Dodaj do ulubionych

Jakie piękne lisy

27.10.25, 15:40
Dziś jechałam o 4 rano przez interior. Wioseczki, lasy, pola...
Spotkałam ze 3 lisy. Jenyyy...Jakie one mają teraz piękne futra. Pewnie na zimę takie grube.
Jeden był taki odwaznijszy stanął na poboczy i patrzył się na mnie a ja niego.
Piękny rudy przyjacielu życzę ci wszystkiego co najlepsze.
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 15:43
      Pamiętam jaki przeżyłam szok, jak pierwszy raz zobaczyłam londyńskiego lisa. Wcześniej widywałam właśnie takie ładne, puszyste w Polsce i jak zobaczyłam tego londyńskiego, wyleniałego szczurolisa, na pierwszy rzut oka nie wiedziałam co to za zwierzę, takie brzydkie :p
      • homohominilupus Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 16:06
        Uwielbiam lisy

A lajtovej co sie stało ze taka milusia i sie naturą zachwyca?
        • voyah3 Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 16:14
          Moderacja wycięła większość wpisów jej psychofanki to się kuciapa cieszy
          • lajtova Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 16:19
            Własnie niesmile Ja bym wolała żeby zostały.

pozdrawiam
            Agata
            • voyah3 Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 17:14
              Ty lisico!
        • bmtm Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 16:20
          Moja babka miała aż dwa w szafie. Też le lubiła..
        • lajtova Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 16:23
          No bo piękne lisy były.
    • bmtm Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 16:08
      Łażą nawet po centrach miast. Jeden szedł za mną w śródmiesciu Krakowa późnym wieczorem.
      • kokosowy15 Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 17:01
        Na ROD od dwóch lat mieszka lis, zagląda gdy przychodzę a nie ma wielu ludzi. Ciekawe, że zima, pod specjalnie usypanym stosem lisci zimuje także jeż, nie przejmując się obecnością lisa.
    • mama-ola Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 21:30
      Lisek z Łeby. Pozuje bardzo profesjonalnie, chwilę siedzi, chwilę leży, zmienia spokojnie pozycję, a ludziska fotografują z zapamiętaniem.
    • mava12 Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 21:38
      >Jakie one mają teraz piękne futra. Pewnie na zimę takie grube.

szczęściarz... dobrze, że mu elektrody nie wsadzą w odbyt. Co właśnie teraz odbywa się gremialnie, na fermach, z powodu tych pieknych futer
      • bmtm Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 21:43
        Zawsze mnie intrygowało jak by chodziła ubrana moja babka gdyby ożyła. Futra, lisy, futrzane czapy to był jej żywioł i styl.
        • ga-ti Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 22:42
          Dla jednych żywioł, dla drugich konieczność. Zimą było zimno i normalnym było, że ludzie chodziliśmy w futrach i kożuchach. Moja miała z nutrii i owiec, jakieś karakuły (prawdziwe) i lisi kołnierz jak najbardziej też i czapka z królików, a i z norki czy innej kuny jakiejś.
          Bogatsi z droższych zwierzy oczywiście.
          • mava12 Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 22:50
            dajże spokój gati....
            Ja też mam więcej niż 20 lat i WIEM, jaka była rzeczywistość w latach 70-80.
            Nie, nikt nie musiał chodzic w kozuchach, wystarczyło palto na zimę. Na watolinie.
            Tyle że nikt wtedy nie miał, czy nie chciał mieć, świadomosci cierpienia zwierząt, z których te futerka były robione.
            Tak więc nie róbmy z g*** złota.
            • bmtm Re: Jakie piękne lisy 27.10.25, 23:32
              Tzw. lisa na pewno nie nosiła by się ogrzać.
    • ender_celebi Re: Jakie piękne lisy 28.10.25, 08:10
      Spotkałam kiedyś jednego w lesie. Przystanął mi wprost przed rowerem, ja przystanęłam na wprost lisa i tak się sobie patrzyliśmy w oczy smile niestety ruch ręką do telefonu go spłoszył. Sympatyczne zierzątka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka