Dodaj do ulubionych

Lot do Zurichu - odprawa online

18.06.25, 20:42
ematka wie wszystko... może mi podpowiecie? Jutro lecę Swiss air do Zurichu. Zrobiłam odprawę online ale nigdzie po drodze nie spytano mnie o dane dowodu/paszportu/datę urodzenia (lecimy we 3 osoby) - czy to standard, wystarczą karty pokładowe z imieniem i nazwiskiem?
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: Lot do Zurichu - odprawa online 18.06.25, 20:44
      wystarcza
    • midge_m Re: Lot do Zurichu - odprawa online 18.06.25, 20:46
      Nie wiem czy ze Swissem to normalne ale ostatnio ani Lot ani Lufthansa mnie o te dane nie spytaly. Mogą jeszcze ewentualnie poprosić o okazanie dokumentu tożsamości przy odprawie przy bramce, ale i to nie jest standardem.
      • jennifer1 Re: Lot do Zurichu - odprawa online 18.06.25, 20:55
        Dzięki, myślałam, że coś schrzaniłam 🙈
    • peli81 Re: Lot do Zurichu - odprawa online 18.06.25, 21:30
      lecialam swiss do. zurychu 3 tygodnie temu, tak - wystarcza ci karty pokladowe i odprawa online
      • jennifer1 Re: Lot do Zurichu - odprawa online 18.06.25, 21:34
        Super, dziękuję
    • mikams75 Re: Lot do Zurichu - odprawa online 19.06.25, 08:01
      Swiss air?

Do odprawy online tyle wystarczy. Zreszta chyba w Europie na kazdej trasie tak jest. Ale to nie oznacza, ze mozesz leciec bez dokumentu. Na lotnisku kontrole sa dosc czesto.
    • jasnoklarowna Re: Lot do Zurichu - odprawa online 19.06.25, 11:02
      Dokładnie tak samo miałam LOT-em do Rzymu miesiąc temu.
      Aż zarządziłam pojechanie trochę wcześniej na lotnisko, bo nie byłam pewna czy odprawę dobrze zrobiłam. Ja nie latam dużo, ostatnimi razy latałam poza unię, i tam pełna odprawa z wszystkimi danymi była. Dlatego ten Rzym bez żadnych danych tak mnie zmylił.
      Okazało się że wszystko ok.
      • peli81 Re: Lot do Zurichu - odprawa online 19.06.25, 13:32
        hehe, no nie? Aale Szwajcaria jest poza UE wiec kolezanka zadala sluszne pytanie, jak glownie tu lata.
        • amast Re: Lot do Zurichu - odprawa online 19.06.25, 13:50
          Szwajcaria jest w strefie Schengen i to wystarcza, żeby nie być legitymowanym na każdym kroku.
          Podobnie zresztą jest z Islandią, gdyby się ktoś wybierał.
        • eliszka25 Re: Lot do Zurichu - odprawa online 19.06.25, 14:50
          Szwajcaria jest w Schengen i to wystarczy. Odprawa jest taka sama jak w UE, ale jak ktoś ma wątpliwości, to pewnie, że lepiej dopytać.
          • peli81 Re: Lot do Zurichu - odprawa online 19.06.25, 15:19
            pewnie, że jest - latam do rodziny, ale rozumiem że ktoś ma wątpliwości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka