Dodaj do ulubionych

Chorobowe „na dziecko”

• mandre_polo Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 08:52
      W niedogrzanych mieszkaniach zachodniej Europy katar jest normą u dzieci i dorosłych. Później pochodna są choroby stawów, układu oddechowego i mówią że z powodu klimatu znad morza
    • arthwen Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 11:46
      Ktoś ci strasznie nakłamał, twierdząc że chorobowe na dziecko jest tylko dla matek.

Niespodzianka - chorobowe na dziecko (jak i na dorosłego członka rodziny, chociaż w ograniczonym stopniu) można wziąć niezależnie od płci (zarówno rodzica, jak i dziecka tongue_out)
    • mamkotanagoracymdachu Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 12:51
      Ale czemu kobiety? My bierzemy zwolnienia "na katarek" na zmianę, raz ja, raz mąż. I niczyj pracodawca nie jest pokrzywdzony big_grin
    • kiddy Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 13:26
      Nie chodzę do pracy, jak mam zawalony nos, boli mnie gardło, mam kaszel. Nie widzę powodu, żeby moje dziecko chodziło do szkoły w podobnym stanie.
    • novembre Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 13:38
      Czekam na watek o posylaniu dzieci z katarem do przedszkola i ide po popcorn smile
      • mamkotanagoracymdachu Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 14:20
        novembre napisała:

> Czekam na watek o posylaniu dzieci z katarem do przedszkola i ide po popcorn smile

Dziś jedno posłałam, jestem gotowa na ring!
        • novembre Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 19:48
          Apage! smile))
    • heca007 Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 13:44
      Jestem pod wrażeniem absurdalności tego wątku tongue_out Jakiś troll mieszkający na stałe w Jukeju ma pretensje do polskiego NFZ-u i ZUS-u oraz do polskich kobiet, że nie rodzą dzieci. Przy czym sam nie ma żadnego dziecka big_grin sciana A przecież żyje w tym cudownym Jukeju gdzie można chodzić z gilem do przedszkola i chorować na urlopie tongue_out
      • trampki-w-kwiatki Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 17:23
        O to, to! 🤣
      • szare_kolory Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 19:49
        Dobre 😀
      • infinitypool Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 21:46
        🤣 hehe troll niezle striggerowany ze w PL jest pod tym wzgledem lepiej a on biedny musi kiblowac zagranica i nie ma dostepu do tak oczywistych udogodnien🤣
    • palacinka2020 Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 18:32
      Branie zwolnień na dziecko na mało wspólnego z ich istnieniem a dużo z odsyłaniem zakatarzonych dzieci do domu przez przedszkolanki. W NL też takie zwolnienie istnieje, ale bierze się je gdy dziecko ma zapalenie płuc a nie gdy kicha.
      • iwles Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 18:40

A zapalenie płuc to skąd się wzięło u dziecka?
        Czy nie przypadkiem zaraziło się od innego dziecka, które kaszlące i chrychajace zostało posłane do placówki?
        Albo ze zlekceważenia objawów przeziębienia?
        • palacinka2020 Re: Chorobowe „na dziecko” 15.09.25, 20:38
          Nie mam pojęcia, moje dzieci nigdy nie miały zapalenia płuc a nie są trzymane pod kloszem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka