13.03.07, 16:58
4670 mIU/ml może być? norma na 5-6 tydz. do 7138, a dla 7 tyg. między 3697 a 163563 wg laboratorium
Obserwuj wątek
    • polpotworek Re: beta HCG 13.03.07, 17:57
      O jaka ladna. Który to tydzien, kiedy robilas ostatnia bete?
      • fioco78 Re: beta HCG 13.03.07, 19:42
        dziś robiłam pierwszy raz betę, ostanią @ miałam 5.02. to będzie 6-7 tydzień smile)) za godzinę idę do gina.
        • mezatkaap Re: beta HCG 13.03.07, 22:01
          Fioco - i co? Było coś widać? Pytam, bo ostatnią @ miałam 6.02, a gin na
          dniach wink
          Beta wypas, mam podobnie.
    • kaska0404 Re: beta HCG 13.03.07, 19:41
      piękna beta
      gratuluję
      trzymam kciuki
    • kathrinn82 Re: beta HCG 13.03.07, 22:06
      i jak tam u gina?? wszystko ok?? mam nadzieje ze tak, trzymam kciukismile
      • fioco78 Re: beta HCG 13.03.07, 22:10
        no już właśnie napisałam smile tylko siedzę tu na kompie, w robocie też 8 godz. przed monitorem, a zalecenie jest takie-jak najdalej od kompa jak się tylko da, od jutra się błąkam po biurze w takim razie, biorę się za porządki itp.
    • fioco78 Re: beta HCG 13.03.07, 22:07
      jestem po wizycie u doktorka. zalecił duphaston 3x1, progesteron w zastrzykach co drugi dzień (jak mój tyłek to wytrzyma???, nie cierpię zastrzyków domięśniowych!!!), mam jeszcze zużyć luteinę od dziś po jednej tabletce na noc doustnie, a 3 tabletki dopochwowo. ktoś już pytał na tym forum czy można tak brać-doustną luteinę dopochwowo. widać można, tylko musi być większona dawka. za 3-4 dni beta powinna się podwoić, jak mnie te leki nie zrujnują finansowo, to pójdę ją powtórzyć. aha! i mam zdjęcie usg-kropek jest tam gdzie ma być i coś tu pisze że ma 4,3mm. może co bedzie z tego? jak myślicie?
      • kathrinn82 Re: beta HCG 13.03.07, 22:09
        będzie supersmile i jasne że doustną luteinę można brać dopochwowosmile z tych leków
        o których piszesz to luteinka najtańszasmile
        pozdrawiam
        • fioco78 Re: beta HCG 13.03.07, 22:11
          wiem, wiem, pamiętam ile mnie kosztował duphaston, a za ten progesteron w ampułkach to też pewnie jak za zboże zabulę. trudno, trza to trza.
          • aga_b3 Re: beta HCG 14.03.07, 11:11
            A czemu lekarz zalecil tak duza suplementacje progesteronem? Mialas z tym
            problem? Pytam, bo ja w ciazy zakonczonej poronieniem mialam bardzo niski wynik
            progesteronu - nizszy niz II fazie cyklu i zastanawiam sie, dlaczego? I czy
            powinnam jak mi sie, mam nadzieje, uda kiedys znowu zajsc prosic tez o wsparcie
            farmakologiczne?

Naczytalam sie, ze na Zachodzie przez pierwsze 3 miesiace zasadniczo nie
            wspomaga sie ciaz - co ma byc, to bedzie. A odsetek poronien jest taki sam.
            • tymonka30 Re: beta HCG 14.03.07, 11:44
              Bo tak naprawdę nie ma dowodów na to, że wspomaganie duph. czy innym progest.
              coś daje. Ale lekarze przepisują dla bezpieczeństwa.
            • fioco78 Re: beta HCG 14.03.07, 14:52
              u mnie nikt niestety nie zbadał za pierwszym razem poziomu progesteronu i mimo
              brania duphastonu ciąża zakończyła się niepowodzeniem sad też słyszałam o tym że
              na zachodzie nie stosują wspomagania ciąży, albo wóz, albo przewóz, ale wolę
              myśleć że robię wszystko, żeby było ok i dam sobie dziś tyłek pokłuć smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka