Dodaj do ulubionych

Wątek plotkarski- BATYR

20.06.25, 16:14
Od rana z różnych miejsc dociera do mnie to, co jeden celebryta napisał na temat BATYRA.

Wiecie co?!...toż to szok...
big_grin big_grin big_grin

WYKAPANY OJCIEC?
Podobieństwo może być przypadkowe, choć po Gdańsku uporczywie krąży plotka, że jednak nie jest.
Ten po lewej to legendarny Nikodem Skotarczak szef Trójmiejskiej mafii samochodowej. Zastrzelony we własnym lokalu w Gdyni o nazwie Las Vegas.
Nikoś, bo tak mówiono w Wybrzeżu na Skotarczaka, cieszył się zasłużoną sławą złodzieja samochodów. Miał pod sobą sprawną organizacje ok 250 ludzi, którzy w hurtowych ilościach kradli w Niemczech i w Polsce samochody.
Miał opinię sprytnego złodzieja. W latach 80. uciekł z więzienia w Berlinie zamieniając się ubraniem z bratem, który przyszedl go odwiedzić w celi. Gdy się zorientowano, że siedzi nie ten co powinien, brata wypuszczono z ciupy.
Doszło nawet do tego, że był kimś w rodzaju celebryty. Przez krótki czas sponsorował Lechię Gdańsk i trafił do zarządu klubu. Gdy słaba Lechia nagle awansowała, otrzymał od komunistycznych władz tytuł "zasłużonego dla miasta" obywatela. W latach 90. tak rozwinął skrzydła, że zagrażał dużym organizacjom przestępczym z Pruszkowa i Łodzi. Do dziś nie wiadomo, kto zlecił jego zabójstwo.
W czasach PRL był informatorem Służby Bezpieczeństwa. Pułkownikom z SB załatwiał kradzione mercedesy i miał święty spokój. Gdy pomniejsi milicjanci chcieli wsadzać Nikosia za kratki otrzymywali szybko telefon z samej "góry", że Nikoś to nasz agent i jest nie do ruszenia.
W latach 80. nie było też żadnej współpracy między policją z Niemiec i Polski. Nikoś i jego ludzie mogli swobodnie kraść auta w Niemczech i uciekać z nimi do Polski, bo nie było przepisów o ekstradycji.
Trzeba przyznać, że gang Nikosia był bardzo pomysłowy i stałe udoskonalał techniki kradzieży samochodów. Polowano głównie na niemieckie marki aut, które w tamtych czasach cieszyły się najlepszą opinią.
Do legendy przeszła historia, gdy wysokiej rangi funkcjonariusze policji z Niemiec przyjechali w latach 90. do Gdańska mercedesami na konferencję dotyczącą przestępczości zorganizowanej. I podczas tej ważnej konferencji skradziono im auta z policyjnego parkingu.
Nikoś już za życia trafił do pop kultury. Wystąpił nawet w roli epizodycznej w filmie, który sam sponsorował. Jego gang nie tylko kradł samochody i fajnie wypadał w filmach. Chłopcy Nikosia handlowali także narkotykami, prowadzili burdele, terroryzowali restauratorów i przedsiębiorców, brali haracze od pomniejszych gangów w Trójmieście np.trudniący się włamaniami zlodzieje musieli dawać działkę Nikosiowi.
Organizacja Skotarczaka nie znosiła także konkurencji. Dziwnym trafem wrogowie Nikosia ginęli w tajemniczych okolicznościach. Jednego z nich zastrzelono przed blokiem na Przymorzu z karabinu maszynowego. Inny wyleciał w powietrze w samochodzie pułapce w Sopocie. Kilku tak zostało dobrze zakopanych, że szukają ich do dzisiaj.
Nikoś był kochliwy. Uwielbiał kobiety. Był żonaty, ale sie rozwiódł. Potem ożenił drugi raz. Miał wiele kobiet, które notorycznie zdradzał.
Ten po prawej to Karol, który za chwilę będzie prezydentem. Pod pseudonimem Tadeusz Batyr napisał książkę o Nikosiu pt. "Spowiedź Nikosia zza grobu". W książce wyraźna jest fascynacja Autora nie tylko całym światem przestępczym, ale także głównym bohaterem. Batyr choć pisze przecież o przestępcy i kryminaliście, to trudno mu ukryć sympatie i podziw do opisywanej osoby.
Plotki krążą, pewnie NIC nie znaczą, ale jest faktem, że Karol Nawrocki słabo podobny jest do swojego ojca, o którym wypowiada sie mało, a jeśli już to twierdzi, że ojciec był stałe nieobecny, bo dużo pracował i często wyjeżdżał z domu.
Dorosły Nawrocki jest podobny za to bardzo do dawnego szefa mafii Nikosia. Mam nadzieję, że to tylko podobieństwo fizyczne, które nic nie znaczy. Wierzę, że charaktery mają jednak bardzo różne. Choć pomysłowość, spryt i pewna twardość charakteru jest niezaprzeczalnie wspólna.
Mam też nadzieję, że Karol Nawrocki jako prezydent będzie zarządzał Polską w innym stylu niż Nikoś swoją organizacją. 😀
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 16:15
      https://scontent.flcj1-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/505443855_1959451494828274_6473612907422173489_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=bd9a62&_nc_ohc=AI_lh0YZ28cQ7kNvwFcdHho&_nc_oc=Adnol3M8_zoNyalTCw3ZqtsFzZsHKuT4lWI05TbxitApnNEvWwNt7IA-gGdQkgM981E&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.flcj1-1.fna&_nc_gid=mD6fhfybLmyho5HYiTWTSQ&oh=00_AfPWMdn4BfxGPWjH2t5XTAfYM-iZp_PINp-aZqEomO-9Sw&oe=685B2A8B
      • monidlo-monidlo Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 21:01
        Zdjęta skóra.
    • taje Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 16:18
      To już z miesiąc temu chodziło po X
      • pepsi.only Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 16:20
        No co ty? Z takim opisem?! surprised Obserwuję autora, tekst upublicznił dziś rano
        • taje Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 16:21
          Nie, nie z tym opisem, tylko zestawienie zdjęć i ogólne sugestie.
    • pepsi.only Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 16:19
      Dalej autor powyższego tekstu nieco sie wycofał, ale poszło juz w świat big_grin i porównanie tych zdjęć również big_grin

- Myślę, że on by chciał, żeby to był jego ojciec
      - Rocznikowo wszystko się zgadza. Nawrocki urodził sie w 1983 roku. W tym czasie Skotarczak już byl po rozwodzie i wiele romansował w Trójmieście. Jednak to CHYBA nie jest jego syn. Bo Karol pochodzi z biednej rodziny. Gdyby był synem Nikosia to sytuacja materialną rodziny byłaby lepsza. Myślę że Pani sugestia jest idealnie trafiona. Nawrocki wychowywany przez matkę i bez ojca, szukał kogoś kto mógłby go zastąpić choćby tylko w marzeniach. Taką osobą okazał się Nikoś. I dlatego Nawrocki poświęcił mu książkę.
      • taje Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 16:23
        Myślę, że lubi się ludzi, którzy wyglądają podobnie do ciebie, a zwłaszcza jeśli aspiruje się do cech, którymi oni się charakteryzują (spryt, majątek etc).
      • tania.dorada Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 16:31
        Ale, że Nikoś to honorowy chłop był i jeśli zapłodnił jakąś przypadkową panią to bankowo zadbał o progeniturę, jeśli w ogóle o niej wiedział i ją uznał, zwłaszcza w czasach kiedy nie było dostępnych testów DNA?
        • asiairma Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 19:20
          Tacy męscy, zaradni i przystojni gangsterzy to przecież kochający łobuzi o szlachetnych sercach, tyle że wyższego poziomu. Marzenie każdej PRAWDZIWEJ kobiety wink
    • arthwen Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 16:24
      Ależ Nawrocki ma brzydkie uszy, jakoś nigdy wcześniej nie zwróciłam uwagi (fakt, raczej się mu nie przyglądałam), a na tym zdjęciu na dodatek podbródek taki, że wygląda jakby był co najmniej poczwórny.
      • taje Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 16:27
        Brzydkie? Normalne, bez przesady.
        • katriel Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 20:48
          Na zdjęciach wygląda, jakby miał jednak (w nieznacznym stopniu) zniekształcone w tzw. kalafior, znany też jako ucho zapaśnika. Jest to normalne dla ludzi uprawiających sporty walki (i zgadza się, Nawrocki był w młodości bokserem), ale dla ogółu populacji nie.
      • husky_cat Re: Wątek plotkarski- BATYR 21.06.25, 08:55
        On jest ogólnie koszmarnie brzydki.
        Taki nieociosany ziemniak
    • skumbrie Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 16:44
      Jeden ma dziadka, drugi ojca 😉 Niektórzy mieli też mamusię z odpowiednimi zasługami.
      Na serio coś cię w polityce jeszcze szokuje?
      • furiatka_wariatka Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 21:05
        skumbrie napisała:

> Na serio coś cię w polityce jeszcze szokuje?

Myślę, że już dochodzimy do punktu, że nawet gdyby prezydent, jak to wykrakał Michnik, przejechał zakonnicę w ciąży na pasach, to już większość zareagowałaby na to wzruszeniem ramion.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 17:48
      To zdjęcie z profilu to ok, ale en face jak dla mnie żadnego podobieństwa nie ma. Za to na zdjęciu małego Nawrockiego z jego ojcem i widać duże podobieństwo.
    • monidlo-monidlo Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 18:14
      Jak ewentualnie mimo wszystko zostanie zaprzysiężony to pilnujmy księgi wieczystej Belwederu.
      Jakoś Batyrom nie wierzę.

-------
      wolnoscodreligii.pl/
    • veryvery Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 18:23
      To porównanie profilów ich obu kojarzy mi się z tym słynnym porównaniem księcia Harryego z jego rzekomym ojcem Jamesem Hewittem. Myślę że przy takiej ekspresji i z profilu wiele ludzi byłoby do siebie podobnych. Nawrocki i Nikoś mają inne uszy i jednak en face z neutralnym wyrazem twarzy już nie są do siebie tak bardzo podobni

• ajr27 Re: Wątek plotkarski- BATYR 21.06.25, 01:50
        Z Harrym to faktycznie podejrzane- on nie jest podobny totalnie do nikogo ze swojej rodziny.
        • husky_cat Re: Wątek plotkarski- BATYR 21.06.25, 08:57
          Dokładnie, a Karol pewnie o tym wie od dawna i teraz z ulgą się go pozbył.
          W sumie to chyba lepsze rogi niż taki nieudany potomek
    • bene_gesserit Re: Wątek plotkarski- BATYR 20.06.25, 20:30
      Moim zdaniem to obrzydliwe. Podejrzewać pokrewieństwo na podstawie paru zdjęć? To rzucanie gównem na zasadzie, że "coś się przylepi, nawet jeśli to nieprawda". I druga sprawa - grzechy rodziców nie przechodzą na dzieci.
      • iwles Re: Wątek plotkarski- BATYR 21.06.25, 01:46
        bene_gesserit napisała:

> . I druga sprawa - grzechy rodziców nie przechodzą na dzieci.

Nie muszą. Nawrocki sam swoje wypracował.

• livia.kalina Re: Wątek plotkarski- BATYR 21.06.25, 01:05
      Dla mnie na zdjęciach są bardzo podobni a czy są synem i ojcem to nie wiem.

Watek zainspirował mnie do wrzucenia w wyszukiwarkę hasła "dzieci Nikosia" i wyskoczył i wywiad z jedną z jego żon. Autentycznie wzruszył mnie fragment, w którym jego 4 żona tłumaczy: "Żona Nikodema Skotarczaka dodała, że jej mąż nie został skazany za kierowanie grupą przestępczą. A w takiej sytuacji nie jest właściwe, by tytułować go „gangsterem”."

To zupełnie jak Nawrockiego, prawda?wink
      "
      • margit49 Re: Wątek plotkarski- BATYR 21.06.25, 07:07
        livia.kalina napisała:

> To zupełnie jak Nawrockiego, prawda?wink
        > "
        Zupełnie. I całkowicie 😎W wywiadzie dla WP tłumaczył, że został pomówiony. Bo w hotelu byli różni goście. I ci goście też bawili się różnie, on w tym nie uczestniczył, a dbał tylko o ich bezpieczeństwo😏

• monidlo-monidlo Re: Wątek plotkarski- BATYR 21.06.25, 08:08
        Batyr mówił ostatnio że przecież nie był w żadnych rejestrach policyjnych i nie był skazany. Ale ma tupet.

• monidlo-monidlo Re: Wątek plotkarski- BATYR 21.06.25, 09:10
      Skiba o Batyrze i siłą rzeczy o starej Batyrowej jakby właśnie :
      plejada.pl/newsy/krzysztof-skiba-wbija-szpile-karolowi-nawrockiemu-wspomina-o-nikosiu/1plyly5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka