21.10.25, 10:24
Dziewczyny, mam świadomość, że jestem trudna i mam trudne wymagania, ale kto jak nie ematka coś doradzi. Otóż rozważam Sylwestra w Polsce po ponad 20 latach, kiedy go tam nie spędzałam. Sylwester we Wloszech, gdzie mieszkam, to pic na wodę i ma się nijak do Polski. Czy możecie coś wskazać, polecić przy moich niełatwych wymaganiach. A wymagania związane z tym, że przyjechalabym autem z dwoma psami I osmioletnim dzieckiem. W związku z tym zapotrzebowanie na
1. Zorganizowanego sylwestra najchętniej na górnym Śląsku lub gdzieś blisko w górach, Ustroń, Wisła, Cieszyn (bo tu mam przyjaciół, którzy by dołączyli)
2. Do wynajęcia apartament chętnie z małym ogrodkiem dookoła, bo psy.
3. Bal sylwestrowy zorganizowany w ośrodku, żebym na czas najgorszych fajerwerków mogła wyskoczyć do apartamentu i być z psami, bo jeden się boi.
4. Wiem, że generalnie się tego nie praktykuje, ale chciałabym wziąć na ten bal dziecko, ułożone I nieproblematyczne. 8 lat, przypominam. Dla niego to by było też przeżycie, nie zna takich zabaw we wloszech. Był już z nami na pewnym zorganizowanym polskim balu tu, ale nie sylwestrowym, i zachowywał się bez zarzutu.
Co sądzicie, jest to realne?
Obserwuj wątek
    • magdulecp Re: Sylwester 21.10.25, 10:30
      Zabranie dziecka na bal? Nie realne.
      • szarmszejk123 Re: Sylwester 21.10.25, 10:32
        Myślałam, że pierwszy wpis będzie, że nierealne jest znalezienie apartamentu, który zaakceptuje dwa wielkie psy :p
        • agdzieztam Re: Sylwester 21.10.25, 10:39
          Ta odpowiedź mnie rozsmieszyla, dzięki, szarm. Znaczy, że jestem problematyczna na wszystkich frontach, bo I psy I dziecko. Ale ty wiesz, że we wloszech dzieci na różne nocne zabawy się bierze I miałam nadzieję, że może się uda. Tzn. Próbuję się zorientować, co się może udać.
          • szarmszejk123 Re: Sylwester 21.10.25, 10:42
            We Włoszech jest nieco inaczej jeśli chodzi o dzieci w przestrzeni publicznej w ogóle, a zwłaszcza w nocy wink
            • magdulecp Re: Sylwester 21.10.25, 10:48
              Przecież Polska nie zabrania dzieciom być w przestrzeni publicznej. Większość miejscowości turystycznych dziećmi stoi, a już dzieci latem nad morzem śpiące w wózkach to żadne dziwo.
              • szarmszejk123 Re: Sylwester 21.10.25, 10:50
                Toż ja nie twierdzę, że zabrania, ale jednak we Włoszech dwulatek o północy z rodzicami w barze to nie jest żadne dziwo, a w wielu innych krajach podpada raczej pod patologię :p
                • magdulecp Re: Sylwester 21.10.25, 10:58
                  E tam, ja tak nie uważam. Sama tak woziłam bombelke latem. Mamy takie specjalne jeździdło nawet. Dziecko spało wygodnie, my spacerowaliśmy po molo czy mieście. Inna rzecz, że oprócz wakacji to jej o północy do baru nie zabiorę, bo i po co.
                • marecky81 Re: Sylwester 21.10.25, 12:01
                  Trochę bywam we Włoszech i tych dwulatków w barze o północy jakoś nigdy nie widywałem.
                  • szarmszejk123 Re: Sylwester 21.10.25, 12:19
                    A ja i owszem 🤷
                    • simply_z Re: Sylwester 21.10.25, 12:57
                      I ja.
            • agdzieztam Re: Sylwester 21.10.25, 10:48
              Oj to chyba prawda, może nie do końca sobie z tego zdawałam sprawę.
          • hanusinamama Re: Sylwester 21.10.25, 14:22
            Ale tam tych dzieci na tej imprezie jest wiecej tak?
            Chcesz 8latka ciagnąc na bal gdzie bedzie jedynym dzieckiem? Podpadł ci?
            • magdulecp Re: Sylwester 21.10.25, 17:18
              Przecież i tak tego dziecka nie wpuszcza, więc jakim jedynym.
              • kamin Re: Sylwester 21.10.25, 22:15
                Wiesz, sądzę, że jak zapłaci za miejsce to wpuszczą. Zakładam, ze mówimy o imprezie sylwestrowej w hotelu czy pensjonacie, a nie balu w ambasadzie. To raczej bedzie rodzinnie i bez zajęcia, wiec i dziecko nie bedzie nikomu przeszkadzało.
                • magdulecp Re: Sylwester 21.10.25, 23:53
                  Ty chyba żartujesz? Hotel organizuje imprezę sylwestrowa dla osób dorosłych. Bardzo często są to bale bardziej na wypasie niz w pensjonacie u Janocka. Nie ma nawet takiej opcji, żeby dzieci były na takim balu, bo pani Ania i Kasia pogadały w recepcji, zapłaciły i dzieci zabrały. Gdybym ja wykupiła bal sylwestrowy dla dorosłych, a później by mi się plątały po sali jakieś dzieci to bym oczekiwała zwrotu kosztów, bo nie na to się umawiałam.
                  • memphis90 Re: Sylwester 22.10.25, 12:41
                    Gdybyś wykupiła bal, który ma w nazwie czy opisie "wyłącznie dla dorosłych", to mogłabyś oczekiwać. Gdybyś wykupiła "bal" - to możesz co najwyżej strzelić focha i nie iść.

Są liczne oferty pobytów sylwestrowych dla rodzin z dziećmi z atrakcjami czy szampanem dla samych dzieci - i to często na tej samej sali (są tez oferty z osobną salą dla dzieci). Pierwsza oferta obejmuje nawet pobyt psów;

hotelmoran.pl/oferta-online/sylwester-italo-disco-all-798002?gad_source=1&gad_campaignid=21800466179&gbraid=0AAAAACvA0tRtLgTEgeNh0C2OmoyOCSKD4&gclid=CjwKCAjwgeLHBhBuEiwAL5gNEdNLdGBIiRAY7AUHy0yWsJAJHw7j0eJzyPZMbLHttM75YkJgJYbIPRoCMFgQAvD_BwE

www.platinum-mountain.pl/oferty-i-promocje/rodzinny-sylwester

www.hotelbarczyzna.pl/sylwester-pod-poznaniem
                    • magdulecp Re: Sylwester 22.10.25, 13:43
                      Chyba wyraźnie napisałam, że bal dla dorosłych. Czego nie rozumiesz? Ktoś kto szuka balu dla dorosłych nie wykupi przy okazji Kinderbalu.
                      • memphis90 Re: Sylwester 22.10.25, 14:17
                        >Chyba wyraźnie napisałam, że bal dla >dorosłych.
                        Ale który bal? Ten, którego dopiero szuka autorka? 🤔

>Czego nie rozumiesz?
                        To Ty zdajesz się nie rozumieć, że bal sylwestrowy nie musi być z samego założenia wyłącznie dla dorosłych, bo hotele różnie organizują…
                        • magdulecp Re: Sylwester 22.10.25, 18:10
                          Nie, ten za który ja bym zapłaciła i miałby być balem dla dorosłych. Jeżeli hotel organizuje bal dla dorosłych i za taki pobiera opłaty to nie ma prawa później posadzić 8latka,bo mamusia poprosiła i zapłaciła.
                      • angazetka Re: Sylwester 22.10.25, 14:58
                        Można znaleźć bal nie tylko dla dorosłych. Proste? Proste.
        • magdulecp Re: Sylwester 21.10.25, 10:47
          No to jest odwrotnie. Ośrodek organizując bal zwykle ma konwencję imprezy dla dorosłych. Cena też jest ustalona za osoby dorosłe. Pewnie, że są imprezy organizowane dla rodzin, ale to nie jest jednak bal. Sama kiedyś tak trafiłam w jakimś górskim pensjonacie. No, ale do balu to temu było daleko.
          • agdzieztam Re: Sylwester 21.10.25, 10:51
            No właśnie a ja bym chciała taki prawdziwy bal. Byłam na takim z dzieckiem tu we wloszech, chyba nawet na dwóch i dzieci były, było dla nich specjalne menu, bawiły się z dorosłymi I miedzy sobą, tańczyły same i brały udział w takich zbiorowych tańcach, ale zupełnie nie przeszkadzały. Nie było żadnego animatora tylko rodzice.
          • kandyzowana3x Re: Sylwester 22.10.25, 15:29
            Akurat hotele bardzo czesto maja oferte dla rodzin, czesto to bal dla dorislych, zabawa sylwestrowa dla dzieci. Także jak najbardziej do ogarniecia
        • homohominilupus Re: Sylwester 21.10.25, 10:56
          Znajdzie. W Polsce nie ma problemu ze znalezieniem apartamentu/ hotelu, który psy przyjmuje. Zwykle jest dopłata ale nie robią problemów
          • ajr27 Re: Sylwester 21.10.25, 22:32
            Bo w Polsce zwierzęta lubiane są bardziej niż dzieci. Prędzej znajdzie bal z udziałem psów niż z mile widzianym bąbelkiem.
            • homohominilupus Re: Sylwester 22.10.25, 11:09
              Weź nie p*erdol. Mało ci hejterskich wpisów w wątkach obok?
              • ajr27 Re: Sylwester 22.10.25, 14:45
                To do mnie? O co ci chodzi?
                • homohominilupus Re: Sylwester 22.10.25, 15:17
                  Moze za ostro ale po dwóch hejterskich wątkach nt psów mam krotki lont.

Przeszkadza ci ze do hotelu można z psem przyjechać?

No i nie jest prawda, ze psy sa lubiane bardziej niż dzieci.
        • kamin Re: Sylwester 21.10.25, 17:15
          To akurat bez problemu. Trzeba zadać pytanie a jednej z grup na FB - noclegi przyjazne psom. Przy okazji pytając o bal i udział dziecka w nim.
    • mikams75 Re: Sylwester 21.10.25, 10:32
      Polskie dzieci też nie znają takich zabaw w Polsce wink
      Nie korzystałam, ale wiem, że dużych hotelach organizują obok imprezy dla dorosłych również sylwestra dla dzieci. Nie wiem czy da się nocować gdzie indziej.
      • agdzieztam Re: Sylwester 21.10.25, 10:40
        To by też było rozwiązanie, dzięki za sugestie. A może są ośrodki (tutaj są), że domek z niewielkim ogródkiem jest na terenie ośrodka, gdzie dzieje się wszystko?
        • magdulecp Re: Sylwester 21.10.25, 10:44
          Oczywiście, że są. Tylko nie wiem czy przyjmą dwa duże psy, ale to już musisz pytać bezpośrednio.
          • kubek0802 Re: Sylwester 21.10.25, 10:50
            Znaczy planujesz klasyczny bal, na który chcesz iść z partnerem i 8 latkiem, a w tzw. międzyczasie wyskoczyć przypilnować psy bo mogą się bać? Napisz w styczniu gdzie byłaś.
            • bromba11 Re: Sylwester 21.10.25, 10:53
              Tak czy tak, wątek ma potencjał.
            • agdzieztam Re: Sylwester 21.10.25, 10:53
              Ha! No dokładnie, obawiałam się, że to bajka nie do realizacji. Ale może akurat jakimś cudem.
            • pleszkazlasu Re: Sylwester 21.10.25, 14:28
              O partnerze akurat nie ma żadnej wzmianki chyba.
              • agdzieztam Re: Sylwester 21.10.25, 19:04
                Ale mąż jest, jak najbardziej I też by bardzo chciał na taki polski bal.
            • chicarica Re: Sylwester 21.10.25, 19:10
              Ja poproszę napisać zaraz po zarezerwowaniu żebym ja tam przypadkiem nie pojechała.
              • kamin Re: Sylwester 21.10.25, 22:18
                A w czym problem?
                Ja nie lubię bali jako takich. Ale jakbym już z jakiegoś powodu była, to ostatnie co by mi przeszkadzało to ośmiolatek. Albo to, że jakaś pani wyjdzie o północy do psów.
                • eva_evka Re: Sylwester 21.10.25, 22:26
                  Akurat nie widze problemu. Wiele hoteli ma ofertę rownież dla dzieci, co jest logiczne, bo jeśli rodzina przyjeżdża na pobyt sylwestrowy to co miałaby zrobić z dziećmi?
                  Niektóre hotele oprócz głównwgo budynku hotelowego ma też apartamenty / domki. Można też wynająć apartament w sąsiwdztwie hotelu. To nie problem.
                  Szukajcie a znajdziecie.
                • chicarica Re: Sylwester 21.10.25, 22:36
                  Unikam imprez na których są dzieci i wyjazdów, hoteli itp. takich też unikam. Na razie nie jest to nielegalne wink
                  Bal z dziećmi - moim zdaniem porażka.
                • magdulecp Re: Sylwester 21.10.25, 23:57
                  Mi by przeszkadzało. Skoro słono place, a bale sylwestrowe to spory wydatek już, a hotel w ofercie zapewnia, że jest to impreza dla dorosłych to nie mam ochoty napotykać później dzieci.
                  • memphis90 Re: Sylwester 22.10.25, 12:44
                    Jeśli hotel w ofercie zapewnia, że to impreza wyłącznie dla dorosłych. Na pewno jest sporo takich, w których dokładnie to jest zapisane, ale nie oznacza to, że każda jedna taka impreza w każdym hotelu będzie tylko i wyłącznie z samej definicji dla osób 18+.
                    • magdulecp Re: Sylwester 22.10.25, 13:44
                      Nigdzie nie pisałam, że innych ofert nie ma, więc o co tobie chodzi? Tak, ja wybieram takie imprezy, w których hotel zapewnia.
                      • memphis90 Re: Sylwester 22.10.25, 14:18
                        >Nigdzie nie pisałam, że innych ofert nie >ma, więc o co tobie chodzi
                        Na ogólne pytanie o bal piszesz „i tak go nie wpuszczą”, więc o co Tobie chodzi…? 🤔
                        • magdulecp Re: Sylwester 22.10.25, 18:12
                          Na bal, w którym hotel deklaruje dla osób 18plus?oczywiscie że go nie wpuszcza. Coś jeszcze masz do dodania czy tak przyszłaś się przypieprzyć.
    • nenia1 Re: Sylwester 21.10.25, 12:06
      Jest realne ale nie wiem jak obecnie z miejscami. My z grupą przyjaciół jedziemy w tym roku właśnie do Wisły. Ale rezerwacje mamy już od lipca.
    • algod Re: Sylwester 21.10.25, 12:34
      Jest taka grupa na Facebooku: "Noclegi przyjazne psom". Nie korzystałam jeszcze, ale chyba wygląda to tak, że można napisać, co by się chciało i jest szansa, że się ktoś odezwie z jakąś propozycją.
      • agdzieztam Re: Sylwester 21.10.25, 12:52
        O dzięki!
        • deszczu_kropelka Re: Sylwester 22.10.25, 14:50
          I grupa "Zabieram psa na wakacje" - też sporo ofert noclegów smile
          • agdzieztam Re: Sylwester 22.10.25, 15:56
            Dziękuję
    • aankaa Re: Sylwester 21.10.25, 13:37
      chciałabym wziąć na ten bal dziecko, ułożone I nieproblematyczne. 8 lat, przypominam.

z reguły hotelowe bale są z założenia tylko dla dorosłych, możesz mieć problem
    • bei Re: Sylwester 21.10.25, 14:31
      Nad morzem- Dźwirzyno, hotel Senator. Zwierzaki i dzieciaki zawsze mile widziane, dzieciaki zaopiekowane.
      • raczek47 Re: Sylwester 21.10.25, 16:49
        Ale autorka wątku chce w góry.
        • magdulecp Re: Sylwester 21.10.25, 17:19
          To pojedzie nad morze. Taki kompromis 😀
      • agdzieztam Re: Sylwester 21.10.25, 19:06
        O dzięki za konkret. Nad morze też by było super, ale na południe Polski autem z Włoch to jednak o wiele kilometrów bliżej. To jedyny powód. Inaczej po tej rekomendacji brałbym Dźwirzyno. Ale zapisze sobie na zaś. Kiedyś skorzystam.
    • adhoc Re: Sylwester 21.10.25, 20:03
      Może Hotel Olympic w Ustroniu. W pakiecie sylwestrowym jest impreza dla dorosłych, a w tym samym czasie odbywa się kinderbal. A do hotelu chyba można przyjechać z pieskami.
      • agdzieztam Re: Sylwester 21.10.25, 20:09
        O dzięki za konkret napisze tam
        • aankaa Re: Sylwester 21.10.25, 20:24
          to z pakietu sylwestrowego
        • adhoc Re: Sylwester 21.10.25, 20:46
          Albo Hotel Diuna Beskidy. Też w Ustroniu, dzielnica Jaszowiec. Bal dla dorosłych, kinderbal dla milusińskich, a pieski chyba też mile widzianesmile
          • agdzieztam Re: Sylwester 21.10.25, 21:14
            Dzięki za wszystkie konkretne propozycje. Posprawdzam, popytam. Może akurat.
    • magdulecp Re: Sylwester 21.10.25, 20:51
      A zobacz Crystal Mountain w Wiśle. Nie wiem jak z psami i co z sylwestrem dla dzieci, bo byliśmy w ferie zimowe, ale może akurat. Oni są prodzieciowi.
    • pierwszykot Re: Sylwester 21.10.25, 21:12
      Zobacz osadę sniezka kolo karpacza.
    • 00zxc00 Re: Sylwester 22.10.25, 00:36
      To po co chcesz iść na sylwestra jak masz dziecko i psy?
    • hosta_73 Re: Sylwester 22.10.25, 11:48
      Nigdy nie widziałam na takim balu dzieci. Nie wiem co by tam miał robić. I nie wiem, czy dziecko będzie mile widziane przez obsługę i innych gości (zdziwienie wzbudzi na pewno).
      I czy w polskim wydaniu taka impreza będzie szczególnie interesująca dla 8 latka? Może tak, dawno nie byłam.
      • marecky81 Re: Sylwester 22.10.25, 12:43
        Jaki problem? W PL pełno apartamentów z ogródkiem przy ośrodkach organizujących Sylwestry dla dzieci wink
    • krambambuli Re: Sylwester 22.10.25, 12:44
      Twój pies się boi fajerwerków. Proszę, nie zabieraj go do ośrodka, który organizuje bal sylwestrowy, to fatalny pomysł. Ostatnie miejsce, gdzie twój pies powinien być na Sylwestra.
    • shumarii Re: Sylwester 22.10.25, 14:06
      Akurat znam Ustroń dosyć dobrze, bo mam tam mieszkanie i rodzinę. Sprobuj w “bocianówce”, bardzo fajne kameralne miejsce. Tam często zatrzymują się nasi goscie, którzy przyjeżdzają na większe imprezy rodzinne. Zorganizowane imprezy pewnie będą w dworze “Skibowki” (tam jest też hotel, ale nie wiem jak z psami). na samej górze na Równicy. Może być coś we Wrzosie- zaraz przy dpwrcu kolejowym, albo w domach wczasowych na Zawodziu.
      • agdzieztam Re: Sylwester 22.10.25, 15:55
        Świetne wskazówki dziękuję!
    • lilia.z.doliny Re: Sylwester 22.10.25, 17:08
      Agdzieztam, a musi być ten Śląsk? Bo na wybrzeżu jest hotel, który od ręki przyjął mnie z moim ogromnym psem. Zaoferowali pokój z ogródkiem, żeby pies mógł wychodzić. Nie byliśmy jedyni zresztą. Hotel jest przy plaży.
      • agdzieztam Re: Sylwester 22.10.25, 17:59
        Cudne!!! Czekaj odezwę się
      • magdulecp Re: Sylwester 22.10.25, 18:14
        Z psem to ją większość hoteli przyjmie. Tu chodzi też jesz że o bal dla dzieci, ale z tego co widzę już się takie organizuje, więc niech szuka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka