wrota.do.lasu 22.01.26, 11:23 Nienawidzę tego stanu! Znowu mam. Smaruje Nivea i pomadką jakaś amerykańską średnio pomaga a raczej wogole od kilku dni męka. Macie jakieś szybaze sposoby reneneracji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piataziuta Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 11:25 Blistex. Balsam do ust, nie sztyft. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 11:34 Gruba warstwa masci z wit a na noc albo nasmarować usta miodem też na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 12:50 piataziuta napisała: > Cukrem posyp. Cukier można użyć jako peeling- ale jak już jest kiepsko, to ryzykowne. Ale tak, miód działa. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 13:08 Pomadka nie pomaga. Musi być balsam. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 14:02 Potwierdzam. Najlepszy balsam na suche usta. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 11:29 Tisane używam od lat. W pomadce. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Strasznie zeschniete usta 23.01.26, 19:33 A ja tisane tylko w słoiczku Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 11:46 Tylko bepathen baby. Często. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 20:13 Podpisuję się. I wychodząc z domu smaruj jakąś pomadką, choćby bezbarwną. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 11:56 Zwykły linomag masc ( to zielone opakowanie). Dziala cuda i ma bardzo dobry sklad (olej lniany). Bardzo wydajny bo tylko troszkę sie go bierze i starczy na długo. Możesz tez uzywac do innych rzeczy ( suche łokcie czy pięty) - ogólnie jest na odparzenia u dzieci. Działa cuda juz po kilku smarowaniach. Wieczorem na usta i rano juz są w o wiele lepszym stanie. Ja używam odżywki lat. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 11:56 Bepanthen maść/maść z wit a / carmex/ blistex + nawadnianie od wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 12:00 Witaj kochanieńka,polecam Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Strasznie zeschniete usta 23.01.26, 14:42 Również polecam, robi robotę. Żadne Nivee czy Linomagi. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 12:03 Miód. I co chwila nanosić. Neutrogena szminka pielęgnacyjna białe opakowanie NAJLEPSZA od lat. Ja miewam spierzchnięte usta od przykładania ich do sierści psa, od winogron itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 12:43 Od winogron? Alergia? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 12:05 Tylko lanolina. Ziaja ma za 10zł. Czysta lanolina bez żadnych dodatków. Jest najlepsza, wszystkie balsamy się chowają. Poza tym nadaje się też do dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 12:31 U mnie lanolina nie zadziałała. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 12:05 To może być niedobór witamin z grupy B. W aptece kupic b compositium i pobrac tak po 7 lub 8 tabeltek na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 12:11 Mść Egyptian Magic albo różowa maść Swederm HudSalva Vitamin E. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 12:18 koko8 napisała: > Mść Egyptian Magic Ostrożnie! U mnie powodowała jeszcze większe problemy, podobnie jak miód, neutrogena i inne polecane wyżej specyfiki. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 12:31 To znaczy jakie?Dostałaś gorączki i drgawek? Spierzchnięte usta, możliwe, że i krwawiące, miałaś na starcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 12:40 Tissane balsam. I co chwila nakladac. Na zmiane z innymi specyfikami. Po nocy jak masz zaschniete usta, to jako pierwsze nalozyc cos natluszczajacegoi wmasowac zanim poruszysz ustami i popekaja. W tym wszystkim mniej wazne sa specyfiki (choc akurat moja skora lubi odmiane) ale regularnosc. Czyli caly czas musisz miec jakies smarowidlo pod reka. Najlepiej kilka roznych w roznych miejscach - w kieszeni, w torebce, przy biurku, w kuchni (tu moze byc kropla oliwy), przy lozku. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Strasznie zeschniete usta 24.01.26, 13:19 Podpisze się. Odkąd mam pomadkę ochronną w każdej kurtce i każdej torebce moje problemy z wiecznie popękanymi ustami się skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 13:06 Mam cud olejek co nalwilza i chroni, pielęgnuje. Claresa :www.hebe.pl/claresa-olejek-do-ust-02-vanilla-82-g-000000000000423882.html Odpowiedz Link Zgłoś
edw-ina Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 13:17 W tym sezonie ratuje mnie tylko to: La Roche-Posay Cicaplast 7,5 ml balsam do ust zazwyczaj dawał radę klasyczny balsam do ust Nuxe, ale połączenie zimnego powietrza na zewnątrz i suchego, gorącego w pomieszczeniach sprawiło, że usta miałam non stop spierzchnięte. Ten balsam jest super, tylko przy kilku pierwszych użyciach bardzo słabo wychodzi z tubki. Odpowiedz Link Zgłoś
poconickaaaaa Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 13:41 Lanolina - czysta od Ziaja Z olejem kokosowym od Bielendy Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 13:57 Maslo, miod, ewentualnie wazelina. Pomadki, zwlaszcza te takie powiekszajace usta, np. z dodatkiem chili, moga wrecz wysuszac. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 14:01 Ale chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie proponuje autorce na "strasznie zeschnięte usta" pomadki z chili Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Strasznie zeschniete usta 23.01.26, 07:28 Wazelina to się nadaje, żeby ewentualnie zabezpieczyć zdrową skorę przed mrozem. Ona nic nie robi a już na pewno nie leczy spierzchniętych ust. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Strasznie zeschniete usta 23.01.26, 16:00 Oczywiscie, ze sie nadaje. Nie nawilza, ale dziala okluzyjnie i natluszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 14:14 Kupić nawilżacz powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 14:59 Nivea ma za dużo wody. Masa produktów do ust jest też za lekka. Do dobrej ochrony musisz kupić produkt, który ma na pierwszym miejscu wosk pszczeli, jako ochrona przed wysychaniem, a potem bardzo gęste tłuszcze, jak kokosowy, rycynowy, lanolina. Najlepszym produktem pod słońcem dla mnie jest Beewax Lip Balm marki BeeNatural. Alternatywą jest Everon Weledy. Z woskiem pszczelim, shea, carnauba i jojoba. Ten pierwszy jest jednak tańszy i moim zdaniem lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 15:14 Tej zimy, a właściwie już jesieni, używam wazelinę, zwykłą (w actionie kupuję, w małym metalowym okrągłym pudełeczku). Smaruję wieczorem i rano i nie mam problemów z ustami pierwszy raz od lat. Jak już wyleczysz to może spróbuj wazeliny. Mnie wszelkie pomadki ochronne wysuszały. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 15:17 Linomag maść. I pić dużo Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 18:43 Wazelina na noc, grubą warstwą. Rano usta mięciutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
pola731 Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 19:02 Na krótką metę, żeby szybko podgoić polecam cieniutko Sudocrem. U mnie działa błyskawicznie. Czasem stosuję go punktowo, na drobne pęknięcia, na obtartą skórę pod nosem przy katarze. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Strasznie zeschniete usta 22.01.26, 19:10 Pola731- masz rację, jak jasny gwint. Sudokrem to jest ,,cudo- krem" na spierzchnieta i podrazniona skórę , do ust to z calego serca polecam wazeline( te zolta ), Carmexy i wszelkie tłuste błyszczyki ( kochałam i kocham Juicy Tubes Lancome'a). U mnie znaczną poprawa nastąpiła, kiedy zmieniłam swój sposób odżywiania i zaczęłam oprócz warzyw i owoców jadac dużo ryb. Odpowiedz Link Zgłoś