swiecaca 28.10.25, 16:05 proszę o polecenie miejsca, gdzie może być sympatycznie np byłyście kiedyś. nie wielki i znany moloch. ale bal musi być, porządny basen lub aqua park też. najlepiej do 300km od Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiecaca Re: Sylwester w hotelu 28.10.25, 17:49 Byłaś tam? oferta wygląda ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Sylwester w hotelu 28.10.25, 18:26 niedawno wróciłam z jesiennych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Sylwester w hotelu 28.10.25, 18:18 Hotel Krasicki. Byliśmy w zeszłym roku na Sylwestrze. Bywamy tam kilka razy w roku. Masz basen, spa i jest co zwiedzać na miejscu. Obejście samego hotelu (oszałamiająca biblioteka ze starodrukami) to kawał czasu. Obok masz zamek. I Lidzbark zimą (jak spadnie śnieg też wygląda ładnie. Jest mnóstwo leśnych ścieżek. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Sylwester w hotelu 28.10.25, 18:20 Wieczór przed Sylwestrem i poranek po Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Sylwester w hotelu 28.10.25, 18:57 Było przepięknie Wypogodziło się, nie wiało, świeciło słońce i powietrze było takie jak kiedyś się czuło zaraz po opadach śniegu. Ludzie pożyczali z recepcji miotłe do odmiatania samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Sylwester w hotelu 28.10.25, 23:33 Heca007- no Ty już wiesz, jak człowieka wzruszyć. Az mi sie lezka w oku zakrecila... Piękne jest to moje miasteczko.... A jak ktoś ( jak Ja) ma do Krasickiego pięć minut spacerkiem, to juz w ogóle. Z tym,że my się raczej w tę zimę nie wygrzebiemy z roboty...A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Sylwester w hotelu 29.10.25, 10:34 W Krasickim byłam latem - pięknie tam. Bardzo mi się Lidzbark podobał. A i macie super pierogarnie, jedne z lepszych pierogów jakie jadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Sylwester w hotelu 29.10.25, 13:32 Arweno_111- o której pierogarni piszesz? Bo ciekawa jestem, nie było nas w Lidzbarku już dość dawno, ale wybieramy się... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Sylwester w hotelu 29.10.25, 15:47 Sprawdziłam na mapie i chyba ( po zdjęciach wnętrza) to Ulepiona? Tak mi wchodzi jak odtwarzam droge z hotelu. Tylko fakt byłam tam dwa lata temu (jak ten czas leci). Ale pierogi pamiętamy do dziś. Tylko na mapie pokazuje, że zamknięte - może to sezonowe? Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Sylwester w hotelu 29.10.25, 17:08 Z tego co widzę zamknięta od 2023. Pozostaje zjeść pierogi z kaczki w Krasickim Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Sylwester w hotelu 29.10.25, 17:10 o, tak! kuchnia w Krasickim to samo zuo dla dbających o sylwetkę Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Sylwester w hotelu 29.10.25, 18:00 Zawsze można potem iśc na basen i to spalić Ja najbardziej lubię ich małże Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Sylwester w hotelu 29.10.25, 21:13 Dziękuję Wam dziewczęta za Wasze wpisy. Kochane jesteście... Niestety, pierogarni ,,Ulepiona" nie ma juz, jest podobno świetną restauracja ,,Debowa" też niedaleko przedzamcza. Pamiętam czasy, kiedy to przedzamcze ( czyli dzisiejszy,,Krasicki" ) sfajczylo się całe, to był styczeń nocą a było jasno, jak w dzień. Nie było nas wtedy w Polsce, ale obejrzałam nagranie z VHS- u całej akcji ratowniczej. Straszylo to potem takie spalone, baszta bez dachu, no ale teraz jest wszystko odbudowane na cacy, jak widać. Kto ciekaw, może sobie obejrzeć nagranie na Youtube, trzeba wpisać tylko ,,pozar przedzamcze 1993 " i nazwe miasta. No ale do ad remu- czyli do szampanskich Sylwestrow.... moze termy Warminskie? Wiem,że tam ludziska potrafią dac czadu.. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Sylwester w hotelu 29.10.25, 10:26 Wiem,że genialne Sylwestry są w moim ukochanym hotelu Smrek w Piwnicznej- Zdrój. No ale to już dużo dalej od Warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Sylwester w hotelu 30.10.25, 16:57 Hotel Magellan niedaleko Lodzi. Podovny do Jachranki ale przyjemniejszy . Basen jest, bylam niedawno na imprezue,super bylo Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Sylwester w hotelu 29.10.25, 17:12 Ja w tym roku wyjątkowo planuję spędzić sylwestra w miejscowości na "p". Zakupiłem dwa dodatkowe grzejniki elektryczne, jakby kominek nie wystarczył. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Sylwester w hotelu 29.10.25, 19:51 Nie, to mój własny domek letniskowy w wiosce na "p". Będę musiał odkręcić wodę, zamontować podgrzewacz wody i modlić się, żeby nie przyszła prawdziwa zima. Tak że nie polecę. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Sylwester w hotelu 29.10.25, 18:48 Akurat 300 km od Warszawy to nic nie ma ciekawego weź lepiej szukaj w jakimś fajnym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś