daniela34 15.07.25, 13:10 Ziobro zaskoczenia. Niemniej tak to zostawiam. Ematkom do komentowania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johana741924 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:13 Przed nami 5 lat degrengolady 😭 i braku elementarnych zasad Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:26 Będę zdziwiona, jeśli tylko pięć. Odpowiedz Link Zgłoś
2martel Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 17:02 pursuedbyabear napisała: > Będę zdziwiona, jeśli tylko pięć. > Ostatnio Nawrocki został hm hm cokolwiek to znaczy zawierzony Matce Boskiej Chełmskiej i odbyła się wielka feta na lubelszczyżnie. Nawrocki wzruszony całował ofiarowany z tej okazji tenże obraz , księża uchachani robili sobie z tej okazji selfie z Nawrockim , wg księży teraz jest cud ,miód, malina. Skromnie przypomnę tylko przy tej okazji że wg statystyków tylko w ostatnich 5 latach tzw coniedzielne chodzenie na msze spadło aż o 8 % , tj ubytek średnio 1,6% rocznie , to już jest prędkość wręcz kosmiczna. - Robert Bąkiewicz przyznał się do fikcyjnego rozwodu. wiadomosci.wp.pl/liczy-sie-slub-koscielny-przyznal-sie-do-fikcyjnego-rozwodu-7179725620939488a Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 21:06 johana741924 napisał(a): > Przed nami 5 lat degrengolady 😭 i braku elementarnych zasad A nie przeszkadza ci brak elementarnych zasad ze strony KO? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 09:26 malgosiagosia napisała: > johana741924 napisał(a): > > > Przed nami 5 lat degrengolady 😭 i braku elementarnych zasad > > A nie przeszkadza ci brak elementarnych zasad ze strony KO? Jakicj zasad? Kobieto, ty wybaczysz pisowi wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:15 Boję się tego kraju, gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:21 daniela34 napisała: > Ziobro zaskoczenia. Niemniej tak to zostawiam. Ematkom do komentowania Pytanie do prawniczek - miał prawo ułaskawić czy nie miał prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:34 wybitniemondry napisał: > Pytanie do prawniczek - miał prawo ułaskawić czy nie miał prawa? Prawniczką nie jestem, ale za Goniec.pl i wyborcza.pl Andrzej Duda zastosował prawo łaski tylko w stosunku do darowania kary ograniczenia wolności. - W postanowieniu nie ma nic o pozostałych elementach wyroku: nawiązce 10 tys. zł dla poszkodowanej oraz podania wyroku do publicznej wiadomości. Nie ma też decyzji o zatarciu skazania. Czyli prawo łaski tego nie obejmuje W listopadzie 2023 r wyrok się uprawomocnił. Sąd Rejonowy Warszawa Śródmieście nałożył na Bąkiewicza 10 tys. zł nawiązki na poczet aktywistki, zwrot kosztów procesu (ponad 3 tys. zł) oraz – co najistotniejsze – rok prac społecznych. Goniec ujawnił, że Bąkiewicz dotąd nie wykonał żadnego elementu kary. Z ponad 13 tys. zł, jakie próbował z niego ściągnąć komornik, udało się uzyskać nieco ponad 860 zł. Bąkiewicz miał chwalić się, by komornik się „nie napinał" bo i tak on zostanie „zaraz" ułaskawiony. Co najmniej dwóch komorników stara się od narodowca uzyskać zasądzone kary. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:42 wybitniemondry napisał: > daniela34 napisała: > > > Ziobro zaskoczenia. Niemniej tak to zostawiam. Ematkom do komentowania > > > Pytanie do prawniczek - miał prawo ułaskawić czy nie miał prawa? TAK jakby go to midukolwoek interesowało. Jego i jego wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:10 wybitniemondry napisał: > Pytanie do prawniczek - miał prawo ułaskawić czy nie miał prawa? Że tak powiem: wniosków o ułaskawienie ma multum. Ciekawy jest natomiast klucz wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:17 Ciekawy, ale i oczywisty. On znowu przeraźliwie łasi się do skrajnej prawicy, jak wtedy z tym pedofilem. Zorientował się, że stanowisko w ONZ raczej nie jest mu pisane, więc zblatuje się z naziolami, którzy podnoszą łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:35 wybitniemondry napisał: > daniela34 napisała: > > > Ziobro zaskoczenia. Niemniej tak to zostawiam. Ematkom do komentowania > > > Pytanie do prawniczek - miał prawo ułaskawić czy nie miał prawa? Miał prawo i skorzystał. Tylko kiedyś jaki prezydent skorzysta z prawa łaski, do tych co stawiają zarzuty i odnawiają sprawę Bąkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 17:38 Nawet jeśli można, to nie zawsze trzeba… Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:21 No tak, przecież to rodzimy inżynier, a przy tym zawodowy bezrobotny - tak z patrYJotyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:23 daniela34 napisała: > Ziobro zaskoczenia. Niemniej tak to zostawiam. Ematkom do komentowania Ja byłam zdziwiona gdyby nie ułaskawił. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:37 asia-loi napisała: > daniela34 napisała: > > > Ziobro zaskoczenia. Niemniej tak to zostawiam. Ematkom do komentowania > > > Ja byłam zdziwiona gdyby nie ułaskawił. > No sama widzisz, błędu nie było. Zresztą politycy PIS apelowali do prezydenta w tej sprawie. Babcia Kasia nie jest święta. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:44 hrasier_2 napisał: > asia-loi napisała: > > > > No sama widzisz, błędu nie było. Zresztą politycy PIS apelowali do prezydenta w tej sprawie. Babcia Kasia nie jest święta. Ty jak zwykle wszystko przekręcasz. Napisało mi się byłam zamiast byłabym. Byłabym zdziwiona gdyby Duda nie ułaskawił Bąkiewicza. Duda i Nawrocki ułaskawią wszystkich pisowskich łamaczy prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:53 asia-loi napisała: > hrasier_2 napisał: > > > asia-loi napisała: > > > > > > > > No sama widzisz, błędu nie było. Zresztą politycy PIS apelowali do prezyd > enta w tej sprawie. Babcia Kasia nie jest święta. > > Ty jak zwykle wszystko przekręcasz. Napisało mi się byłam zamiast byłabym. > Byłabym zdziwiona gdyby Duda nie ułaskawił Bąkiewicza. > Duda i Nawrocki ułaskawią wszystkich pisowskich łamaczy prawa. > Jakie prawo złamał Bąkiewicz. Poczytaj sobie o tej sprawie. Ze minister Bodnar odnowił sprawę. Ta aktywistka całe dnie spędza na plac Marszałka Józefa Piłsudskiego, przy pomniku Smoleńskim. Miałem wątpliwą przyjemność trzy razy wiedzieć Babcię Kasię. I raz nią rozmawiać. Przecież to ona miała kiedyś zarzuty. Bąkiewicz dobrą robotę robi na granicy. Podoba, czy się nie podoba,ale taka jest prawda. Dzisiaj był briefing na placu Biegana o 11 stop emigracji, wraz ze zbieraniem podpisów. Zorganizowany przez posłów PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 [...] 15.07.25, 14:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:59 O jaki ładny język. Taki chrześcijański Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:01 Bardzo ciekawe jest dla mnie, ze męskim odpowiednikiem tego epitetu nigdy nie określiłaś prawomocnie skazanego za kłamstwo lustracyjne Kazimierza Kujdy. Znowu #wyjątkowasytuacja 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 [...] 15.07.25, 15:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:19 arwena_111 napisała: > Nie znam człowieka - 🤣🤣🤣🤣🤣 Nie znasz, nie interesujesz sie, zarobiona byłaś, że przegapiłaś długoletniego wiernego współpracownika "naszpanprezesa." 🤣🤣🤣 Proszę cię, nie obrażaj ematkowej inteligencji. > ......, Tylko jak czytam on nie był na etacie, tylko tak jak Bolek współpracowa > ł. No mowie! #wyjątkowasytuacja >Tatuś ubek i donosiciel, ona również. Ojej! Panów Kryże tez przegapiłaś! Oraz Towarzysza Ciumka! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:22 To jest fascynujące - nasz TW to dobry TW, nasz sędzia komunistyczny moze zostać wiceministrem a nasz prokurator stanu wojennego moze zostać sędzią TK. Natomiast ktoś inny? Oooo, ktos inny nie zasługuje nawet na ochronę nietykalności cielesnej. #wyjatkowasytuacja Level master 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:26 Wiesz, kdyskutujesz z obrończynią życia, która w niechcianej, wczesnej i zagrożonej ciąży pojechała na wakacje, a jak wróciła, to ciąży już nie było. Problem solved. Choć inne pewnie powinny w takiej sytuacji w obronie życia wisieć głową w dół 9 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:36 lajtova napisała: > Ale że Arwena? > Nie chce mi się szukać, w jakiś wątku o antykoncepcji i dawno. Problem "rozwiązał się" sam, a ona nad tym życiem poronionym, które może by dziś żyło, gdyby nie wakacje nie rozpaczała. Ale już nad cudzymi płodami z wadami letalnymi bardzo chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:38 Ta ciąża nie miała szansy na utrzymanie się. Nie z takim mianem cytomegalii. Mój lekarz zawsze był przeciwny ratowaniu ciąż do 3 miesiąca - uważał, że natura wie co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:44 No popatrz, że też akurat takiego lekarza wybrałaś... Przecież to było życie! Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:58 arwena_111 napisała: > Ta ciąża nie miała szansy na utrzymanie się. Nie z takim mianem cytomegalii. Więc pomogłaś go spędzić... Mó > j lekarz zawsze był przeciwny ratowaniu ciąż do 3 miesiąca - uważał, że natura > wie co robi. Katoliczką wybrała lekarza aborcjonalistę? Jaka natura??? Życie daje "bóg"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:22 arwena_111 napisała: > Mój lekarz zawsze był przeciwny ratowaniu ciąż do 3 miesiąca - uważał, że natura > wie co robi. A powyżej 3 miesiąca natura już nie wie? Jakie to wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:24 arwena_111 napisała: > Ta ciąża nie miała szansy na utrzymanie się. Nie z takim mianem cytomegalii. Mó > j lekarz zawsze był przeciwny ratowaniu ciąż do 3 miesiąca - uważał, że natura > wie co robi. No popatrz żałosna parszywa kreaturo - ciąża Izy z Pszczyny TEŻ NIE MIAŁA szansy się utrzymać. A kobieta nie żyje. Co ci jakoś parszywico jedna nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 19:46 >Ta ciąża nie miała szansy na utrzymanie si Podobno dla twojego boga nie ma rzeczy niemożliwych? Ja tam już z tobą nie dyskutuje, ale chciałabym zobaczyć twoja reakcje, jakby ci córka jako narzeczonego przyprowadziła jakiegoś chłopca od Bąkiewicza. Albo byłego sutenera. Coś mi mówi, że jednak by ci wtedy nie odpowiadali... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 19:58 bezmiesny_jez napisała: > Podobno dla twojego boga nie ma rzeczy niemożliwych? > A czy ty robisz wszystko to, co jest dla ciebie możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 20:13 malgosiagosia napisała: > bezmiesny_jez napisała: > > > > Podobno dla twojego boga nie ma rzeczy niemożliwych? > > > > A czy ty robisz wszystko to, co jest dla ciebie możliwe? A on jest Bogiem? Sorry ale Arwenka jest hipokrytką i tyle. Morda pełna frazesow ale jak JEJ sprawa dotyczyła to pozbyła się ciąży ze śpiewem na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 20:34 paskudek1 napisała: > A on jest Bogiem? A skad pomysl, ze Bog musi robic wszystko, co moze? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 20:36 malgosiagosia napisała: > A skad pomysl, ze Bog musi robic wszystko, co moze? A skąd pomysł, że prezydent musi robić wszystko, co może? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 23:12 malgosiagosia napisała: > paskudek1 napisała: > > > > A on jest Bogiem? > > A skad pomysl, ze Bog musi robic wszystko, co moze? Jak, dla mnie nie musi. Za to, Arwenka jest parszywą hipokrytką. Podobnie jak i ty. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 21:10 malgosiagosia napisała: > > A czy ty robisz wszystko to, co jest dla ciebie możliwe? Ale to podobno bóg jest wszechmogący, a nie człowiek. Mam 62 lata i nigdy nie widziałam tej boskiej wszechmocy i tego boskiego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 21:19 asia-loi napisała: > malgosiagosia napisała: > > > > > A czy ty robisz wszystko to, co jest dla ciebie możliwe? > > Ale to podobno bóg jest wszechmogący, a nie człowiek. Ale nie musisz byc wszechmogaca, zeby nie robic wszystkiego, co jest dla ciebie mozliwe. Przeciez nie robisz wszystkiego jest dla ciebie mozliwe. Mam 62 lata i nigdy nie w > idziałam tej boskiej wszechmocy i tego boskiego dobra. Bo nie wiesz co to jest boskie dobro i boska wszechmoc. Uwazasz, ze dobro i wszechmoc byloby wtedy, kiedy Bog spelnialby ludzkie zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 23:04 Ale jest Duda wszechmogący🕊 Odpowiedz Link Zgłoś
gru.u Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 16:23 Jako katoliczka chyba uważasz że życie zaczyna się od poczęcia, więc jaka różnica między ratowaniem miesięcznego płodu a miesięcznego dziecka narodzonego? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 [...] 15.07.25, 15:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:40 Może nie miała, może miała, Ty się na jej ratowaniu nie skupiłaś. Za to skupiasz się na innych niezdolnych do życia, albo mających w perspektywie życie w cierpieniu. Nie widzisz zgrzytu? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:55 Miała, miała - inaczej lekarz by mnie nie puścił. Prowadził dwie moje poprzednie ciąże i doskonale wiem, jakie miał podejście. W drugiej ciąży duphaston dostałam dopiero ok 12 tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:07 Czyli poszłaś do lekarza, który nie był za życiem?... Dlaczegóż to?... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:13 Chodziłam do specjalisty. Uważał, że natura powinna sama zadziałać. A potem już ratował. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:23 arwena_111 napisała: > Chodziłam do specjalisty. Uważał, że natura powinna sama zadziałać. Natura a nie "bóg". Znamienne. Chciałem ciąże ratować, niechciane 'na wakacje i po problemie'... Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:29 daniela34 napisała: > To jest fascynujące - nasz TW to dobry TW, nasz sędzia komunistyczny moze zosta > ć wiceministrem a nasz prokurator stanu wojennego moze zostać sędzią TK. > Natomiast ktoś inny? Oooo, ktos inny nie zasługuje nawet na ochronę nietykalnoś > ci cielesnej. > > #wyjatkowasytuacja > > Level master 🤣🤣🤣 Jesteś w tym wątku rozbawiona. Tylko nie wiem dlaczego. Przypomnę ci jak prezydent Kwaśniewski ułaskawił Kalisza i Sobotkę- poczytaj sobie. Bakiewicz dobrowolnie wykonał prace spoleczne z wyroku - na granicy z Niemcami. Dobry chłopak, jeszcze wysoko awansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:34 daniela34 napisała: > To jest fascynujące - nasz TW to dobry TW, nasz sędzia komunistyczny moze zosta > ć wiceministrem a nasz prokurator stanu wojennego moze zostać sędzią TK. > Natomiast ktoś inny? Oooo, ktos inny nie zasługuje nawet na ochronę nietykalnoś > ci cielesnej. > > #wyjatkowasytuacja > > Level master 🤣🤣🤣 Ale chyba ziobro zaskoczenia?😉 Trudno tak zobaczyć belkę w swoim oku, czy tam oczach wspolwyznawców.. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:35 Nie pana Kryże nie przegapiłam. Wiem jakim sqr..synem był tatuś. I wiem też co synek robił. I że nie wydał zgody na ekshumacje tatusia - żeby można było na łączce szukać pochowanych bezimiennie bohaterów. Został do tego zmuszony. Zarówno o nich jak i o Piotrowiczu mam jak najgorsze zdanie i uważam, że przytulenie ich do PiS za skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:49 arwena_111 napisała: > Nie pana Kryże nie przegapiłam. Wiem jakim sqr..synem był tatuś. I wiem też co > synek robił. > Zarówno o nich jak i o Piotrowiczu mam jak najgorsze zdanie i uważam, że przytu > lenie ich do PiS za skandal. Dziś uważasz? A co bylo w 2015 roku? Bo jakoś tak mimo ze Ziobro przytulił Kryżego to na PiS głosowałaś. I na Dude, ktory wysłał Piotrowicza do TK. A Kujda wyniesiony na wysokie stanowisko ci umknął Litości PiS tych ludzi awansował na wysokie stanowiska i jakoś wtedy bez twojego sprzeciwu, ba, z twoim głosem popracia, choć w 2015 roku wiadomo było jak Ziobro awansował Kryżego. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:53 Zawsze tak uważałam. Dopiero w 2015 roku można było przenieść grób mordercy Pileckiego bez zgody rodziny, bo weszła ustawa ( chyba jeszcze Komorowski podpisywał ). Śledzę profil IPN o ekshumacjach odkąd jestem na FB. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:57 Zawsze ale głosować na nich ci to nie przeszkadzało, prawda? Ojtamojtam. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:04 Głosuję od wielu lat przeciwko. Nie ma opcji abym zagłosowała na kogokolwiek z KO/lewicy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:26 arwena_111 napisała: > Głosuję od wielu lat przeciwko. Nie ma opcji abym zagłosowała na kogokolwiek z > KO/lewicy itd. Ty nie głosujesz przeciwko. Ty głosujesz ZA. ZA pisem i za całym tym bagnem w które nas ciągnęli i ciągną hipokrytko Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:24 arwena_111 napisała: > Nie znam człowieka - ale tak, dla mnie każdy kto współpracował z UB jest ...... Ale towarzyszowi Piotrowiczowi w teybunale kucharki klaszczesz jak u Rubika! Amoralność pisiurow nie zna granic... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:40 Ja klaszczę? Nigdy w życiu. Uważam, że to był duży błąd. Ludzie pokazali mu środkowy palec i nie wybrali do sejmu - powinien odejść w niebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:45 Jakoś dziwnie dopiero teraz w tym wątku. Gdzie twoje wpisy sprzed 9 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:51 Ogólnie staram się na tym forum nie udzielać w wątkach politycznych - bo nam nie po drodze i żadna ze stron nie przekona drugiej. Co mnie podkusiło wpisać się w tym wątku - nie wiem. Jakieś zaćmienie. A może po prostu na samo wspomnienie tej ... mną trzęsie. Widziałam jej prowokacje jak szła i wyzywała uczestników marszu poparcia dla Nawrockiego. Otoczona z 8 policjantami - po ch..j tam polazła. Mogła iść do tęczowego Rafała. Naprawdę podziwiałam ludzi, że nikt na jej prowokacje nie zareagował. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:53 Czyje prowokacje, bo nie kojarzę? ( Może to i lepiej). Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:55 No jakie ładne victim blaiming. Śliczne! Czyli jak Twoja córka pójdzie na Marsz Równości z plakatem "zakaz pedałowania" to z radością przyjmiesz ułaskawienie kogoś, kto ja poszarpie? Czy to znowu działa tylko w jedną stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 [...] 15.07.25, 15:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:02 No przecież taki przykład podałam- twoja córka z plakatem "zakaz pedałowania" na Marszu Rowności 💁♀️ Ale rozumiem, ze retoryka "ofiara prowokowała" trzyma sie na prawicy świetnie Zgwałcona prowokowała, poszarpana prowokowała... A dziecko szukało miłości I zgubiło księdza. Zawsze winna ofiara, nigdy ręce sprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:05 Swoją drogą lecą te twoje posty za wulgaryzmy aż sie kurzy! 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:08 Tu moderacja zawsze wybitnie stronnicza. Ciekawe, że jak wasza strona obraża - to już nie lecą. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:11 Ojej! Moderacja stronnicza (ciekawe, bo post lajtowej poleciał, ale to ci nie przeszkodzi tak pisać), balkony prowokujące, ofiary same sie szarpią! Cięzkie jest życie prawicowca! Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:28 arwena_111 napisała: > Tu moderacja zawsze wybitnie stronnicza. Ciekawe, że jak wasza strona obraża - > to już nie lecą. Wiesz Arwenko, jak moje posty lecą to nie pierdole że moderacja stronnicza tylko biorę na klatę. Ale ty jesteś parszywa hipokrytka, która broni zwyroli. I usuea ciążę kiedy JEJ wygodnie. Ale inne chce skazywać na śmierć bo miały pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 [...] 15.07.25, 16:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:08 No i ja tez taki przykład podałam. Ktos z plakatem "Zakaz pedałowania" na Paradzie Rowności. Swoją droga - jak wykropkujesz wulgaryzm to nadal post moze polecieć 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:56 arwena_111 napisała: > Naprawdę podziwiałam ludzi, że nikt na jej prowokacje nie zareagował. A mógł po katolicku obić jej mordę, nie? Arwena, gdzie byłaś, gdy kretyni od Bąkiewicza podpalili komuś mieszkanie tylko dlatego, że na sąsiednim balkonie wisiała tęczowa flaga? To nie było aż tak dawno temu, choć znając twoją narrację, nie pamiętasz, nie widziałaś, ogólnie to niefajnie się stało, no ale cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:58 Przecież ten balkon ich ewidentnie sprowokował! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:01 A masz dowód, że to ktoś od Bąkiewicza a nie prowokatorzy? Znam ludzi chodzących na marsze Niepodległości, rodziny z dziećmi, starsi ludzie - zdecydowanie nie osoby robiące zadymę. W dużej grupie zawsze się jakiś debil może znaleźć - popatrz na waszą idolkę - ma wyrok za pogryzienie człowieka. Ciekawe czy odsiedziała lub odrobiła prace społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:04 arwena_111 napisała: > A masz dowód, że to ktoś od Bąkiewicza a nie prowokatorzy? A pokrzywdzona pani Katarzyna sama się poszarpała! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:06 No cóż, ona też pogryzła człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:08 arwena_111 napisała: > No cóż, ona też pogryzła człowieka. A to Duda ją tez ulaskawil??? Kiedy??? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:14 A odsiedziała wyrok? Bo nigdzie nie mogę znaleźć co dalej. Czy zapłaciła kasę, czy robiła prace społeczne - no zero informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:19 No to przecież cóż za problem by media patriotyczne zwróciły sie o takie informacje! Skieruj pytanie do TV Republika czy tej tam drugiej - i niech zwrócą sie do Ministerstwa Sprawiedliwości z zapytaniem. Where problem? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 19:39 arwena_111 napisała: > A odsiedziała wyrok? Słuchajcie, w ferworze dyskusji tego nie sprawdziłam ale w międzyczasie jednak zajrzałam do netu - nie mam pewności czy w ogole wyrok o którym pisała arwena jest prawomocny. Wyrok sądu rejonowego (= pierwszej instancji) jesy z listopada 2024. Tym samym możliwe, że ta kara, co do której arwena oburza sie, ze nie jest wykonana, jest w ogole nieprawomocna. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:10 arwena_111 napisała: > No cóż, ona też pogryzła człowieka. Kiedy zatem ułaskawienie? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:16 arwena_111 napisała: > A masz dowód, że to ktoś od Bąkiewicza a nie prowokatorzy? A ty masz dowód, że byli?... Arwena, bronisz typa, który nawołuje do Polski dla Polaków - bez ciapatych, bez pakusów, bez ukrów, bez pedałów. Chce Polski dla takich jak ty, którzy wyzywają innych od qrew. Dla takich jak triss, która dostawała spazmów, że jej dziecko miałoby wyjechać na kolonie z cudzoziemcami ze wschodu. Dla takich jak dramatik, który uważa, że gwałt to tylko wymysł puszczalskich zdzir. Dla takich jak zocha, która uważała, że zmaltretowanie niemieckiej nastolatki to sprawiedliwość dziejowa. No, ja takiej Polski nie chcę. Ale tak, to lewaki prowokują. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 19:51 >Arwena, bronisz typa, który nawołuje do Polski dla Polaków - bez ciapatych, bez pakusów, bez ukrów, bez pedałów Ona przecież też chce. Ale nie w drugą stronę, jej dzieci mogą robić światową karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 01:52 No nie? Ciekawe, czy jakby ktoś jej syna pobił na ulicy, albo jakiś polityk nawoływał do odstawienia za granicę, bo Anglia dla Anglików, to byłaby zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:00 arwena_111 napisała: > Ja klaszczę? Przy urnie co wybory. Mężuś też. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:02 No akurat przy urnie to Piotrowiczowi pokazano środkowy palec. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:04 arwena_111 napisała: > No akurat przy urnie to Piotrowiczowi pokazano środkowy palec. Twoje pisiurki TWOIM głosem go do trybunału posłały. Kto jest 's.ką' jak nie ty? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:18 Tak samo, jak przypadkowo tuż po wojnie Kaczyńscy mieszkali sami w dużym domu, kiedy ludziom do dwóch pokoików potrafili dodatkową rodzinę dokwaterować. Albo zbiegiem okoliczności pracę stracił dyrektor Lelewela, który nie chciał panprezesa z trzema dwójami (w tym z polskiego 🤣) przepuścić. Niektórzy do wszystkiego doszli sami ciężką pracą dudy mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:27 To co innego. Swoją drogą czołowa katoliczka i Prawdziwa Polka forum tytułująca innych qrwami to jest piękny obrazek pisiej mentalności. Wam nie wolno nas obrażać, ale my możemy na was pluć. Ale w niedzielę pójdziemy na mszę, podamy sobie znak pokoju i już wszelkie nasze bluzgi zostaną wymazane. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:34 Żeby tylko. Mnie zastanawia 7 miesięczna ciąża. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:41 Jaka 7 miesięczna ciąża, ocipiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:39 W Lelewelu powinien na honorowym miejscu wisieć portret tego dyrektora i na wychowawczej powinni pierwszakom o nim mówić. Wykazał się odwagą cywilną, jakiej panprezes nie miał ani wtedy, ani nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
gru.u Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 16:21 Czyli jak Bąkiewicz nie jest święty to mogę mu kilka razy strzelić po pysku i należy mi się ułaskawienie po skazaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:24 Ach, jaka niespodzianka! Zrobimy listę kandydatów do ułaskawienia przez już niedługo nam panującego Batyra? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:27 No on zdaje się ma kilku sympatycznych kolegów do ułaskawienia. Będzie, bedzie zabawa Będzie się działo... Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:36 Gdyby Bąkiewicz zrzucił ze schodów Agatę to też by się tak palił do ułaskawienia? Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:33 primula.alpicola napisała: > Ach, jaka niespodzianka! > Zrobimy listę kandydatów do ułaskawienia przez już niedługo nam panującego Baty > ra? Może dałoby się wpisać po prostu, że każdy prawicowiec może robić co chce? Po co w ogóle tracić czas i pieniądze na jakieś czynności? Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:38 Tak samo będzie z Braunem, gdy otrzyma wyrok. Nie wiem co powiedzieć, wolę milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:20 A jednak powinniśmy walczyć o to, żeby sąd skazał Brauna, nawet jeśli wiemy, że Nawrocki go ułaskawi. Czarna noc to będzie wtedy, kiedy sędziowie dzisiaj powołujący się na Konstytucję i wyroki sądów europejskich oraz uchwałę SN, zostaną relegowani z zawodu, bez prawa do stanu spoczynku. Co Duda już zapowiedział i nie wiem, czy to jego fantazja o byciu twardym graczem, czy celowo wypuszczona w świat przestroga, że to właśnie nas czeka w razie wygranej PIS-Konfederacji w 2027. Wtedy nie trzeba będzie nawet konfesjonałów, ani księży w składach orzekających (pomysł poniżej). Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:39 Też tak uważam. Taka ustawowa wersja: "z mojego rozkazu posiadacz tego papieru uczynił to co uczynił." Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:21 Marnym, ale jednak pocieszeniem jest to, że ułaskawienie to nie uniewinnienie, więc jednak drogę do niektórych stołków zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 23:02 Na razie, w 2028 może już być zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:36 no i dobrze, swoją życiową postawą pokazał , ze zasługuje na ułaskawienie Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova [...] 15.07.25, 13:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:40 Ponad 50% Polaków myśli tak samo jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:13 Nie pochlebiaj sobie, kotku, ty nie myślisz, ty zarabiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
abcdefgh1992 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:24 W zakładach zamkniętych ci Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola [...] 15.07.25, 13:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
default [...] 15.07.25, 13:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 [...] 15.07.25, 13:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two [...] 15.07.25, 14:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:30 lella_two napisała: > Dodam jeszcze: w podskokach. > Będę łaskawa, może nie skakać. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 18:08 Ta postawa to bycie tępym i agresywnym osiłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:37 Każdy prawicowy przemocowiec dostał zielone światło Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:40 Oczywiście. Ale przecież to "obrońca kobiet." A że poszarpał kobietę to już zupełnie nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x [...] 15.07.25, 13:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:50 Oczywiście! Ja w ogóle zacznę głosić hasło #mniejsądówwięcejkonfesjonałów. Każdego przestępcę wyspowiadać i puścić wolno Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x [...] 15.07.25, 13:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:57 Ale po co reformować? Zlikwidować i ustawić konfesjonały jak radzisz 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:59 Bez przesady ale może warto zastanowic sie, aby ławnikami w sądach zostali księża i wszystko było rozpatrywane w składach trzyosobowych. Sędzia plus 2 ławników. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:01 Nie no! Nie wycofuj sie teraz Żanetko. Konsekwentnie - spowiedź zamiast sądów tak jak chciałaś! Sędziowie out. Manowska też out przy tej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:09 daniela34 napisała: > Nie no! Nie wycofuj sie teraz Żanetko. Konsekwentnie - spowiedź zamiast sądów > tak jak chciałaś! Sędziowie out. Manowska też out przy tej okazji. Żanetka żanetką, ale obrońcy praworządności też chętnie zlikwidowaliby albo konstytucyjne prawo łaski, albo konstytucję, albo sam urząd prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:32 Nie Dramatisia, prawo łaski byśmy zostawili ale dla tych, którym się ono należy a nie dla ewidentnych bandziorów. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 19:35 paskudek1 napisała: > Nie Dramatisia, prawo łaski byśmy zostawili ale dla tych, którym się ono należy > a nie dla ewidentnych bandziorów. No z której strony byś nie patrzyła, ułaskawić można tylko "bandziora" - skazanego lub oskarżonego Niewinnych i o nic nie oskarżanych chcesz ułaskawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 20:14 No popatrz, to jednak niewinnych ułaskawić się nie da? Miło że to przyznajesz. Bo jak do tej pory chrzanilaś że jedbak można. A co do Bąkiewicza, tak, ułaskawić można skazanego. Pytanie czy należy ułaskawiać TAKICH skazanych. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 20:40 paskudek1 napisała: > No popatrz, to jednak niewinnych ułaskawić się nie da? Miło że to przyznajesz. Naucz się czytac, analfabetko funkcjonalna. Nie piszę jedynie o skazanych, ale też "oskarżonych" - jedynie formalnie niewinnych. Jakoś Wąsika i Kamińskiego za niewinnych przed wyrokiem nie uważaliście Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 23:11 To ty jesteś analfabetka. Zgodnie z prawem DUDA IE MÓGŁ ułaskawić osoby nie skazanej debilko. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 23:20 (Co nie zmienia faktu, że kiedyś i to zrobił...) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 20:35 dramatika napisał(a): > Niewinnych [...] chcesz ułaskawiać? Nie, to ty chcesz 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 20:46 iwles napisała: > dramatika napisał(a): > > > Niewinnych [...] chcesz ułaskawiać? > > Nie, to ty chcesz 😛 Nie, nie uważam, aby Wąsik i Kamiński byli "niewinni", nawet jeśli nie ma ważnego wyroku skazującego. Cokolwiek bym o nich nie myślała oraz o przestępstwach, których się najprawdopodobniej dopuścili, prezydent RP, nawet w osobie Dudenki, miał prawo zastosować wobec nich abolicję indywidualną. Prawo jest prawo, nawet jeśli czasami służy tylko wojenkom politycznym. Jeśli odpuścimy prawo wobec wojenek politycznych, to władza nie zawaha się, aby odpuścić prawo wobec zwykłych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 21:02 iwles napisała: > > Samo sobie zaprzeczasz 🤣 Chyba ty. O co tyle krzyku, skoro byli niewinni? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 22:53 dramatika napisał(a): > O co tyle krzyku, skoro byli niewinni? Niewinnych i o nic nie oskarżanych chcesz ułaskawiać? 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 23:14 iwles napisała: > Niewinnych i o nic nie oskarżanych chcesz ułaskawiać? 😁 Niewinnych i o nic nie oskarżanych hejtujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 06:00 dramatika napisał(a): > Niewinnych i o nic nie oskarżanych hejtujesz? Rozumiem, ze nadal piszesz o prawach prezydenta. Tym razem do hejtowania. Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:30 Ty na pewno masz Nick Żanetka? Nie Żenadka? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:53 zanetka.x napisała: > A pan Bąkiewicz chodzi do komunii , dostał więc rozgrzeszenie. > Nie ma więc problemu w tym co zrobił. Bóg mu wybaczył. Oczywiście! Wasz "bóg" ustami swojego kościoła nie ma problemów ani z tłuczeniem kobiet ani z gwałceniem dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:54 To była KOBIETA u CZŁOWIEK. A Bąkiewicz jest zwykłym bandytą i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa [...] 15.07.25, 14:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:28 Och, jest i kolejna obrończyni nazisty. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika [...] 15.07.25, 14:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:28 O jakie ładne victim blaiming. Klasyczne wręcz. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes [...] 15.07.25, 14:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:31 Tak majuu, z kałachem polowała na dzieci w przedszkolach, taka była niebezpieczna! Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika [...] 15.07.25, 14:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:34 Usprawiedliwisz każdego młodego byczka zrzucającego kobietę ze schodów ? A szczególnie taką w wieku jego matki? Chyba cię........ . Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 17.07.25, 13:52 Nie wiem, kto kogo i z czego zrzucił, ale na pewno nie Bąkiewicz tą aktywistkę. Której wiek, nota bene, jakoś nie przeszkadzał np. popychać, pluć i lżyć policjantów stojących na straży porządku. A powinna się wstydzić takiego zachowania i fatalnego przykładu, zwłaszcza dla młodszych, skoro zgrywa taką niby "fajną babcię". I nie chodzi o żadne usprawiedliwianie, tylko o zrozumienie faktu, że pewne czyny i zachowania niosą ze sobą jakieś ryzyko, a każda akcja może spotkać się z reakcją. Naprawdę warto sobie to przyswoić dla własnego dobra, bo to dotyczy każdego, a świat jest, jaki jest, nieidealny z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 17.07.25, 14:00 A swoją drogą, ciekawe, dlaczego tutejszej moderacji przeszkadzają znane przysłowia ludowe. Czyżby dlatego, że są mądrością narodu, a nie etapu?😜 Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 17.07.25, 14:03 Nie wiesz kto i kogo ale na pewno nie Bąkiewicz😃 Idziesz sobie spacerkiem /akcja/ dostajesz w łeb /reakcja/ bo nie spodobasz się jednemu z drugim kibolowi podążajacemu na ustawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 17.07.25, 14:18 abasia0 napisała: > Nie wiesz kto i kogo ale na pewno nie Bąkiewicz😃 Nie bardzo wiem, co cię tak śmieszy, skoro sąd przecież jasno orzekł, że tego nie zrobił Bąkiewicz. > Idziesz sobie spacerkiem /akcja/ dostajesz w łeb /reakcja/ bo nie spodobasz si > ę jednemu z drugim kibolowi podążajacemu na ustawkę. No tak, tak, oczywiście, i tutaj dokładnie tak właśnie było... spokojna starsza pani szła sobie wolno spacerkiem, a tu zza krzaka Bąkiewicz...🤪😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:54 W sumie nie ma czego komentować, będziemy brunatnieć na potęgę. Dudzie już kompletnie odwaliło, ale po ostatnich wypowiedziach chyba wszyscy się spodziewali, że będzie jechał po bandzie i zostawi po sobie syf, czyli podłoże w sam raz dla swojego brunatnego następcy. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:56 Taka jest wola narodu. Taka Polskę chcą młodzi Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 13:58 Chce się kogoś lub czegoś, ruski śmierdzielu. Gramatykę ogarnij chociaż Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat [...] 15.07.25, 14:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:22 Jak sie ciebie czyta to jakby słuchać przemówienie działaczy PRLu... Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:14 pursuedbyabear napisała: > W sumie nie ma czego komentować, będziemy brunatnieć na potęgę. Jest akcja, to jest reakcja. Możecie sobie bezkarnie organizować wystawy typu "nasi chłopcy", zdejmować z Niemców odpowiedzialność za ich zbrodnie i przerzucać ich na Polaków, możecie bezkarnie bredzić, że "Polacy zabili więcej Żydów niż Niemców" i że "wyssali antysemityzm z mlekiem matki". Możecie, przy wykorzystaniu wszelkich narzędzi władzy, które posiadacie, zamykać zwykłym ludziom usta, ale złość, frustracja i niezgoda na to, co robicie się kumuluje i będzie mieć odzwierciedlenie przy urnach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles [...] 15.07.25, 14:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:31 No proszę, proszę, cóż za język czystej miłości...🤮🤮 Tylko się potem nie dziw i nie zgrywaj niewinnej liliji... Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:40 Szubienicami też tak rzygałaś? A tekstami, że trzeba golić na łyso? A zarazą, ZOMO, kanaliami et cetera et cetera? Nie? To zapanuj nad swoim odruchem wymiotnym. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:46 Ja cieszy uniewinnienie za pobicie kobiety więc czego oczekujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:49 livia.kalina napisała: > Ja cieszy uniewinnienie za pobicie kobiety więc czego oczekujesz? Nie śledzę tematu, ale na czym to "pobicie" dokłądnie polegało, obrócił się i przypadkiem tracił ją ramieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:52 U Bąkiewicza nie ma nic przypadkiem! Byś się wstydził dramatik! Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:03 Pobicie było pobiciem a nie trąceniem ramieniem; nie śledzisz tematu ale wiesz, że nie było tak jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika [...] 15.07.25, 15:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 17.07.25, 14:07 Pobicie??? Takie "pobicia" to się czasem zdarzają w zapchanym autobusie czy tramwaju w godzinach szczytu i jakoś nikt cyrków z tego powodu nie odstawia. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 17.07.25, 14:16 Dwie instancje sądowe orzekły inaczej ale przecież wiesz lepiej. Nie, to na pewno nie Bąkiewicz. To takie żarty, przepychanki, były. Jak w przedszkolu lub w autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 17.07.25, 14:35 majaa napisała: > Pobicie??? Takie "pobicia" to się czasem zdarzają w zapchanym autobusie czy tra > mwaju Czego ci serdecznie życzę. By autorem pobicia były rosłe prymitywne byczki i by intencją ich był świadomy "szturchaniec", wymierzony specjalnie w ciebie, bo nie spodoba im się twoja czapka, a nie taki niechcący. Chociaż z tego, co piszesz, to chyba lubisz, jak ktoś ci w agresywny sposób pokazuje, gdzie twoje miejsce w szeregu. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 17.07.25, 15:32 majaa napisała: > Pobicie??? Takie "pobicia" to się czasem zdarzają w zapchanym autobusie czy tra > mwaju w godzinach szczytu i jakoś nikt cyrków z tego powodu nie odstawia. Wy pisiory i konfiarze jęczelibyście o sprawiedliwość dla krużganka oświaty i jego bojówek nawet wtedy, gdyby waszym dzieciom zęby powybijał, popychając je niechcący. Czego w sumie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 17.07.25, 15:34 pursuedbyabear napisała: > Wy pisiory i konfiarze jęczelibyście o sprawiedliwość dla krużganka oświaty i j > ego bojówek nawet wtedy, gdyby waszym dzieciom zęby powybijał, popychając je ni > echcący. - Bąkiewicz pobił kobietę!!!! - Ty, ale on jej nawet nie tknął, sam wyrok o tym mówi - Ty pisiorze obrońco gwałcicieli pedofilów przemocowców!!! 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 13:34 dramatika napisał(a): > - Bąkiewicz pobił kobietę!!!! > - Ty, ale on jej nawet nie tknął, sam wyrok o tym mówi > - Ty pisiorze obrońco gwałcicieli pedofilów przemocowców!!! > > 🤣 Nie mogę pojąć tego bojkotu prawdy. Człowiek widzi jedno, a media rządowe i ematki na forum próbują mu wmówić coś zupełnie innego. Przecież widziałam na własne oczy — Bakiewicz tej kobiety nie tknął, niczym nie kierował. To ona wyzywała i krzyczała na schodach kościoła. I to ma być ta słynna "babcia kasia"? Widziałam też nagrania, na których opluwa i wyzywa policjantów, w tym jedną policjantke. Gdyby w ten sam sposób zachowywał się Bakiewicz, nie wyszedłby z pierdla co najmniej dwa lata. Nie potrafię zrozumieć tego ich zaślepienia i zaklamania. Po prostu nie chca znac prawdy, albo prawda w ogole ich nie interesuje. Babcia kasia miała nawet zostać człowiekiem Warszawy. Naprawdę? Jeśli tacy ludzie mają ich prowadzić w walce o demokrację, to nic dziwnego, że zamiast argumentów, w ich ustach są tylko hasła typu: „pisiory, bandziory” i „osiem gwiazdek”. Nie maja nic do powiedzenia. A może babcia kasia na prezydenta Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 13:39 Na prezydenta wybraliście sutenera i złodzieja. Oraz kibola. Myślę że pani Katarzyna w tym zestawieniu wypada lepiej. Ale CIEBIE nic nie przekona bo ty lubisz bandytów. Po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 13:40 "niczym nie kierował" Sąd to widział inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 14:22 Dodam jeszcze, "bacia kasia", ktora wyzywa policjantow od "pedalow", szarpie ludzi za wlosy, bije, wyzywa i opluwa jest symbolem kultury, inteligencji, prawdy, tych jakze zalosnych, polskich elyt. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 14:50 malgosiagosia napisała: > Nie mogę pojąć tego bojkotu prawdy. To jest rodzaj uświęconego kłamstwa, coś jak takija. Charakterstyczne dla mentalności plemiennej. Można kłamać, jeśli to "służy sprawie". Dlatego owszem, sumirka nie rozumie, jak można pisać prawdę, że Bąkiewicz nikogo nie pobił, przecież należy z niego zrobić faszystę, bo to dobre "dla sprawy". Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 14:57 dramatika napisał(a): > malgosiagosia napisała: > > > > Nie mogę pojąć tego bojkotu prawdy. > . Dlatego owszem, sumi > rka nie rozumie, jak można pisać prawdę, że Bąkiewicz nikogo nie pobił, przecie > ż należy z niego zrobić faszystę, bo to dobre "dla sprawy". Mysle, ze one w to wszystko wierza. Nigdy nie widzialy "bacikasi" w akcji", nie widzialy filmiku o tym jak Bakiwicz "zrzucal ja ze schodow". One wierza w czyjes slowa, bez potrzeby sprawdzania faktow. To mnie niezmiernie dziwi i jakos tak, pozbawia wiary w czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 15:05 malgosiagosia napisała: > One wierza w czyj > es slowa, bez potrzeby sprawdzania faktow. Nie, one łżą programowo. To jest jak krucjata religijna, gdzie kłamstwo jest uświęconym mieczem. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 15:24 dramatika napisał(a): > Nie, one łżą programowo. To jest jak krucjata religijna, gdzie kłamstwo jest uś > więconym mieczem. Czyli to podlosc. A ja myslalm, ze glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 15:33 Tak to jest jak troll malgosiagosia weźmie się za pan brat z drugim trollem dramatikiem Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 23:37 Mogłyby wspólnie wystąpić we freak fight. I tu w sumie już widzę koniec ich możliwości publicznych popisów. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 15:06 W przeciwieństwie do ciebie, która wszystko wiesz, wszystko widzialas, slyszalas, bylas uczestnikiem i bezposrednim swiadkiem, chociaż mieszkasz na innym kontynencie. To się nazywa urojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 15:29 Jakim człowiekiem by owa babcia Kasia nie była nikt nie ma prawa naruszać jej nietykalności cielesnej. Bąk niech na przyszłość trzyma łapy przy sobie, z dala od babci i innych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 10:47 malgosiagosia napisała: > dramatika napisał(a): > > > malgosiagosia napisała: > > > > > > > Nie mogę pojąć tego bojkotu prawdy. > > > . Dlatego owszem, sumi > > rka nie rozumie, jak można pisać prawdę, że Bąkiewicz nikogo nie pobił, p > rzecie > > ż należy z niego zrobić faszystę, bo to dobre "dla sprawy". > > Mysle, ze one w to wszystko wierza. Nigdy nie widzialy "bacikasi" w akcji", nie > widzialy filmiku o tym jak Bakiwicz "zrzucal ja ze schodow". One wierza w czyj > es slowa, bez potrzeby sprawdzania faktow. To mnie niezmiernie dziwi i jakos ta > k, pozbawia wiary w czlowieka. Już od przyszłego roku skończy się przerzucanie emigrantów z krzaków, będzie to można robić na legalu. O tej feministce szkoda sobie język strzępić. To nie te czasy, gdzie nie można sobie nic wyszukać. Tu jest tylko przelewanie wody z wiadra do wiadra. Na granicy jest ROW. I to są Nasi Chłopcy. Trzymaj się Małgosia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 10:54 Ty to masz szczęście tani, że już jesteś na emeryturze, bo i ciebie "nasi chlopcy" by do Polski nie wpuscili, kiedy wracałbys z roboty u Bauera. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 11:00 Nie, to nie są moi chłopcy. To są chłopcy, którzy z radością spuszczą mi wpierd.l. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 11:12 angazetka napisała: > Nie, to nie są moi chłopcy. To są chłopcy, którzy z radością spuszczą mi wpierd > .l. Nikt nikomu żadnego "wpierd...u" nie spuszczał, łgarzu oraz jeśli ładujesz się do kościoła, żeby zakłócić mszę, lub jeśli chcesz elewację kościoła pobazgrać farbą, to nie oczekuj, że rozłożą ci czerwony dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 11:16 Niech żyją samosądy-zakrzyknął dramatik, zanim dostal wypierdol od swoich chłopców 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 11:19 iwles napisała: > > Niech żyją samosądy Mały bolszewiku, sąd RP to nie papież, wyroki sądu można komentować Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 11:21 Idioto, to był komentarz do twojego postu, nie do wyroku sądu! Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 11:57 dramatika napisał(a): jeśli chcesz elewację kościoła pobazgrać f > arbą, to nie oczekuj, że rozłożą ci czerwony dywan. > Ale Bąkiewicz nabazgrał i nie poniósł konsekwencji za uszkodzenie zabytkowego budynku Ministerstwa Klimatu i Środowiska. Nawet nie zrzucono go ze schodów Krużganek oświaty zniszczył elewację, profanując przy tym znak Polski Walczącej - bo jego nieudolny malunek dawał efekt niemal karykaturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 12:08 margit49 napisała: > Ale Bąkiewicz nabazgrał i nie poniósł konsekwencji za uszkodzenie zabytkowego > budynku Ministerstwa Klimatu i Środowiska. Ale co chcesz przez to powiedzieć, trolliku? Że skoro rzekomo coś gdzieś kiedyś nabazgrał, to trzeba mu wydrukować wyrok za coś, czego nie zrobił i oszkalować go w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 15:30 dramatika napisał(a): > Ale co chcesz przez to powiedzieć, trolliku? Że skoro rzekomo coś gdzieś kiedyś > nabazgrał, to trzeba mu wydrukować wyrok za coś, czego nie zrobił i oszkalować > go w necie? A propos rzekomych bazgrołów, przed którymi bronił mury kościoła. A ty usprawiedliwiasz bandyterkę w jego wykonaniu Swoimi bazgrołami się osobiście pochwalił, a nawet uwiecznił 😂 i wrzucił w sieć Wieczorem 25 stycznia w mediach społecznościowych Roberta Bąkiewicza pojawiło się nagranie przedstawiające go, gdy malował sprayem symbol Polski Walczącej na budynku siedziby Ministerstwa Klimatu i Środowiska. Sam siebie szkaluje 🤷♀️funkcjonalna analfabetko/zgodnie z feminatywem w nicku/ Btw, dzięki za uznanie, choć wiem, że w trolowaniu nie masz sobie równych😀 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 16:04 margit49 napisała: > Swoimi bazgrołami się osobiście pochwalił, a nawet uwiecznił 😂 i wrzucił w si > eć Ale weź to jakoś rozrysuj, co ma wspólnego to, że Bąkiewicz coś nabazgrał z tym, że łżecie, że kogoś pobił? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 17:21 Aż takim jełopem jesteś, ze nie rozumiesz nawet tego, co sam piszesz? Dobrze - rozrysuje ci: chodzi o twój tekst o tym, że osoby bazgrające po murach zasługują na samosąd. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 17:30 iwles napisała: > Dobrze - rozrysuje ci: chodzi o twój tekst o tym, że osoby bazgrające po murach > zasługują na samosąd. Pocieszne jesteś, trolliszcze Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:25 właśnie nie wiem, czy Dudzie odwaliło. Nie chodzi mi (tylko) o to że jemu nie potrzebowało odwalać, bo jest (...) (nie chcę żeby mi skasowali post). Raczej sądzę, że Duda mówił to, co miał powiedzieć i bynajmniej nie bredził ani nie plotł co mu ślina na język przyniosła. To się nawet jakoś nazywa, takie info wypuszczane z wyprzedzeniem, żeby przyzwyczaić / oswoić społeczeństwo z jakąś koncepcją. Najpierw jest szok i wstrząs, ale im wcześniej zaczynają o tym mówić, tym bardziej gładko przejdzie. Czysta manipulacja i to nie Duda tym steruje, bo jest na to zwyczajnie zbyt zbieżny z oceną Żulczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
balladyna Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:04 My wiemy, Ty wiesz, co tu komentować? Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:16 Co tu komentować Będzie tylko gorzej, ale przynajmniej rząd dostał po łapach. Według niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:17 No przecież! Najważniejsze że Trzaskowski nie został prezydentem! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 19:27 daniela34 napisała: > No przecież! Najważniejsze że Trzaskowski nie został prezydentem! Co prawda, to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 19:45 Tak, teraz zrzucanie kobiet ze schodów wreszcie będzie spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 20:15 malgosiagosia napisała: > daniela34 napisała: > > > No przecież! Najważniejsze że Trzaskowski nie został prezydentem! > > Co prawda, to prawda. No my wiemy że ty pochwalisz każde łajdactwo, byle po właściwej stronie sceny politycznej zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 20:52 paskudek1 napisała: > No my wiemy że ty pochwalisz każde łajdactwo, byle po właściwej stronie sceny p > olitycznej zrobione. Nie wszystko co wy uwazacie za lajdactwo nim jest. Ale na pewno lajdactwem jest posadzac czlowieka o lajdactwo, bez udowodnienia mu winy i bez wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 20:54 Jak to bez udowodnienia winy i wyroku? Przeciez Bąkiewicz miał wyrok! Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 09:28 malgosiagosia napisała: > paskudek1 napisała: > > > No my wiemy że ty pochwalisz każde łajdactwo, byle po właściwej stronie s > ceny p > > olitycznej zrobione. > > Nie wszystko co wy uwazacie za lajdactwo nim jest. Ale na pewno lajdactwem jest > posadzac czlowieka o lajdactwo, bez udowodnienia mu winy i bez wyroku. No jasne, pobicie człowiek to dla ciebie czyn chwalebny. Ważne żeby ten człowiek był kobietą która sprzeciwia się pisowi. Bąkiewicz został SKAZANY ale wiadomo, niewinna lelija z niego prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 09:49 Malgosiagosia wybrała dwukrotnego bankruta, oszusta podatkowego i typa łapiącego za cycuszki oraz inne części ciała na prezydenta, więc ma raczej osobliwą definicję łajdactwa 😁 A w ogóle to Trump miał ujawnić dokumenty Epsteina. Rozgłaszał wszem wobec, że już ma je na biurku, po czym temat znikł. Czyżby sam był na liście?... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:24 Bąkiewicz miał wyrok...halo tu Ziemia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 18.07.25, 23:44 malgosiagosia napisała: > paskudek1 napisała: > > > No my wiemy że ty pochwalisz każde łajdactwo, byle po właściwej stronie s > ceny p > > olitycznej zrobione. > > Nie wszystko co wy uwazacie za lajdactwo nim jest. Ale na pewno lajdactwem jest > posadzac czlowieka o lajdactwo, bez udowodnienia mu winy i bez wyroku. Czyli mówisz, że Duda ułaskawił Bąkiewicza od posądzeń?? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 00:46 taje napisała: > malgosiagosia napisała: > > > paskudek1 napisała: > > > > > No my wiemy że ty pochwalisz każde łajdactwo, byle po właściwej str > onie s > > ceny p > > > olitycznej zrobione. > > > > Nie wszystko co wy uwazacie za lajdactwo nim jest. Ale na pewno lajdactwe > m jest > > posadzac czlowieka o lajdactwo, bez udowodnienia mu winy i bez wyroku. > > Czyli mówisz, że Duda ułaskawił Bąkiewicza od posądzeń?? Ja tu pisze o Nawrockim o tym waszym, "alfonsie" i "sutenerze". A jesli chodzi o Bakiewicza, to owszem, posadzenie uznane zostalo przez sad za fakt, stad ulaskawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 01:04 "lajdactwem jest posadzac czlowieka o lajdactwo" Naprawdę tak brzydko mówisz o Lechu Kaczyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 01:09 A zatem nie posądzenie, tylko przestępstwo stwierdzone orzeczeniem sądu. Tego dotyczyło ułaskawienie Bąkiewicza - niech każdy sobie oceni, czy to najlepszy sposób wykorzystania prerogatyw prezydenta (nie odbierając prezydentowi formalnego prawa do stosowania prawa łaski). Już wyżej pisałam, że fakt, że coś można, nie oznacza, że trzeba i ta decyzja Dudy wiele mówi o jego charakterze i systemie wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 01:15 taje napisała: > A zatem nie posądzenie, tylko przestępstwo stwierdzone orzeczeniem sądu. Ale sad moze byc omylny, niesprawiedliwy, niedoinformowany albo stronniczy. I w tym wypadku posadzenie moglo byc wziete za przestepstwo. Przeciez sad nie prowadzi sledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 01:19 Śledztwo to domena prokuratury (przy udziale policji). Proces sądowy w sprawie karnej następuje po śledztwie... Chyba nie sądzisz, że tak sobie się wszyscy towarzysko spotykają w sądzie i radośnie gawędzą bez żadnych wcześniejszych ustaleń. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 01:30 taje napisała: Chyba nie sądzisz, że tak sobie się wszyscy to > warzysko spotykają w sądzie i radośnie gawędzą bez żadnych wcześniejszych ustal > eń. Alez oczywiscie ze sadze, ze wlasnie tak jest jak piszesz. Hm, jak udupic Bakiewucza? Ach, to proste. Opowiemy, ze pobil "babcie kasie" . Sad sie z nami zgdzi, bo sad jest upolityczniony i przepchnie wyrok, nawet tak zalosny,jak jakies prace reczne. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 01:33 K.. a!, jakie prace? Ręczne? Ręczne prace to chyba ty uprawiasz, kiedy podniecasz się czytaniem forum! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 01:52 Biedny Bąkiewicz, uwzięli się na niego. I pracęe ręczne mu zasądzili XD Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 01:55 No z łapanki go wzięli do tego sądu, biedny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 02:00 angazetka napisała: > Biedny Bąkiewicz, uwzięli się na niego. I pracęe ręczne mu zasądzili XD No patrz, taki faszysta, taki bandzior, zrzucil kobiete ze schodow, pobil, a tu prosze robotki reczne, dla naziola. Dla mnie ewidetnie cos tu nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 06:59 malgosiagosia napisała: > No patrz, taki faszysta, taki bandzior, zrzucil kobiete ze schodow, pobil, a tu > prosze robotki reczne, dla naziola. > Dla mnie ewidetnie cos tu nie gra. A wiesz, że możesz mieć rację? Wszak cała rozprawa wraz z wyrokiem, odbyła się w 2023 roku, czyli za czasów władzy Pis! Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 09:41 iwles napisała: > Wszak cała rozprawa wraz z wyrokiem, odbyła się w 2023 roku, czyli za czasów wł > adzy Pis! > Oczywista oczywistość! To patologia w czystej postaci - nie mogło być inaczej Bąkiewicz to utrzymanek pisu, hojnie finansowany. To jego źródło zarobkowania, do którego oficjalnie się nie przyznaje Nie wykonał prac społecznych, nie zapłacił kar pieniężnych, a komornik "nie ma się co napinać, bo on zaraz będzie ułaskawiony". Tylko patus nie przewidział, że ułaskawienie będzie częściowe, nie ma decyzji o zatarciu skazania, a konieczność zapłaty 10 tys. zł nawiązki pozostaje Prace społeczne darowano, bo musi być dyspozycyjny Chłop lat 49, z piątką dzieci, mówi, że finansowo "wspierają" go rodzice - co wprawiło /sic!/ w zdziwienie Mazurka wiadomosci.wp.pl/bakiewicz-mowi-ile-zarabia-i-ze-pomagaja-mu-rodzice-ile-ma-pan-lat-7179724231432928a Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 08:59 malgosiagosia napisała: > angazetka napisała: > > > Biedny Bąkiewicz, uwzięli się na niego. I pracęe ręczne mu zasądzili XD > > No patrz, taki faszysta, taki bandzior, zrzucil kobiete ze schodow, pobil, a tu > prosze robotki reczne, dla naziola. > Dla mnie ewidetnie cos tu nie gra. > Żałosna krerynko, Bąkiewicza oskarżył prokurator w czasach PIS i skazaly go DWA KOLEJNE SĄDY. Też za pis. No ale wiadomo, on jest kryształowy. Co prawda sam udostępnił filmik na którym widać jak najpierw szarpie te kobietę, wyrywa jej flagę z ręki a postem WYRAŹNIE WIDAĆ jak SWOIM OSIŁKOM każe ją zabrać i zrzucić ze schodów. Ale co tam, niewinna lelija. Nawet tyle jaj nie miał żeby samodzielnie coś zrobić pieprzony tchórz. > Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 10:33 paskudek1 napisała: > WYRAŹNIE WIDAĆ jak SWOIM OSIŁKOM każe ją zabrać i zrzucić z > e schodów. Jak polecenie ustne moze być "widoczne"? Skąd ty wiesz, co on tym ludziom mówił, może rozmawiali o pogodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 10:56 Skoro ty nie wiesz, o czym rozmawiali, to nie jesteś w stanie zaprzeczyć, że wydawał polecenie? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 11:07 iwles napisała: > Skoro ty nie wiesz, o czym rozmawiali, to nie jesteś w stanie zaprzeczyć, że wy > dawał polecenie? Wątpliwości rozstrzyga się na korzyść podejrzanego, trolliku, ale sąd uznał, że jednak wywali kodeks karny do kosza Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 11:10 No i sąd nie miał wątpliwości, prawda? 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 11:13 iwles napisała: > No i sąd nie miał wątpliwości, prawda? 🤣 No w tym rzecz, że powinien mieć wątpliwości, skoro nie miał na taśmie, co i kiedy Bąkiewicz mówił do jakichś ludzi. No ale ja tam nie wiem, może miał szklaną kulę Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 12:15 dramatika napisał(a): > iwles napisała: > > > No i sąd nie miał wątpliwości, prawda? 🤣 > > No w tym rzecz, że powinien mieć wątpliwości, skoro nie miał na taśmie, co i ki > edy Bąkiewicz mówił do jakichś ludzi. > No ale ja tam nie wiem, może miał szklaną kulę To zależy jaki sąd? Przemawia samotność, zamiast szukać przyjaciół zadała się na manifestacjach, które wykorzystały i wypluły. Szkoda jak człowiek tak marnie kończy, krótka chwila niesławy. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 13:26 dramatika napisał(a): > iwles napisała: > > > > Skoro ty nie wiesz, o czym rozmawiali, to nie jesteś w stanie zaprzeczyć, > że wy > > dawał polecenie? > > Wątpliwości rozstrzyga się na korzyść podejrzanego, trolliku, ale sąd uznał, że > jednak wywali kodeks karny do kosza Dramatisia, DWIE INSTANCJE go kazały do cholery. Czego ty jeszcze kurwa mać chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 13:32 paskudek1 napisała: > Dramatisia, DWIE INSTANCJE go kazały do cholery. Czego ty jeszcze kurwa mać chc > esz? Życzyłabym sobie, żeby takie jak ty nie były analfabetkami funkcjonalnymi i były w stanie przeczytać, za co Bąkiewicz został skazany i na jakiej podstawie, ale to utopia Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 13:42 Doskonale wiemy, za co nieszanowny Bąkiewicz został skazany. To ty masz poważny problem z rozumem a dokładnie z jego brakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 13:49 abasia0 napisała: > Doskonale wiemy, za co nieszanowny Bąkiewicz został skazany. Pojęcia zielonego nie macie, towarzysze. To wymagałoby umiejętności przeczytania sentencji wyroku ze zrozumieniem, (nie mówiąc o uzasadnieniu), a łatwiej uwierzyć livce, że Bąkiewicz kogoś "pobił" Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 14:44 Nie można nic poradzić, że nie rozumiesz wyroku sądów. Nie dziwi nic w twoim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 13:43 Przyjmij do wiadomosci dramatisie, że zarówno policja, prokuratura, jak i biegli sądowi dysponują lepsza aparaturą do odtwarzania mediów, niż filmik w internecie. A ty osobiście się g....o znasz 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 13:51 iwles napisała: > dysponują lepsza aparaturą do odtwarzania mediów Buahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 14:14 Myślałam, że chociaż to ogarniasz rozumem, ale widzę, że narzędzia do ogarniania też u ciebie brak 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 14:32 iwles napisała: > Myślałam, że chociaż to ogarniasz rozumem, ale widzę, że narzędzia do ogarniani > a też u ciebie brak 🤣 To "aparatury" wręcz kwantowe, bo znajdują się w stanie superpozycji - sądowi pierwszej instancji pokazały zupełnie co innego, niż sądowi drugiej instancji Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 14:52 Szkoda ze nie miałoś takich obiekcji do pracy sądow, kiedy chodziło o frankowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 15:03 iwles napisała: > Szkoda ze nie miałoś takich obiekcji do pracy sądow, kiedy chodziło o frankowic > zow. Pudło, znowu mnie nie zirytowałeś, żałosny trolliku Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 13:57 No przecież dramol jest doktorem habilitowanym nauk prawnych i WIE, że sądy zawsze mylą się w sprawie naziolskich kretynów. Jak również jego koleżków gwałcicieli, niewiniątek bożych. Konfiarze gardłowaliby za Bąkiewiczem nawet gdyby osławioną zakonnicę na pasach przejechał. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 14:12 Chyba żeby jeszcze Pam buk poraził go piorunem Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 11:13 No ale to przecież oczywiste jest. Konfiarze zawsze są po stronie bezrobotnych typów z długami i wyrokami, finansujących swoje "misje" w bukwiejaki sposób, bo cwaniactwo to dla konfiarzy pożądany lifestyle. A gdy jeszcze w grę wchodzi fałszywy patriotyzm, to już w ogóle miodzio. Dla takich Bąkiewicze zawsze będą niewinni i krzywdzeni przez system. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 11:17 pursuedbyabear napisała: > Konfiarze zawsze są po stronie bezrobotnych > typów I dlatego, że nie robi na etacie w fabryce, należało mu "wydrukować" wyrok za coś, czego nie zrobił, a teraz należy mu się rozpowiadanie w internecie łgarstw, że kogoś "pobił"? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 07:43 malgosiagosia > Ach, to proste. Opowiemy, ze pobil "babcie kasie" . Sad sie z nami zgdzi > , bo sad jest upolityczniony i przepchnie wyrok, Oskarżenie wniósł prokurator za Pisu,.wyrok zapadł za Pisu. Prawaczka chciała dowalić ale jest tak bezdennie głupia, że przywaliła.sowim 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 10:35 evening.vibes napisała: > Oskarżenie wniósł prokurator za Pisu,.wyrok zapadł za Pisu. PiS to takie same warchoły jak tuskoidy, a wtedy mieli z Bąkiewiczem na pieńku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 19.07.25, 01:29 malgosiagosia napisała: > Ale sad moze byc omylny, niesprawiedliwy, niedoinformowany albo stronniczy. I w > tym wypadku posadzenie moglo byc wziete za przestepstwo. Przeciez sad nie prow > adzi sledztwa. Nie to co malgosiagosia! A ogólnie- jprdlę, nie nasz zielonego pojęcia o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 [...] 15.07.25, 14:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:19 Ojej, to już różaniec i modlitwa są passe? Do tej pory wystarczał. Czyżby nawet wasz bóg miał was w dupie? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:24 wyprawa32768 napisał: > granic trzeba pilnować, więc przestańce jojczyć Mówisz, że jak Bąkiewicz będzie tkwił na granicy to nie będzie tłukł polskich kobiet i na tym polega ta 'obrona'? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:25 Od pilnowania granic są służby, nie zapijaczone mordy z "Polska dla Polaków " na ustach, które w przeszłości zasłynęły bitwą o Empik i spaleniem komuś mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 09:55 słusznie, od pilnowania granic są służby, ale skoro za Tuska tego nie robią to za obronę granic biorą się inni - nie-służby. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:22 Metody macie zajebiste. Tutaj, modlitwą różańcową, pilnowaliście, żeby obce dorsze nie wypłynęły na polskie plaże? Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:39 stoją odwróceni plecami do łodzi pełnych inżynierów ? Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:51 Jak widać inżynierowie są na brzegu 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:55 wyprawa32768 napisał: > stoją odwróceni plecami do łodzi pełnych inżynierów ? Tyłem do wroga? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 [...] 15.07.25, 14:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:43 Pani Katarzyna została ostatecznie i prawomocnie uniewinniona. Nawet gdyby przedmiotem agresji Bąkiewicza był prawomocnie i ostatecznie skazany przestępca, to nie zwalniałoby to Bąkiewicza z odpowiedzialności. Chyba że postulujesz, żeby skazanych można było bezkarnie szarpać i wyzywać. Jeśli chciałbyś wpisać "dyżur pod pomnikiem smoleńskim" do kodeksu karnego, to masz szansę, prezydent ma inicjatywę ustawodawczą, zgłoś się z pomysłem to może dostaniesz medal w nagrodę. Co do pilnowania granic, to polecam lekturę Szczerka. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:08 To nie jest żadna babcia Kasia to aktywistka, która ma dużo czasu spędza na .uroczystościach związanych z PIS. Dobra decyzja prezydenta Dudy. A Bąkiewiczowi chwała. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:34 hrasier_2 napisał: > To nie jest żadna babcia Kasia to aktywistka, która ma dużo czasu spędza na .u > roczystościach związanych z PIS. Dobra decyzja prezydenta Dudy. A Bąkiewiczowi > chwała. > > No popatrz, Bąkiewicz tzn jakoś podejrzanie dużo czasu wolnego ma. Pani Kasia pruznajmnjej legalnie - emerytką jest a ten patus? W sile wieku powinien do roboty chodzić Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 09:57 podziękuj tym dzielnym ludziom na granicy, go dzięki nim chodzisz bezpiecznie po ulicach Polski, a nie musisz się chyłkiem przemykać jak na Zachodzie Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:19 Czułam się o wiele bezpieczniejsza, zanim neofaszystowskie bojówki dostały zielone światło od pisowskiej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:30 Tym zaćpanym osiłkom? Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:40 ale chodzić bezpiecznie po polskich ulicach jest przyjemnie co ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:50 ... bo polscy wandale grasują za granicą, jak chociazby Zbigniew F., który bestialsko zaatakował 85-letnią seniorkę z Ludwigshafen. Pobił, wielokrotnie zgwałcił i przez wiele godzin znęcał się. Pewnie kumpel tych dzielnych junaków, broniących granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:53 W piątek magazynier z Poznania zadał swojej partnerce kilkadziesiąt ciosów nożem. Gdzie oburzenie prawdziwych Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 15:46 i jeszcze ci mało i chcesz dokładać inżynierów ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 16:15 Twój Pis sprowadził tysiące takich inżynierów do Orlenu. Nie kojarzę, zebys jakoś oponował. A to dokładnie ten sam krąg kulturowy, na których szczujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 16:24 jak zwykle nie widzisz różnicy między inżynierem pracującym a inżynierem nierobem na twoim utrzymaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 16:26 A to ma jakieś znaczenie, jeśli chodzi o bezpieczeństwo kobiet na ulicy? 😮 Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 19:59 wyprawa32768 napisał: > jak zwykle nie widzisz różnicy między inżynierem pracującym a inżynierem nierob > em na twoim utrzymaniu. Bąkiewicz nie pracuje - utrzymuje się zdaje z fudacyjek, które hojnie dotował PiS. Ja osobiście nie chcę to na moim utrzymaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 20:50 wyprawa32768 napisał: > jak zwykle nie widzisz różnicy między inżynierem pracującym a inżynierem nierob > em na twoim utrzymaniu. Bąkiewicz NIE PRACUJE a biorąc pod uwagę ile kasy wyłudził to JEST na moim utrzymaniu. I idę o zakład że byłabym pierwsza do do stania w mordę od niego i jego koleżków. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 10:56 wyprawa32768 napisał: > podziękuj tym dzielnym ludziom na granicy, go dzięki nim chodzisz bezpiecznie p > o ulicach Polski, a nie musisz się chyłkiem przemykać jak na Zachodzie Sorry ale nie czuję się przy nich ani troszeczkę bezpieczna. Nie mam złudzeń że byłabym pierwsza żeby dostać od nich wypierdol. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 17:27 Idź szarpać starsze panie na ulicach, incelski specu od chwały. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:31 Teraz czekam na ułaskawienie Brauna awansem i na wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:33 71tosia napisała: > Teraz czekam na ułaskawienie Brauna awansem i na wszystko Nie musisz silić się na słowotwórstwo, "ułaskawienie awansem" ma swoją prawną nazwę - prawo łaski, lub abolicja indywidualna i jest to jak najbardziej dopuszczalne narzędzie oferowane przez Konstytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:41 Może ruską konstytucję, bo w Polsce już Duda próbował awansem. Nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:43 abasia0 napisała: > Może ruską konstytucję, bo w Polsce już Duda próbował awansem. Nie wyszło. "Nie wyszło", bo sędziowskie warcholstwo zwyczajnie zignorowało fakt, że Duda zastosował prawo łaski, za co powinno być osądzone i skazane. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:49 Warcholstwem to niestety popisał się wówczas prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:49 Prawo łaski, które ułaskawia niewinnych Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:51 iwles napisała: > > Prawo łaski, które ułaskawia niewinnych Jak natkniesz się gdzieś na słowo "abolicja" (choć na pudelku ciężko zwykle na nie trafić), to też rżysz jak głupi do sera? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:56 Ciekawe, że dla ciebie wyrok TK jest ponad Konstytucją Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:57 To może odrazu wystąp o prawo łaski przed popełnieniem zbrodni? W Polsce moga być z tym problemy (bo większość konstytucjonalistów uwaza ze najpierw powinien być prawomocny wyrok by nastąpiło prawo łaski) ale w Stanach owszem, tam prezydent może nawet siebie lub współpracowników ułaskawić „ na zapas’, z czego Trump już korzystał w 2020 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 19:23 71tosia napisała: > większość konstytucjonalistów uwaza Prawda i fakty nie są demokratyczne i nie leżą tam, gdzie uważa większość, tylko tam, gdzie leżą Zanim Duduś został prezydentem, to w podręczniku do prawa konstytucyjnego profesory pisały, że abolicja w Polsce jest konstytucyjnie dopuszczalna, dopiero potem, jak się prawda etapu zmieniła, to podręcznik przeredagowały Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:44 Teraz Braun w kolejce... Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:48 feniks_z_popiolu napisał: > Teraz Braun w kolejce... Tu nie byłabym taka pewna. Jakiś tam pisowiec jeden, czy drugi, może być ułaskawiany za pospolite wybryki, ale Braun to co innego. On przecież podniósł rękę na najwyższą świętość i obraził czyjeś uczucia religijne - myślę, że tu Nawrocki będzie zmuszony zgiąć kark. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 14:55 I pewnie się doczeka. Ale alfons najpierw będzie ułaskawiał swoich kolegów po fachu. Odpowiedz Link Zgłoś
abria [...] 15.07.25, 15:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abria [...] 15.07.25, 15:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika [...] 15.07.25, 15:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:16 Przecież to klasyczny truteń. Może Jaszczura i jego kumpla też ułaskawi? ( Stop - przecież oni chyba jeszcze nieskazani, co za pech). Po prostu dom wariatów (nie napiszę, że gdzie indziej też tak jest, choc niestety jest, bo mnie tu zaraz oszołomy różne od kłamców i pisowcow wyzwą. A w sumie niech wyzywają, dynda mi to) Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:55 Truteń było o panu ułaskawionym oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:33 Najśmieszniejsze uzasadnienie: "ustabilizowany tryb życia" Ułaskawionego 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:56 Tu to chyba ktoś totalnie odfrunął już. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 17:00 trwale niechętny do roboty zarobkowej ale „działa”? Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 00:08 Ale prawdziwe. Działania okresowo powtarzalne, to ustabilizowane przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 00:35 I jeszcze "nieposzlakowana opinia" według Dudy! Opis nieposzlakowanej opinii i ustabilizowanego życia (za Robertem Maślakiem): "Bąkiewicz był powiązany z co najmniej 9 organizacjami, których zakresy działania przenikały się, ale celem było zdobywanie dotacji pd państwa. PiS wsparł je milionami publicznych pieniędzy. W ciągu trzech lat było to co najmniej 7,8 mln zł. W 2020 r. Bąkiewicz stworzył straż narodową, która atakowała protestujące kobiety i "bronił" kościołów, których nikt nie atakował. W 2021 Bąkiewicz zagłuszał przemówienie Wandy Traczyk-Stawskiej, uczestniczki Powstania Warszawskiego. Bąkiewicz prowadził firmę budowlaną, która zbankrutowała z długiem 7 mln zł. Bez zapłaty zostawil ponad 150 osób. Rozwiódł się, przepisał majątek ma żonę, a dom w Pruszkowie na 8-letnią córkę. Była to ucieczka przed wierzycielami. W związku z tym, jako bezrobotny stanął przed sądem i uzyskał upadłość. Fikcyjny de facto rozwód był ucieczką przed zajęciem majątku. Patriotyzm i honor to jedne z najczęściej używanych słów przez Bąkiewicza i innych nacjonalistów. Trener klubu sportowego, gdzie kiedyś Bąkiewicz trenował mówi: "Myślę, że ze strony Bąkiewicza to jest cynizm to jego narodowe nawrócenie, że on po prostu się zorientował w okolicach 2015, 2016 roku, że tam są pieniądze, że po prostu po prawej stronie sceny politycznej są pieniądze i można te pieniądze wziąć." Ostatnio wyczuł, że może się wypromować na rzekomej inwazji imigrantów na zachodnią granicę tworząc bojówki "broniące" polskich kobiet przed gwałtami. Z informacji jakie dochodzą z granicy większość ludzi obawia się raczej tych bojówek niż imigrantów." Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 16.07.25, 07:08 ".. to jest cynizm to jego narodowe nawrócenie, że on po prostu się > zorientował w okolicach 2015, 2016 roku, że tam są pieniądze, że po prostu po > prawej stronie sceny politycznej są pieniądze i można te pieniądze wziąć." Tak, to jest cynizm i bezczelność. Nie udało się zostać radnym, ani posłem/nawet Radom go odrzucił/, więc kombinuje A promocję bojówkarza patrYJoty, inżyniera i zawodowego bezrobotnego wsparł niejaki Duda. Obaj po jednych pieniądzach Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:37 Chciałabym nawet powiedzieć, że jestem zdziwiona, ale no nie jestem...😫 Plus doczytałam, że ułaskawienie dotyczyło w sumie prac społecznych, więc naprawdę, trochę 🤮, że nawet z takiej pierdoły jak zrobienie czegoś pożytecznego, trzeba kolegów ułaskawić. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 15:53 Ziobro zaskoczenia. Widuję reelsy z tym tępym bandytą. Czapkują mu. Nie rozumiem, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:00 Dlatego, że też są tępymi bandytami. Dudę i tego jego następcę niewiele różni od Bąkiewicza. Może garnitury mają trochę lepsze, lecz mental w sumie ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
green_agula Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:10 małe miki, kogo jego następca będzie ułaskawiać? przecież tam juz całe koleżeństwo kibolskie czeka Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x [...] 15.07.25, 16:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:21 A mzie doucz się pisiorski tłuku co to jest ułaskawienie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:26 Jakie narzędzia ma prezydent, by ocenić sprawiedliwość wyroku? Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Duda ułaskawił Bąkiewicza 15.07.25, 16:51 Ułaskawienie nie oznacza ze wyrok był niesprawiedliwy, może jednak przemysł sobie to jeszcze raz zanetko. Odpowiedz Link Zgłoś