Dodaj do ulubionych

Seriale kryminalne - polecajki.

30.07.25, 21:11
Oglądałam ostatnio dwa, całkiem niezłe. Nowość na Netfixie "Dzikość". Eric Bana jak wino, im starszy tym lepszy. No i nie wiem jak nie wyczaiłam wcześniej, bo ma już 3 lata "Czarny Ptak" na Amazon Prime. Świetny klimat, mroczny, gęsty, bardzo dobre dwie główne role i równie dobre drugoplanowe, w tym nieżyjącego już Raya Liotty jako ojca jednego z głównych bohaterów. Oparty na faktach. Przejmujący. Kto nie widział, polecam.
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Seriale kryminalne - polecajki. 30.07.25, 21:20
      Dzikość oglądałam, dobry i dla oka bardzo przyjemny.
      Czarny ptak, może znajdę, dzięki!

Ostatnio polecałam Bodyguard (nie z Kostnerem), polityczne intrygi.
    • turkusowozlota Re: Seriale kryminalne - polecajki. 30.07.25, 21:31
      Dzikość oglądałam, bardzo dobry serial, dawno nic mi tak nie podpasowalo.
      Teraz oglądamy Odwilż na HBO, ale to chyba stare.
    • pepsi.only Re: Seriale kryminalne - polecajki. 30.07.25, 21:38
      Jeśli lubisz niezbyt mocne thrillery polityczne, to miniserial Dzień Zero. Ale koło House of cards nawet ten serial nie stał, jest lżejszy, lekko naiwny, można obejrzeć po prostu dla rozrywki i dla Roberta De Niro wink
      • presens Re: Seriale kryminalne - polecajki. 30.07.25, 22:24
        Dla mnie odkryciem wakacji jest stary serial Animal Kingdom na Prime. No doskonały, obyczajowo kryminalny, naprawdę świetny
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 17:37
        On jest dziwny. Owszem, De Niro jest bezsprzecznym plusem, no i niepokojący, oniryczny klimat. Można zobaczyć, wybitny nie jest.
        • presens Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 18:42
          Ja myślę o serialu , w którym główną rolę gra Ellen Barkin. De Niro tam nie ma
          • nenia1 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 18:52
            Podejrzałam i dodaję do zobaczenia, ciekawie się zapowiada, dzięki.
          • mama-ola Re: Seriale kryminalne - polecajki. 02.08.25, 20:26
            presens napisała:

> Ja myślę o serialu , w którym główną rolę gra Ellen Barkin. De Niro tam nie ma

Zaczęłam oglądać, bo bardzo lubię Ellen Barkin. No daje czadu. A jak zgrabnie się rusza. Babcia Smerf smile
    • kurt.wallander Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 16:49
      Jeśli nie boisz się czytania napisów, to na Disney koreański "Nine Puzzles". Może ostatnie odcinki trochę słabsze, ale ogólnie polecam. To taki typowy, klasyczny kryminał z zagadką.
      • nenia1 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 18:59
        czytania się nie boję, tylko Disneya nie mam. Coś pomyślę, bo koreańskie kryminały potrafią być bardzo dobre, jeden z moich ulubionych koreańskich kryminalnych filmów to Zagadka zbrodni.
        • kurt.wallander Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 20:48
          Pomyśl nad tym Disneyem, bo oni mają naprawdę ciekawe seriale koreańskie. Raczej stawiają na thrillery, kino akcji i własnie kryminały. I sa to w większości naprawdę jakościowe produkcje.
          • nenia1 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 12:17
            kurt.wallander napisała:

> Pomyśl nad tym Disneyem, bo oni mają naprawdę ciekawe seriale koreańskie. Racze
            > j stawiają na thrillery, kino akcji i własnie kryminały. I sa to w większości n
            > aprawdę jakościowe produkcje.

Gadałam z partnerem i bierzemy. Powiedziałam mu, że kurt wallander poleca zajebiste kryminały na Disneyu big_grin
            A on na to, że jak kurt wallander to nie ma co się zastanawiać smile
            • kurt.wallander Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 12:54
              smile
    • em_em71 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 16:56
      Ja zaczęłam dziś oglądać drugi sezon Krucjaty na Netflixie. Leciał jakiś czas temu w tv, przerzucając kanały zauważyłam. Mnie się podoba.
    • primula.alpicola Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 17:23
      Może nie stricte kryminalny, ale bardzo polecam duński serial "Rezerwat"
      • eliszka25 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 17:33
        Też polecam, choć mnie zdołował
      • nenia1 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 17:46
        No właśnie zaczęłam i wciągnął mnie. Ale jak eliszka pisze, bardzo dołujący. Siedzi mi w głowie dzisiaj. Z plusów, boże jaką oni mają chatę piękną, zwłaszcza salon i ten kamień w kuchni...bardzo w moim stylu.
        • ga-ti Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 18:05
          Chata cudo. Ale z tego serialu jakiś taki smutek mi pozostał. Kasę mają, cudne domy, posiadłości, takie uporządkowane, sterylne życie, a jakoś tak zimno tam u nich.
        • primula.alpicola Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 18:32
          nenia1 napisała:

> Ale jak eliszka pisze, bardzo dołujący.

To obejrzyj do końca, zdołujesz się bardziej.
          No ale cóż, życie. Ludzie.
          • nenia1 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 12:18
            zobaczyłam. miałaś rację sad
      • mama-ola Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 18:04
        Też niedawno oglądałam Rezerwat. Podobny wątek jak w Dojrzewaniu. A także (w pewnym sensie) jak w polskiej książce Służące. W każdym razie wart obejrzenia i solidnej dyskusji na ematce.
      • eglantine Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 14:33
        A mnie rozczarował, bo już po pierwszym odcinku odgadłam rozwiązanie zniknięcia niani. Ciekawe studium socjologiczne, ale jako kryminał niewypał.
        • mama-ola Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 14:56
          eglantine napisała:

> A mnie rozczarował, bo już po pierwszym odcinku odgadłam rozwiązanie zniknięcia
          > niani. Ciekawe studium socjologiczne, ale jako kryminał niewypał.

Zaraz niewypał, bez przesady.
          Gdy ktoś dużo ogląda, to często się domyśla, co będzie dalej. Ja również w Rezerwacie domyśliłam się, że to chłopcy są winni (początkowo, że może obaj); w Vinci domyśliłam się na początku filmu, że Cuma da jej na końcu psa na przeprosiny; w Dzikości dość szybko pomyślałam, że chłopiec jest wytworem fantazji Kyle'a itd. itp. mogłabym tak długo.
          Ja wręcz nie lubię, gdy nie można się domyślić, bo winnym jest jakiś gość, o którym wcześniej nie było mowy.
          • eglantine Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 15:11
            Strasznie spojlerujesz. 😱
            Ja już oglądałam, ale komuś mogłaś zepsuć przyjemność z oglądania.

Może niewypał to za mocne slowo, mnie po prostu ten serial nie zaangażował, ani fabularnie, ani emocjonalnie. Był zimny i sterylny zupełnie jak jego bohaterowie.
            • mama-ola Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 16:46
              eglantine napisała:

> Strasznie spojlerujesz. 😱

Fakt, przepraszam.

> Ja już oglądałam, ale komuś mogłaś zepsuć przyjemność z oglądania.
              >
              > Może niewypał to za mocne slowo, mnie po prostu ten serial nie zaangażował, ani
              > fabularnie, ani emocjonalnie. Był zimny i sterylny zupełnie jak jego bohaterow
              > ie.

Bywa. Mnie też czasem nie angażuje coś bardzo polecanego.
              • kurt.wallander Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 20:10
                No to odechciało mi się oglądać...
                • jakis.login Re: Seriale kryminalne - polecajki. 02.08.25, 08:56
                  Obejrzyj, mama ola albo nie zrozumiała, albo nieuważnie obejrzała końcówkę, albo celowo nie napisała wszystkiego wink
                  • primula.alpicola Re: Seriale kryminalne - polecajki. 02.08.25, 15:07
                    Ja czasami dokonuję samospojlerowania jak czytam kryminał , i pytam Czatusia whodunnit
    • mabel_mora Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 20:02
      Nie kryminalny ale świetny - Iluminacja - dwa sezony (stary, bo z 2011) z Laurą Dern
      Disclaimer
      Leabed et Alice z 2020
      i bardzo specyficzne: Flowers big_grin

a szczerze nie polecam, wręcz odradzam: Langer...jakie to głupie...
      • raczek47 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 20:14
        " Dzikość " - generalnie ciekawy, ale zakończenie jakieś takie...mdłe? Naiwne?
        Nie spodobało mi się.
        • gryzelda71 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 07:50
          Mnie znudził, przeciągnięty, rozwleczony...
          Tak jak wychwalany tu Dept.Q
          • nenia1 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 12:22
            Dept.Q też mnie znudził. Może dlatego, że widziałam najpierw wersję duńską.
      • volta2 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 16:51
        oj, to gniot jest straszy, zapowiadał się nieźle ale co odcinek t o gorzej. laurę bardzo lubię, ale tu też nie odpaliła. no może serial źle się zestarzał? to jednak 15 letni już jest...
        • mabel_mora Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 20:49
          a mnie urzekł, obejrzałam dwa sezony w kilka nocy
          odbierałam go trochę jako pastisz z ideologi new age, wyszydzeniem korposzczurów, ale jednoczenie jest tam sporo gorzkich, prawdziwych sytuacji, Laura/Amy jest bardzo prawdziwie żałosna, a wszystko co robi aż krzyczy, że to będzie kolejna porażka.
          • volta2 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 23:36
            to znaczy, że do bohaterki miałaś dużą słabość. ja już nie pamiętam, czy obejrzałam drugą serię, pewnie tak, bo miałam dużo wolnych wieczorów, ale im dalej tym gorzej. z tych prawdziwych sytuacji to układy koleżeńskie, a z drugiej strony ile razy można się dac robić w bambuko i niczego nie uczyć?
      • marianna1960 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 02.08.25, 07:29
        Iluminacja super też polecam
    • elinborg Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 20:14
      Jeśli mogą być starsze:
      Długa noc- że świetnym Turturro w roli adwokata. Jest na HBO max
      Ucieczka z Dannemory- na faktach, historia ucieczki z więzienia; mocny, realistyczny i mroczny. Chyba na CDA ogladałam
      • elinborg Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 20:17
        A z Erikiem Bana polecam kryminały "Susza" i Susza2. Bardzo klimatyczne.
        • grey_delphinum Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 21:04
          Uznany za niewinnego (serial nie film), Sędzia (Your Honour), - naprawdę świetne

"Czarny Ptak" - bardzo dobry.
          • elinborg Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 22:00
            Ja wolę film jednak. Zakończenie serialu w ogóle mi się nie spodobało.
      • lella_two Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 07:21
        Ucieczka z Dannemory świetna, wspaniałe role, klimat i historia👍👌
        Dzikość mnie chyba rozczarowała trochę- oprócz wrazeń estetycznych wszystko tam powoli siada w trakcie.
        • elinborg Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 20:23
          lella_two napisała:

> Ucieczka z Dannemory świetna, wspaniałe role, klimat i historia👍👌
          > Dzikość mnie chyba rozczarowała trochę- oprócz wrazeń estetycznych wszystko tam
          > powoli siada w trakcie.
          >

Ja uwielbiam del Toro, ale Patricia Arquette zagrała koncertowo! Nie poznałam jej na początku w ogóle.
          • lella_two Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 21:28
            Tak, Patricia niesamowita, zupełnie nietypowa. Paul Dano też świetny.
      • eglantine Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 14:38
        O, to są dwie świetne polecajki, oba seriale rewelacyjne.
        Dorzucę jeszcze Under the Bridge/Most zbrodni, który już wcześniej polecałam.
    • laluga Re: Seriale kryminalne - polecajki. 31.07.25, 23:14
      Bagaż - koreański, nie do końca kryminał ale bardzo mi się podobał.
      Czarne Motyle - francuski, też bardzo dobry.
    • mag-la-swag Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 00:40
      Delhi crime.
    • martishia7 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 12:40
      Ostatnio Department Q na Netflix, bo <3 Matthew Goode. Ale serial też spoko.

Ja często jestem spóźniona na różne imprezy, więc i z obsuwą obejrzałam Mare of Easttown - to jest wybitna rzecz.

Zupełnie z przypadku obejrzałam kiedyś Woman of the dead (Totenfrau). Włączyłam jeden odcinek i obejrzałam wszystkie na jedno posiedzenie. Trochę True detective, trochę Dexter. Polecam.
      • lella_two Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 14:22
        O, tak, Mare of Easttown wielopiętrowo wspaniała😍
        • martishia7 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 15:05
          Jest. Mój mąż po 10 minutach pierwszego odcinka "O to jest taki leniwy serial co ty lubisz, nie oglądam, idę grać w grę". Ale siedział obok. Mój mąż na początku drugiego odcinka "E, nie zaczynaj beze mnie!".
        • grey_delphinum Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 21:58
          Nie wiem dlaczego zapomniałam o jednym z moich ulubionych - Broadchurch. Mistrzostwo świata (jak dla mnie).
          Bardzo lubię tez Shetland.
    • kurt.wallander Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 12:57
      A, obejrzałam ostatnio niemiecko-austriacki "Granica zbrodni" (Der Pass). Całkiem wciągający. Nie nowatorski, ale zgrabnie zrobiony, główni bohaterowie są "jacyś", tak, że szybko wciągnęłam 3 sezony smile Oglądałam na Canal+
      • nenia1 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 13:03
        kurt.wallander napisała:

> A, obejrzałam ostatnio niemiecko-austriacki "Granica zbrodni" (Der Pass). Całki
        > em wciągający. Nie nowatorski, ale zgrabnie zrobiony, główni bohaterowie są "ja
        > cyś", tak, że szybko wciągnęłam 3 sezony smile Oglądałam na Canal+

tak, klimatyczny, lubię taką kolorystykę w filmach, no i te ponure alpejskie krajobrazy. Szczególnie 1 sezon, bo 3 trochę zaczyna odjeżdżać. Ale Ofczarek w płaszczyku z futrzanym kołnierzem robi robotę, świetnie zagrał. Zresztą niemiecka inspektor też bardzo dobrze dobrana.
        • kurt.wallander Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 20:13
          Tak, ten płaszcz! Ofczarek mógłby zagrać Oscara Wilde'a, tak mi się z nim kojarzył cały czas smile

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRuKiSSH19nK51_MTkEjjoqxh-EydlqqG-BxMVuNVvuW5ovM2eYsN6PCRsIt6hRM4pXGXk&usqp=CAU
          • nenia1 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 02.08.25, 15:18
            no tak big_grin wprost idealny.
    • ewaewa2002 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 14:02
      polecam Lepsza siostra na Amazon Prime z Jessiką Biel
    • volta2 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 16:55
      nie umiem powiedzieć, czy to kryminał, ale na hbo porządny człowiek. polski i uważam że w tej kategorii całkiem, całkiem.
      • livia.kalina Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 22:06
        Mnie się „Porządny człowiek” też spodobał.
        • volta2 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 23:37
          ale czy to kryminał?
          • livia.kalina Re: Seriale kryminalne - polecajki. 02.08.25, 00:45
            ciekawe pytanie. Głownie obyczajowy ale z wątkiem kryminalnym.
          • nenia1 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 02.08.25, 15:20
            raczej nie, choć jakby się uprzeć...ale dla Czeczota warto zobaczyć. Świetnie zagrał.
            • volta2 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 02.08.25, 17:31
              a mnie tam ujął ten młody, i ta relacja z czeczotem. ale to jest szok, że facet sam sobie napisał rolę, sam ją zagrał, sam wyprodukował. (nie wiem, czy reżyserował, bo nie pamiętam) podobnie ta blondi od wielkich kłamstewek, reese witherspoon
    • bene_gesserit Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 17:28
      Rekrut na N - pierwszy sezon, kolejne nie są już ciekawe. Można się dużo dowiedzieć o pracy amerykańskich krawężników. Kolejne sezonu zaczynają się kręcić w kółko, skupiać na tym kto sypią z kim i dlaczego oraz mnożyć mało prawdopodobne historie. Ale dla wielbicieli bardziej tradycyjnych narracji będzie w sam raz. Pięć sezonów. A, serial nie ma nic że scandi noir, przeciwnie

The Summer (N). Kompletnie hipnotyzujący Bill Pullman i całe mnóstwo świetnego aktorstwa w wykonaniu reszty ekipy. Akcja skupia się na bardzo dziwnych, tajemniczych sprawach - na pierwszy rzut oka zupełnie nie do wyjaśnienia. Widz cały czas jest wpuszczany w maliny, już już niby wiemy, o co chodzi, ale nic. z tego, wszystko jest bardzo skomplikowane i nieoczywiste. Serial ma cztery sezony (najlepszy, wrecz wybitny jest pierwszy) ale uwaga - trzeci jest _kompletnie_ do luftu, lepiej tego pretensjonalnego snuja nie oglądać i od razu obejrzeć znosny czwarty).

Polecaną tu powyżej Dzikość (N) właśnie zaczęliśmy (pierwszy odcinek) - uwielbiam seriale o interntowertykach, a wątek synka głównego bohatera chwyta za serce. Plus niesamowicie piękne kadry. Zapowiada się bardzo dobrze.

Chłopiec pochłania wszechświat (N), (to film inicjacyjny, wątki kryminalne nie są główną osią fabuły, ale też są) - ekscentryczna historia o inności. Dużo o miłości w rodzinie. Bardzo ciekawy i otwierający nowe swiaty. Coś świeżego.

Upadek (jakoś przypadkiem odkryłam, że pojawiły się kolejne sezony) - o seryjnym mordercy, bardzo wiarygodnie zagrane główne role, chwilami wstrząsający, chwilami po prostu wciągający
      • grey_delphinum Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 20:13
        Nie no, Rekrut to imho nie stal nawet obok porządnego serialu kryminalnego 😉

Ktos wyzej polecal Mare... To jest absolutny sztos. Swietna kobiecą bohaterkę ma tez Happy Valley.
        • lella_two Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 21:26
          grey_delphinum napisał(a):

> . Swietna kobiecą bohaterkę m
          > a tez Happy Valley.

Tak, Happy Valley jest ok.
        • bene_gesserit Re: Seriale kryminalne - polecajki. 04.08.25, 18:04
          grey_delphinum napisał(a):

> Nie no, Rekrut to imho nie stal nawet obok porządnego serialu kryminalnego 😉

To zależy, czego się oczekuje.
          Ja stanowczo miałam dosyć ponurych, naturalistycznych, eksponujących a to malownicze, wcześniej pociet zwłoki, a to mękę więźniarki seryjnego mordercy - gwałciciela czy w ogóle historie o tym, że świat jest do d.py, a ludzie to potwory.

Doceniłam więc , że twórcy Rekruta zaczynają i koncza większość odcinków na lekkiej nucie, chociaż oczywiście sporą część historii jest potwornie smutna. Dodam uczciwie, że główny bohater mnie irytuje. Może to kwestia aktora, może harcerzykowatej postaci.

> Ktos wyzej polecal Mare... To jest absolutny sztos. Swietna kobiecą bohaterkę m
          > a tez Happy Valley.

No, to jest klasa, ful, który zostaje w głowie na długo. W tym sensie coś ak pierwsza seria "Wielkich kłamstewek".
      • kurt.wallander Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 20:15
        bene_gesserit napisała:

> The Summer (N). Kompletnie hipnotyzujący Bill Pullman i całe mnóstwo świetnego
        > aktorstwa w wykonaniu reszty ekipy.

Zachęciłaś, ale na Polskę chyba nie ma.
        • grey_delphinum Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 20:35
          Ciekawą konwencję ma Poker Face, aktorka w głównej roli robi dobrą robotę w tym serialu.
        • eglantine Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 21:20
          Ale chyba chodziło o The Sinner. 😉
          Tak, pierwsze dwa sezony świetne, wciągający jak mało co. Trzeci fatalny. Czwarty jakiś przegapiłon, ale chcę nadrobić.
          • eglantine Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 21:21
            A, nadal jest dostępny na Netflixie.
            • kurt.wallander Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 21:23
              Napisane The Summer, to takiego tytułu szukałam.

• eglantine Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 21:27
                Autokorekta zaszalała?
                Opis jednoznacznie wskazuje na The Sinner.
                • bene_gesserit Re: Seriale kryminalne - polecajki. 04.08.25, 17:20
                  eglantine napisała:

> Autokorekta zaszalała?
                  > Opis jednoznacznie wskazuje na The Sinner.

Tak, Sinnert, autokorekta wie lepiej. 1-2 i 4 sezon, na 3 szkoda czasu.
          • eglantine Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 21:23
            * jakoś przegapiłam
          • elinborg Re: Seriale kryminalne - polecajki. 01.08.25, 21:48
            eglantine napisała:

> Ale chyba chodziło o The Sinner. 😉
            > Tak, pierwsze dwa sezony świetne, wciągający jak mało co. Trzeci fatalny. Czwar
            > ty jakiś przegapiłon, ale chcę nadrobić.

Też uważam, że pierwsze dwa sezony najlepsze! Pierwszy szczególnie, bo bardzo zaskakujące zawiązanie akcji.
    • marianna1960 Re: Seriale kryminalne - polecajki. 02.08.25, 07:26
      Bloodline, Dexter, Unforgotten, Bosch, The Wire, Line od Duty, Better call Saul, Fargo, True Detective, Mindhunter
    • mmoni Re: Seriale kryminalne - polecajki. 04.08.25, 18:29
      Deadloch na Prime
    • usha Re: Seriale kryminalne - polecajki. 05.08.25, 20:04
      Potwierdzam że „ Czarny ptak „ jest wart obejrzenia. Na długo zostaje w pamięci. Klimat, fabuła, fantastyczną gra głównych postaci, ciekawie pokazana przemiana głównego bohatera. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka