Dodaj do ulubionych

E8 wgląd w arkusz

04.07.25, 14:47
U nas beznadziejnie z matmy...złożyłam wniosek o wgląd.
Termin na poniedziałek. Sprawdzaliśmy odpowiedzi po egzaminie i było w miare ok a tu tak marny wynik że szok.
Ktoś się odwoływał? Wiem że można zrobić zdjęcie a potem 2 dni na wniosek o ponowne przeliczenie.
Któraś z was przeszła ten proces?
Najgorsze że i tak do I terminu rekrutacji się nie przyda to odwołanie bo będzie pewnie za późno.
U nas dokumenty w szkole trzeba złożyć do 8.07
Obserwuj wątek
    • wrota.do.lasu Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 14:47
      Do 9.07
    • monze85 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:07
      Co to znaczy beznadziejnie?
      Ja się zastanawiam nad wglądem w polski, ale właśnie nie wiem, jak to się ma do pierwszego etapu rekrutacji - liczą się do niego "stare" punkty a dopiero ewentualnie do drugiego poprawione po odwołaniu??
    • ania357 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:12
      Niektorzy pisza, ze juz po zlozeniu dokumentow, ale przed ogloszeniemm wynikow rekrutacji szkoly jeszcze przyjmowaly poprawione zaswiadczenia, wiec jesli termin masz na poniedzialek, a potem szybko napiszesz odwolanie, to jest szansa, ze zdazycie. Trzymam kciuki.
      • ania357 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:14
        PS Swoja droga to jest naprawde skandal, ze ten proces zostal tak ustawiony, ze duza czesc osob nie wyrobi sie z odwolaniem przed ogloszeniem wynikow a osoby decyzyjne od kilku lat maja to gdzies..
        • slonko1335 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:50
          Zgadzam się. Powinien być czas na wglądy i odwołania przed końcem rekrutacji.
    • wrota.do.lasu Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:33
      Syn mi mówił że były 2 wersję egzaminu. Tzn te same pyfaniaale inna kolejność odpowiedzi. Wiecie coś o tym? Potwierdzacie?
      • ania357 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:44
        Tak. Byly te same zadania ale inna kolejnosc odpowiedzi w zad. Zamknietych. Na 100%. Myslisz, ze tu doszlo do zamiany?
        • wrota.do.lasu Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:49
          Ie wiem, chce to zobaczyc
      • en10 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 17:36
        Dokładnie tak jest
        • grey_delphinum Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 18:10
          U mojego syna tak bylo w, ang - pomylona przez egzaminatora wersja arkusza, ostatecznie syn mial 96 lub 98 procent (wczesniej duzo mniej).
          Z kolei na polskim w ogóle skandal, syn mógł nie przenosić odp, a ehz tego nie zrobil (czy coś w tym stylu) i mial zero punktów za zad zamknięte, po odwołaniu oczywiscie wszystkie dobre odp mu uznano.
          Opisywałam swoje perypetie 4 lata temu, alw szybki wglądy do prac i odwolania pozwoliły ze wszystkim zdążyć w terminie rekrutacji.

Az drżę, co teraz bedzie przy maturze (wyniki we wtorek).
    • kochamruskieileniwe Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:39
      A ja mam pytanie od spanikowanej mamy znajomego też spanikowanego dziecka. Sprawa dotyczy Warszawy.
      OKE czynne do 15:30 zresztą nie sposób było się dodzwonić.
      Ze strony OKE ściągnięty aktualny wniosek.
      I co dalej?
      Na stronie OKE informacje na temat wglądu dotyczą roku szkolnego 2023/2024..🤬
      Czy tak samo przez platformę ziu?
      • wrota.do.lasu Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:48
        Wniosek o wgląd składa się on-line
      • slonko1335 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:49
        Tak przez ziu
        • kochamruskieileniwe Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 16:33
          Stokrotne dzięki. Lecę poinformować spanikowanych.,😘
    • ophelia78 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:58
      Składałam 2 lata temu odwołanie od j.polskiego.
      Młodemu polecieli po punktach ze jezyk. Koleżanka polonistka (praktykujący nauczycoel, uczacy w SP i w LO) napisala mi odwołanie, punktując po kolei każdy błąd ze nie jest błędem. Typu "wypowirdz x nie jest błędna ponieważ......" I tu wpisywała odpowiednią regułę, powołując sie na słownik, poradnie językową itp. Wszystko w przejrzystej tabeli.
      Po 2 tygodniach otrzymałam odpowiedź "OKE stwierdza ze praca ucznia Xxx została sprawdzona poprawnie. Od tej decyzji nie przysługuje dalsze odwolanie"
      Oke Poznan.

Wiec spraqdzcir czyi to nie jest błąd natury technicznej - ze do arkusza A przyłożono klucz B i całość sprawdzono błędnie. Na merytoryke bym nie liczyła
      • wrota.do.lasu Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 15:59
        Dodam że syn miał pponie dysleksja, dysgrafia, dysortografia nie pr,enosil odpowiedzi na karte
        • wrota.do.lasu Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 16:00
          * opinię
          • ophelia78 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 16:08
            To tym bardziej to sorawdz bo egzaminator mógł sie kopnąć i "przyłozyc" zły klucz
            • wrota.do.lasu Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 16:29
              A jak to wygląda w praktyce? Sprawdza 100% człowiek czy komputer?
              • grey_delphinum Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 18:20
                Zamknięte sprawdza maszyna, otwarte czlowiek
                • ophelia78 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 19:53
                  Jak nie przenosi odpowiedzi to całość człowiek.
                  Przecież nie włożysz arkusza ktory jestvde facto książeczką w formacie a4 na 20-30 stron do maszyny
                • wrota.do.lasu Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 22:07
                  Ale odpowiedzi ktoś przenosi na arkusz. Syn nie musiał.
    • hortensja80 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 18:47
      My poprosiliśmy o wgląd do polskiego, córka ma 84%, więc wynik on, ale nie jest dla niej zrozumiałe dlaczego za jedno z zadań, gdzie liczyła na punkty dostała 0. No więc mamy już wyznaczony termin w poniedziałek i przejedziemy się obejrzeć prace. Nie pokładam dużych nadziei, że coś to zmieni, ale widzę, że córkę to niepokoi, więc warto sprawdzić. Tak czy siak ma duże szanse dostać się do szkoły pierwszego wyboru, a jakie nie, to drugi wybór też jest świetna szkołą. Ma ok 182 punktów, więc sporo.
      • afro.ninja Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 18:55
        Jesteście ambitni, ze chce wam się to sprawdzać przy takiej punktacji
        • hortensja80 Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 19:01
          Nie chce nam się szczerze mówiąc, ale córce zależy, więc podjedziemy.
    • night_and_day Re: E8 wgląd w arkusz 04.07.25, 19:27
      Odwoływałam się w tamtym roku od punktacji z polskiego, sama pisałam wniosek. Przyznali dodatkowo dwa punkty. Ostatecznie okazało się, że nie były potrzebne, bo i tak córka dostałaby się tam gdzie chciała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka