lajtova 03.10.25, 09:24 Wczoraj wieczorem pod wplywem impulsu kupiłam bilety do Kalabri na polowe listopada. A teraz mam pytanie. Jakiej mogę spodziewać się pogody? Byłoby idealnie tak 18-20 stopni i słonce. Macie doswiadczenie? Napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarmszejk123 Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 09:35 Taka pogoda to tam jest teraz :p Potem też może być, ale nie musi. I mam nadzieję, że będziesz mieć normalne ogrzewanie, nie klimatyzator :p Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 10:41 Noclegi jeszcze nie zarezerwowane. Zwrócę na to uwagę. Będą w Regio do Calabria. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Listopad w Kalabri 04.10.25, 08:39 Zwróć, zwróć, listopad i grudzień to najgorsze miesiące jeśli chodzi bo wilgoć a w mieszkaniach na wynajem często jest tylko klima. Grzanie klimą przy wysokiej wilgotności daje efekt suszarki- dobrze ci tylko kiedy stoisz pod klimatyzatorem i dmucha wprost na ciebie :p a tak, to pościel wilgotna, ręczniki wilgotne, nawet chacie w szufladzie robią się zimne i nieprzyjemne:p Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 19:23 Temperatury teraz są tam wyższe, ale podobno okrutnie wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 09:41 A teraz masz kaca? Znam to uczucie. Odwołaj, jak możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 10:55 Właśnie jestem w Reggio Calabria, leżę w wynajętym mieszkaniu z grypą czy czymś. Ostatnie parę dni to burze, teraz silny wiatr. Jest super. Polecam posągi z Riace w lokalnym muzeum archeo. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 19:26 Jeden dzień w Reggio Calabria, a później uderzyłabym na Sycylię. Promy kursują dość często, sama podróż jest krótka. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 12:30 W styczniu i w lutym 2020 tak było, piękna wiosna, pływałam w morzu. Może być różnie, wiosennie albo wilgotno i zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 12:34 15C to zaiste cudowna woda do pływania. No i styczeń to wiosna temperaturamorza.pl/miasto/wlochy/reggio-calabria-calabria-italy Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 12:40 Woda miała więcej niż 15°C I tak, było ok 20°C, dla mnie to wiosenna temperatura. Miałam szczęście, nie twierdzę że tak jest zawsze. Czy jeszcze chcesz mnie w czymś skorygować? Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 12:45 No to miała 16, prawie jak Seszele www.windy.com/pl/-Menu/menu?temp,38.477,15.699,8 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 12:58 lajtova napisała: > Nie przejmuj się tym pojebem. > This. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 13:10 Już kilkakrotnie widziałem owo "this". W jakim znaczeniu zostało tu użyte? Czy to coś z rodziny Lolów i Rotflów. Gugiel milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja-jadrowa Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 19:22 Ogólnie rzecz biorąc, “this” w tym znaczeniu oznacza “całkowicie się z tym zgadzam”. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 19:37 Dlaczego? Skąd się to wzięło? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Listopad w Kalabri 03.10.25, 19:43 fuzja-jadrowa napisał(a): > Ogólnie rzecz biorąc, “this” w tym znaczeniu oznacza “całkowicie się z tym zgad > zam”. Do marka czy do dekoderki. Bo. Tu mamy różne oblicza🤪 Odpowiedz Link Zgłoś