aguar 07.07.25, 07:37 Mam na myśli kurację dużymi dawkami 3 razy dziennie przez dwa tygodnie. Chciałam zapytać po pierwsze, czy pomogła, a po drugie, jak się czułyście w trakcie, czy miałyście działania niepożądane. Pytam pod kątem syna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: Xifaxan na SIBO - która brała? 07.07.25, 07:43 Działa dobrze, działa tylko w świetle jelit, więc nie masz objawów ogólnych, tylko drogi jak cholera. Nie brałam osobiście, ale byłam świadkiem wielu, więc daję świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Xifaxan na SIBO - która brała? 07.07.25, 07:47 Brałam, niestety nie wyleczyłam tym sibo. Objawy wróciły i dostałam dwa inne leki (cipro coś tam i metronidazol) i dopiero wtedy przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
limelight7 Re: Xifaxan na SIBO - która brała? 07.07.25, 08:23 Przeszłam dwie serie. W czasie pierwszej czułam się bardzo źle, przy drugiej fatalnie, bóle brzucha praktycznie wyeliminowały mnie z życia na kilka tygodni. Na trzecią serię już się nie zdecydowałam, z SIBO walczę innymi sposobami. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Xifaxan na SIBO - która brała? 07.07.25, 08:33 Brałam. Efektów ubocznych praktycznie brak, poza tym że przez pierwsze 3dni miałam jakby nasilenie objawów SIBO. Aha warto zwróci uwagę na dawkę. Był moment, że rekomendacja była żeby stosować dawkę 1600mg/dobe, a lekarze nadal wypisywali po 750. Nie wiem jak jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Xifaxan na SIBO - która brała? 07.07.25, 09:27 Dzięki. Syn ma brać 1600/d. Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Xifaxan na SIBO - która brała? 07.07.25, 08:49 Brałam, ale miałam też zleconą dietę food map na 5 tygodni. Na razie nie wróciło Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Xifaxan na SIBO - która brała? 07.07.25, 14:42 w trakcie kuracji czułam się gorzej tzn wzmogły się objawy. potem lepiej ale też stosowałam dietę (dopiero po skończeniu antybiotyku powinno się ją zacząć). przy diecie było idealnie, potem jak poluzowałam to nieco gorzej. do tej pory unikam rzeczy które najbardziej szkodzą i w sumie jest wiele lepiej. ale nie wiem co ostatecznie pomogło, lek czy dieta. Odpowiedz Link Zgłoś
bagietka01 Re: Xifaxan na SIBO - która brała? 04.02.26, 20:50 Brałam dwa razy, co prawda nie na SIBO, ale tez na problemy bakteryjne w jelitach. Zadziałało fenomenalnie, skutków ubocznych brak. Odpowiedz Link Zgłoś