Dodaj do ulubionych

Słodycze premium na prezent

22.01.26, 14:02
Dziewczyny , muszę kupić jakiś elegancki zestaw słodyczy lub samych czekoladek na prezent z okazji urodzin dla koleżanki z pracy.Mogą być też wszelkie BIO i organiczne słodycze, byle były gustownie zapakowane .
Zależy mi , aby to były jakieś bardzo dobrej jakości czekoladki czy ciasteczka czy jakieś zestawy , ładnie zapakowane....Polecicie coś porządnego , w wersji premium.Ta dziewczyna zawsze kupuje jakieś fajne słodycze na prezenty urodzinowe dla współpracowników i ja też chciałabym jej coś naprawdę eleganckiego a przy tym jakościowego kupić, ale nie chcę powielać jej pomysłów.
Obserwuj wątek
    • abasia0 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 14:11
      Kupowałam zestawy i kosze prezentowe z Wawelu, słodycze mają dobrej jakości.
      • iberka Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 18:17
        Fujka
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:11
        Wawel dobrej jakości? I premium? Litości
        • abasia0 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:41
          No bez przesady, Wawel czekolad w wersji premium ma co najmniej kilka rodzajów
      • kurt.wallander Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 21:52
        abasia0 napisała:

> Kupowałam zestawy i kosze prezentowe z Wawelu, słodycze mają dobrej jakości.

Może mają tez lepsze, ale zwykła czekolada gorzka ostatnio była naprawdę paskudna. To nie jest marka premium.
    • slatynka85 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 14:32
      Karmello?Chocolissomo?
      • slatynka85 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 14:32
        chocolissimo miało być 😉
      • alpepe Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 15:13
        Chocolissimo to premium? Chyba w cenie.
        • slatynka85 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 17:40
          alpepe napisała:

> Chocolissimo to premium? Chyba w cenie.

W cenie na pewno 🤣Ale ładnie wyglądają i nieźle smakują, kilka razy już kupowałam, kiedy brak pomysłu co kupić komuś
          kto "ma wszystko ". Zestaw czekoladowych narzędzi ogrodowych doprowadził mojego s.p teścia do łez, nigdy nie widział takich czekoladek 😉
          W tamtym roku na walentynki też mi się przydały, tylko że nie dla teścia
      • clio_yaga1 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 16:50
        Karmello fajnie wygląda ale jest mocno średnie w smaku. Szukałabym na allegro czegoś jak masz czas żeby zamówić. A jak nie to może w TK Maxx, mają czasem fajną spożywkę, tylko trzeba trafić.
    • wybitniemondry Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 15:39
      Nie wiem czy premium ale takie coś znalazłem.

https://ecsmedia.pl/cdn-cgi/image/format=webp,width=544,height=544,/c/terry-s-chocolate-orange-exploding-candy-pomarancza-z-strzelajacej-mlecznej-czekolady-147-g-b-iext172736293.jpg
      www.empik.com/terry-s-chocolate-orange-exploding-candy-pomarancza-z-strzelajacej-mlecznej-czekolady-147-g,p1567944154,delikatesy-p?mpShopId=19931&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20645474838&utm_id=20645474838&utm_term=empik_supermarket&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=20651727572&gbraid=0AAAAADwt86cL_k2zUDhQNmwEgjsM3wrSq&gclid=CjwKCAiAssfLBhBDEiwAcLpwfrBqOZRk49I8ds9PRWXs22KlgTtf0iprlFEQUoKtUPiw9tfBALU8MBoC8O8QAvD_BwE#ProductDescription
      • bene_gesserit Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 18:33
        Pomarańcza jest efektowna wizualnie i ma fajny zapach, ale jest stanowczo zbyt słodka, niestety. Jej gorzka wersja jest za to zbyt gorzka smile
        Nie jest też premium, no nie ma siły.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:12
        Za grosze w TKMaxx. Zabawna jest, ale ani trochę premium
    • kanna Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 15:45
      Lindt bym zajrzała, trzyma poziom.
      • lauren6 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 16:02
        Zaraz raczek Ci wytłumaczy, że to tanie czekoladki z słabym składem.
        • gryzelda71 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 16:27
          Tez to chciałam napisać.
          • raczek47 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 17:26
            Wdupietomam.
            • gryzelda71 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 18:16
              Twojadupa.
            • aankaa Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:12
              uważaj na majty
          • szare_kolory Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 20:59
            gryzelda71 napisała:

> Tez to chciałam napisać.

No bo Lindt smakuje jak margaryna. To chyba tylko na ematce można twierdzić, że Lindt to premium, a Wawel nie. No spoko.
            • gryzelda71 Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 13:13
              Tylko na ematce można pisać, ze lindt smakuje jak margaryna.
              • szare_kolory Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 16:16
                gryzelda71 napisała:

> Tylko na ematce można pisać, ze lindt smakuje jak margaryna.

To akurat nie tylko😀
        • szarmszejk123 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 16:51
          Niech sobie będą, ale ich czerwone kulki są przepyszne :p
          • arthwen Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 12:34
            Teraz to mają różne kolorki wink Nawet zielone, niebieskie i różowe wink
            • szarmszejk123 Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 16:18
              Tak, wiem, ale mnie najbardziej smakują te czerwone :p
              • iwles Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 17:00

Zdecydowanie najlepsze kulki z białej czekolady (czyste), a zaraz za nimi z kawałkami truskawek 😋
                • szarmszejk123 Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 17:03
                  Z kawałkami truskawek chyba nie jadłam. Dostałam taki mix ostatnio gdzie były czerwone, białe, stracciatella i orzechowe, wszystkie dobre ale czerwone najlepsze :p
                  • arthwen Re: Słodycze premium na prezent 24.01.26, 12:42
                    Pistacjowe też mają wink
                    • ardzuna Re: Słodycze premium na prezent 24.01.26, 15:18
                      Najlepsze są wszelkie odmiany czekolad i czekoladek świątecznych. Szkoda, że nie ma już takiej wielkiej świątecznej czekolady, któa kiedyś była co roku na święta.
                • bene_gesserit Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 17:04
                  Lindt tylko pomarańczowe batoniki, a jeśli kulki to te orzechowe, z orzechami w skorupce.
                  Poza tym ma fajne owoce w czekoladzie.
          • chicarica Re: Słodycze premium na prezent 25.01.26, 21:59
            A kiedy ostatnio jadłaś?

Bo one kiedyś były przepyszne, te czerwone, ale i białe, i te nowsze zielone. W zielonych się zakochałam, ale kupiłam ostatnio na święta i to w ogóle nie jest to co jeszcze rok temu. Czuć jakimś tanim, niedobrym tłuszczem i smakują dosłownie jak peerelowski wyrób czekoladopodobny. Zakładam, że jest to związane z dramatycznym wzrostem cen czekolady i kakao i zastąpili jakiś składnik tańszym.
        • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:12
          Bo tak jest 🙄
      • bene_gesserit Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 18:34
        Na stronie Lundta jest i wiele większy wybór, niż w sklepach i można wybrać coś fajnego. Ale nie wydaje misie, żeby znawczyni rzemieślniczych czekoladek była usatysfakcjonowana.
    • mdro Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 16:25
      Pralinki od Sowy? Tylko pakują tak sobie, większy zestaw trudno zrobić.
    • pepsi.only Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 17:09
      Ja ostatnio takie prezenty załatwiam .... w cukierni "bez cukru" tongue_out
      smakowo- nieźle, jakościowo- moim zdaniem też nieźle, można samemu skomponować zestaw, i ładnie pakują. Poszukaj może czegoś takiego, na pewno będzie ianczej niż zwykle i premium wink
      • kamin Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 18:02
        Ja też polecam cikiernię bez cukru. Będzie coś nowego, innego niż smętna bombonierka.
        I można zabłysnąć na miarę przepysznego jagielnika, kupując na przykład tofurnik smile smile smile

Żeby nie być gołoslowną, ostatni hit.
        stacjazero.pl//sklep/monoporcje/tofurnik-z-kremem-matcha-i-wkladka-mango-marakuja/6-szt
        • pepsi.only Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:11
          O fajne! Dzięki za polecajkę.
          Ja akurat znam Fitcake.
    • alexis1121 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 17:12
      Jeżeli premium, to Alain Ducasse, kupiłam czekoladki dla mojego taty, który jest fanem słowa „premium” 😅
      A jeżeli chcesz ładnie zapakowane i do tego dobre, to osobiście uwielbiam praliny od Sowy. Tylko nie daj się nabrać na Carmello (paskudne w smaku), lub Neuhaus (spróbowałam i jakość naprawdę średnia).
      Zapomniałam o Chocolissimo- też mogę polecić.
      Możesz mi spokojnie zaufać, zjadłam tony czekolady w swoim życiu 😄
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:14
        Firma z Twojego miasta robi słodycze premium, sprzedaje je za miliony monet we Francji
        • alexis1121 Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 07:56
          Które???
          • szarmszejk123 Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 08:48
            Gryf?
    • jkl13 Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 17:12
      Pralinki z wedla? Ale nie z marketu, a z ichniej pijalni czekolady, ręcznie robione. Są przepyszne.
      • kanna Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:12
        Czekolada do picia ma jakość poniżej przeciętnej , jest za słodka, za rzadka... Obawiam się, ze z pralinkami może tak samo sad
        • szare_kolory Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 21:01
          Czekolada do picia jest faktycznie fuj. Ale pralinki boskie. Ta z grand marnierem....
          • quilte Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 17:07
            Nie wiem, nigdy nie piłam mrożonej smile Zawsze piję taką samą, od czasów, gdy tylko jeden rodzaj był dostępny smile Wierzę na słowo. Dla mnie czekolada do picia to czekolada gorąca.
          • ardzuna Re: Słodycze premium na prezent 24.01.26, 12:03
            Makaroniki Wedla są wybitne. Najlepsze, jakie jadłam.
        • quilte Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 12:57
          Za słodka i za rzadka? To chyba zależy, która smile Wedel ma jakieś dziwne płynne ulepki, ale ma też pyszną pitną czekoladę, najprostszą, klasyczną. A pralinki faktycznie bdb, spróbuj smile Niestety te z Grand Marnier, które poleca szare_kolory ostatnio niedostępne sad
          • mikams75 Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 16:39
            Mrożona jest paskudna. I to też zdanie mojej nastolatki, która, jak mi się wydawało, wciągnie z apetytem wszystko co słodkie, zimne i czekoladowe.
    • ingaki Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 17:37
      Może zaprojektowany torcik wedlowski,
      allegro.pl/oferta/personalizowany-prezent-torcik-wedlowski-z-wlasna-dedykacja-wzorem-e-wedel-14371302531

Albo stawiała bym na pralinki z jakiejś dobrej cukierni.
      • bene_gesserit Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 18:13
        Prezent ładny i osobisty, ale od kiedy kolejny właściciel Wędka zmienił recepturę, torcik ma obrzydliwa, woskowatą konsystencję, bo nadzienie wafli nie jest robione na tłuszczu czekoladowym, tylko na najtańszym palmowym gie.
        • mikams75 Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 16:40
          Dzięki za wyjaśnienie. Kiedyś lubiłam bardzo, a ostatni był wyjątkowo paskudny.
    • chlodne_dlonie Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:06
      To ja podpowiem moje największe słodyczowe odkrycie sprzed bodaj 3 sezonów, ale wciąż do nabycia w TK MAXX - t r u f l e wink
      Jednej, konkretnej marki z testowałam ich już sporo i te są imo NAJ!
      Nie wiem co prawda czy spełniają Twoje kryterium 'premium', ale ja bym Cię za tski zestaw ozłociła smirk
      • chlodne_dlonie Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:08
        Bez fot wysłałam, sorry wink
        Poprawka idzie - są różne smaki, fo wyboru, do koloru smile
      • ardzuna Re: Słodycze premium na prezent 24.01.26, 12:04
        O, nie wiedziałam, że ktoś w ogóle lubi trufle.
    • aankaa Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:17
      wszyscy sobie kupujecie prezenty urodzinowe w firmie? Dużo was tam jest? Może premii nie wystarczyć big_grin
    • rosie Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:17
      A jakby zrobić zestaw różnych słodyczy ale w jednym kolorze. I pod ten kolor wybrać też pudełko/kosz i dekoracje.
      • chlodne_dlonie Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:26
        Oo, podoba mi się ten pomysł!
    • b.bujak Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 19:48
      ja przywożę z Brukseli, pewnie w można gdzieś też kupić w naszym kraju
      • ardzuna Re: Słodycze premium na prezent 24.01.26, 12:05
        Ostatnio coś kupowałam w Brukseli w specjalistycznym sklepie czekoladowym (praliny) i wedlowskie dużo lepsze.
    • ardzuna Re: Słodycze premium na prezent 22.01.26, 20:15
      Surową czekoladę polskiej firmy Cocoa - są różne warianty.
      • anka.ankaa Re: Słodycze premium na prezent 23.01.26, 11:39
        Dziękuję Wam bardzo za pomoc i polecajki !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka