Dodaj do ulubionych

Wszystko robię źle

22.06.25, 18:59
Źle wykonuję ćwiczenia, źle pływam - żabka dyrektorska. Nawet źle czytam książki - bardzo powoli. A jak jest u was? Czy jeśli coś robicie źle to porzucacie tę aktywność zupełnie czy kontynuujecie mimo to? Czy wiele rzeczy robicie źle?
Obserwuj wątek
    • olpa7 Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 19:01
      Kiedyś jako dziecko nauczyłam się pływać żabka, potem na studiach na zajęciach z w-f nauczyłam się poprawnie. Do tej pory lubię na otwartej wodzie pływać sobie moja żabka.

Dlaczego miałabym z czegoś rezygnować bo nie robię tego idealnie? Przecież to głupota. Nikt nie robi czegoś idealnie od początku a niektórzy nawet i do końca wink
      I co znaczy idealnie?
    • krwawy.lolo Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 19:06
      Źle jem i piję, łapczywie i bardzo szybko.
    • makurokurosek Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 19:13
      Nigdy nie oceniałam i oceniam siebie w ten sposób.
      To takie napiętnowując. Po co sama siebie tak negatywnie oceniasz.

"Źle wykonuję ćwiczenia"

Nie źle tylko błędnie lub nie dokładnie. Po cholerę tak krytycznie podchodzisz do tego.

"źle pływam - żabka dyrektorska"

Istotne jest, że pływasz i że sprawia ci to przyjemność. Nie bierzesz udziału w zawodach pływackich więc po co skupisz się tak bardzo na stylu zamiast na przyjemności.

"Nawet źle czytam książki - bardzo powoli."
      A co ty w podstawówce jesteś, że tempo czytania sobie sprawdzasz, zamiast cieszyć się książką.

• alpepe Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 19:18
      No i? Nawet jeśli, to co?
    • pepsi.only Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 19:21
      Nie ma czegoś takiego.
      Staram się, robię ile mogę, i tak jak potrafię. Z wielu czynności mam po prostu radochę i cieszę się z efektów.
    • hrasier_2 Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 19:30
      00zxc00 napisał(a):

> Źle wykonuję ćwiczenia, źle pływam - żabka dyrektorska. Nawet źle czytam książk
      > i - bardzo powoli. A jak jest u was? Czy jeśli coś robicie źle to porzucacie tę
      > aktywność zupełnie czy kontynuujecie mimo to? Czy wiele rzeczy robicie źle?
      Oj nie potrzebnie się dołujesz. Daj sobie czas na wszystko. Nawet na miłość😊
    • niezwykladziewczyna Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 19:40
      Robisz po swojemu, dlaczego niby źle?
    • marta.graca Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 19:58
      Done is better than perfect.
    • piataziuta Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 19:59
      Mam tak samo.

Więc się uczę - aktualnie wingfoila - bolesna to nauka, idzie przewujowo.
      Wcześniej kiteboarding - jeszcze bardziej bolesna nauka, która w xuj trwała, podszyta ogromnym strachem - nie szło mi totalnie, a teraz jest naprawdę super.
      Jeszcze wcześniej prawo jazdy - od przefujary, do bystrego kierowcy - przysięgam, kocham teraz prowadzić.
      I tysiąc innych przykładów - w pracy/ na studiach/ w sportach - wszystkie bariery da się przebić - ale trzeba mieć zacięcie/charakter.
    • sueellen Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 20:01
      Co jest złego w pływaniu żabka? Jako dziecko nauczyłam się pływać każdym stylem ale najbardziej lubię pływać żabka. No i co komu do tego? W zawodach nie startuję.
      • piataziuta Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 20:04
        Dyrektorska męczy odcinek szyjny kręgosłupa.
        Niemniej, krytej można się nauczyć w pół godziny - jeśli ktoś ma ochotę.
        • afro.ninja Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 13:37
          Ja w sumie tylko krytą, bo mnie normalna męczy, ale najlepiej pływa mi się na plecach.
        • mikams75 Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 15:10
          o lwasnie, jak ma ochote. Ja nie mam, nie lubie moczyc glowy. A plywac lubie. I mi nie przeszkadza, ze zle to robie.
          • piataziuta Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 20:27
            > o lwasnie, jak ma ochote. Ja nie mam, nie lubie moczyc glowy. A plywac lubie. I
            > mi nie przeszkadza, ze zle to robie.

Rozumiem, bo to kwestia przyzwyczajenia. Przełamywanie przyzwyczajenia jest zawsze, przez chwilę, super bolesne psychicznie, ale działa szybko - i człowiek się przyzwyczaja do nowej wersji.

Mnie życie pokazało, że do najcięższych rzeczy można się przyzwyczaić w sześć tygodni.
            Do lżejszych szybciej.
      • hanusinamama Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 12:05
        Czytać ze zrozumieniem się za to nie nauczyłaś...
    • taki-sobie-nick Re: Wszystko robię źle 22.06.25, 20:03
      Źle wykonuję ćwiczenia, źle pływam - żabka dyrektorska. Nawet źle czytam książki - bardzo powoli.

To nie jest wszystko.
    • mademoiselle_myrtille Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 12:32
      W pewnym wieku odkrywam, ze lubie robic rozne rzeczy zle, a raczej lubie byc poczatkujaca w wielu dziedzinach, glownie tych, ktorymi zajmuje sie dla przyjemnosci. W moich roznych hobby zupelnie nie czuje presji na porownywanie sie z innymi, na jakas konkurencje. Jedyny cel to przyjemnosc.
    • afro.ninja Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 13:35
      Lepszy kraul, niestety nie opanowałam dobrze tej sztuki pływania. A szkoda.
    • figaaga Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 14:29
      Jeśli coś co robię sprawia mi przyjemność, a nie jest niebezpieczne to uznaję, że robię to wystarczająco dobrze i nie porzucam tylko cieszę się chwilą. Moje zadowolenie jest ważniejsze niż równo pokrojony chleb, idalnie wyrośnięte ciasto czy przeczytana szybciej książka.
      • mademoiselle_myrtille Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 14:39
        Mam dokladnie takie samo podejscie!
    • azalee Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 14:35
      Z lektury watkow na emamie dowiedzialam sie ze praktycznie wszystko robie zle.
    • imponderabilia20 Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 14:37
      Ale bez tych rzeczy chyba można żyć?
      • jkl13 Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 14:47
        Nie można.
    • mikams75 Re: Wszystko robię źle 23.06.25, 15:10
      Zapewne wiele robie zle ale nie rozmyslam nad tym dopoki mi to nie przeszkadza i nie postanowie czegos usprawnic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka