Dodaj do ulubionych

Sadło na tyłku

24.06.25, 23:39
Jak się go pozbyć? Ćwiczę przysiady i jak napnę pośladki to są twarde jak skała czyli jakieś mięśnie tam są. Ale na tym jest tłuszcz. Zawsze miałam wystający tyłek, nawet przy niedowadze. Jest na to jakaś rada?
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 00:11
      Wystające tyłki są modne. Kobiety sobie implanty w pośladki wstawiają.
      Zatem, jesteś modna i tego się trzymaj!
      • znowu.to.samo Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 22:56
        Wyguuglaj Kim Kardashian
        Ludzie wydają na te opetacje setki tysiący dolarów a ty narzekasz
    • homohominilupus Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 00:11
      Niektórzy ćwiczą żeby osiągnąć taki cel zatem nie narzekaj.
      • m_incubo Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 08:19
        Jeden z najbardziej irytujacych i idiotycznych tekstów, jakie można usłyszeć w odpowiedzi na swoje utyskiwania/żale z dowolnego powodu.
        Przebija to chyba tylko "inni mają gorzej".
        • mayaalex Re: Sadło na tyłku 29.06.25, 17:54
          ale w tym przypadku to ma sens wink Ja zawsze mialam maly tylek i niestety z wiekiem zrobil sie juz w ogole plaski i taki smetny. A nawet w najszczuplejszych czasach zawsze mialam lekko wystajacy brzuch - i ten brzuch nie dosc, ze nadal mam, to jeszcze z nim najwiecej sie mecze. Wolalabym tylek tongue_out
    • enith Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 01:41
      Nie da się ćwiczeniami ani dietą punktowo stracić tłuszczu z jednego konkretnego miejsca, a jeśli nawet przy niedowadze miałaś sporą, według siebie, pupę, to pewnie właśnie tam przy dużej utracie wagi tłuszcz zszedłby jako ostatni. Czyli schudłabyś wszędzie, a z tyłka na samym końcu. Ale nic to, spore pupy są teraz modne, laski ćwiczą jak szalone i implanty sobie wszczepiają, żeby mieć taki tyłek, jak twój.
    • taki-sobie-nick Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 01:41
      Nie zawracać d... Tyłek ci zapewne wystaje w normie i przesadzasz.
    • hrasier_2 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 04:26
      00zxc00 napisał(a):

> Jak się go pozbyć? Ćwiczę przysiady i jak napnę pośladki to są twarde jak skała
      > czyli jakieś mięśnie tam są. Ale na tym jest tłuszcz. Zawsze miałam wystający
      > tyłek, nawet przy niedowadze. Jest na to jakaś rada?
      Jest. Rowerek, albo orbitrek.
    • javio Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 04:46
      Sadło to tłuszcz gromadzący się wokół narządów wewnętrznych. Zwierzęcy, raczej wieprzowy. Skąd więc miał znaleźć się na twojej szanownej pupie?
      Może masz pogłębioną lordozę lędźwiową? To już sprawa dla rehabilitanta.
    • milva24 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 06:49
      00zxc00 napisał(a):

> Jest na to jakaś rada?

Tak, polubić.
    • pepsi.only Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 08:44
      Widać taka twoja uroda.
      A jak już musisz, to na wyjście załóż majtki korygujące, i od razu samopoczucie ci się poprawi.
    • mava12 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 09:46
      może nieprawidłowo chodzisz? i nie pracują właściwe mięśnie pośladków
      • thea19 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 11:21
        I w związku z nieprawidłowym chodzeniem gromadzi jej się na dupie tłuszcz???
        • mava12 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 11:47
          pisała, że duzą "dupę" miała nawet mając niedowagę. Czyli generalnie, problemem duzej "dupy" nie jest głównie tłuszcz, który zapewne problem zwiększa.
          Nawet jak schudnie to i tak będzie miała nieproporcjonalną "dupę". Czyli, podstawowym problemem mogą być mięśnie
          • wapaha Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:20
            mava12 napisała:

. Czyli, podst
            > awowym problemem mogą być mięśnie
            Zawsze miałam wystający tyłek, nawet przy niedowadze.

prędzej hiperlordoza
            • mava12 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:29
              to też sprawa mięśni i niewłaściwej postawy, także np. przy chodzeniu
          • thea19 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 21:01
            jeśli nie trenuje pod hipertrofię, to ona ma płaskie mięśnie na tyłku, od chodzenia jej nie urosły, więc za rozmiar odpowiada tylko tłuszcz, który trzeba spalić/odessać, mięśnie lub ich brak nijak nie wpływaja na to, gdzie tłuszcz się odkłada. Pomijam to, że ten duży zad może być tylko w jej głowie.
            • mava12 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 22:26
              >to ona ma płaskie mięśnie na tyłku

no ale właśnie o to chodzi, że te mięśnie nie pracują i są "płaskie", za to pracuja inne, które deformują tyłek bo są widoczne nie te, co trzeba. Tak oględnie mówiąc.
              Tłuszcz to całkiem inna sprawa.
              • 18lipcowa3 Re: Sadło na tyłku 29.06.25, 08:38
                Hahahaahahahahhahhahahhahahahhaha ponownie tylko dłużej
          • 18lipcowa3 Re: Sadło na tyłku 29.06.25, 08:38
            Hahahahahahahhahahaa padłam

wiesz ile trzeba włożyć pracy i czasu by mieć ogromne mięśnie na tyłku ?????????
    • primula.alpicola Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 09:56
      Pokaż zdjęcie.
      • pepsi.only Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 13:08
        Zdjecie moze byc w kapeluszu
    • swiecaca Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 10:04
      Ja też całe życie mam wystający tyłek i wreszcie się doczekałam czasów kiedy jest modnysmile eksponuję z dumą i pielęgnuję ciasteczkami 🤣
    • dwa_kubki_herbaty Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 10:12
      Czasami jest tak, że jest więcej tłuszczu w konkretnym miejscu, zależy od figury.
      I dopiero jak jesteś mocno szczuply to z tego miejsca tluszcz zostaje spalony.

Są laski które mają nogi jak kłody a góra szczuplutka, ale po zrzuceniu kolejnych 10 kg okazuje się, ze nogi robią się pięknie smukłe i góra ciała nagle pasuje do dolu.
      Sa dziewczyny które płacza że mają okraglą pulchną twarz - przy figurze prawie anoreksja niema takiego problemu.
      Te wielkie dupy u kobiet "naturalne" to najczęściej nadwaga i do zrzucenia tam jest 10-20kg.
      • swiecaca Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 11:57
        Ja miałam anoreksję i dalej tyłek mi wystawał. Oczywiście nieco mniejszy niż teraz ale jednak. Poza tym zrzucanie 10-20 kg gdy nie ma się nadwagi kobiecie w wieku 40-50 lat bardzo niekorzystnie odbije się na twarzy
    • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 10:20
      Może przyjrzyj się diecie, skoro makaron z kabanosami, śmietaną, olejem, serem i kostką rosołowa to dla ciebie normalna carbonara:p
      • 00zxc00 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 11:02
        Pisałam ci już że ja makaronu nie jadam ale nadal nie wiem co ciebie dziwi w tamtym przepisie. Śmietana i ser to jak najbardziej składniki carbonary. Twoim zdaniem z czego się ją robi?

Pewnie gdyby ta osoba napisała: wzięłam dobry ser, dobrą śmietaną i dobry makaron to wszyscy by się zachwycali. (Ematka zawsze piję dobrą kawę / wino, czyta dobrą książkę).
        • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 11:05
          Nie, smietana nie jest składnikiem carbonary:p
          Ser i owszem, ale nie jakikolwiek. Nie ma tam też oleju, kabanosów ani zdecydowanie nie ma kostki rosolowej:p
          • primula.alpicola Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 11:22
            Jeszcze dodam, że carbonara nie jest utopiona.
          • 00zxc00 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 11:27
            I każdy musi ją robić według jedynego słusznego przepisu? Jakąkolwiek potrawę byś podała na forum to każdy ją robi inaczej. Zamiast szynki czy skwarków można użyć kabanosów, czemu nie?
            • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 11:32
              Można wszystko, tylko po co to nazywać czymś, czym nie jest?
              To tak, jakbyś swoją grubą doope nazwała mikrotyłeczkiem.
            • primula.alpicola Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 11:34
              Mozesz nawet wypić sam "sos" z przepisu, skoro nie jadasz makaronu.
          • mava12 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:07
            >Nie, smietana nie jest składnikiem carbonary:p

są różne przepisy, w tym np. carbonara amerykańska, ze śmietaną. I ja taką robie bo lubie makaron z sosem a nie suchy wiór.
            Przepisy są przystosowywane, różnie w różnych krajach a nawet w tym samym kraju, z czasem. Choćby bigos u nas...Nie ma jednego słusznego przepisu.
            Chociaż akurat kabanosów w carbonarze nigdy nie widziałam (czytałam).
            Ja zwykle robię z szynką (zwykłą, ło matko) albo boczkiem, jak mi już zalega w lodówce. Raczej nie jest to pancetta ani też parmezan a ten ser, który akurat mam. Zresztą nie lubię sera startego na miazgę (wolę wiórki) a taki jest dostępny w naszych sklepach.
            Poza tym umówmy się, że kuchnia włoska, w tym carbonara, to była kuchnia biedoty włoskiej. Wątpię czy mamma zastanawiała się czy dać tam wędline taką czy siaką a ser taki czy siaki. Te wszelkie spaghetti, pizze to były dania "biedne". To teraz nagle zrobiły się "ortodoksyjne" i absolutnie śmietany nie wolno! Może mamma nie dodawała bo jej nie miała? była za droga?
            ps. przepisu z kabanosami nie czytałam
            • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:09
              No nie, carbonara z dodatkiem śmietany przestaje być carbonara i ja zdania nie zmienię:p
              • mava12 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:17
                i ja też, he he
                • mava12 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:21
                  i dodam jeszcze, że w oryginale to mamma dodawała wodę z makaronu, zamiast śmietany. Woda tańsza, szczególnie ta po makaronie.
                  • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:23
                    Ale wątpię, żeby dolewała do tego oleju i dodawała kostkę rosołowa:p
                    • mava12 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:25
                      też wątpię, choć oliwę kto wie? u nich tania.
                      Tamtego przepisu nie czytałam i nigdy z podobnym, nie spotkałam się.
                      • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:51
                        Oliwa we Włoszech przestała być tania odkąd jest problem z Xyllela, która zabija ponad stuletnie drzewa.
                        • mava12 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:58
                          ale 100-200 lat temu nie była
              • dekoderka Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:46
                nourishevolution.com/spaghetti-carbonara/
                www.bestrecipes.com.au/recipes/spaghetti-alla-carbonara/syg1zgm3
                www.steffensdinners.com/content/spaghetti_carbonara_sauce
                www.bigoven.com/recipe/pasta-carbonara/168172

szarmszejk123 napisał(a):

> No nie, carbonara z dodatkiem śmietany przestaje być carbonara i ja zdania nie
                > zmienię:p
                • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:50
                  A to ma być przykład na co?
                  • dekoderka Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:56
                    Zgadnij big_grin
                    • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:58
                      No nie wiem właśnie 🤷
                      • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 13:16
                        Też ci mogę wrzucić link :p
                        ricette.giallozafferano.it/Spaghetti-alla-Carbonara.html
            • dekoderka Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:39
              Skoro kuchnia włoska jest kuchnią biedoty włoskiej, to co jadają zamożniejsi Włosi? Kuchnię chińską czy hiszpańską?

pancetta, prosciutto, trufle, parmezan, wołowina, tak powszechne we włoskich potrawach, to kuchnia biedoty?
              • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:42
                Teraz już nie, bo zyskały światowa sławę a biznes is biznes:p
                Ale kiedyś to trufle się przywoziło z tanich wakacji w Molise i się miało jak się znalazło :p
                • dekoderka Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:48
                  Aha, dobrze wiedzieć, że 100-200 i więcej lat temu włoski biedak zaczynał dzień jajecznicą na boczku, a kończył wołowiną alla Toscana big_grin
                  • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:50
                    Jeśli miał zwierzęta, to mógł. Jeśli nie, to raczej pane e pomodoro wink
                    • dekoderka Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:55
                      To tak, jak polski chłop, miął świnkę, jad kiełbaskę codziennie. A galicyjska nędza była mitem, podobnie jak za kalabryjska czy sycylijska big_grin
                      • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:57
                        Jeszcze apulijska, czy ogólnie na całym południu. Z resztą południe do dziś jest raczej biedne w porównaniu z resztą kraju, i dziś też wielu je pane e pomodoro zamiast trufli z szynką parmeńską.
                  • mava12 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:56
                    >Aha, dobrze wiedzieć, że 100-200 i więcej lat temu włoski biedak zaczynał dzień jajecznicą >na boczku, a kończył wołowiną alla Toscana

dlatego wcinał spaghetti z sosem pomidorowym. Czyli kluchy z pomidorami, tanimi jak barszcz w ich klimacie.
                    Oraz zjadał placki pt. pizza, z czymkolwiek, np. pizza Margherita, z dostępnych i tanich składników
              • mava12 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:50
                >Skoro kuchnia włoska jest kuchnią biedoty włoskiej,

może niezbyt precyzyjnie sie wyraziłam, przyjmujac, że to powszechnie znany fakt.
                BYŁO kuchnią biedoty wiejskiej, w XIX i początkach XX w (a pewnie i wcześniej)., kiedy Włosi masowo emigrowali do Ameryki, z powodu biedy.
                W Polsce wtedy wcinało się kluchy wszelkiego rodzaju, i Polacy też wtedy emigrowali do Ameryki, poszukujac lepszego życia.
          • turbinkamalinka Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 14:15
            szarmszejk123 napisał(a):

> Nie, smietana nie jest składnikiem carbonary:p
            > Ser i owszem, ale nie jakikolwiek. Nie ma tam też oleju, kabanosów ani zdecydow
            > anie nie ma kostki rosolowej:p

Skąd ty wytrzasnęłaś carbonarę z kostką rosołową i kabanosami?
            • szarmszejk123 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 14:27
              Ja z nikąd, to Ziuta!
      • 18lipcowa3 Re: Sadło na tyłku 29.06.25, 08:40
        Aha no to mamy odpowiedź.
    • piwoniawpiwnicy Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 11:44
      Lepiej mieć wystający, niż płaski czy obwisły.
      Ćwicz przysiady z obciążeniem, to Ci się ładnie wyprofiluje.
      Inne dobre ćwiczenia - orbitrek, jeździec, wahadło, stepper i wymachy w tył, w przód na urządzeniu lub samodzielne.
      I jeszcze odwrócone ćwiczenia z ciężarkami na brzuchu, podnoszenie ich nogami zgiętymi w kolanach.
      Pomaga też taniec, masaże kompleksowe i wodne, rolowanie, napinanie mięśni i zwalnianie ich.

• zbytomia100 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 12:31
      Przestan sie ogladac do tylu, to problem, ze tak powiem, zniknie z pola widzenia.
    • sitniczek Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 13:05
      Masz pupę jak Jennifer Lopez. Ciesz się sławą
    • aankaa Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 13:35
      Jest na to jakaś rada?

nie stawać bokiem do lustra, nie oglądać się w mijanych wystawach sklepowych
    • pytajacakinga Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 22:51
      Liposukcja
      • trina45 Re: Sadło na tyłku 25.06.25, 23:18
        gorzej jakbys miala piwny brzuch
        • pepsi.only Re: Sadło na tyłku 26.06.25, 09:41
          Przy niedowadze, faktycznie, to gorzej.
    • stasi1 Re: Sadło na tyłku 26.06.25, 09:49
      Skoro zawsze to nie problem. W Boże Ciało byłem w kościele. Przede mną siedziała kobieta z dwójką małych dzieci. I ona właśnie miała strasznie dużą pupę, jakby się tego nabawiła właśnie przez te ciążę. To dopiero koszmar
      • primula.alpicola Re: Sadło na tyłku 26.06.25, 10:53
        W kościele na dupy patrzysz, spłoniesz w piekle!
        • stasi1 Re: Sadło na tyłku 29.06.25, 08:30
          No nie, to była pupa. Zresztą nawet Pawlak w niema mocnych mówił jak to się ubierają kobiety do koscioła. Tej nie można było niczego zarzucić więc można byłlo się patrzeć
    • princesswhitewolf Re: Sadło na tyłku 29.06.25, 10:53
      Bo jestes tak zbudowana.

Cwiczysz miesnie a nie sadlo. Sadlo to spada z dieta i vwiczeniami cardio.

Ale jak jestes tak a nie inaczej zbudowana to bez jakiejs liposukcji (odradzam)nie da sie tego zmienic latwo i zawsze bedzie tam sie gromadzic tluszcz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka