Dodaj do ulubionych

Brawo Pan Prezydent!

02.12.25, 16:04
Pomyliłam się głosując na Rafała.
Obecny prezydent jest jednak zdecydowanie bliższy mojemu sercu.
Przeciwstawił się Kaczyńskiemu i Tuskowi,
Zawetował ustawę antyludzką smile.
Brawo!
Obserwuj wątek
    • abidja Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 17:27
      Czytalam,ze podpisal zakaz hodowli zwierzat na futra. Do 2033 maja zniknac hodowle.
      Nie sadzilam,ze tego doczekam.
      Nie rozumirm tylko,dlaczego usyaea przeszla przez Sejm z wylaczeniem krolikow. To tak samo czujaca istota jak inne.
      I po co rekompensatu miliarderom? Pracownikom tak. Wlasciciele powinni sie ubezpieczyc na taka okolicznosc, zmienic branze wziasc kredyt, przekwalifikowac sie. Czyli zrobic to samo czego wymaga sie og 90% Polakow,tych pracujacych na etacie lub b2b.
    • pursuedbyabear Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 17:31
      Kibol, to i do psów ma kibolskie podejście. Mały, mściwy oszołom.
      Jak i ty.
      • abidja Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 17:36
        Szczerze moeoac, kojce nie rozwiazywały problemow psow.
        Pies to istota socjalna ,oprocz ocieplonej budy i miski z woda i jedzeniem potrzebuje dobrego kontaktu z czlowiekiem.
        Kojec to wiezienie, jesli zmienia sie tylko łancuch a nie postawe wlascicieli.
        Zobaczymy jaka propozycje ustawy zlozy prezydent. Oby lepsza.
        Po zakazie hodowli zwierzat na futra nabrałam nadziei.
        • default Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 17:52
          Nie rozwiązywały, to jasne, ale ustawa miała być pierwszym krokiem do polepszenia bytu psów, już sam fakt zapisania w ustawie zakazu łańcuchów pokazuje w jakim kierunku zmierza prawo odnośnie zwierząt. Prezydent stwierdził że byłoby "nieegzekwowalne" - zapewne nie byłoby w 100 procentach, ale przynajmniej można by było w ekstremalnych przypadkach tego czy owego drania pociągnąć do odpowiedzialności.
          Bo że sama ustawa, nawet najdoskonalsza, nie zmieni prymitywnej mentalności tych wszystkich zbuków znęcających się nad zwierzętami - to wiadomo. Ale tym bardziej powinna być, żeby chociaż nie czuli się bezkarni.
          • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 07:45
            Chodzi ci o 2-artykułową poprawke do ustawy o ochronie zwierząt, ktorą uwalil Nawrocki?
            Wkurza mnie, że K15X przedstawiła sprawe tak, jakby glosowano nad obywatelską ustawą z druku 700 a nie na 2-artykulową poprawkę.
            Poziom manipulacji ludem - level expert.
            • abidja Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 07:56
              yenna_m napisała:

> Chodzi ci o 2-artykułową poprawke do ustawy o ochronie zwierząt, ktorą uwalil
              > Nawrocki?
              > Wkurza mnie, że K15X przedstawiła sprawe tak, jakby glosowano nad obywatelską u
              > stawą z druku 700 a nie na 2-artykulową poprawkę.
              > Poziom manipulacji ludem - level expert.

Dokladnie.
              Nie wszyscy sledza strony organizacji prozwierzecych wiec łatwo manipulowac ludzmi.
              Juz samo to,ze politycy nie przedstawiaja faktow tylko manipuluja naszymi emocjami powinno zapalic w nas syrene alarmowa!
              To red flag.
              Nawet jesli są "jedyna opcja".
              • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 08:08
                Niestety tak.
                8 gwiazdek jako program oartii politycznych to o wiele za mało na strategię rozwoju Polski i politykę bezpieczenstwa w tych trudnych czasach.
                • abidja Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 08:16
                  Prawda.
                  Niestety nasze oczekiwania prowadzenia polityki dla ludzi wywołuje oskarżenia o nienawisc 😄.
                  Jak spojrzysz w stecz to zobacz kogo wynosimy na pomniki: Piłsudski? Od obozu koncentracyjnego dla oponentow politycznych?
                  Daleko nam do wartosci demokratycznych.
                  Niestety, historia zatoczyla kolo i stoimy w obliczu wojny. Lata 30 ubieglego wieku. Endecja, nacjonalizm, obcy, poklask dla Hitlera od dzielnych prawicowych chlopcow i prasa....to juz było. I znowu jest.
                  • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 08:22
                    Niestety.
                  • boggi_dan Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:10
                    abidja napisała:

> Prawda.
                    > Niestety nasze oczekiwania prowadzenia polityki dla ludzi wywołuje oskarżenia o
                    > nienawisc 😄.
                    > Jak spojrzysz w stecz to zobacz kogo wynosimy na pomniki: Piłsudski? Od obozu k
                    > oncentracyjnego dla oponentow politycznych?
                    > Daleko nam do wartosci demokratycznych.
                    > Niestety, historia zatoczyla kolo i stoimy w obliczu wojny. Lata 30 ubieglego w
                    > ieku. Endecja, nacjonalizm, obcy, poklask dla Hitlera od dzielnych prawicowych
                    > chlopcow i prasa....to juz było. I znowu jest.
                    Wartości to wynosimy z domu. A o historii to trzeba mieć względne pojęcie. Jak ktoś ma lewicowych rodziców lub dziadkow. To tak będzie pisał o Piłsudskim. Nie tobie to oceniać.
          • kamin Re: Brawo Pan Prezydent! 04.12.25, 22:22
            To byłby tylko półśrodek. To czego potrzeba to konieczności wystąpienia o pozwolenie na posiadanie psa przed jego zakupem czy adopcją.
            We wniosku powinny byc opisane posiadane warunki i cel posiadania psa. Jeśli ktoś mieszka w bloku i chce psa tylko do towarzystwa - zgoda na psa małego - powiedzny że do około 15-20 kg.
            Jak to ma być pies przewidnik czy pracujący - to wtedy zgoda na adekwatną rasę. Oczywiście też weryfikacja warunków.
            Na psy do pilnowania podwórka-brak zgody.
            Po otrxymaniu zgody na psa niehodowlanego -obowiązek dostarczenia w ciągu 2 lat zaświadczenia od weterynarza o przeprowadzonej obiwiązkowej kastracji (lub o przeciwskazaniach do zabiegu). Za rozmnożenie psa niehodowlanego - kara finansowa lub odebranie psa.
            Generalnie trzeba odebrać psy głupim ludziom
            • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 04.12.25, 22:37
              Wspaniale postulaty. Jednak póki co ja np zmagam sie ze slappem, bo zwrocilam uwagę, ze hidowczyni kryla na zewnetrznym kryciu 11-letnią kotkę. Dlaczego kryła? Bo mogła. Bo przepisy federacji FIFe/FPL nie przewidują maksymalnego wieku rozrodu kotek. 3 mioty na 2 lata? Ojej, mozna to obejść placąc 200 zl kary finansowej za każdy nadprogramowy rodowód. 40 kotow na 20 metrach? A w czym problem? Nie ma norm metrażowych. Mowimy o regulaminach hodowlanych i przepisach dobrostanowych obowiazujacych w legalnych hodowlach, ktore sa zrzeszone w szacownej europejskiej federacji. A ty chcesz wymagac od domków, laików, az tak podkreconych norm dobrostanowych...
      • inkamovinka Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:17
        pursuedbyabear napisała:

> Kibol, to i do psów ma kibolskie podejście. Mały, mściwy oszołom.
        > Jak i ty.
        >

rzeczywiscie trzeba byc malym msciwym oszolomem, zeby pisac na forum takie slowa w
        odpowiedzi na taki komentarz Prezydenta.:

“Składam do Sejmu prezydencki projekt ustawy, który pozwoli spuścić psy z łańcuchów, realnie poprawi los zwierząt, ale nie będzie nakładał na ludzi restrykcyjnych, a jednocześnie nierealnych do spełnienia obowiązków budowania kilkudziesięciometrowych kojców “

• mocca25 Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 18:47
      Ojej, głosowałaś na Trzaskowskiego..... ojej
      • pursuedbyabear Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 18:54
        Co nie? 🙂 Jeśli fiołek głosował na Trzaskowskiego, to ja jestem chińskim mnichem.
      • mizantropka_20 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 06:33
        Masz wątpliwości? (ironia) Reszta pisiorów też na niego głosowała
    • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 18:57
      Szkoda, ze zawetował zmiany w ustawie o ochronie zwierząt.
      Mnie bardzo cieszą prace PE nad rozporzadzeniem o dobrostanie psów i kotow bo to wplynie na dobrostan zwierząt w Polsce. No i podpisanie zakazu hodowli zwierząt na futra.
      Raczej spodziewalam sie, że Nawrocki zrobi odwrotnie i przepchnie psy, wetujac futra.
      Z psami nic straconego, o ile K15X bedzie chciala wrocic do tematu.
      W Sejmie lezy druk 700 (obywatelskie stop łancuchom) i druki 836 oraz 837 regulujace kwestie schronisk i prowadzenia hodowli psow i kotów rasowych. Wplynie tez jakas propozycja Nawrockiego.
      Ciekawa jestem projektu prezedenckiego bo druk 700 znam i nie podoba mi się. To, co upadlo na skutek weta Nawrockiego to 2-artykulowa poprawka do UOZ zawierajaca jedynie przepisy dotyczace trzymania psow na uwięzi i rozmiary kojców. I nic ponad to.
      • mizantropka_20 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 06:34
        O, zmartwychwstałaś? Ty też na Trzaskowskiego, nieprawdaż?
        • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 06:46
          Na szczescie nie. Gdy zobaczylam, jak gosciu zwial z sesji Rady Miasta w Wawie i zobaczylam, że jako Prezydent i Wiceprezes partii boi sie wlasnych radnych, to poczulam ulgę, że nie.poszlam na wybory i nie zaglosowałam na tchorza siedzącego w kieszeniach lobbystów i popierajacego alko lobby.. Tak, ze to też noe moja bajka. Jak Tusku, na ktorego w 2023 patrzylam na rycerza na bialym koniu, a ktory obecnie wyrabia potworne glupoty.
          • mizantropka_20 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 06:55
            Dziękuję za obszerne wyjaśnienia
            • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 07:06
              Proszę uprzejmie. Nie popieram liberalizmu a Nowa Lewica pchajaca liberalne pomysly, uczestnicząca w zazynaniu nauki, NFZu, ochrony zdrowia, zamykajaca szpitale, klaszczaca na coraz to durniejszy tuskowy pomysl, przestala byc moją bajką w 2024, chociaż niezmiennie glosuję na partie socjaldemokratyczne od ponad 30 lat.
              Ostatnio oburzył mnie pomysł zmniejszenia skladki na ubezpieczenia zdrowotne przedsiębiorców, pomimo bankructwa NFZ. Więc absolutnie nie popieram polityki liberalnej Tuska bo jest zwyczajnie szkodliwa.
              • mizantropka_20 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 07:56
                Dobra, odpuść mi
                • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 08:02
                  Dlaczego? Bo przyszlas siac propagandę partyjną? Zasluzyc na stolek w leberalnej partyjce?
                  Nie licz na to. Do.koryta kolejka chetnych. Latwo nie będzie, bo Tusk zniesie dwukadencyjność. Trzeba pilnowac stołków latami bo mozna wtedy wyjąć dla siebie dużą kasę.
                  A takie Razem utrzymuje sie jedynie ze skladek bo wychodząc z koalicji, ktora nie chvialacrealizowac ich postulatow, stracili subwencję. Tu sie szyszkownikom nie placi. Minimalna skladka, z tego, co wiem, do niedawna wynosila 5 zlotych.
                  Gdzie ci porownywac mlodych ideowcow do starych, cynicznych pierdzieli robiących kolejny w swoim życiu skok na kasę?
                  Tylko rozkradanej Polski żal.
                  • abidja Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 08:03
                    😘❤️
                  • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 08:03
                    Nie chciała*
              • alicia033 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 09:02
                yenna_m napisała:

> niezmiennie glosuję na partie socjaldemokratyczne od ponad 30 lat.

Uhm, opowiedz nam, yenna, na jaką to "partię socjaldemokratyczną" głosowałaś zwłaszcza w 2015...
                • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 09:43
                  PIS senat, Lewica Sejm, o ile dobrze pamiętam.
                • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 10:02
                  Do Sejmu Lewica, do Senatu - jak w 2023, na POPISowe barachło (ale druga opcje, liczac na jakies standardy demokratyczne po wyborach).

Biorac pod uwagę wskazania HFPC, raport OBWE o wyborach oraz pchanie polityki pod lobbystów a nie pod obywateli, upolitycznianie sądow - nie dostrzegam roznicy.
                  Kosciól dalej ma sie cudnie, lgbt upokorzone, NFZ zbankrutował, upolitycznione sądy, koryciarstwo KPO, podbijanie nienawisci wsrod Polakow i walka o koryta (i zniesienie dwukadencyjnosci). Edukacja rozwalona, migracja zarobkowa wieksza niz za PIS.

I w tym wszystkim dwie sklocone dziadygi rozwalajace Polskę w imie swoich steropianowych zaszlosci powinny natychmiast iść na emeryturę.

Na-tych-miast!
                  • husky_cat Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 10:44
                    No tak, bo konfa lepsza 😂
                    W sumie to mam nadzieję, że te wszystkie przegrywy popierające konfe dostaną za swoje gdy Mentzen rozwiąże nfz i trzeba będzie płacić za opiekę medyczną i za szkoły ☺
                    • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 10:53
                      Ale ja nie głosuję na konfę. Jestem bardziej na lewo niz NL.
                      Jak lewicowiec moze glosowac na Konfę? Pomyśl trochę big_grin
                      • husky_cat Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 10:59
                        No tak, i cały ten twój bełkot przeciwko Trzaskowskiemu to tak z miłości do lewicy i niechęci do prawicy
                        • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:02
                          Mnie pasuje program partii Razem, ktora caly POPIS chetnie wyslalaby na ksieżyc.
                          Nie trafilas. Wyjdź ze swojej ciasnej, liberalbej banieczki i przewietrz glowę.
                          • lauren6 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:18
                            > Mnie pasuje program partii Razem

Już widzę jak chętnie odprowadzasz podatek 75% od swojej hodowli kotów. Ciekawe czy podniesiesz w kosmos cenę za jednego kota, czy zaczniesz oszczędzać na karmie i wecie, żeby mieć na horrendalny podatek. W końcu zwierzęta rasowe są dla burżujów, powinnaś prowadzić prywatne schronisko dla bezdomniaków, a nie hodowlę.
                            • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 20:07
                              lauren6 napisała:

> > Mnie pasuje program partii Razem
                              >
                              > Już widzę jak chętnie odprowadzasz podatek 75% od swojej hodowli kotów. Ciekawe
                              > czy podniesiesz w kosmos cenę za jednego kota, czy zaczniesz oszczędzać na kar
                              > mie i wecie, żeby mieć na horrendalny podatek. W końcu zwierzęta rasowe są dla
                              > burżujów, powinnaś prowadzić prywatne schronisko dla bezdomniaków, a nie hodowl
                              > ę.

Zmarwie cię.
                              1. Od prawie 5 lat nie jestem hodowcą.
                              2. Stawialam na jakosc i dobrostan wiec dolozylam do interesu wartosc dobrego samochodu bo to nie byl biznes tylko drogie hobby.
                              3. Przy takiej stracie 75 proc podatku? Od kiedy strata jest tak opodatkowana?
                              4. Dzialam na rzecz zwierzat, jestwm przeciwnikiem hodolki bo wiem zbyt dobrze, jak to wyglada w praktyce i znam srodowisko na wylot.

Rozczulaja mnie twoje personalne zaczepki bo wiem, ze merytorycznie to raczej slabiutko z argumentami wiec trzeba personalnie. Tylko tak potrafisz?

Targ, lauren. Poziom targu. Albo magla

I tak. Jesli od panstwa dostane w zamian dobre uslugi publiczne typu
                              - edukacja,
                              - lekarz,
                              - ochrona zdrowia,
                              - polityka mieszkaniowa,
                              - dobre, godne warunki pracy i placy,
                              - przestrzeganie prawa pracy
                              to imho warto bo to jest nawet warte wiecej niz 75 proc podatkow!

Co z tego, ze teraz zaplace 32 proc podatku, plus skladka na ubezpieczenie zdrowotne, jesli
                              - leczę sie prywatnie z całą rodziną
                              - szkola prywatna dka dzieci,
                              - drogie korepetycje dla dwojki dzieci (zaleglosci ze szkoly pansteowej)
                              - a metr kwadratowy mieszkania kosztuje 18 tysiecy?

Ile to minimalnych pensji?

Ach, zapomnialam tez o wzroscie bezrobocia wsrod mlodych rok do roku o 30 proc i o 77 tys pracownikow wykazywanych przez GUS we wrzesniu do zwolnienia w ramach zwolnien grupowych xD

Poproszę jak najwiecej RAZEM!
                          • husky_cat Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 13:04
                            Wiesz, ja pamiętam twoja radosna twórczość przed drugą tura, więc nie wiem jaki ty masz poglady i czy w ogóle masz jakieś poglądy czy udar...
                            Akurat razemki mocno flirtuja z pis dla dobra programów rodzaju Menel+. A prawa kobiet i osób lgbt mogą przehandlowac za miejsce przy korycie
                            • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 13:43
                              Tak flirtują, ze wywalily Polę z partii z powodu miziania się wbrew nakazom partii z Nawrockim oraz są partią skladajacą się w wiekszosci z osob wykluczonych, czyli w duzej mierze z lgbt+ i uwazasz, ze w zwiazku z tym kochaja PziS, ktory twierdzi, ze lgbt to nie ludzie, tak? big_grin
                              Chwytaj dalej te spiny dla silniczkow xD
                              Razem nie lubi POPISu uwazajac cale to barachlo za szkodliwe twory.
                  • lauren6 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:21
                    Jedyne co się ma dobrze to twój symetryzm.

Podzielisz się źródłem do tych swoich teorii o państwie w ruinie? Chętnie poczytam. Kanał zero i dziki trener się nie liczą smile
                    • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 20:21
                      lauren6 napisała:

> Jedyne co się ma dobrze to twój symetryzm.
                      >
                      > Podzielisz się źródłem do tych swoich teorii o państwie w ruinie? Chętnie poczy
                      > tam. Kanał zero i dziki trener się nie liczą smile

GUS. TVP Info

www.tvp.info/87864178/bezrobocie-w-polsce-2025-ile-wynosi-wsrod-osob-do-25-roku-zycia-prawie-30-proc
                      Oraz GUS
                      ssgk.stat.gov.pl/Rynek_pracy.html
                      Podaje wrzesniowe i pazdziernikowe statystyki (screeny).

Czy masz jeszcze jakies pytania?
                      Czy to są dobre źródła?

Czy mamy w Polsce totalitaryzm i mozemy wyznawac jedyną sluszna ideologię? Powinnam złożyc samokrytykę?
              • inkamovinka Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:23
                “nie popieram liberalizmu, ale glosowalam na rzad Tuska (gdzie Lewica =partia socjalliberalna) i partie socjaldemokratyczne”

Co w tym zdaniu jest logicznie nie tak??

• yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:39
                  Co? Np to, ze byl pakt senacki i wcisnieto mi w ramach tego paktu w 2023 Zdrojewskiego.
                  Co w tym nielogicxnego?
                  Pomrocznosc jasna dokucza?
          • lauren6 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:14
            > Na szczescie nie. Gdy zobaczylam, jak gosciu zwial z sesji Rady Miasta w Wawie i zobaczylam, że jako Prezydent i Wiceprezes partii boi sie wlasnych radnych, to poczulam ulgę, że nie.poszlam na wybory i nie zaglosowałam na tchorza

Ciekawe co czujesz, gdy Nawrocki na oficjalnych spotkaniach międzynarodowych zażywa snus. Dumę?
            • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 20:24
              Mam to w dudzie bo nie wpływa to w zaden sposob na istotny dla mnie stan polskiego ustawodawstwa.
              W polityce interesuje mnie skutecznośc polityka i realizowanie MOICH interesów jako wyborcy. Pudelki mnie nie podniecają.

• babcia47 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 10:15
        A' propos rozmiarów kojców co było podnoszone jako usprawiedliwienie weta. Obecne przepisy wymagają by łańcuch miał conajmniej 3 metry do gości i teren o takiej średnicy zajmuje pies na uwięzi. Gdy sprowadzić to do kwadratu o o już otrzymujemy ok 10 m kwadratowych i wystarczy taki teren ogrodzić. Te 20 metro które tak hola niektórych to wcale nie jest taki wielki obszar, szczególnie gdy przylega do budynku gospodarczego lub znajduje się między nimi a najczęściej i tak jest już " zajęty" przez psa a jeżeli nie to znaczy że znajduj się on w naprawdę ciężkich warunkach. Zadałam sobie trud i sprawdziłam że koszt panelu z siatki w marketach 150x250 cm kosztuje 37 zł!! Wystarczy tylko jeszcze 20 cm podmurówki do której można wykorzystać gruz który zalega po lasach jako śmieci tj wrzucic go do szalunku i uzupełnić zaprawą. Więcej do tego trzeba dobrych chęci niż kosztów a nawet teren na podwórku już jest w pewien sposób wydzielony dla psa
        • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 10:26
          Nie oczekuj że pies bedzie traktowany godnie w kraju, w którym darmowy obiad dla dziecka budzi tyle złych emocji (bo budżet panstwa będzie cudzego bachora za darmo karnić zupą za 5 zeta).

Trzeba zwrocić godność ludziom i zwierzętom.

Na argument, ze student mieszka w 6 metrowym pokoju a pies ma miec 20 - mam argument. Zatroszczmy sie tez o studenta, i rodzinę przecietnych Kowalskich. Niech mieszkają lepiej.

Wprowadźmy podatek od 3 mieszkania i wyzej i zakonczmy spekulacje mieszkaniami. Opodatkujmy pustostany kupione przez fundusze na cele inwestycyjne. Dajmy dzieciom obiady w szkole. Poprawmy edukację. Dajmy ludziom godne warunki pracy. I zadbajmy tez o zwierzęta.
          • husky_cat Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 10:46
            I ty oczekujesz, że zrobi to pis z konfa, a konfiarski batyr podpisze?
            • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:00
              Tego tez nie zrobi skrajnie liberalny, siedzący w kieszeniach lobbystow TUSK.
              W Sejmie od jakiegoś czasu leży złożona przez Razem ustawa o darmowych obiadach dla dzieci. Leży też ustawa o podatku od 3 mieszkania. Leży ustawa o związkach partnerskich (i wlaśnie spadla z obrad komisji z 5,12, zapewne na święte nigdy), leży pakiet dobrostanowych ustaw prozwierzecych, m. In. cywilizujacych hodowle psów i kotów, funkcjonowanie schronisk, domów tymczasowych itd. Więc może nie wciskaj mi kitów bo.jestem mocno zainteresowana pewnymi lewicowymi, prospolecznymi tematami i skrajny, tuskowy liberalizm oraz pelzajaca prywatyzacja oswiaty i sluzby zdtowia wybitnie mi nie leżą.
              • pursuedbyabear Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:05
                Od kiedy Tusk jest skrajnie liberalny?
                • abasia0 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:08
                  Ona tu znów przyszła agresywną propagandę uprawiać. Pieski i kotki , ta ...
              • margit49 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:51
                yenna_m napisała:

Leży ustawa o związkach
                > partnerskich (i wlaśnie spadla z obrad komisji z 5,12, zapewne na święte nigdy
                > ),

A tę ustawę Batyr ochoczo podpisze 😆
                Poza tym też chciałabym, by wszyscy byli zdrowi, bogaci i szczęśliwi
              • husky_cat Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 12:58
                Za to z całą pewnością zrobi to skrajnie prawicowy batyr.
                Ciekawe czy Razemki znalazły sposób na finansowanie tego, ach tak, przecież można opodatkować właścicieli mieszkań. Choć wydawało się, że komunizm już był.
                Darmowe obiady dla wszystkich dzieci to bzdura i wyrzucanie pieniędzy, których Polska nie ma. Podobnie jak 800+ dla wszystkich. Dajmy to dzieciom , które tego potrzebują.
                Związki partnerskie blokuje beton z PSL, ale pomyśl jak koalicja konfa-pis potraktuje osoby lgbt.
                KO stara się na ile może.
                No popatrz, a mnie liberalizm wybitnie leży, za to nie leży mi pisio-razemkowe rozdawnictwo i wyludzanie pieniędzy od "krezusow" z 3 mieszkaniami i dozynanie klasy średniej.
                A już wybitnie mi nie leży otwarcie proruska postawa konfy i nieco bardziej ukrywana przez pis. Dlatego uważam, że KO to jedyna opcja dla Polski, może nie jest idealna, ale przynajmniej dająca szansę na przetrwanie Polski w obecnej formie

yenna_m napisała:

> Tego tez nie zrobi skrajnie liberalny, siedzący w kieszeniach lobbystow TUSK.
                > W Sejmie od jakiegoś czasu leży złożona przez Razem ustawa o darmowych obiadach
                > dla dzieci. Leży też ustawa o podatku od 3 mieszkania. Leży ustawa o związkach
                > partnerskich (i wlaśnie spadla z obrad komisji z 5,12, zapewne na święte nigdy
                > ), leży pakiet dobrostanowych ustaw prozwierzecych, m. In. cywilizujacych hodow
                > le psów i kotów, funkcjonowanie schronisk, domów tymczasowych itd. Więc może ni
                > e wciskaj mi kitów bo.jestem mocno zainteresowana pewnymi lewicowymi, prospolec
                > znymi tematami i skrajny, tuskowy liberalizm oraz pelzajaca prywatyzacja oswiat
                > y i sluzby zdtowia wybitnie mi nie leżą.
                • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 20:27
                  Nie chcę cię zmartwic ale policz, ile tak naprawdę odprowadzasz WSZYSTKICH podatków i zobacz, co masz w zamian.

Mnie za to omijają takie wodotryski jak KPO na jachty oraz rady nadzorcze i cieple posadki dla krewnych i znajomych królika partyjnych szyszkowników.

My rąbiemy kredyty, Kropiwnicki ma 12 mieszkań 🤷‍♀️

Nie udmiecha mi się na to placić 🤷‍♀️
                  • abasia0 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 20:39
                    Gdzie tam Kropiwnickiemu do Obajtka!
          • babcia47 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:00
            Po pierwsze poprawienie jakości życia psa nie wyklucza zajmowania się poprawianiem innych równie ważnych o czym osoby twojego pokroju zdają się zapominać. Wniosek z twojej wypowiedzi jest taki że najlepiej nic nie robić tylko kłócić się co powinno być priorytetem. Po drugie ten przytoczony student nie przebywa 24/7 na tych 6 m kw pokoju studenckiego tak jak i ludzie gniezdzacy się w małych mieszkaniach. Dla psa niestety teren jaki obejmuje zasięg łańcucha lub powierzchnia kojca to przeważnie cały jego świat i tu jest ta podstawowa różnica. Student gdzie indziej śpi, uczy się, załatwia, bawi , odpoczywa a pies musi ograniczyć się do tej powierzchni więc wbrew pozorom wcale nie jest taaaka wielką. Wątpliwości mogą budzić wykluczenia dotyczące schronisk czy psów pracujących ale od czegoś przecież trzeba zacząć. Pozatym psy pracujące siłą rzeczy opuszczają swój kojec a w uczciwym schronisku są wyprowadzane na spacery, na wsi często żyją cal życie przypięte do łańcucha
            • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:04
              Przeczytalas to, co napisalam, ze zrozumieniem?
              Jestem za ROWNOCZESNYM poprawieniem losu jednych i drugich, i trzecich. Odsylam do mojego posta, od ktorego rozwija sie cale to drzewko.
              Uwierz, nie ma czlowieka bardziej zainteresowanego dobrostanem i pieska, i kotka, i studenta, i Kowalskich.
              • boggi_dan Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:13
                yenna_m napisała:

> Przeczytalas to, co napisalam, ze zrozumieniem?
                > Jestem za ROWNOCZESNYM poprawieniem losu jednych i drugich, i trzecich. Odsylam
                > do mojego posta, od ktorego rozwija sie cale to drzewko.
                > Uwierz, nie ma czlowieka bardziej zainteresowanego dobrostanem i pieska, i kotk
                > a, i studenta, i Kowalskich.
                Ustawa łańcuchowa była źle napisana i dobrze, że prezydent to zawwetował.
              • babcia47 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:21
                Więc w czym widzisz problem? Szczególnie że gdy chodzi o ustawę łańcuchowa to nie jest tle wywołuje ona konsekwencje dla wspólnego budżetu co próbuje ucywilizować część społeczeństwa która nie wywiązuje się prawidłowo że swoich obowiązków których podjęła się wobec istoty która wzięła dobrowolnie. Nie ma obowiązku posiadania psa ale gdy już się go ma... Możemy zacząć dyskusję kto jeszcze, pod jakim względem,dlaczego ale to nie znaczy że nie należy robić postępów nawet gdy obejmują tylko wycinek problemu, szczególnie że dotyczą szczególnie okrutnych sytuacji.
                • babcia47 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:26
                  Pozatym z tego co sama sprawdzałam wbrew pozorom to wcale nie są nawet duże koszty dla tych osób tylko wymagają pochylania się , uznania że to trzeba rozwiązać i poświęcić trochę czasu . Tylko tyle i aż tyle
                • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 12:37
                  babcia47 napisała:

> Więc w czym widzisz problem? Szczególnie że gdy chodzi o ustawę łańcuchowa to n
                  > ie jest tle wywołuje ona konsekwencje dla wspólnego budżetu co próbuje ucywiliz
                  > ować część społeczeństwa która nie wywiązuje się prawidłowo że swoich obowiązkó
                  > w których podjęła się wobec istoty która wzięła dobrowolnie. Nie ma obowiązku
                  > posiadania psa ale gdy już się go ma... Możemy zacząć dyskusję kto jeszcze, pod
                  > jakim względem,dlaczego ale to nie znaczy że nie należy robić postępów nawet g
                  > dy obejmują tylko wycinek problemu, szczególnie że dotyczą szczególnie okrutnyc
                  > h sytuacji.
                  >
                  Powiem Ci w czym. W tym, że nie dogadano tej ustawy ponad podzialami na tyle, aby ją skutecznie przepchnąc, bo było wypracowane ponadpartyjne porozumienie w tej sprawie.
                  Rozmiar kojców wrzucono na ostatnią chwilę na Komisji Sejmowej i to nie był dobry pomysl, bo, jak widac, budził jednak kontrowersje.
                  Skutki jak widać - nie mamy ustawy. Bo wylano dziecko z kąpielą.
                  Nie o to chodzi w procesie legislacyjnym.
                  • babcia47 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 12:49
                    Moim zdaniem rozmiar kojców to tylko pretekst do robienia wbrew a dla prezydenta nieudolna próba usprawiedliwienia tego weta bo w zasadzie nie ma żadnych podstaw. To tworzenie wydumanego problemu który można łatwo rozwiązać q potencjalny teren kojca te psy i tak już zajmują. Nie które osoby ze wsi raczej będą się burzyć że ktoś im chce coś nakazać i zburzyć podobno przyrodzony porządek świata gdzie to oni mają pełnię władzy nad życiem istot im podporządkowanych. Zapominają tylko o miłosierdziu, empatii, obowiązku wobec słabszych . To wszystko bardziej rozbija się o mentalność niż o faktyczne problemy
                    • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 12:53
                      To jest twoje zdanie. A ja na ten temat rozmawiałam z 2 politykami 🤷‍♀️
                      • babcia47 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 14:29
                        A ja się opieram na zdrowym rozumie i znajomości warunków bo mam lub miała wiele osób z rodziny i znajomych mieszkających na wsiach i wiem jak to wygląda od strony organizacyjnej, k śliwek do zadysponowana powierzchni a także gdy chodzi o tzw mentalność z tym że oczywiście nie jest to sytuacja jednorodna ale gdy chodzi o mentalność jednak widać wyraźne trendy. Mam też nie tylko wyobraźnię ale naocznie się przekonałam jaki teren zajmuje dany pies gdy ma normalny przyzwoity o ile można go tak nazwać łańcuch . Bywało że nie dość że był krótki to tak poskręcany że pies nie sięgał do miski z wodą. O ile ja miał
                        • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 14:45
                          A ja mowie o ustaleniach w parlamencie. I nalezalo tę zgodę ponad podzialami wykorzystac, bo lepsze wrogiem dobrego.

Panstwo przedobrzyli, skutkiem czego w ogóle nie mamy regulacji dobrostanowej, bo przepadla na poziomie prezydenta. Przepadnie tez na poziomie glosowania veta w parlamencie, bo na X ptaszki ćwierkają (byc moze to są jedynie plotki), że Kaczyński sie zorientował, że go zrobiono w bambuko i dopisano cos, na co się nie umawiano, więc poszlo veto.

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/jaroslaw-kaczynski-o-wecie-prezydenta-w-sprawie-ustawy-lancuchowej-padla-deklaracja/9v2zllq,79cfc278

www.fakt.pl/polityka/kaczynski-ocenil-weto-prezydenta-nawrockiego-nie-zostawil-watpliwosci/7fr64z6?utm_campaign=fakt-page-post&utm_content=article-fresh&utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_term=cde-twitter-fresh-daytime-articles-2219

Ja liczę na to, że K15X nie okaże się małostkowa i uchwali ustawę zaproponowaną przez Nawrockiego, wlasnie po to, by zapewnic psom choc minimalny stan dobrostanu zamiast zadnego.

Jesli prezydencka ustawa trafi do zamrazarki, bedzie to dla mnie oznaczac, ze widzimy kolejną odsłonę POPISowej wojenki, zamiast rzeczywistego pochylenia się nad losem psów na uwięzi.
          • inkamovinka Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:24
            martwisz sie o dzieci, a nie martwia cie daieci gryzione codziennie i zagryzane przez biedne pieski, spuszczone z tego wstretnego lancucha, bo przeciez maja (wieksze niz dzieci)prawo sie wybiegac??
            🤮🤮🤮
            • babcia47 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:29
              A psy żyjące w dobrych warunkach są " mniej awanturujace się" nawet gdy już zostaną wypuszczone z tego kojca. Na łańcuchu psy po prostu dziczeją i dostają fioła gdy już zostaną wypuszczone i nie wiedzą co zrobić z tą wolnością
      • abria [...] 03.12.25, 13:42
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 13:47
          A czy dbanie o dobrostan wszystkich ludzi wyklucza karanie tych, ktorzy lamią prawo, w szczegolnosci popelniajac przestepstwa przeciwko zdrowiu i zyciu, czyli dobrostanowi drugiego czlowieka?

Strasznie glupie pytanie, swiadczace o totalnym niezrozumieniu otaczajacej Cię rzeczywistosci.

Poprawa warunkow zycia psow nie zmieni przepisow dotyczacych odpowiedzialnosci prawnej wlascicieli za szkody spowodowane przez psy i za pogryzienia (rowniez smiertelne). Zachecam do wczytania sie w projekty tych aktow prawnych. Brak tam przepisow znoszacych odpowiedzialnosc wlascicieli za takie rzeczy.
          • abria Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 14:15
            nie zmieni przepisow dotyczacych odpowiedzialnosci prawnej wlascicieli za szkody spowodowane przez psy i za pogryzienia (rowniez smiertelne)

no właśnie - nie zmieni. Natomiast prawo powinno zostać zaostrzone:
            1) kiedy przywrócimy odstrzał kundli które znajdują się poza swoim miejsce zamieszkania?
            2) kiedy obowiązkowe uśpienie dla kundla ktory pogryzł człowieka?
            3) kiedy urzedowe sciganie wlascicieli taich kundli + kara wiezienia dla nich?
            • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 14:46
              Pisz do swojego posła i monituj.
    • boggi_dan Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 19:55
      maly_fiolek napisała:

> Pomyliłam się głosując na Rafała.
      > Obecny prezydent jest jednak zdecydowanie bliższy mojemu sercu.
      > Przeciwstawił się Kaczyńskiemu i Tuskowi,
      > Zawetował ustawę antyludzką smile.
      > Brawo!
      Trzaskowski by trzaskał wszystko jak leci. Dlatego wybiera się innego.. Prezydent Karol Nawrocki ogłosił, że zawetował tzw. ustawę łańcuchową dotyczącą trzymania psów na uwięzi i zapowiedział własny projekt w tej sprawie.
      • iwles Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 20:47
        boggi_dan napisał:

>Dlatego wybiera się innego..

To mówisz debilu, że w 2020 NIE głosowałeś na Dudę? 😆

• aankaa Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 22:41
        Prezydent Karol Nawrocki ogłosił, że zawetował ... i zapowiedział własny projekt

ileż to on projektów zapowiedział! Widziałeś, taniusza, choćby jeden?
        • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 22:50
          Przecież spływają do Sejmu. Wystarczy włączyć przeglądarkę sejmową. Zamrażarka. Nawet numeru druku nie nadali.
          www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agent.xsp?symbol=PROJNOWEUST&NrKadencji=10&Kol=D&Typ=UST
          Pozycje: 2, 8, 10, 11, 16,
          • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 22:50
            a nie, to nowe projekty. Poszukać tych z numerami druków?
        • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 22:57
          www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/druk.xsp?documentId=DB16BEFFE150F0A4C1258D3B005A65FC
          www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/druk.xsp?documentId=08F08795FA927F4DC1258D1C00250571
          www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/druk.xsp?documentId=15D07279C7C69C75C1258D00003C5D4C
          www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/druk.xsp?documentId=787089D2862E9D1AC1258CFC003F3A67
          www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/druk.xsp?documentId=6A49C1CEFB5E7EB0C1258CFC00410443
          www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/druk.xsp?documentId=AB936EFAC894CFF2C1258CFC003DED1C
          więcej nie chce mi się szukać xD
          • boggi_dan Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 23:19
            Ciekawe Tusk wprowadza zamrażarkę, czy Czarzasty?
            • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 23:22
              Trudno powiedzieć. Myślę, że ugadane w obrębie koalicji.
            • aankaa Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 00:30
              dla niektórych pomysłów to przydałby się taki okrągły segregator, który z reguły każdy ma pod biurkiem, niekoniecznie sejmowa zamrażarka
              • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 06:50
                Ja najchetniej wyslalabym caly POPIS na polityczna emeryture bo oni wszyscy siebie warci.
                • boggi_dan Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:16
                  To nie jest koncert życzeń. Musisz oddzielić dobro od zła. I gdzie jest więcej tego dobra. Bo nic więcej nie zmienisz. Możesz chodzić na wybory i glosować. Ale masz mało opcji do decydowania.
                • babcia47 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:35
                  Dwie godziny temu Czarzasty wypowiedział się na temat tych projektów. Większość została zwrócona do uzupełnienia bo zawierała błędy.. i co i nic. Jak dotąd kancelaria nie przesłała ich ponownie. Zanim nie będą spełniać warunków formalnych nie ma jak nawet nadać im numerów . Projekty zostały wrzucone i zapomniane przez ich twórców
                  • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:38
                    W tej wyliczance sa tez projekty NL i czesc projektow, o ktorych mowie, to projekty NL, projejty spoleczne jak druk 700 czy KO (druk 837 i 836).
          • lauren6 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:24
            Jeżeli Nawrocki vetuje ustawy ot tak, bo może, to na tej samej zasadzie Czarzasty może korzystać z zamrażarki. Jak Kuba bogu tak bóg Kubie.
            • alicia033 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:46
              lauren6 napisała:

> Jeżeli Nawrocki vetuje ustawy ot tak, bo może, to na tej samej zasadzie Czarzas
              > ty może korzystać z zamrażarki. Jak Kuba bogu tak bóg Kubie.

Aha.
              To właściwie w czym wasza strona jest lepsza od pissuarowej? Bo jak widać, w postępowaniu zgodnie z prawem, nie.
              • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:50
                alicia033 napisała:

> lauren6 napisała:
                >
                > > Jeżeli Nawrocki vetuje ustawy ot tak, bo może, to na tej samej zasadzie C
                > zarzas
                > > ty może korzystać z zamrażarki. Jak Kuba bogu tak bóg Kubie.
                >
                > Aha.
                > To właściwie w czym wasza strona jest lepsza od pissuarowej? Bo jak widać, w po
                > stępowaniu zgodnie z prawem, nie.
                >
                >
                Stąd piszę, ze POPIS to jedno antydemokratyczne barachło.
                • boggi_dan Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 12:08
                  yenna_m napisała:

> alicia033 napisała:
                  >
                  > > lauren6 napisała:
                  > >
                  > > > Jeżeli Nawrocki vetuje ustawy ot tak, bo może, to na tej samej zasa
                  > dzie C
                  > > zarzas
                  > > > ty może korzystać z zamrażarki. Jak Kuba bogu tak bóg Kubie.
                  > >
                  > > Aha.
                  > > To właściwie w czym wasza strona jest lepsza od pissuarowej? Bo jak widać
                  > , w po
                  > > stępowaniu zgodnie z prawem, nie.
                  > >
                  > >
                  > Stąd piszę, ze POPIS to jedno antydemokratyczne barachło.
                  A jakieś bardziej merytoryczne stwierdzenia i kogo proponujesz i co? Bo taka gadka nic nie wnosi, poza sloganami rzucanymi na tym forum.
                  • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 12:33
                    Glosowac sercem, zgodnie z pogladami i przestać sie ogladać na mniejsze zlo bo się zawsze będzie żałować.
                    • pursuedbyabear Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 12:38
                      O popatrz, a przed wielkim odejściem odgrażałaś się, że może zagłosujesz na złość...
                    • malia Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 13:51
                      myślisz, że wszyscy tu mają krótką pamięć?
                      • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 13:54
                        A co to mnie obchodzi? Myslisz, ze ja mam krotką pamiec zeby nie zapamuetac, jak wyglada demokracja w wykonaniu silnicxkow?
                        Wlasnie tak. Mozesz glosowac ale tylko na Tuska. Inaczej bedziemy ci pokazywac naszą tolerancję, która wycueralismy sobie mordy w 2023, gdy walczylismy o glosy wyborcow.

Tak, wiem to. Macie podobne standardy demojracji jak PIS.
                        • pursuedbyabear Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 13:55
                          Czy ty tu wróciłaś tylko po to, by znowu prowadzić męczącą antytuskową krucjatę?...
                        • malia Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 14:00
                          aaaa, mordy powiadasz, wiec nic się nie zmieniło, jaka radość, że wróciłaś. Ale rozważ zażycie czegoś na biegunkę
                          • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 14:15
                            Ale to ty dzwonisz.
                • lauren6 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 14:07
                  yenna_m napisała:

> alicia033 napisała:
                  >
                  > > lauren6 napisała:
                  > >
                  > > > Jeżeli Nawrocki vetuje ustawy ot tak, bo może, to na tej samej zasa
                  > dzie C
                  > > zarzas
                  > > > ty może korzystać z zamrażarki. Jak Kuba bogu tak bóg Kubie.
                  > >
                  > > Aha.
                  > > To właściwie w czym wasza strona jest lepsza od pissuarowej? Bo jak widać
                  > , w po
                  > > stępowaniu zgodnie z prawem, nie.
                  > >
                  > >
                  > Stąd piszę, ze POPIS to jedno antydemokratyczne barachło.

Coś ci się mocno miesza. Czarzasty nie należy ani do PO, ani do PIS 😂
                  • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 20:32
                    lauren6 napisała:

> Coś ci się mocno miesza. Czarzasty nie należy ani do PO, ani do PIS 😂

Czarzasty jest najbardziej liberalną lewica na świecie xD
                    Nie jestem zwolennikiem takiej liberalnej, bezjajecznej lewicy dyndajacej bezwladnie na pasku Tuska.
              • margit49 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 12:03
                alicia033 napisała:

> To właściwie w czym wasza strona jest lepsza od pissuarowej? Bo jak widać, w po
                >
                Nie no, jasne - w myśl zasady: mądrzejszy powinien ustąpić głupszemu.
                A pissuary mają w dudzie dobro państwa, ustępstwa traktują jako frajerstwo

• alicia033 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 14:07
                  margit49 napisała:

> Nie no, jasne - w myśl zasady: mądrzejszy powinien ustąpić głupszemu.

Przestrzeganie prawa to "ustępowanie głupszemu"?
                  Aha. To w sumie nie mam więcej pytań. Bulanda, a nie państwo prawasad.
                  • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 14:18
                    alicia033 napisała:

> margit49 napisała:
                    >
                    > > Nie no, jasne - w myśl zasady: mądrzejszy powinien ustąpić głupszemu.
                    >
                    > Przestrzeganie prawa to "ustępowanie głupszemu"?
                    > Aha. To w sumie nie mam więcej pytań. Bulanda, a nie państwo prawasad.
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    No wlasnie. Wszystko w temacie.
              • lauren6 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 12:05
                alicia033 napisała:

> lauren6 napisała:
                >
                > > Jeżeli Nawrocki vetuje ustawy ot tak, bo może, to na tej samej zasadzie C
                > zarzas
                > > ty może korzystać z zamrażarki. Jak Kuba bogu tak bóg Kubie.
                >
                > Aha.
                >
                >
                Z chamem rozmawia się językiem, który on zrozumie.
                • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 05.12.25, 18:33
                  lauren6 napisała:

> Z chamem rozmawia się językiem, który on zrozumie.

Dlatego staramy sie dostosowac do waszego poziomu.

Strasznie kiepsko to o tobie swiadczy, lauren6. Serio. Bo to oznacza, ze jestes dokladnie taka sama jak ci, ktorych krytykujesz 🤷‍♀️
                  Przyganiał ch..m ch...mowi.
              • mizantropka_20 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 12:17
                A to kąkóbina nie jest już po "naszej" stronie?
                • alicia033 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 14:41
                  Ty, mizantropka, może byś się wypowiedziała w tym wątku?
                  forum.gazeta.pl/forum/w,567,179577251,179577251,Nie_chodzi_o_to_by_zlapac_kroliczka_ale_by_gonic.html
                  No, jak ci się podoba skręcenie sprawy zera w tym cyrku na kółkach pt. Trybunał Stanu?
                  • mizantropka_20 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 18:50
                    Nie mam ochoty pani zmiennostronna
                    • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 19:37
                      A to już nie można zmienić zdania, jeśli ktoś cię zawiedzie jako polityk bo jest leniem, hipokrytą i zwyklym klamcą?
                      I bedziesz takiego czlowieka, ktory zmieni poglady, wtedy nękac?
                      Fajne standardy macie w tej partii.
                      Takie totalitarne xD
            • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 20:30
              lauren6 napisała:

> Jeżeli Nawrocki vetuje ustawy ot tak, bo może, to na tej samej zasadzie Czarzas
              > ty może korzystać z zamrażarki. Jak Kuba bogu tak bóg Kubie.

Nie wetuje, bo może, tylko dlatego, ze reprezentuje dużą grupę wyborców, dla ktorych te weta sa wazne i uwazają je za dobre.

Bardzo nie zgadzam się z kilkoma wetami Nawrockiego. Ale na razie wypadaloby szanowac wyborcow, ktorzy glosowali w wyborach i jednak procedować projekty Nawrockiego. Chocby po to, by odrzucić je w 1 czytaniu.
              • abasia0 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 20:38
                Wypadałoby przesyłać owe projekty do Sejmu bez błędów, tak żeby ich nie trzeba było zwracać.
              • pursuedbyabear Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 20:44
                Jeszcze się nie zorientowałaś, że on wetuje na złość?
    • alicia033 Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 21:11
      Znaczy co tak konkretnie podoba ci się w trzymaniu psów na łańcuchu?
    • nangaparbat3 Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 22:36
      maly_fiolek napisała:

> Pomyliłam się głosując na Rafała.
      > Obecny prezydent jest jednak zdecydowanie bliższy mojemu sercu.

Gratuluję 😂🤣😂🤣😂🤣😂
    • aankaa Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 22:44
      Obecny prezydent jest jednak zdecydowanie bliższy mojemu sercu

wyryj to sobie w kamieniu żebyś później nie płakała. Bukjedenwie co on zrobi przez najbliższe 4,5 rokku...
      • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 23:06
        bukjedenwie co zrobi on, Tusku i Kaczafi. A może wartałoby zacząć się dogadywać w zakresie ustawodawstwa? Np dla dobra Polski zamiast w siebie wzajemnie nawalać?
        • elinborg Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 01:09
          Póki co w Polsce rządzi rząd, a nie prezydent.
          Żadnego omawiania z prezydentem ustaw ustrój nie przewiduje.
          Szkodnik został wybrany, więc będzie szkodził, zgodnie z linią. Wyborcy mogli się zastanowić, co robią, a nie teraz " niech się dogadują".
        • evening.vibes Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 07:22
          yenna_m napisała:
          > bukjedenwie co zrobi on, Tusku i Kaczafi. A może wartałoby zacząć się dogadywać
          > w zakresie ustawodawstwa? Np dla dobra Polski zamiast w siebie wzajemnie nawal
          > ać?

O proszę - oczadziała Yenna wróciła. Nie wytrzymała w swojej nienawiści.
          • borsuczyca.klusek Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 09:07
            evening.vibes napisała:

>
            > O proszę - oczadziała Yenna wróciła. Nie wytrzymała w swojej nienawiści.
            >
            >

To identycznie jak ty w swojej
            • evening.vibes Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 09:10
              borsuczyca.klusek napisała:
              > To identycznie jak ty w swojej

Ja kiedyś robiłam cyrki z odchodzeniem? big_grin
          • lauren6 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 11:26
            > oczadziała Yenna wróciła

Populacja pożytecznych wzrosła na forum o jeden.

Teraz czekam na więcej mundrości rodem z filmików dzikiego trenera.
            • yenna_m Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 20:33
              Nie ogladam dzikiego trenera. Ale ty kochasz i czytasz Giertycha xD
              I to jest naprawdę obciach xD
      • boggi_dan Re: Brawo Pan Prezydent! 02.12.25, 23:22
        aankaa napisała:

> Obecny prezydent jest jednak zdecydowanie bliższy mojemu sercu
        >
        > wyryj to sobie w kamieniu żebyś później nie płakała. Bukjedenwie co on zrobi pr
        > zez najbliższe 4,5 rokku...
        >
        Dodaj jeszcze pięć, bo przeważnie dwie kadencje pociągnie. Ma dobre notowania.
        • aankaa Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 00:32
          niech wniesie kolejny projekt - kadencja dożywotnia big_grin
    • ditta7 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 07:13
      Podobno ma trudne czasy, jest na odwyku.
      • husky_cat Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 10:40
        A jeszcze 11.11 snus, czy cos tam innego, był publicznie wciagany
    • husky_cat Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 10:48
      Oczywiście, nic tak nie cieszy fiolka, jak znęcanie się nad zwierzętami
      • abasia0 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 10:58
        Yenna, jest tyle innych forów gdzie możesz swoją propagandę uprawiać a nawet oddawać boską cześć prezydentowi.
        Skoro to wątek o zwierzętach to zostając w temacie jestem ciekawa finału procesu Nawrockego z Onetem o sutenerską przeszłość człowieka pełniącego obowiązki prezydenta.
    • po_godzinach_1 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 13:08
      o, pojawiła się yenna_m, czyżby szykowały sie jakieś wybory?
      • alicia033 Re: Brawo Pan Prezydent! 03.12.25, 14:36
        po_godzinach_1 napisała:

> czyżby szykowały sie jakieś wybory?

o to to tuska pytaj, bo prezydent nawet gdyby chciał, to nie ma narzędzi, żeby do tego doprowadzić. A tusk i owszem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka