Dodaj do ulubionych

progi punktowe do liceów

11.07.25, 12:03
Orientujecie sie, czy progi podawane na stronach typu otouczeelnie, waszaedukacja i na stronach liceow to sa progi z rekrutacji podstawowej, czy uwzględniają też uzupełniającą czy może jest to najniższa ilość punktów w danej klasie i może równie dobrze dotyczyć kandydata, który dostał się do danej klasy z fefnastego odwołania albo wydreptał sobie miejsce i przeniósł się nawet na początku września?
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: progi punktowe do liceów 11.07.25, 13:11
      Podstawowej
    • zanetka.x Re: progi punktowe do liceów 11.07.25, 13:15
      podobno podstawowa plus uzupełniająca
    • agnrek Re: progi punktowe do liceów 18.07.25, 10:53
      Jeśli chodzi o Warszawę, to lata moment pojawi się plik z minimalną liczbą punktów - na stronie Biura Edukacji - jest to najbardziej wiarygodne źródło. Ponieważ co roku te dane były publikowane przed rozpoczęciem rekrutacji uzupełniającej, to wychodzi na to, że są to progi z rekrutacji podstawowej.
      • bona.sforza Re: progi punktowe do liceów 18.07.25, 13:02
        Dzięki! Bardzo czekam na ten plik, a nie byłam pewna, kiedy powinien się pojawić:--)
        • agnrek Re: progi punktowe do liceów 18.07.25, 15:07
          Już plik jest na stronie biura Edukacji Warszawa
    • princy-mincy Re: progi punktowe do liceów 18.07.25, 11:00
      W Poznaniu- z podstawowej, nie ma uaktualnienia o rekrutacje uzupelniajaca.
    • stara_pingwinica Re: progi punktowe do liceów 18.07.25, 11:43
      Na waszaedukacja jest podstawowa - dokładnie taka jak pokazywały listy z I naboru
    • slonko1335 Re: progi punktowe do liceów 18.07.25, 13:17
      Szczecin podstawowa.
    • karollo26 Re: progi punktowe do liceów 18.07.25, 16:51
      Raczej nie ma czegoś takiego jak fefnaste odwołania, czy wydreptywanie ścieżek, przynajmniej w Warszawie. Jest rekrutacja uzupełniająca, jak się ma szczęście to że 2-3 punkty da się ugrać. Przesunięcia są, ale to nie jest są jakieś duże różnice punktowe. Przynajmniej ja się z czymś takim nie spotkałam.
    • hortensja80 Re: progi punktowe do liceów 18.07.25, 17:10
      A ja nie rozumiem chyba nadal jednego-dlaczego w rekrutacji uzupełniającej nie jest brana pod uwagę wyliczona już ilość punktów w rekrutacji podstawowej, tylko od nowa trzeba składać dokumenty i od nowa wyliczają punkty. Zwłaszcza gdy dotyczy to tej samej szkoły, do której uczeń już wcześniej aplikował jako do szkoły pierwszego wyboru. Przecież sytuacja punktowa nie mogła się zmienić w międzyczasie. Chyba że się mylę?
      • nick_z_desperacji2 Re: progi punktowe do liceów 18.07.25, 17:47
        Przedmioty punktowane w różnych klasach mogą się różnić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka