fandorina 21.12.25, 14:51 Robicie juz ? Wiem że zostało kilka dni ale tak mnie naszło przy tej depresyjnej aurze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homohominilupus Re: Podsumowanie roku 2025 21.12.25, 15:50 Już? Nigdy nie robię. Myslalam, ze będzie jakieś podsumowanie na forum, watek roku itp. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Podsumowanie roku 2025 21.12.25, 18:45 homohominilupus napisała: > Myslalam, ze będzie jakieś podsumowanie na forum, watek roku itp. Wątek roku będzie, cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: Podsumowanie roku 2025 21.12.25, 16:09 W sensie osobistym - jaki dla mnie był , czego się nauczyłam . Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Podsumowanie roku 2025 21.12.25, 16:25 Znałam kiedyś starszą panią, która pod koniec roku wysyłała rodzinie/przyjaciołom itp list. Przez cały rok nie zawracała im głowy, zwłąszcza tym dalszym. A list składał się z trzech akapitów: 1 i 3 były krótkie, ale spersonalizowane. Najdłuższy był akapit środkowy, wspólny dla wszystkich, w którym pisała co się jej zdarzyło w roku - wydarzenia raczej z tych wazniejszcyh i raczej pozytywnych (lub neutralnych). Ja czasami też spontanicznie robię takie "podsumowanie". Też raczej tego co mnie dobrego spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Podsumowanie roku 2025 21.12.25, 17:12 Złapałam się na tym że rok który był nudny i w bezruchu zaliczam do udanych. Miałam rok bez żadnych złych i dobrych wydarzeń, tak sobie poprostu minął i to dość szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Podsumowanie roku 2025 21.12.25, 18:32 Dla mnie ten rok był trudny, jak nigdy. Nie robiłam do tej pory podsumowań, ale akurat w tym roku dosłownie kilka dni temu podsumowałam i rok i życie i rodzinę. I doszłam do wniosku, że muszę najbardziej zadbać o siebie i swoj dobrostan. Że staje czasem na rzęsach dla najbliższych ( poważna diagnoza na początku roku, dużo moich nerwów i mojego załatwiania spraw medycznych i około medycznych, podawania wszystkiego na tacy) a w zamian się okazuje, że tak naprawdę nie znam człowieka..Oczywiście dobrostan i dbanie o dziecko jest poza wszelką dyskusją. Cóż, życie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Podsumowanie roku 2025 21.12.25, 19:16 Napisałam to podsumowanie i wykasowałam, ale dzięki za inspirację, bo mi sporo uporządkowało. Generalnie mam wrażenie, że trochę się uczę płynąć z prądem, gdzie trzeba i ogarniać, gdzie trzeba (a wcześniej mam wrażenie, że usiłowałam kontrolować rzeczy niedające się kontrolować i nie starczało mi energii na te, które kontrolować by się dały). W dobrym kierunku to idzie, ale jeszcze kawał drogi przede mną. Odpowiedz Link Zgłoś
klementynka1974 Re: Podsumowanie roku 2025 21.12.25, 19:34 U mnie niestety równia pochyła. Następny będzie zapewne jeszcze gorszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Podsumowanie roku 2025 21.12.25, 19:48 Jedyne podsumowanie jakie robię, to to w celach podatkowych, ale to jeszcze za wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Podsumowanie roku 2025 21.12.25, 22:05 Tak. Robię, zawsze robię. Ten rok był dobry. I bardzo intensywny. Nowe wyzwania, wiele się wydarzyło, ale z korzyścią dla mnie. Konsekwencją jest brak czasu, i tu mam nadzieję, że 2026 będzie pod tym względem lepszy. A jak nie będzie, to trudno- zacisnę zęby i dalej będę robić swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Podsumowanie roku 2025 21.12.25, 22:25 Nie robię podsumowań, był jaki był, minął. Odpowiedz Link Zgłoś