fioco78 13.03.07, 16:58 4670 mIU/ml może być? norma na 5-6 tydz. do 7138, a dla 7 tyg. między 3697 a 163563 wg laboratorium Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polpotworek Re: beta HCG 13.03.07, 17:57 O jaka ladna. Który to tydzien, kiedy robilas ostatnia bete? Odpowiedz Link Zgłoś
fioco78 Re: beta HCG 13.03.07, 19:42 dziś robiłam pierwszy raz betę, ostanią @ miałam 5.02. to będzie 6-7 tydzień )) za godzinę idę do gina. Odpowiedz Link Zgłoś
mezatkaap Re: beta HCG 13.03.07, 22:01 Fioco - i co? Było coś widać? Pytam, bo ostatnią @ miałam 6.02, a gin na dniach Beta wypas, mam podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: beta HCG 13.03.07, 22:06 i jak tam u gina?? wszystko ok?? mam nadzieje ze tak, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
fioco78 Re: beta HCG 13.03.07, 22:10 no już właśnie napisałam tylko siedzę tu na kompie, w robocie też 8 godz. przed monitorem, a zalecenie jest takie-jak najdalej od kompa jak się tylko da, od jutra się błąkam po biurze w takim razie, biorę się za porządki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
fioco78 Re: beta HCG 13.03.07, 22:07 jestem po wizycie u doktorka. zalecił duphaston 3x1, progesteron w zastrzykach co drugi dzień (jak mój tyłek to wytrzyma???, nie cierpię zastrzyków domięśniowych!!!), mam jeszcze zużyć luteinę od dziś po jednej tabletce na noc doustnie, a 3 tabletki dopochwowo. ktoś już pytał na tym forum czy można tak brać-doustną luteinę dopochwowo. widać można, tylko musi być większona dawka. za 3-4 dni beta powinna się podwoić, jak mnie te leki nie zrujnują finansowo, to pójdę ją powtórzyć. aha! i mam zdjęcie usg-kropek jest tam gdzie ma być i coś tu pisze że ma 4,3mm. może co bedzie z tego? jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: beta HCG 13.03.07, 22:09 będzie super i jasne że doustną luteinę można brać dopochwowo z tych leków o których piszesz to luteinka najtańsza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fioco78 Re: beta HCG 13.03.07, 22:11 wiem, wiem, pamiętam ile mnie kosztował duphaston, a za ten progesteron w ampułkach to też pewnie jak za zboże zabulę. trudno, trza to trza. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_b3 Re: beta HCG 14.03.07, 11:11 A czemu lekarz zalecil tak duza suplementacje progesteronem? Mialas z tym problem? Pytam, bo ja w ciazy zakonczonej poronieniem mialam bardzo niski wynik progesteronu - nizszy niz II fazie cyklu i zastanawiam sie, dlaczego? I czy powinnam jak mi sie, mam nadzieje, uda kiedys znowu zajsc prosic tez o wsparcie farmakologiczne? Naczytalam sie, ze na Zachodzie przez pierwsze 3 miesiace zasadniczo nie wspomaga sie ciaz - co ma byc, to bedzie. A odsetek poronien jest taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: beta HCG 14.03.07, 11:44 Bo tak naprawdę nie ma dowodów na to, że wspomaganie duph. czy innym progest. coś daje. Ale lekarze przepisują dla bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
fioco78 Re: beta HCG 14.03.07, 14:52 u mnie nikt niestety nie zbadał za pierwszym razem poziomu progesteronu i mimo brania duphastonu ciąża zakończyła się niepowodzeniem też słyszałam o tym że na zachodzie nie stosują wspomagania ciąży, albo wóz, albo przewóz, ale wolę myśleć że robię wszystko, żeby było ok i dam sobie dziś tyłek pokłuć )) Odpowiedz Link Zgłoś