yenna_m 11.01.26, 16:05 I jaką? Mleczną? Gorzką? Smakową? A może czekoladki albo czekolada do picia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzmarz30 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 16:17 Gorzka, 70% minimum. Mleczna jest dla mnie za slodka. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 16:44 Przeważnie gorzką wedlowską. Kiedyś w Niemczech zjadłem słodką z orzechami. Ale mi przeszło. Zbędne kalorie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 16:46 Najbardziej taką z całymi orzechami lub migdałami. Te z Lidla są super dla mnie. Ale kupuję rzadko, bo zjadam całą na raz, jak już jest w domu Do picia wolę tradycyjne kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 16:47 gorzka, ze smakowych - z miętą albo advocatem Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 16:47 Unikam czekolady, nie mogę za bardzo jeść, ale lubię, nawet bardzo. Kostka, dwie, rządek, znowu kostka, dwie, rządek... a moje ciało zaczyna źle reagować, i cierpię Więc dla mojego dobra rezygnuję. Żeby nie wejść w ciąg Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 16:47 nie przepadam, w deserach/ciastach/tak ale 'solo' to nie, tak jak kawy nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 16:48 do picia to okazjonalnie kakao Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 16:52 Gorzka z kokosami Wedla pycha, lubię z kawą czekoladę i samą ciemną ale doborze zrobioną więc nie każdą. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 16:56 Mleczną z całymi orzechami, ewentualnie puchatą "nugatową". Niemniej wolę pikantne kabanosy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 16:57 Trudno powiedzieć. W tabliczkach nie lubię, może nie istnieć.Po dwoch- trzech kawałkach mam dosyć. Ale Lubię różne rzeczy, gdzie czekolada jest dodatkiem Np śliwki w czekoladzie (ale sama śliwka plus cieniutka warstwa czekolady. Nałęczowskiej nie lubię, za bogata dla mnie ). Sezamki w czekoladzie, ale nie oblane w całości, tylko z mazajami czekoladowymi. Orzechy laskowe w czekoladzie. Marcepan w czekoladzie. Czekolady ma być podrzędnie w stosunku do reszty. Oczywiście czekolada gorzka. Ostatnio poczęstowano mnie wiśnia w czekoladzie. No, niestety nie podpasowalo mi. Za gruba otoczka czekolady.. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 17:05 dokladnie 🙂 w czekoladkach to samo, grubo czekolady w stosunku to nadzienia, szczegolnie spodnia czesc czekoladki jak za orzechy w za grubej oslonie czekolady tez nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 17:40 Zalezy, nie znosze tzw gorzkiej czekolady. Lubie biala. Brand, zalezy, roznie. Lubie tez czekolady z nadzieniem, bardzo dobra jest big daddy m&s. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 17:41 Nie cierpie natomiast polaczenia czekolady z mieta i wiekszoscia owocow. A juz tzw gorzka+owoce+alkohol to dla mnie absolutne nie. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 17:43 W Lidlu kiedyś była (mam nadzieję że nadal jest) gorzka czekolada z całymi orzechami laskowymi to moja ulubiona Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 17:53 Wciąż jest, przynajmniej była jeszcze przed Świętami. Lubię gorzką i jem dość często po 2-3 kostki dziennie, ale najbardziej lubię Lindta z różnymi likierowymi nadzieniami, zawsze po okresie zjadam całą ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 18:06 ritter ma gorzka z calymi orzechami laskowymi Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Czekolada. Lubicie? 12.01.26, 17:37 Bojkotuje Rittera od kiedy porównałam niby tę samą produkowana na "germański " rynek ( masa orzechów, wielkie rodzynki ) i "wschodnioeuropejski "- dosłownie okruchy orzechów i kilka rodzynek najgorszej jakości.Zeby była jasność - cena była taka sama. Nawet wysłałam im maila w tej sprawie , nie licząc zresztą na odpowiedź. Ritter pfui ! 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czekolada. Lubicie? 12.01.26, 17:53 to mamy wersje 'germanskie' 🙂 wiec nie ma bojkotu Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 17:50 Nie lubię, szczególnie w postaci zwykłych tabliczek czekoladowych. Nadziewaną od biedy bym przelknęla, ale bez przyjemności. Lubię natomiast okazjonalnie pitną czekoladę z pijalni czekolady Wedla. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga1 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 17:56 A już myślałam że o filmie będzie ☺️ Lubię gorzką, najchętniej z pomarańczami albo wiśniami, Lindt ma też czasem fajne dodatki. Nie przepadam za mleczną zwłaszcza pewnej znanej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga1 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 18:58 Ja również, i właśnie nabrałam ochoty żeby obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 18:56 Milkę whole nut wrąbię przy jednym posiedzeniu 🙊 Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 19:17 Uwielbiam każdą czekoladę. Obecnie mogę jeść tylko wegańską. Tęsknię za klasyczną mleczną czekoladą z orzechami. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 20:24 Uwielbiam... Mleczną przede wszystkim. Niestety, nie mogę jej jeść, ponieważ momentalnie przybieram na wadze Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 20:31 Mleczną ale z dodatkami. Najbardziej Pawełka toffi Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 20:36 Nie jem takiej w kostkach. Ale bardzo lubię ciasteczka z cukierni Miód Malina Sadki o nazwie "3 czekolady". Oni mają fajne te nazwy, inne ciastka sprzedają pod nazwą "Samo zło". W każdym razie ciastka mają pyszne i jak sama nazwa wskazuje są użyte do ich wyrobu 3 różne czekolady, z czego jedna gorzka. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 21:29 Tylko gorzką, najchętniej 80% kakao. Natomiast z wafelkow w czekoladzie rodzinnie lubimy ciemne Dare. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Czekolada. Lubicie? 11.01.26, 21:52 Oczywiście. Nussbeisser, Linndt, Lidlowska I Jedyna Wedla. Dzisiaj sama zjadłam Nussbeisser, taką wielką 200g! 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Czekolada. Lubicie? 12.01.26, 17:29 Nie bardzo. Tylko biała. Czasem lubię czekoladki kawowe dobrej jakości ale właściwie też lepiej jak są z białej czekolady. Gorzka ale też zbyt słodka czekolada to zuo i powinna być nielegalna tak samo jak słony karmel. Odpowiedz Link Zgłoś