Dodaj do ulubionych

Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂

28.02.26, 05:31
Od jutra zaliczam urlop. I za rada zyczliwych zdecydowalam sie na 3 dni w Wienerwald wellnes. Bedzie lazenie po lesie. Dobre jedzenie, masaze i taplanie sie w wodzie, grzanie w saunie i solarium. Na tyle blisko ze podroz nie zmeczy. Opinie dobre. No i tylko dla doroslych, co dla mnie jeden z wazniejszyk punktow. Jeszcze tylko w poniedzialek shopping maly (ladny dresik) i witaj odpoczynku. Dzieki fajnym forumkom za pokierowanie. Zyczcie spokonej ostatniej zmiany i zebym w trzydni zatankowala sil, ile wlezie. 🌺
Obserwuj wątek
    • madame_edith Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 07:35
      Bardzo dobra decyzja. Wypoczywaj i korzystaj!
    • feniks_z_popiolu Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 07:51
      Wypoczywaj i nabieraj energii 😀. Dobry wybór, piękne okoliczności przyrody.

• mikams75 Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 07:58
      wypoczywaj, i nie spedz tych dni na ematce!
    • elisabeth.nakatami Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 08:01
      Enjoy! Należy Ci się 🙂
    • glasscraft Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 09:15
      Udanego wypoczynku (i duzo lazenia po lesie, bo to zawsze dobrze robi!).
    • zerlinda Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 09:20
      Dobrze, że Ci rozumiem wrócił. Miłego wypoczynku!
      • turbinkamalinka Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 13:08
        zerlinda napisała:

> Dobrze, że Ci rozumiem wrócił. Miłego wypoczynku!

Przecież nie wrócił. A spontan międlony od każdej strony przez dwa tygodnie to żaden spontan. No ale cóż trza czekać na wątek ze "spontana" że coś jej nie wyszło, że pogoda nie ta, że dała du... że się zakochała albo jakiś oblech ją podotykał i porzucił
        • aankaa Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 14:00
          oj, turbinka, była szansa, że chociaż jeden wątek Anny zostanie bez dosr.. jej
          • iwles Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 16:07

A nie zauważyłaś że z planowanych 5 dni zrobiły się 3? Ciekawam czemu.
            • aankaa Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 16:13
              a co za różnica?
            • nick_z_desperacji2 Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 16:50
              Czekam na zdjęcia ładnego dresiku za 200 euro wink
            • miurielamirsa Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 14:38
              Bo odpadły 2 dni na dojazd, logiczne, nie? 🫣
              • kk345 Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 15:33
                miurielamirsa napisała:

> Bo odpadły 2 dni na dojazd, logiczne, nie? 🫣

Czy to ten sam case, co alexis, przychodząca do pracy później, żeby móc wyjść wcześniej? big_grin
                • miurielamirsa Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 18:06
                  Czasem odnoszę wrażenie, że one są siostrami, tylko jeszcze o tym nie widzą
              • iwles Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 15:41

E tam, logiczne... Skoro już ma 5 dni urlopu, to tym bardziej powinna wykorzystać całość na wypoczynek. Tym bardziej, że taniej.
    • aankaa Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 09:32
      udanego wyjazdu
    • bazia_morska Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 09:34
      Udanego wyjazdu!
    • mayaalex Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 10:49
      Wypoczywaj!
    • kocynder Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 13:22
      Odpoczywaj i ładuj baterie.
    • pleszkazlasu Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 13:54
      Udanego urlopu!
    • alexis1121 Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 17:32
      Mieszkać w Austrii i mieć takie miejsce pod ręką.. ech. Wypoczywaj, należy ci się po latach ciężkiej nauki i jeszcze cięższej pracy. Wrócisz do pacjentów wypoczęta i z nową energią. Twoi podopieczni na pewno to wyczują. 💓
      • little_fish Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 18:03
        "należy ci się po latach ciężkiej nauki i jeszcze cięższej pracy." ... yyy... coś przegapiłam chyba 😁
        • glasscraft Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 18:07
          No, ciezkie trzy miesiace (plus minus i kilka zwolnien w miedzyczasie) byly 😇😇😇
    • alpepe Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 17:49
      No i fajnie.
    • andallthat_jazz Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 20:00
      Wow! Dzieki! Tak milych odpowiedzi nie oczekiwalam. 🌺 Jak mi sie spodoba to przedluze do czwartku. Jak nie, poplacze sie po lesie. I wroce w czwartek. Jest tak blisko (godzna jazdy, ze w piatek tez bym mogla wrocic i zdarzyc na psi. Inne chyba klinaty niz Loisium. I oczywiscie zaduma, co zabrac. 😂 2 ladne welurowe dresiki bym widziala plus wygodne buty i puchowke. Do tego stroj kapielowy. Ksiazki 2 i tyle. Czy bladze? Ostatecznie na kolacje moglabym dolozyc lepsiejszy sweterek, ale stroic sie nie chce. Bedzie ok? Jade w dzinsach na luzie. Sukienek wieczorowych nie przewiduje. W zamku oboecuja szlafroki, kapcie, reczniki torbe i inne pierdoly na strefe wellnes. Co myslicie? Zapomnialam o czyms?
      • andallthat_jazz Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 20:00
        Przedluze do piatku mialo byc
      • nick_z_desperacji2 Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 20:07
        Majtki. Wzięłabym majtki.
        • andallthat_jazz Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 20:24
          O matko! O majtkach zapomnialam!!! (Ironia, bo wiem, ze trzeba koniecznie napisac). Miejsca nie znam. Chce sie czuc dobrze. Nie bede, jak wieczorem wszyscy jak na sylwestra a ja jedyna w dzinsach i sweterku z t-shirtem. W Loisium tak nie wypada. Ale tu chyba bedzie luzniej. Mam nadzieje. I tak, czulabym sie dziwnie w miejcu, gdzie mocno wyrozniam sie strojem. Z drugiej strony kusi walic konwenanse i miec wygodnie, nie duzo i po prostu miec wywalone, ze kelner lepiej ubrany niz ja.
    • pytajacakinga Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 28.02.26, 20:43
      Odpoczywaj należy Ci sie
    • pleszkazlasu Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 13:08
      Sprawdziłam ten Wienerwald Wellness z ciekawości, i na bookingu nie maja wolnych pokoi na żaden termin 🤔 miałaś szczęście, że udało ci się tak na szybko znaleźć pokój!
      • anomaliapogodowa81 Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 14:09
        😀
      • bazia_morska Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 14:29
        Obiekt mial ocene 5.8 i zostal usuniety z portalu.
        • pleszkazlasu Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 15:12
          bazia_morska napisała:

> Obiekt mial ocene 5.8 i zostal usuniety z portalu.

Nie, jest na bookingu. Tyle ze nie można zabukować.
          • kk345 Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 15:36
            Anna miała budżet na kilka tysięcy euro i wynajęła całość, to dlatego.
          • bazia_morska Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 15:53
            U mnie wyskoczylo takie info, ze usuniety. Screena nie zrobilam.
            • pleszkazlasu Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 16:48
              bazia_morska napisała:

> U mnie wyskoczylo takie info, ze usuniety. Screena nie zrobilam.

Po co screen, skoro widać, ze ciagle tam jest?
              Może zablokowali wszystkie terminy na bookingu, ok. Nie wiem po co, ale może i tak.
              • alpepe Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 16:57
                No, ale to jest apartament wakacyjny, co tu przytoczyłaś. Żadnych basenów i ekstrasów.
                • pleszkazlasu Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 17:05
                  Nie, w opisie jak najbardziej jest strefa Wellness i basen.
                  Ale jakoś dziwnie się to pokazuje - weszłam jeszcze i pod tą samą nazwą jest jakby inny obiekt, z oceną 10 i innymi zdjęciami 🤔 Cuda panie, cuda.
                  • alpepe Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 17:09
                    www.booking.com/hotel/at/waltzco-villa.pl.html?aid=356980&label=gog235jc-10CAsoDkIYdmlsbGEtdmllbm5hLXB1cmtlcnNkb3JmSAdYA2g7iAEBmAEzuAEXyAEP2AED6AEB-AEBiAIBqAIBuAL0wpHNBsACAdICJGZjMmY3ZTA1LThlMjEtNGJiMS04ODI0LWJjNjE1ZWY1MTJlNtgCAeACAQ&sid=87a906fe2ae6f59c01f8187d5c85dcb5&dest_id=-1988550&dest_type=city&dist=0&group_adults=2&group_children=0&hapos=7&hpos=7&no_rooms=1&req_adults=2&req_children=0&room1=A%2CA&sb_price_type=total&sr_order=popularity&srepoch=1772381301&srpvid=831e6ffacfb70a85&type=total&ucfs=1&
                    • aankaa Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 18:16
                      No i tylko dla doroslych, co dla mnie jeden z wazniejszyk punktow

link prowadzi do obiektu, który kocha wink dzieci Kinder jeden Alters sind willkommen.
                      może Anna znalazła jeszcze coś innego? Albo, niestety, nie doczytała do końca...
                      • snakelilith Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 19:37
                        aankaa napisała:

Albo, niestety, nie doczytała do końca..

Nic nie doczytała. Tylko stworzyła sobie fantazję z kilku pozycji. Jak wrzucę u mnie w googla Wienerwald Welness, to wyrzuci mi np. też Schlosspark Mauerbach Resort & Spa.
                        A anna pisała o zamku, a ta pozycja jest Adults Only Spa.
                        Tam mają propozycje pakiety relaxtage na 2-4 noclegi od 400 -500 euro w tzw. wald hotel, stąd te brednie o spacerach po lesie. W same raz dla biduli z niespłaconymi chwilówkami i jedną nogą śpiącą już pod mostem.

• snakelilith Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 19:39
                          Acha, tu macie linka:
                          www.schlosspark.at
                          • bazia_morska Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 20:02
                            Zamek z facetami premium! A serio to bardzo ladne miejsce.
                            • snakelilith Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 20:07
                              bazia_morska napisała:

> Zamek z facetami premium! A serio to bardzo ladne miejsce.

Całkiem niezłe. Ale może dla kogoś, kto ma wyższe dochody i co najmniej 100 tys. euro na koncie, a nie dostał zaledwie 3 pensje w życiu i nie dorobił się jeszcze nawet pralki.
                              • boggi_dan Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 20:18
                                snakelilith napisała:

> bazia_morska napisała:
                                >
                                > > Zamek z facetami premium! A serio to bardzo ladne miejsce.
                                >
                                >
                                > Całkiem niezłe. Ale może dla kogoś, kto ma wyższe dochody i co najmniej 100 ty
                                > s. euro na koncie, a nie dostał zaledwie 3 pensje w życiu i nie dorobił się je
                                > szcze nawet pralki.
                                Dajesz snake dajesz. Tu się możesz odstresować jak mąż nie patrzy.
                              • alpepe Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 20:26
                                snakelilith napisała:

> Całkiem niezłe. Ale może dla kogoś, kto ma wyższe dochody i co najmniej 100 ty
                                > s. euro na koncie, a nie dostał zaledwie 3 pensje w życiu i nie dorobił się je
                                > szcze nawet pralki.
                                Ale ona ma inną hierarchię potrzeb najwyraźniej. Sądzę, że jednak wzięła sobie nieco nasze sarkania do serca i znalazła coś tańszego, może właśnie to, co zalinkowałam, wiem, dzieci mile widziane.
                                Ja nie mam 100 k euro na koncie i bardzo się staram, by ich nie mieć, bo ciągle w coś wkładam kasę, ale jakbym odczuła potrzebę dopieszczenia się za milion monet, to dlaczego by nie? Skąd mam wiedzieć, ile jeszcze pożyję?
                                • pani.asma Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 20:33
                                  W co ty wkładasz tą kasę ?
                                  W podróże do Świnoujścia ?
                                  • alpepe Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 20:42
                                    Co? Asma, widzę, że masz podobne wyobrażenia co do zamożności, jak wiedeńska Anna. Ale w sumie, co mi tam, stwierdziłam, że przydałoby się córce, która teraz zacznie studia na drugim końcu Berlina, gdzie są same płatne parkingi i dojazd autem to tylko trzy kwadranse a komunikacją masową niestety półtorej godziny, kupić mieszkanie, by miała bliżej na uczelnię. I właśnie zaczęłam przemyśliwanie, jak to zrobić bez sprzedaży tego, co mam i zaczęłam poszukiwania czegoś odpowiedniego.
                                    • pani.asma Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 21:16
                                      To dziwne czasy nastały bo kiedyś były akademiki które kosztowały taniej niż Akademik w Polsce ( jakimś geld nie pamiętam nazwy ale suta dopłata ) serio takie macie bogactwo że nie łapiecie się ?

I chcesz nam zaimponować że w Berlinie wschodnim kupienie mieszkania to jakąś sztuka i powód do dumy ?
                                      • alpepe Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 21:49
                                        Ja ci chcę wytłumaczyć, a nie imponować. I nie rozumiem, co masz za problem z Berlinem wschodnim? Wygooglaj Berliner Hochschule für Technik i sprawdź, czy to aby Berlin wschodni.
                                        • pani.asma Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 08:04
                                          No ale gdzie ty mieszkasz że 2 h zajmuje dojechanie do centrum Berlina????? Skoro przejazd przez miasto wzdłuż i wszerz zajmuje godzinę

Numer zaimponowała gdybyś się przeprowadziła do Niemiec Zachodnich np. do Bawarii co to za prestiż mieszkać w byłym DDR

Anna przynajmniej mieszka w centrum Wiednia
                                          • alpepe Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 08:28
                                            Mam to serdecznie w du.pie, co by ci zaimponowało. Widać, że kompletnie nie znasz Berlina. I nie pisałam nic o 2 godzinach, nie manipuluj.
                                            • pani.asma Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 08:32
                                              Już nie czepiaj się słówek Berlin to nie jest nowy Jork i niemożliwością jest żeby tyle jechać do centrum - ze Słubic szybciej dojedziesz
                                • snakelilith Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 20:45
                                  alpepe napisała:

> Ale ona ma inną hierarchię potrzeb najwyraźniej.

To powinna ją zweryfikować. Zastanów się logicznie. Ona ma prawie 50 lat, niczego się nie dorobiła, a ma nawet długi. Mieszka na przebudowanym poddaszu, gdzie nie ma nawet osobnej łazienki i nie ma możliwości wstawienia pralki, bo pewne kanalizacja na to nie pozwala. To stara chałupa, z klopami na półpiętrze. Nie wiadomo, jak długo będzie mogła tam mieszkać. U mnie takie domy się wyburza, albo remontuje, na własnościowe, albo droższe czynszówki. Nie będzie do końca życia płacić więc grosze.
                                  Pracuje też dopiero od niedawna, praca daje jej mocno w kość, nie wiadomo, jak długo będzie mogła ciągnąć te nocki.
                                  I w takiej sytuacji przepyerdzielasz prawie 1000 euro (pewnie tyle z dojazdem pociągiem) na drogie SPA? Przecież ona mieszka w Wiedniu. Może się wyspać, pochodzić u siebie po parku, pójść nad Dunaj, zwiedzić coś w mieście. Wydać 20 euro na pizzę z sałatką. We Wiedniu też mają baseny, jak chce się trochę poruszać w wodzie. Ale nie. Trzeba wywalić forsę w błoto, zamiast zbierać na przeprowadzkę do nieco lepszego i ustawniejszego mieszkania gdzie przynajmniej pralkę za 400 euro by sobie wstawiła i nie musiała biegać ze szmatami do publicznej pralni.
                                  No chyba, że faktycznie już zakończyła z życiem, ale po co w takim razie ta durna szkoła i praca?

• alpepe Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 21:04
                                    Napiszę tak. Poznałam faceta, z którym NIE łączyła mnie relacja romantyczna. On miał podobne odpały, ale w większym stopniu, był nawet przez jakiś czas bezdomny. Był pijakiem, ale to była raczej próba poradzenia sobie z chorobą afektywną dwubiegunową, czy jaka jest obecnie poprawna nomenklatura i z osobowością wieloraką (?). Nawet próbowałam mu pomóc, ale czasem nie da się pomóc.
                                    I sądzę, że u Anny jest podobnie, ale nie w takim stopniu. Próbuje sobie poradzić w życiu, jak potrafi. Ponoć kibelek akurat ma nie na półpiętrze, bo pisała o zepsutym młynku (?) do ubikacji. O poddaszu nie doczytałam. Ale faktycznie warunki, jak dla nas prekär. Moja córka studentka zjeżdżająca co tydzień lub co drugi tydzień w końcu kiedyś się zbuntowała i powiedziała, że nie chce ciągać ze sobą walizy z ciuchami do prania i chce pralkę. Ja stwierdziłam, ok, niech popatrzy za używką w rozsądnej cenie, zapłacę. Pralka kosztowała coś 200 euro z hakiem dobry model siemensa, nowszy. Ale to wiesz, trzeba mieć też osobę, która ci dobrze doradzi, co zrobić i mieć ochotę na zmiany. A tu forum w sumie ma problem, bo chce pomóc, ale jej się nie da. Z tym, że kopaniem jej też jej nie pomożemy.
                                    Miałam też panią do sprzątania, Polkę. Niby depresja, na pewno alkoholizm. Mitomanka pierwszej wody. Raz podsumowała swoje opowieści bardzo trafnie: Zawsze podejmuję złe decyzje.
                                    I też mi pikało serduszko, by jej pomóc, ale się nie dało. Jak w piosence: sama sobie krzywdę zrobię.
                                    Baron Münchhausen wyciągnął się za własne włosy z bagna, ale nie każdemu jest to dane.
                                    • pani.asma Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 21:19
                                      Gdzie ty te córki dajesz ? Przecież w akademikach masz pralnię za darmo czy tam jskies grosze ?
                                      Najważniejsza sprawa to zapewnić dziecku Akademik (?rąk przynajmniej ja bym myślała ale ja starej daty )
                                      • alpepe Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 21:47
                                        O czym ty piszesz? I gdzie, jakie akademiki? W Lipsku? W Berlinie? Doinformuj się o cenach.
                                        • pani.asma Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 08:02
                                          Jejku
                                          No przecież nie jestem na bieżąco ale 20 lat temu był full wypas akademików i to cena z Wohngeld wychodziła niższa niż za akademik w Polsce

Są teraz tylko dla Niemców te akademiki czy co ?
                                          • alpepe Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 08:29
                                            No oczywiście, że piszesz jak potłuczona, bo masz jakaś wiedzę starą, dobrze, że nie zaczynasz, a za Adolfa...
                                            • pani.asma Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 08:35
                                              Tak za Adolfa

Czatgpt tak pisze dziś :

Najtańszy pokój w akademiku w Berlin kosztuje około 250–300 € miesięcznie, a jeśli przysługuje Ci dodatek mieszkaniowy Wohngeld, który średnio wynosi około 300–370 €, to w praktyce może on pokryć niemal cały koszt takiego najtańszego pokoju (w zależności od Twojego dochodu i decyzji urzędu).

• snakelilith Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 11:02
                                              alpepe napisała:

> No oczywiście, że piszesz jak potłuczona, bo masz jakaś wiedzę starą, dobrze, ż
                                              > e nie zaczynasz, a za Adolfa...

Po co ty z tym tępym troliszczem gadasz? Widzisz o czym ona pisze - Wohngeld. big_grin Musi być ważne w jej świecie. big_grin Żyje to to z zasiłków i konfabuluje sobie życie plus podróże, zupełnie jak ta wiedeńska dziwaczka i najwyraźniej jej duchowa idolka. To nie jeden baron Münchhausen, a cała banda. big_grin

• pani.asma Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 11:10
                                                Ciekawe gdzie Snake mieszkała na studiach

Bo zakładając że człowiek się bogaci i wspina do góry a ona mieszka tylko na starość w czynszowej kamienicy w tureckiej dzielnicy to chyba mieszkała pod mostem????

• alpepe Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 13:53
                                                  Tak, snejki mieszkała w szałasie pod miastem, a nie, wróć, w jeziorze. Kamienica czynszowa to jest wtedy, jak jest jeden właściciel. Ona ma mieszkanie własnościowe w kamienicy. Poza tym wątpię, by to było w dzielnicy tureckiej, ale nie byłam, ty pewnie byłaś.
                                                  • pani.asma Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 15:43
                                                    Ale się podlizujesz do snake
                                                    chyba liczy że zapisze ci to mieszkanie w spadku bo przecież nie ma komu
                                                  • glasscraft Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 15:53
                                                    A ty zazdroscisz, ze ci przepadnie?
                                                  • pani.asma Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 17:24
                                                    Mieszkanie komunalne w tureckiej dzielnicy z sąsiadami palaczami łańcuchowymi dookoła ?
                                                  • glasscraft Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 18:32
                                                    No zdecyduj sie, czy warte jest podlizywania, czy nie, bo logika ci nie styka.
                                  • szpil1 Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 21:29
                                    snakelilith napisała:

> alpepe napisała:
                                    >
                                    >
                                    > > Ale ona ma inną hierarchię potrzeb najwyraźniej.
                                    >
                                    > To powinna ją zweryfikować. Zastanów się logicznie.

Przeciez ostatnio rozkminy miała czy spłacać dług czy oszczędzać. Najwyraźniej hierarchia potrzeb się zmieniła i teraz chce wydawać.
                                    A tak na serio to ja uważam, że to co ona pisze to trzeba dzielić na pięć i jeszcze od tego co wyjdzie odejmować. Fantazjuje i tyle. I dlatego wypisuje bzdury, bo sama nie pamieta co tam wymysliła wcześniej.
        • alexis1121 Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 20:43
          Potwierdza się to, co niedawno pisałam o lotności forumek. A Anna podawała nazwę hotelu w innym wątku. Na razie błądzicie, niestety.
          • glasscraft Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 21:18
            O, golebica przytuptala. W innym watku pisala o innym hotelu (sieci), wspolna bylo slowish hotel ale to tyle.
          • bazia_morska Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 11:42
            A gdzie tam nasze umysły do Twojego i Anny! W życiu nie doskoczymy.
      • miurielamirsa Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 14:49
        Anna wynajęła ostatni wolny pokój
        • krwawy.lolo Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 17:04
          A forumowe żmije dławią się własnym jadem. smile
          • iwles Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 19:31
            krwawy.lolo napisał:

> A forumowe żmije dławią się własnym jadem. smile

Och, biednyś. Odebrano ci palmę pierwszeństwa?

• kadfael Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 17:19
        Odnoszę wrażenie, że Anna nie podaje nazwy własnej hotelu tylko, że to jest jakiś obiekt w Wienerwaldzie.
        • krwawy.lolo Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 17:32
          www.tripadvisor.de/Restaurant_Review-g190454-d13074832-Reviews-WienerWald-Vienna.html 😜
          • iwles Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 19:37

To jest wellness ? 😲
            • glasscraft Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 19:53
              Lolo po raz kolejny probuje (z podkresleniem - probuje) byc zabawny.
            • krwawy.lolo Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 12:28
              Mnie się Wienerwald kojarzy z siecią barów oferujących pieczone kurczaki, coś w rodzaju KFC.
              • krwawy.lolo Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 12:29
                W Polsce chyba nie ma, stąd zdziwienie eMatki.
        • anomaliapogodowa81 Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 01.03.26, 19:50
          To, że Anka jest za głupia, żeby jakoś uwiarygodniać własne brednie, to akurat żadna nowość.
      • andallthat_jazz Re: Zrobilam to! Chwale sie spontanem! 🙂 02.03.26, 07:57
        Tak, mialam szczescie. 🙂 Moze dlatego, ze rezerwowalam telefonicznie bezposrednio z recepcjonistka. 🤔 A takie preferuja o czym pisza na stronie? Wiem, ze e-matka wszystkich podejrzewa o sciemnianie. Trudno. Przezyje jakos. 🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka