pruszynkaaa Re: Afera o SUV 04.08.25, 06:45 To co opisuje autor wątku to chyba nie jest SUV... Mu mamy dwa auta - jedno to jest mała toyota, która głównie jeżdżę ja, bo jest dla mnie dużo wygodniejsza że względu na rodzaj pracy jaki wykonuje - dużo po mieście, krótkie odcinki, mało pali. Drugie auto to keep grand Cherokee - to już spory zawodnik. Tego auta używamy na wyjazdy rodzinne i duże gabaryty zakupowe. Jeep to też trochę odpowiedź na warunki kraju w którym mieszkamy i na nasz styl życia - sporo podróżujemy autem, a odległości są duże - często są to drogi prowadzone przez odludzia, albo tereny górskie, wiąże się to z dzikimi zwierzętami na drogach - losie, sarny, elks, kojoty, to w zasadzie standard. Małe auto w starciu z takim zwierzem przy 90/100km nie ma szans... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Afera o SUV 04.08.25, 06:50 suv jest pojeciem bardzo pojemnym, zalicza sie i dacia duster i grand cherokee i suburban i expedition Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Afera o SUV 04.08.25, 06:52 ale w miejscach gdzie mozesz spotkac dzika zwierzyne nie jedziesz 90/100 km Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Afera o SUV 04.08.25, 07:09 Mieszkam w Kanadzie. To u nas standard. Gdybyśmy mieli jeździć 60/70/h to nigdzie byśmy nie dojechali w normalnym czasie . Dzika zwierzyna tu łazi wszędzie dosłownie. Tu wycina się las/zarośla szerokim pasem wzdłuż dróg jako działania prewencyjne Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: Afera o SUV 04.08.25, 07:20 No fakt. U was stada bizonów czy gryzli mogą być problemem... Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Afera o SUV 04.08.25, 08:19 Bizonów dzikich już raczej nie ma, ale miski bywają głównie jednak losie stanowią zagrożenie, głównie w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Afera o SUV 04.08.25, 07:26 a no tak 🙂 u nas tak dobrze nie ma poza panamericana, taki urok kraju Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Afera o SUV 04.08.25, 07:44 Samochody średnio robią się coraz większe i szersze, bo są wygodniejsze. Nie mam Suva, a i tak czasami ciężko się zmieścić na miejscu parkingowym. U mnie na podmiejskiej wsi królują jeepy. Te to są wielkie! Odpowiedz Link Zgłoś
lomek22 Re: Afera o SUV 04.08.25, 14:08 Bo są bardziej modne a nie wygodniejsze. Który SUV ma w tylnym rzędzie choćby 3 niezależne fotele na przykład? Ile takich jest? A w vanach, znacznie mniejszych gabarytowo, było to niemal standardem. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Afera o SUV 04.08.25, 14:49 nasz ma, tyle ze nieuzywane, zlozone, dzieki temu i plyte osb mozna przewiezc Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: Afera o SUV 04.08.25, 20:08 Sprzedałeś tę fabię, bywalec? lomek22 napisał: > Bo są bardziej modne a nie wygodniejsze. Który SUV ma w tylnym rzędzie choćby 3 > niezależne fotele na przykład? Ile takich jest? A w vanach, znacznie mniejszyc > h gabarytowo, było to niemal standardem. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Afera o SUV 04.08.25, 13:48 nie lubie suvów, szczególnie na parkingach, szczególnie w miastach, które to parkingi nie są obliczone na parkowanie "autobusów". Na jezdni mi nie przeszkadzają. Każdy jeździ czym chce, w tym "autobusem". Sama nie jeżdżę suvem bo nie mam takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
bagietka01 Re: Afera o SUV 04.08.25, 13:57 > zić. Nie są zrywne - skutek dużej masy. Nie są zwrotne. Czucie drogi tragiczne. > Wraz z wielkością koła też są większe. Czyli rośnie masa nieresorowana. I male > je komfort jazdy. Wysoki punkt ciężkości nie pomaga. > Czyli jeździsz / jeździłeś słabymi SUVami. Uwielbiam SUVy, od 10 lat jeżdżę SUVem i nie zamierzam z tego rezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś