek ale nie podoba mi sie dzialanie partii, ktorej jest wickiem.

Pisu nienawidzę.

Nie idę na wybory.
                                      • paskudek1 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 18:49
                                        yenna_m napisała:

> Do Trzaskowskiego mam neutralny stosunek ale nie podoba mi sie dzialanie partii
                                        > , ktorej jest wickiem.
                                        >
                                        > Pisu nienawidzę.
                                        >
                                        > Nie idę na wybory.

🤣🤣🤣🤣. Rozbawiłaś mnie tym neutralnym stosunkiem do Trzaskowskiego.
                                        • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:19
                                          Mam zarzuty do sposobu zarzadzania panstwem przez Koalicję. Amatorka, bylejakosc.

Jeszcze raz powtarzam. Audyt za 2016-2023 w ABW i IPN a pan bandyta nadal ma dostep do najscislej strzezonych tajemnic obronnych naszych i sojusznikow.

Serio, wojna za rogiem a tu takie numery?

To samo z żona pana N. Od pazdziernika 2024 pusze sie o umorzonych 40 milionach przez te panią a audytu ni widu, ni slychu a pani pacuje nadal (ile to miesiecy? 7?)

Nie muszę pslac miloscia do formacji, ktora tak zarzadza panstwem.
                                          • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:19
                                            Pałać*
                                          • jisung Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:43
                                            Czyli ponieważ ko bylo twoim zdaniem nieudolne w kwestii wykrycia bandyty, to tobie nie przeszkadza że ten bandyta zostanie prezydentem Polski? No tak, to jest bardzo logiczne...
                                            • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:49
                                              jisung napisał(a):

> Czyli ponieważ ko bylo twoim zdaniem nieudolne w kwestii wykrycia bandyty, to t
                                              > obie nie przeszkadza że ten bandyta zostanie prezydentem Polski? No tak, to jes
                                              > t bardzo logiczne...

Po wuj agitujesz i narzucasz mi swoj wybor?
                                              Dla mnie zaden kandydat jest nieakceptowalny wiec nie zaglosuję ani na dzume, ani na cholere. Nie wciskaj mi czegis, czegi nie lubie i co powoduje u mnie odruch wymiotny, ok?
                                              Uszanuj moj wybor.
                                              • jisung Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:06
                                                Szanuje twój wybór choć go nie rozumiem. Nie rozumiem jak ktoś kto deklaruje ze interesuje się polityka może sam pozbawiać się prawa głosu i wpływu na los swojego kraju. Ale ok, masz pelne prawo. Bardziej przeszkadza mi twoja dzialalnosc wciagu kilku ostatnich dni, czyli próby demobilizacji innych poprzez publikowanie czesto niesprawdzonych (jak w tym watku) informacji dziwnym trafem uderzających tylko w środowisko jednego z kandydatów. Tego nie szanuje.
                                          • bardzo_wredna_dziewucha Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:54
                                            yenna_m napisała:

> Mam zarzuty do sposobu zarzadzania panstwem przez Koalicję. Amatorka, bylejakos
                                            > c.
                                            >
                                            > Jeszcze raz powtarzam. Audyt za 2016-2023 w ABW i IPN a pan bandyta nadal ma do
                                            > step do najscislej strzezonych tajemnic obronnych naszych i sojusznikow.
                                            >
                                            > Serio, wojna za rogiem a tu takie numery?
                                            >
                                            > To samo z żona pana N. Od pazdziernika 2024 pusze sie o umorzonych 40 milionach
                                            > przez te panią a audytu ni widu, ni slychu a pani pacuje nadal (ile to miesiec
                                            > y? 7?)
                                            >
                                            > Nie muszę pslac miloscia do formacji, ktora tak zarzadza panstwem.

Weź mnie wytłumacz jak krowie na rowie jakim cudem w kilka tygodni (doniesienia o wyłudzeniu, kibolstwie i sutenerstwie Nawrockiego) oraz w kilka miesięcy (doniesienia o wątpliwych umorzeniach Nawrockiej) zrobić audyty? Nie narażając się na pier...olenie prawej strony mediów o zaszczuwaniu? JAK zrobić to zgodnie z prawem i tyle razy wywoływaną przez ciebie konstytucją? Bo wiesz. Najpierw to powinno być śledztwo, potem ewentualne czesanie teczek kandydata w ABW (przypominam: ABW ma być niezależne od polityków, więc najpierw wynik śledztwa powinien dać wskazania do czesania teczki), zarzuty, sąd pierwszej instancji i tak dalej. Chciałabyś, żeby Nawrockiego i jego żonę wsadzili od razu do więzienia? Albo żeby zabroniono im pełnienia funkcji publicznych? Na jakiej podstawie? Chcemy żyć w praworządnym kraju, a nie w kraju, w którym na polityczne życzenie przyspiesza się śledztwa i procesy. Bo tak jak tego żądasz to jest możliwość owszem, ale na Białorusi. Nie w Polsce.

P.S. wypisywałaś w którymś z wątków, że kampania wyborcza w Polsce jest jak na Białorusi. Otóż kur. ...a nie jest, porozmawiaj sobie z dowolnym Białorusinem mieszkającym w Polsce, nie musi być uchodźcą politycznym (aczkolwiek ciężko takiego znaleźć). Takimi wpisami plujesz w twarz dziesiątkom opozycjonistów (w tym Polakowi Andrzejowi Poczobutowi), którzy teraz siedzą w więzieniach na Białorusi i uważam, że jest to w najwyższym stopniu obrzydliwe. Sorry, nie chce mi się szukać tamtego wątku, ale zapamiętałam, bo mnie to w pewnym stopniu osobiście dotknęło, dlatego chciałam o tym napisać. Wstydź się.
                                            • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:58
                                              Normalnie. Wchodzi audytor wewnetrzny i sprawdza. Widzialam juz takie audyty robione bo doszlo do nieprawidlowosci i bylo podejrzenie popelnienia przestepstwa. Dopiero po audycie skladasz zawiadomienie ale nic nie stoi na przeszkodzie, by cofnac certyfikaty czy odsunac czlowieka od pracy na czas kontroli.
                                              • bardzo_wredna_dziewucha Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 23:02
                                                yenna_m napisała:

> Normalnie. Wchodzi audytor wewnetrzny i sprawdza. Widzialam juz takie audyty ro
                                                > bione bo doszlo do nieprawidlowosci i bylo podejrzenie popelnienia przestepstwa
                                                > . Dopiero po audycie skladasz zawiadomienie ale nic nie stoi na przeszkodzie, b
                                                > y cofnac certyfikaty czy odsunac czlowieka od pracy na czas kontroli.

Widziałaś takie audyty w IPN czy w KAS? Tak z ciekawości pytam. Skoro jesteś taka pewna, że można to ot tak zrobić, to zapewne z jakiegoś powodu?

P.s. kontrola NIK w IPNie trwa już kilka miesięcy.
                                                • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 23:04
                                                  W zwykłej firmie, do 100 osób trwa 2-3 miesiące, a takich instytucjach pewnie dłużej.
                                                  • bardzo_wredna_dziewucha Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 23:10
                                                    pade napisała:

> W zwykłej firmie, do 100 osób trwa 2-3 miesiące, a takich instytucjach pewnie d
                                                    > łużej.
                                                    >

Ja to wiem, ale yenna twierdzi, że skoro Nawrcoccy jeszcze nie siedzą, to znaczy, że państwo nie działa. Ja uważam wręcz odwrotnie: gdyby teraz, w trakcie kampanii wszczęto jakiekolwiek postępowanie to byłoby ono na zamówienie polityczne, bo na wszystkich bogów, nie da się przeprowadzić audytu i śledztwa w kilka tygodni.
                                                    Yenna chyba powinnaś to wiedzieć? Męża masz sędziego, nie?
                                                  • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 23:15
                                                    Ale gdy masz krzywego goscia o ktorym media trabią od grudnia, ze krzywy, bandzior itd, wiec szybciutko bierzesz jego teczke i robisz audyt tej teczki. Tym bardziej, ze gisc ma distep do sekretow a w rachube wchodzi bezpueczenstwo panstwa i sojusznikow.
                                                  • bardzo_wredna_dziewucha Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 23:50
                                                    yenna_m napisała:

> Ale gdy masz krzywego goscia o ktorym media trabią od grudnia, ze krzywy, bandz
                                                    > ior itd, wiec szybciutko bierzesz jego teczke i robisz audyt tej teczki. Tym ba
                                                    > rdziej, ze gisc ma distep do sekretow a w rachube wchodzi bezpueczenstwo panstw
                                                    > a i sojusznikow.

Jakie bierzesz teczkę? Kto bierze tę teczkę? Szef ABW na polityczne zlecenie? Yenna, serio odpuść, bo piszesz po prostu bzdury.
                                                  • bardzo_wredna_dziewucha Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 23:52
                                                    Od grudnia to były ploteczki i podsmiechujki. Jak w końcu Onet dotarł do świadków to m.in. ty twoerdzilaś, że w Polsce jest Białoruś (naprawdę powinnaś za to przeprosić!). Raz jeszcze: kto i na czyje zlecenie miałby się zająć plotkami na temat pana N?
                                                • bardzo_wredna_dziewucha Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 23:06
                                                  Poczytaj proszę jak wygląda udzielenie zezwolenia na tę dostępy, co je ma Nawrocki i jak można je (ZGODNIE Z PRAWEM, nie na twoje lub czyjekolwiek widzimisię cofnąć) polecam!

Jestem jak najdalej od chwalenia obecnej koalicji, ale to co wyczyniasz od kilku dni nie może zostać bez mojego komentarza. Zwyczajnie zmyślasz, że wszystko można zrobić od pstryknięcia palcem.
                                                • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 23:16
                                                  Takie audyty widzialam w sądzie. Robione NATYCHMIAST.
                                              • bardzo_wredna_dziewucha Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 23:03
                                                Oraz: odpowiesz mi o co ci chodziło z porównaniem do Polski do Białorusi? Może ja to jakoś źle odczytałam?
                                  • taje Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 15:21
                                    yenna_m napisała:

> taje napisała:
                                    >
                                    > > yenna_m napisała:
                                    > >
                                    > > > Pade a zauwazylas to, ze czuje obrzydzenie do obu stron spektaklu?
                                    > > >
                                    > > > Czy jeszcze nie zalapalas?
                                    > >
                                    > > No ja, Yenna przyznam, że nie załapałam. Moim zdaniem - a raczej mówię z
                                    > punktu
                                    > > widzenia obiektywnego obserwatora - agitujesz za Nawrockim. Dlaczego, ni
                                    > e wnik
                                    > > am, ale taki jest myślę powszechny odbiór Twoich postów. Sorry.
                                    > >
                                    > >
                                    > >
                                    > Powiedz mi, czy ktos, kto kocha kandydata, zostaje w domu i nie ma zamiaru odda
                                    > c glosu na nikogo?
                                    > Czekam na jakas sensowną, logiczną odpowiedz.
                                    > Taką, ktora rowniez lokowalaby w tym logicznym wywodzie moje poglady pro-lgbt.

Ja nie wiem, co zamierzasz zrobić, choć wydaje mi się, że gdzieś pisałaś, że jednak Ty i pięć osób z Twojej rodziny będziecie głosować na Nawrockiego pod wpływem emamy? Ale nawet to nie o to chodzi. Ja piszę, jak odbieram, i nie tylko ja, Twoje posty i wątki, które zakładasz. Nie wiem, czy świadomie, ale agitujesz na jego rzecz.
                                    • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 18:49
                                      Tak, tak. Zabiorę jeszcze 15 wrobelkow i moje 2 psy. To razem 17 glosow.

Po prostu nie idę na wybory. A w zasadzie: nie idziemy.
                                      Tyle.
                                      Mozemy czy nie?
                                  • paszczakowna1 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:15
                                    > moje poglady pro-lgbt

Sro-LGBT. Od tygodnia czytam na swoim feedzie na FB posty przerażonych gejów, lesbijek i osób trans, błagających swoich znajomych, by poszli zagłosować przeciwko Nawrockiemu. Bo oni, droga yenno, odczują jego prezydenturę na własnej skórze. Od tygodnia też czytam na e-matce grube dziesiątki postów najwyraźniej znudzonej uprzywilejowanej pańci (której nikt nie pobije na ulicy za tęczowe włosy albo torebkę, której związku nikt nie zakwestionuje, której dzieci nikt nie odbierze), która nie ma nic innego do roboty, jak tylko agitować przeciwko Trzaskowskiemu, ergo za Nawrockim (posuwając się do rozsiewania ordynarnych pisowskich fejków oraz tekstów o 'scenariuszu rumuńskim' żywcem wyjętych z ruskiej propagandy). Ależ agituj sobie, droga yenno, do woli, skoro tylko nie pisz, że jesteś pro-LGBT.
                                    • taje Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:19
                                      paszczakowna1 napisała:

> > moje poglady pro-lgbt
                                      >
                                      > Sro-LGBT. Od tygodnia czytam na swoim feedzie na FB posty przerażonych gejów, l
                                      > esbijek i osób trans, błagających swoich znajomych, by poszli zagłosować przeci
                                      > wko Nawrockiemu. Bo oni, droga yenno, odczują jego prezydenturę na własnej skó
                                      > rze.

Ja niestety widziałam wypowiedzi w duchu obydwaj kandydaci to homofobi i pójście na wybory nie pomoże LGBT. I wzywanie do oddania nieważnego głosu. W ustach aktywistów lewicowych i LGBT. Zupełnie dla mnie niezrozumiałe.
                                    • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:20
                                      A odczuwają Dudę?
                                      • jisung Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:40
                                        Odczuwali gdy rzadzil Pis a prezydentem był Duda, który nazywał ich nie ludźmi a ideologia. Wtedy powstawały też strefy wolne LGBT. Serio masz tak krótka pamięć? A w momencie gdy prezydentem zostanie Nawrocki a za dwa lata władze przejmie pis w tandemie z homofobami z konferencji, to jak myślisz, środowiskom lgbt będzie łatwiej czy trudniej niż teraz? Z Trzaskowskim jest przynajmniej cień szansy np na związki partnerskie, z Nawrockim jest pewność że ich nie będzie przynajmniej przez kolejne pięć lat.
                                        • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:45
                                          To sie nic nie zmieni, jesli wygra Nawrocki.

Wtedy uklad byl zamkniety przez PIS. Teraz rzadzi Koalicja a prezydent z opozycji parlamentarnej hamuje pewne szkodliwe zapędy vide skladka zdrowotna. Nikomu nie dzieje sie krzywda, wiec strasznie jest manipukacją.

I ja uwazam, ze bezpiecznik z innej partii jako prezydent to nie jest zle rozwiazanie. Jest jakas kontrola. Zdarzalo mi sie glosowac w wyborach na 2 rozne partie bo doceniam wazkosc roli opozycji w Sejmie i Senacie. Oraz tego, zeby musiec szukac kompromisow.

Poza tym POPIS to zuo.
                                          • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:46
                                            Straszenie jest manipulacją*
                                            • paskudek1 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:01
                                              yenna_m napisała:

> Straszenie jest manipulacją*

I ty, podobno jesteś obiektywna?
                                              Yenna do kurwy nędzy, jeśli wygra Nawrocki to twarzą Polski będzie ALGFONS. Do kurwy NĘDZY TEGO chesz dla Polski?
                                              I nie pierdol że ktoś starszy pisem bo oni pokazali jak potrafią łamać wszelkie prawa. I trzeba mieć kurwa pamięć jakiegoś pantofelka żeby uważać, że jak sie4znow dorwą do władzy, to nie powtórzą wszystkiego i to w większej skali. A obok nich Kinfwseracja raczka w raczke.
                                              Ok, ne chcesz głosować, nie głosuj ale nie pierdol że jesteś obiektywna. Bo NIE jesteś.
                                              • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:09
                                                I dobrze. Macie to, na co zaslugujecie. Niech wygra. G... mnie to obchodzi. Za te wyzwiska pod moim adresem bede mocno trzymac za niego kciuki, chociaz zostane w chalupie. Dlaczego? Bo mam dosc podlych, tepych, prymitywnych wyzwisk prymitywnych bab, ktore nie szanują prawa innych ludzi wolnosci sumienia oraz przekonan politycznych.. Prymitywni ludzie zasluguja na takiego prezydenta.
                                                • mocca25 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:14
                                                  ale to bedzie twój prezydent. I prezydent twoich dzieci. Nie tylko prymitywnych bab. Czy poświęcisz swoje dzieci, żeby dowalic "prymitywnym babom"? Warto?
                                                  • jisung Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:27
                                                    Dokładnie
                                          • mocca25 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:49
                                            yenna_m napisała:

>
                                            > Poza tym POPIS to zuo.

Dlatego wspierasz kandydata obywatelskiego wink
                                          • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:51
                                            Szkodliwe zapędy? Dla kogo szkodliwe?
                                            • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:57
                                              Np dla pracownikow. Nie widze powodow, zeby ktos, kto zarabia minimum krajowe na umowe o prace placil wyzsza skladke niz przedsiebiorca, ktory dodatkowo moze sobie mase kupionych rzeczy wrzucic w koszty. No jednak sorry ale nie 🤷‍♀️
                                              • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:12
                                                yenna_m napisała:

> Np dla pracownikow. Nie widze powodow, zeby ktos, kto zarabia minimum krajowe n
                                                > a umowe o prace placil wyzsza skladke niz przedsiebiorca, ktory dodatkowo moze
                                                > sobie mase kupionych rzeczy wrzucic w koszty. No jednak sorry ale nie 🤷‍♀️

big_grinbig_grinbig_grin Ależ mnie rozbawiłaś, serio.
                                                Za infor:
                                                "Przy miesięcznym wynagrodzeniu brutto w wysokości 5 000 zł pracownik płaci 389 zł składki zdrowotnej, 685 zł składek ZUS i 188 zł podatku PIT, otrzymując 3 738 zł netto. Przedsiębiorca opodatkowany 19-proc. podatkiem liniowym przy takim samym przychodzie brutto zapłaci 315 zł składki zdrowotnej, 1 646 zł składek ZUS i 646 zł podatku PIT, co daje mu 2 401 zł netto.

Masz to minimum, kto otrzymuje więcej netto? Pracownik czy przedsiębiorca?

Przy wzroście miesięcznego wynagrodzenia brutto do 10 000 zł składka zdrowotna pracownika wzrasta do 777 zł, składki ZUS do 1 371 zł, a PIT do 706 zł, dając 7 147 zł netto. Przedsiębiorca nadal płaci 315 zł składki zdrowotnej, 1 646 zł składek ZUS i 1 587 zł podatku PIT, uzyskując 6 451 zł netto.
                                                Podobnie, przy 15 000 zł brutto miesięcznie, pracownik płaci 1 165 zł składki zdrowotnej, 2 057 zł składek ZUS i 1 762 zł PIT (10 017 zł netto), a przedsiębiorca odpowiednio 381 zł, 1 646 zł i 2 537 zł (10 435 zł netto).
                                                Z przedstawionych danych wynika, że pracownicy na umowie o pracę często pokrywają wyższe zobowiązania i otrzymują niższe wynagrodzenie netto. (tak, od kwoty 15 tys w górę...)
                                                Uwzględniono jednak również, że pracownicy korzystają z ochrony wynikającej z Kodeksu pracy, takiej jak płatny urlop, zwolnienia chorobowe, odprawy oraz inne przywileje, których przedsiębiorcy nie mają lub mają w ograniczonym zakresie. Do tych przywilejów należą m.in. gwarantowane minimalne wynagrodzenie, terminowa wypłata, ochrona przed dyskryminacją i mobbingiem, wynagrodzenie za nadgodziny, prawo do odpoczynku i różnego rodzaju urlopów.
                                                W Inforze podkreślono, że analizując obciążenia finansowe pracowników i przedsiębiorców, należy pamiętać, że składka zdrowotna jest tylko jednym z elementów systemu danin publicznych, który obejmuje również składki na ubezpieczenia społeczne oraz podatek dochodowy. Formy opodatkowania i oskładkowania są różne dla pracowników i przedsiębiorców, co wynika z odmiennych form prowadzenia działalności zarobkowej oraz związanych z tym ryzyk i korzyści: przedsiębiorcy ponoszą ryzyko gospodarcze, inwestują własny kapitał i nie mają gwarantowanego wynagrodzenia."
                                                Tych kosztów nie będę komentować, bo widzę, że wiedzę ekonomiczną masz na poziomie zerowym.
                                                • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:14
                                                  Tak, tak. Plus wrzuci sobie w koszty zakupy, samochod, telefon, komputer, garnitur i co tam tylko.

Sprawiedliwosc spoleczna.
                                                  • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:19
                                                    yenna_m napisała:

> Tak, tak. Plus wrzuci sobie w koszty zakupy, samochod, telefon, komputer, garni
                                                    > tur i co tam tylko.
                                                    >
                                                    > Sprawiedliwosc spoleczna.

Sprawdź lepiej co znaczy "wrzucić w koszty" i co można "wrzucić w koszty" bo się zwyczajnie kompromitujesz.
                                                  • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:28
                                                    Tak, tak. Oczywiscie. Niech biedni jeszcze wyplacają zapomogi Januszom polskiego biznesu.
                                                  • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:36
                                                    yenna_m napisała:

> Tak, tak. Oczywiscie. Niech biedni jeszcze wyplacają zapomogi Januszom polskieg
                                                    > o biznesu.

Są jeszcze jednoosobowe biznesy. Takie jak mój.
                                                    No, pośmiej się jaki ze mnie Janusz, nie żałuj sobie.
                                                  • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:42
                                                    A dlaczego mam to robic?
                                                    Czy muszę sie zgadzac we wszystkim z tobą?
                                                    Wzielas pid uwage, ze ja nie jestem liberalna tylko dosc mocno lewicowa?

Wiesz, jakie forum byloby nudne, gdyby ludzie sobie potakiwali?
                                          • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:52
                                            Nawrocki - bezpiecznikbig_grin Chyba raczej granatbig_grinbig_grinbig_grin
                                            • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:55
                                              Pade, masz inne zdanie, szanuję je.
                                          • jisung Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:58
                                            Może i zło ale w tym momencie nie ma innej opcji. I na prawdę uważasz że Nawrocki będzie "bezpiecznikiem"? Serio? I jak mówiłam za dwa lata według obecnych sondaży ten "bezpiecznik" przestanie działać a Nawrocki chętnie podpisze się pod ustawami Mencena (Polska bez Żydów, gejów, aborcji, podatków i Unii Europejskiej). Już na spotkaniu z Mencenem bardzo chętnie chwycil za długopis. Wtedy właśnie przydałby się bezpiecznik w postaci Trzaskowskiego, no ale tobie widocznie nie przeszkadza wizją koalicji pisowsko- konfederacko-nawrockiej
                                            • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:13
                                              To dla ciebie nie ma innej opcji. Dla mnie jest. Wiec nie narzucaj swoich wyborow innym. Ja, jesli pojde, to nie na.Trzaska. Dlaczego? Bo mam dosc waszej tępej agresji i nie chcę Polski takich agresywnych ludzi, nie szanujacych zdania oraz wolnosci przekonan politycznych innych osob.

Tak samo wam peron odjechał jak pisom.

Ja sie w POPISowym koleczku nie bede bawic.
                                              • jisung Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:25
                                                No fizycznie nie ma w tym momencie innej. Prezydentem zostanie albo Trzaskowski albo Nawrocki, choćbyś nie wiem jak tupała nóżką. A jedyna osoba agresywna jesteś Ty. Nikt nie zabrania ci niepojscia na wybory czy popierania Zandberga. Niemal wszyscy zwracają ci tylko uwagę żebyś nie powielała fake newsów i pisowskiej propagandy. Całe szczęście za dwie i pół godziny zaczyna się cisza wyborcza.
                                                • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:30
                                                  jisung napisał(a):

> No fizycznie nie ma w tym momencie innej. Prezydentem zostanie albo Trzaskowski
                                                  > albo Nawrocki, choćbyś nie wiem jak tupała nóżką. A jedyna osoba agresywna jes
                                                  > teś Ty. Nikt nie zabrania ci niepojscia na wybory czy popierania Zandberga. Nie
                                                  > mal wszyscy zwracają ci tylko uwagę żebyś nie powielała fake newsów i pisowskie
                                                  > j propagandy. Całe szczęście za dwie i pół godziny zaczyna się cisza wyborcza.

😂😂😂
                                                  • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:44
                                                    Odczekalam symboliczne 5 minut, hak klasyk i zacytuje ci klasyka (bliskiego sercu wiec nie powinno dotknac)

Kiedy pijany zwymiotuje na mnie w autobusie, to nie jest to obelga, jest to nieprzyjemne. Nie każdy może mnie obrazić 🙃
                                                  • jisung Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:51
                                                    Ani razu cie nie obraziłam, ty za to nazwałaś tutejsze forumki tępymi babami. Przykro się po prostu ciebie czyta, przekre jest też że nie daje ci do myślenia że w watku zgadza sie z tobą tylko tani vel hrasier, a tobie nie daje to do myślenia.
                                                  • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:56
                                                    Rany. I wjechala manioulacja i szantaz emocjonalny.
                                                  • jisung Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:06
                                                    Ja cie nie szantażuje, ani emocjonalnie ani w inny sposob. Nie wiem dlaczego jestem kolejna osoba w tym wątku której zarzucasz że cie szantażuje. Czy to jakaś obsesja? Ty wyrażasz zdanie na temat forumek (tepe agresywne baby) i ich wyborow, ja wyrażam zdanie na Twój temat i na temat twoich dzialan? Chyba mogę? Przecież jesteś wielka zwolenniczką wolności słowa i poglądów.
                                              • memphis90 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 31.05.25, 08:24
                                                >Bo mam dosc waszej tępej agresji i nie >chcę Polski takich agresywnych ludzi, >nie szanujacych zdania oraz wolnosci >przekonan politycznych innych osob
                                                A to co ma się stać z tymi ludźmi po wyborach? Zostaną wypędzeni czy zabici..? 🤔
                                • bene_gesserit Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 16:14
                                  To jest oczywiste. Świadomie czy nie, wszystkie posty yenny to jest wielkie wołanie o prezydenta "niezależnego".
                                  • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 18:50
                                    Buchacha.
                                    Raczej sprzeciw przeciwko wyborowi miedzy dzumą a cholerą

Dziekuję. Jednak nie.
                                    • mocca25 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 18:52
                                      yenna_m napisała:

> Buchacha.
                                      > Raczej sprzeciw przeciwko wyborowi miedzy dzumą a cholerą
                                      >
                                      > Dziekuję. Jednak nie.

Doniesienia z putinowskiej Polski z Facebooka

Trzaskowski nie był moim pierwszym ani drugim wyborem, co pewnie jest jasne dla tych, którzy mnie czytają. Tym jaśniejsze jest pewnie, że nie ma opcji, bym zagłosował na Batyra. Uważam, że sztab KO położył tę kampanię, popełniając niemal te same błędy co Komorowski dekadę temu. Nie podoba mi się wybór, który mam w tej drugiej turze, ale taki mam i jojczenie tego nie zmieni, a nie dokonywanie wyboru to też dokonywanie wyboru, tylko rękami tych, którzy w niedzielę pójdą zagłosować. Trzeba wybrać najlepiej jak się w danych okolicznościach da. Po prostu mniejsze zło.

Ostatnie dwa zdania są często odsądzane od czci i wiary, bo wielu platformerskich ultrasów typu Giertych zadbało o to, by zrobić z tego narzędzie szantażu moralnego. Ja się nie bawię w połajanki, nie będę tu nikogo nazywał faszystą, zdrajcą czy tym, który w Jedwabnem podłożyłby ogień pod stodołą. Zamiast tego postaram się pokrótce przedstawić kilka powodów, by mimo wszystko, choćby Was od zaciskania zębów żuchwa bolała, zagłosować jednak na Rafika, a nie Batyra.

Po pierwsze: przez ostatnie półtora roku ten rząd miał wygodną wymówkę, by niewiele robić. “Bo Duda zawetuje”. Nie jest to bezpodstawne, Duda z pewnością im powiedział, że będzie wetował jakiekolwiek sprzątanie po PiS, co nie zmienia faktu, że mogli jednak próbować, rzucać w niego tymi ustawami legalizującymi aborcję, przywracającymi konstytucyjny ład, dającymi prawa LGBT i tak dalej. Nie robili tego, bo zawsze mogli powiedzieć, że on i tak zawetuje. Jeśli prezydentem zostanie Batyr, będziemy mieli 2,5 roku tego samego. Rząd będzie sparaliżowany, nic albo prawie nic nie będzie naprawione, Wy będziecie coraz bardziej wkurwieni tym stanem rzeczy, będzie przybywać głosów, że nie na to się umawiano w 2023. Jeśli prezydentem zostanie Trzaskowski, rząd nie będzie miał tej wymówki.

Z tego wynika po drugie: Trzaskowski daje JAKĄKOLWIEK nadzieję na podpisanie jakichkolwiek ustaw, na które prawdopodobnie czekacie. Tak, nie ma gwarancji, że Giertychy i Kosiniaki-Amisze pozwolą im wyjść z Sejmu. Nie ma gwarancji, że Rafik przy którejś nie powie “nie no, tyle to nie” i jednak zawetuje. Ale zachowując w tym wszystkim zdrowy rozsądek, możemy domniemywać, że wiele jednak podpisze. W przypadku Batyra macie kurwa PEWNOŚĆ, że tak nie będzie. Nie tylko dlatego, że to android Prezesa, ale także dlatego, że ten gość jest szczerze i od lat totalną konserwą. A jeśli wydaje Wam się, że Was to nie dotyczy, to znaczy tylko, jak pisał ostatnio Jacek Dehnel, że macie przywilej bycia osobą, które to nie dotyczy. Cytując Dehnela: “To znaczy, że nie jesteście nastoletnim gejem z małego miasteczka albo lesbijką, wychowującą dziecko z partnerką; że nie jesteście kobietą, której „w razie czego” nie będzie stać, żeby pojechać na aborcję za granicę (ani jej partnerem). To znaczy, że Wasze osobiste prawa i wolności nie wydają się zagrożone tym, czy do władzy dojdzie teraz Nawrocki, a w następnym cyklu parlamentarnym, po dwóch kolejnych latach rządów koalicji, która będzie blokowana przez prezydenta i podległy mu pseudo-TK, więc nie przepchnie żadnych ustaw – tym, że do władzy dojedzie koalicja PiSu z Konfą czy Braunem”.

Bowiem, czy się to Wam podoba czy nie, PiS i Konfa już teraz mają w sondażach większość. Jeśli ten rząd odzyska sprawczość jest jakaś nadzieja, że jednak w 2027 nie dostaniemy brunatnego powrotu. Jeśli ten rząd będzie dalej sparaliżowany, a PiS dodatkowo wzmocniony wielkim zwycięstwem, jest właściwie pewne, że za 2,5 roku Mentzen będzie wicepremierem, Bosaki, Hogi, Bryłki, Zajączkowskie i tak dalej ministrami, a kto wie, czy arytmetyka nie zrobi z ministra także Brauna, Zapałowskiego czy Skalika. Nie, mi też się nie podoba, że muszę głosować w tym celu na Rafika, ale nie mam innego wyboru.

A pamiętajcie, że jest jeszcze opcja ze zdradą PSL i Mentzenem wicepremierem jeszcze w tym roku.

Po trzecie: Batyr to dresiarz, a dresiarz nie powinien być prezydentem. W ogóle jestem w szoku, że to proste zdanie wymaga przypomnienia, ale najwidoczniej tak. To naprawdę nie jest miejsce na wosiowanie i pseudoklasową wrażliwość czy bajeczki o “dobrym chłopaku z bloku, który osiągnął sukces”. Dobre chłopaki z bloków nie latały z towarem i nie kolegowały się z mordercami, ok? Wszystkie elementy tego człowieka pokazują, że to po prostu gangus wciśnięty w garnitur: koledzy gangusy, koledzy neonaziole, bramkowanie w klubie, ogarnianie dziewczyn, przekręt na mieszkaniu, “patriotyczne tatuaże” i tak dalej. Pisowscy spin doktorzy mogą się teraz dwoić i troić by robić Wam wodę z mózgu, przekonując, że to jest jednak spoko, że 30-letni chłop napierdala się w lesie z innymi chłopami z powodu koloru szalika, a robi to w towarzystwie gangsterów, handlarzy ludźmi, morderców i neonazistów. Ale dobrze wiecie, że normalnemu człowiekowi nawet nie przyjdzie do głowy tak spędzić weekendu. Nie potrzeba nam “normalizowania gopnika”, jak to miało miejsce w Rosji. Tam też Putin zdobył serca poddanych imagem podwórkowego łobuza, sportowca i twardziela ze służb. A potem okazało się, szok i niedowierzanie, że za tym wizerunkiem stoi równie prymitywna kultura, która, że tak powiem, spłynęła w dół. Polska nie stanie się Rosją, ale normalizowanie gangsterki to ostatnie czego potrzebujemy w czasach szorującej po dnie debaty publicznej.

Po czwarte: śmiejcie się z bążura ile chcecie, ale prawda jest taka, że Trzaskowski jest po prostu dobrze wykształcony, a od 7 lat zarządza 2-milionowym miastem z budżetem rzędu 25 mld złotych rocznie. Batyr ma doświadczenie tylko w byciu tępym narzędziem w pisowskiej urawniłowce na odcinku historycznym, w robieniu przekrętów i załatwianiu panienek oraz tłuczeniu się po łbach. Nawet jeśli uznacie, że nie ma w tym nic złego, to na pewno nie dodaje to żadnych kompetencji.

Po piąte: przedwczoraj odbył się pierwszy polski CPAC. Byłem na nim i dziś zamieszczę relację. Ale na krótko powiem Wam tak: żodyn nie będzie uprawiał takiej polityki na kolanach, jak Batyr wobec Trumpa. Pisowcy z radością weszli w rolę podnożka trumpistów, odnogi trumpizmu, a trumpistowscy notable i influencerzy jeden po drugim opowiadali jak to tylko Karol może przynieść zwycięstwo w globalnej wojnie z globalnym globalizmem.

Po szóste i ostatnie: możecie to wypierać albo ignorować, ale oni po tamtej stronie nie mają takich skrupułów i wątpliwości. Mogliśmy sobie jojczyć, że KO robiło ukłony do Konfy (bo tak było), albo że Rafik próbował ugłaskać Mentzena (bo tak było) i tak dalej. W tym czasie Przemysław Wipler wyszedł na CPAC i w imieniu Konfederacji dał pełne poparcie Nawrockiemu, podobnie jak Mentzen dzień później. Tymczasem hasło “Byle Nie Trzaskowski” doskonale rezonuje nie tylko w PiS i Konfederacji, ale także u braunistów, nacków, PutinVersteherów, Janusza Walusia i innych szurów czy faszystów. Oni też pewnie nie lubią Batyra, ale i tak na niego zagłosują.

I to tyle. Nie musicie się uśmiechać nad urną. Ba, ja się nie uśmiecham nad urną od lat i szczerze polecam nie przywiązywać się emocjonalnie do jakiejkolwiek partii czy kandydata. Zanim się obejrzycie, albo się staniecie jakimiś aktywistami, albo bardzo szybko zostaniecie w ten czy inny sposób zdradzeni, oszukani, rozczarowani. Zamiast uśmiechania się polecam spokojne i racjonalne rozważenie, po kim można spodziewać się mniej szkód i więcej dobrych rozwiązań. I nawet jeśli jednemu kandydatowi wystawicie 1/10, a drugiemu 3/10, to rozum, logika i godność człowieka, każą wrzucić kartkę za tym drugim.

To jedyny i ostatni post, który napiszę na ten temat. Mam nadzieję, że pomogłem.
                                      • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 19:13
                                        Mocca, to się nadaje na osobny wątek.
                                        • mocca25 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 19:21
                                          ten wpis z Facebooka? Już załozyłam - Co piszą Polacy
                                    • paskudek1 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 18:56
                                      yenna_m napisała:

> Buchacha.
                                      > Raczej sprzeciw przeciwko wyborowi miedzy dzumą a cholerą
                                      >
                                      > Dziekuję. Jednak nie.

Ale NIE MASZ INNEGO wyboru dociera? Takaś niby mądra i niezależna a nadal do ciebie nie dociera że nie pójście na wybory to WYBÓR. Całe to twoje pierdolenie tutaj to zniechęcanie do glosoenia, to oddanie Polski Nawrockiemu i jego wizji Polski. Możesz się obrażać że deszcz pada, ale wyjście na ulewę bez parasola to trochę głupie. A ty chesz żeby Polska w tę ulewę poszła bez ubrania nawet.
                                      NIE MASZ innych kandydatów. Nie idąc na wybory wybierasz alfonsa i narkomana
                                      • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 19:00
                                        paskudek1 napisała:

> yenna_m napisała:
                                        >
                                        > > Buchacha.
                                        > > Raczej sprzeciw przeciwko wyborowi miedzy dzumą a cholerą
                                        > >
                                        > > Dziekuję. Jednak nie.
                                        >
                                        > Ale NIE MASZ INNEGO wyboru dociera? Takaś niby mądra i niezależna a nadal do ci
                                        > ebie nie dociera że nie pójście na wybory to WYBÓR. Całe to twoje pierdolenie t
                                        > utaj to zniechęcanie do glosoenia, to oddanie Polski Nawrockiemu i jego wizji P
                                        > olski. Możesz się obrażać że deszcz pada, ale wyjście na ulewę bez parasola to
                                        > trochę głupie. A ty chesz żeby Polska w tę ulewę poszła bez ubrania nawet.
                                        > NIE MASZ innych kandydatów. Nie idąc na wybory wybierasz alfonsa i narkomana
                                        >
                                        >
                                        Mam wybor. Moj wybor to zostac w domu. I tez mnie wkurza nahalna agitacja wyborcza w drugą stronę. Dla mnie jeden czy drugi - co za roznica? Zero zachwytu, totalne obrzydzenie.
                                        • paskudek1 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 19:04
                                          Cóż, ja uważam że jeśli nie pójdę na wybory, może zabraknąć mojego głosu żeby Nawrocki NIE wygrał. Jeśli tu nie widzisz różnicy między tymi kandydatami tordno. Ale na bogów nie pierdol jakaś ty obiektywna. Bo NIE JESTEŚ obiektywna.
                                          • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 19:18
                                            Alez moge narzekac do woli i nie szantazuj mnie, ze musze cos wybrac. Otoz NIE muszę. Wybieralam w 1 turze wiec na wyborach bylam. Moj kandydat nie przeszedl, z zadnym innym sie nie identyfikuje, zostaję w domu. Po co ta nahalna agitacja?
                                          • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 20:20
                                            Tez nie jestes obiektywna. Przykro mi.
                                            • paskudek1 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:02
                                              yenna_m napisała:

> Tez nie jestes obiektywna. Przykro mi.

Ależ ja NIGDY nie powiedziałam że jestem obiektywna. Ty owszem, pierdolisz że jesteś. Że masz jakieś obojętne podejście do Trzaskowskiego. Żałosna jesteś.
                                              • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:04
                                                paskudek1 napisała:

> yenna_m napisała:
                                                >
                                                > > Tez nie jestes obiektywna. Przykro mi.
                                                >
                                                > Ależ ja NIGDY nie powiedziałam że jestem obiektywna. Ty owszem, pierdolisz że j
                                                > esteś. Że masz jakieś obojętne podejście do Trzaskowskiego. Żałosna jesteś.
                                                >
                                                >
                                                Rany. Tylko obrazac potrafisz, prawda?
                                              • enaw11 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:31
                                                Przecież Yenna to V kolumna PiS, od dawna to widać.
                                                • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:32
                                                  A mozesz powiedziec od jak dawna? smile linki podaj. Najlepiej te najdawniejsze.

Dziekuję smile
                              • chicarica Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:12
                                Doskonale się z tym ukrywasz.
                                • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:44
                                  chicarica napisała:

> Doskonale się z tym ukrywasz.
                                  >
                                  Posluchaj, konstytucja mi daje prawo nawet agitowac za wybranym kandydatem. Nawet za tym brzydkim i glupim, ktorego nie lubisz. Jaki masz z tym problem?
                                  Co to za ataki? Bo ktos ma inny swiatopoglad? I nie mozesz tego, powiewajac teczowa flaga toleracji, tego scierpiec?

Co za konsekwencja.
                                  Uwielbiam ludzi konsekwentnych.
                                  Co za tolerancja! big_grin
                                  Taka.... tolerancyjna big_grin
                                  • mocca25 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:49
                                    Yenna, napisze pomimo twojej obecnej kondycji.

To nie twoje preferencje polityczne budzą, delikatnie mówiąc, niesmak. To twoje nieudolne próby stawiania się w roli obiektywnego i świadomego wyborcy. No, niestety nie jesteś nim.
                                    • bene_gesserit Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 16:17
                                      Jakie czasy, taka Mata Hari smile
                                    • dar61 Sygnał czy niewypał 30.05.25, 19:10
                                      '...w roli obiektywnego i świadomego wyborcy. No, niestety nie jesteś nim...'

Czy ta ... sygnalistlka to aby nie kobieta?
                                      • mocca25 Re: Sygnał czy niewypał 30.05.25, 19:13
                                        tak, pomyliłam się w końcówce
                                  • chicarica Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:50
                                    Ależ możesz agitować, oczywiście. Przynajmniej do momentu ogłoszenia ciszy wyborczej. Ale nie nazywaj tego obiektywizmem bo pękamy ze śmiechu czytając te "obiektywne" wysiłki.
                                    Ja nie mam problemu że masz poglądy inne od moich. Ja po prostu nazywam to wprost, agitką, którą próbujesz ukrywać pod płaszczykiem neutralności, obiektywizmu, nawet nie symetryzmu.
                                    • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 21:53
                                      chicarica napisała:

> Ależ możesz agitować, oczywiście. Przynajmniej do momentu ogłoszenia ciszy wybo
                                      > rczej. Ale nie nazywaj tego obiektywizmem bo pękamy ze śmiechu czytając te "obi
                                      > ektywne" wysiłki.
                                      > Ja nie mam problemu że masz poglądy inne od moich. Ja po prostu nazywam to wpro
                                      > st, agitką, którą próbujesz ukrywać pod płaszczykiem neutralności, obiektywizmu
                                      > , nawet nie symetryzmu.
                                      >
                                      Potworny grzech. To straszne. Naprawdę PRZERAZAJACE. Jeszcze gorsze niz lamanie konstytucji. Ech, NAWET nie symetryzm! Apage!

Kajam się pokornie.
                                      • chicarica Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:17
                                        Konstytucję to najładniej łamali twoi ulubieńcy.
                                        Słuchaj, łbów nie urywają za brak obiektywizmu, za agitki też nie, ba! nawet za zwykłą głupotę i brak moralnego kompasu też nie urywają jak widać. Nie wmawiaj nam tu jednak że kandydat nowogrodzki jest ok a tylko ciężkie czasy były. Ja studia kończyłam na tym samym UG, na tym samym wydziale i na rynek pracy wchodziłam dokładnie w tych samych czasach co kandydat nowogrodzki, a jednak doskonale pamiętam to jego towarzystwo i warunki i z nimi się nikt porządny nie trzymał, nie dało się też tak przypadkiem w to wciągnąć, to było świadome i z premedytacją kręcenie się w takich śmierdzących kręgach. I dlatego właśnie że kojarzę tego typa z tamtych czasów, to jego wyborców obecnie, tych świadomych i zdających sobie sprawę z kalibru tego w czym on się obracał, zamierzam omijać jak śmierdzące jaja, tak jak wtedy omijałam tamto towarzystwo (wszyscy normalni ludzie omijali i dało się, naprawdę) bo podobnie jak nowogrodzki twierdzący że to szambo go nie obryzgało, tak i teraz głosowanie na niego to świadome zanurzanie się w szambie i sprowadzanie mojej ojczyzny do jakiejś postsowieckiej republiki w której rządzą przestępcy. W twoim przypadku przerażająca jest chyba tylko głupota.
                                        • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:23

I wtedy też protestowalam przeciwko lamaniu konstytucji. Jestem konsekwentna.

Komus polamali rece? Mnie prawie dzieciaka o polityke zabili. Mialam grozby smierci. Chcesz sie licytowac?

• chicarica Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:30
                                            Nie wiem jak ty, ale ja po prostu nie zamierzam głosować na przestępców z tamtych czasów, to begin with.
                                            Moją koleżankę gość z tego towarzystwa przetrzymywał przez 2 tygodnie bo się chciała z nim rozstać, wielokrotnie gwałcił i groził że ją zabije. Przy czym groźba była całkiem realna. Poznałam też chłopaka, któremu inni, podobni, strzelili przyłapani podczas włamania w domu w głowę, przeżył co prawda ale niepełnosprawny do końca życia. Nie będziemy się licytować, nie mam syna.
                                            • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:34
                                              Ok, rozumiem.
                                              Nie glosuję na Nawrockiego dokladnie z tych samych powodow.
                                              • chicarica Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:49
                                                I jeszcze jedno. Poszukaj dokładnie informacji kim jest i i z kim "latał" zabójca Adamowicza.
                                                • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:53
                                                  Czytalam reportaze na jego temat.
                                                  • chicarica Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 23:24
                                                    Reportaże z tamtych czasów opierają się na sprawach które w ogóle trafiły do policji. Trójmiasto w tamtym czasie to było poletko zabaw gangów i bardzo wiele spraw w ogóle nie trafiało nigdzie, bo się ludzie bali. Sama miałam z koleżankami sytuację, w której wiałyśmy przez okno w toalecie knajpy Morenka, bo gangusy wjechały i rościły sobie prawa do bawiących się na imprezie dziewczyn. Zresztą każdy klub w Gdańsku wtedy był miejscem gdzie rządzili tacy ludzie.

Jeśli chodzi o zabójcę Adamowicza, to zrobiono z niego wariata a on żadnym wariatem nie był, tyle że nie udało się udowodnić nic. To już było po "moich" czasach, ale gość obracał się też w tych kręgach.
                                                  • filemonibonifacy Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 23:47
                                                    Potwierdzam wszystko, co pisze chicarica. Ludzie albo nie zgłaszali pobić lub gwałtów (dziewczyny), albo zgłoszone - wycofywali z obawy o życie i zdrowie. A zmieniło się tylko to, że bandyci z ulicy zeszli do zinstytucjonalizowanego podziemia. O handlu żywym towarem na europejską skalę (skandynawia, Hiszpania, Ameryka Południowa) i niemożności zrobienia z tym czegokolwiek z uwagi na zmowę milczenia robił reportaże Bartold Kittel
                                          • chicarica Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:43
                                            A, i właśnie. Gang Olgierda owszem, różne rzeczy robił prostytutkom i innym ludziom, dokładnie łamanie, bicie itp. Już nie kojarzę dokładnie za co sam Olgierd siedzi, ale za coś brzydkiego typu łamanie rąk właśnie. Maczety, oni chyba właśnie są odpowiedzialni za posiekanie maczetami innych gangusów na Przymorzu, już szczegółów nie pamiętam ale dużo tego było. W Gdańsku młodzi ludzie którzy z powodu swojego wyglądu lub poglądów mieli na pieńku z naziolami od Olgierda, nie mogli pojawić się na ul. Długiej gdzie to towarzystwo często przesiadywało, bo był ciężki wp....l. Była też taka sprawa jakichś bardzo potężnie pobitych punków z Oliwy. Więc to nie było miłe towarzystwo sportowców, jak kandydat nowogrodzki próbuje to przedstawiać.
                                            • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:45
                                              No wiec dlatego na niego nie zaglosuję.
                                    • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 22:24
                                      No i super. To agitujmy.
                      • paskudek1 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 16:38
                        yenna_m napisała:

> A ja slysze teraz podobne wyzwiska padajace z drugiej strony. Jestem na to wycz
                        > ulona.

PRZYKŁADY poprosimy. Podaj proszę przykłady tych wyzwisk.
    • kobietazpolnocy Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 10:42
      Jesteś wyjątkowo aktywna w tym okresie przedwyborczym, choć sama twierdzisz, że głosować nie będziesz.
      Płacą ci za to, czy robisz to za friko z czystego frajerstwa?
      • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 10:44
        Dostake te sama stawke, ktira ty dostajesz za wpisy.
        Jestem aktywna bo mnie od lat intetesuje temat polityki. I to sa wątki, w ktorych od lat tutaj pisuję.
        • bezmiesny_jez Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 12:52
          A przeprosisz za wklejenie fejka, czy zarzucisz nas 10 kolejnymi? Tytuł tego wątku jest kłamliwy, więc jak - przeprosisz czy nie?
    • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 11:21
      To akcja związana ze 100 aferami pisu.
      www.bankier.pl/wiadomosc/Wielki-audyt-finansow-publicznych-za-czasow-PiS-KAS-ponad-140-zawiadomien-do-prokuratury-8950135.html
      NIK też pracuje.
    • mava12 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:31
      "Czynności wykonywane przez funkcjonariuszy ABW na warszawskich Włochach nie mają nic wspólnego z funkcjonowaniem w tym miejscu, ani w przeszłości ani tym bardziej obecnie telewizji Republika. Wysuwanie w związku z tym jakichkolwiek oskarżeń jest nadużyciem i manipulacją" - poinformował rzecznik MSWiA Jacek Dobrzyński".

To nie jest stacja tv republika a tylko jakies wynajmowane studio córka. Gdyby "reżim tuska" chciał rzeczywiście robić propagandę to weszliby tam w światlach kamer, skuli kajdanami, prezesa? tegoż itp.
      Może poszli tam po jakiegoś dostawcę "snusów" dla karolka? bo mieli na niego namiary?
      Albo po kibola jakiegoś? bo takie środowisko jest to gdzie zdziwienie?

"PAP ustaliła, że były to wspólne działania funkcjonariuszy Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego i innych służb, które dotyczyły podejrzenia popełnienia przestępstwa o charakterze kryminalnym."
      • yenna_m Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:32
        Tak, tak big_grin
        Na prywatnym terenie 😂😂😂
        • bene_gesserit Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 16:19
          Nie bardzo wiadomo, czy ci współczuć, czy się z ciebie śmiać.
      • mava12 Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:33
        żeby było śmieszniej to
        "Dwójka funkcjonariuszy ABW prowadziła czynności w Studiu Kakadu w Warszawie. W przeszłości ze studia korzystała Republika."
        Czyli już nie wynajmuje i ich tam nie ma. No ale byli...a wiec spiseq!!!
        • pade Re: ABW w siedzibie prywatnej telewizji informacy 30.05.25, 14:35
          To jak z placem czerwonymbig_grin
    • dar61 Szeptuchy i szpetoty 30.05.25, 19:16
      '...Mainest[trea]m podchwytuje...'

Nie bez powodu propaganda szeptana to blef...

Zmieniam wpisowi nagłówek, by nie skażał.
      Dlaczego tutejsze rezydentki tego odruchowo nie czynią?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka