Dodaj do ulubionych

Partia Pracy w UK

09.05.26, 22:52

Przegrala wybory i to jakos kolosalnie okropnie.

Ponoc stracila ponad 1400 manadatow. Czy ematki mieszkajace w UK sie martwia czy ciesza z przegranej tej partii?
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Partia Pracy w UK 09.05.26, 23:02
      Znacznie gorszym problemem jest prawie półtora tysiąca zysku dla partii Farage'a (co przekłada się i tak na zaledwie na 14 Councils z 136). Ale z tego wniosek, że Brytyjczycy są happy ze skutków Brexitu. Bo po dupie dostali zarówno Laburzyści (-37 Councils) jak i Torysi (-6) a zyskała Partia Reform (+14), Lib-Demki (+1) i Zieloni (+4). Teraz pytanie czy to znak zmian, czy trzy najbliższe lata lokalnych rządów spowodują powrót do spolaryzowanych rządów dwupartyjnych.
      Ciekawa tez jest sytuacja w 24 regionach, gdzie sytuacja zmieniła się z większości partyjnej na brak większości.
      • profes79 Re: Partia Pracy w UK 09.05.26, 23:09
        Natomiast uzupełnię też - to specyfika jednomandatowych okręgów wyborczych, gdzie wyniki nie oddają skali poparcia. Z ciekawości chciałem sprawdzić wyniki w znanym mi Birmingham, ale jeszcze nie są opublikowane na stronie.
      • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 09.05.26, 23:11
        profes79 napisał:
        .
        > Ciekawa tez jest sytuacja w 24 regionach, gdzie sytuacja zmieniła się z większo
        > ści partyjnej na brak większości.
        >

Z tego co piszesz wynika, ze mieszkasz w UK, albo mieszkalas. Na kogo bys glosowala i dlaczego?
        Ja nie mam zielonego pojecia o polityce w UK, ale dzisiaj slyszalam co mowil przywodca Partii Pracy i to mnie bardzo zaciekawilo.
        • profes79 Re: Partia Pracy w UK 09.05.26, 23:19
          Jak siedziałem w UK podczas wyborów lokalnych w 2007 roku głosowałem na Laburzystów (w okręgu zdominowanym przez Konserwatystów, więc dużo to nie dało; zresztą Konserwatyści byli wtedy na fali, którą załamały pod nimi dopiero wybory powszechne w 2010).

Natomiast ciekaw jestem wyników cząstkowych - w mojej ocenie jednomandatowe okręgi mają swoje zalety (m.in błyskawiczne liczenie głosów) ale mają też swoje wady. I to chyba więcej. U nas można się tak bawić dla stu mandatów senatorskich; przy poselskich to już chyba nie miałoby racji bytu.
          • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 09.05.26, 23:26
            Czy odczuwa sie realnie zmiane partii rzadzacej krajem, czy tylko jest to wazne na szczeblu "powiatowym"?
            • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:56
              Te wybory to byly wybory powiatowe. Wiec nie dotycza kraju ale danego powiatu.

Ci co glosowali na REFORM sie srogo zawiodą bo to sa niewykwalifikowane osoby ktore sie specjalizuja w zwalaniu winy na immigrantow a nic nie robia.

Tam gdzie rzadzi LibDem jest bezpiecznie i czysto ale no coz nie wszedzie mieszkaja na tyle madrzy ludzie by wiedziec jak głosować
              • szpil1 Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 08:13
                princesswhitewolf napisała:

>
                > Tam gdzie rzadzi LibDem jest bezpiecznie i czysto ale no coz nie wszedzie miesz
                > kaja na tyle madrzy ludzie by wiedziec jak głosować
                >

Mieszkam tam gdzie rządzi LibDem od wielu lat i od kilku lat jest coraz gorzej z usługami które zależą od councilu rządzonego przez LD, zapada masa fatalnych budżetowo decyzji (10 mln na centrum sztuki, które jest pośrodku łąk i pól a dojazd jest utrudniony, kupno centrum handlowego za 3 mln, które jest odsprzedane po kilku latach za połowę tej sumy, kupno i remont za kilka milionów pubu, który miał być centrum spotkań dla mieszkańców a został sprzedany znacznie poniżej sumy która została na to wydana, pożyczka prywatnej firmie na remont dachu kawiarni itd). Bezpieczeństwo - policyjnego patrolu nie widziałam w mieście od Bóg wie jakiego czasu za to coraz więcej bezdomnych, narkomanów i awantur w biały dzień. Tak więc już nie przesadzaj z tą wspaniałością LibDem.
                Co prawda wreszcie w tym roku coś drgneło i stracili kilka miejsc.
                • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:04
                  Jak sie nazywa ta gmina?
                • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:08
                  Szpil:

Lokalny Borough Council nie ma bezpośredniego wpływu na liczbę patroli policyjnych.
                  Kto odpowiada za policję? Za policję w tym regionie odpowiada Hampshire County Council (rada wyższego szczebla) oraz przede wszystkim Police and Crime Commissioner (PCC).
                  Polityka: Funkcję PCC w Hampshire od lat sprawują politycy Partii Konserwatywnej (obecnie Donna Jones). To oni decydują o budżecie policji i priorytetach.
                  Rola Borough Council: Może jedynie finansować dodatkowe oświetlenie uliczne lub systemy CCTV (monitoring), ale nie może zatrudniać policjantów.

I moze w Estleigh tak to wyglada, tu nie. Dlatego bylo + 6 dla Lib Dem
              • snakelilith Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 15:29

> Te wybory to byly wybory powiatowe. Wiec nie dotycza kraju ale danego powiatu.

To są wybory tzw. komunalne. I jak najbardziej świadczą o nastrojach politycznych w kraju.
                Jeżeli wziąć pod uwagę wyniki, to Farage ma 26% głosów. Zieloni są na drugim miejscu z 18%. A Labour i Tories mają 17%. Twoja nikogo nie obchodząca partyjka liberalnych demokratów dla dekadenckiej elity ma tylko 16%.
                To oznacza, że Labour sromotnie przegrała, a konserwatywne siły są w naparciu. I to głosami Brytyjczyków, a nie niezadowolonych emigrantów z Polski.
                Ale zaklinaj sobie dalej rzeczywistość.
            • glasscraft Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 10:09
              Partia rzadzaca (i rzad) krajem przeciez sie nie zmienila, to byly wybory lokalne. Labour dostalo kopa od wyborcow na poziomie lokalnym, zdziwienia zadnego chyba tu nie ma. Pogadaja sobie, jak to musza rozwazyc, to co robia i beda robic to samo, co do tej pory robili.

Moim zdaniem duzo ciekawsze (i wazniejsze) jest to, co wyszlo w Walii.
              • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:09
                No totez w kolko im tu pisze ze to wybory lokalne.
              • snakelilith Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 15:35
                glasscraft napisała:

> Moim zdaniem duzo ciekawsze (i wazniejsze) jest to, co wyszlo w Walii.

Sromotna klęska. I to w regionie gdzie Labour od 27 lat prowadził w komunalnych wyborach. Teraz dopiero na trzecim miejscu.
                To są znaczące oznaki, że Labour traci swoich stałych wyborców. To są zwykle zmiany, które są bardzo trudne do odwrócenia i będą miały wpływ na nowe rozłożenie sił politycznych w kraju.
                Princes lekceważy sobie pogardliwie prychając, że to takie tam tylko nic nie ważne "powiatowe" wybory. Oderwanie od rzeczywistości.

• princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:10
                  Snejkowa czy ty w ogole rozumiesz ze to sa wybory lokalne a nie panstwowe?
                  Tu mowa kto ma lokalnie władze. I mnie obchodzi kto lokalnie ma u mnie wladze bo oni maja wplyw... Lokalny.
                  • snakelilith Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:55

> Snejkowa czy ty w ogole rozumiesz ze to sa wybory lokalne a nie panstwowe?
                    > Tu mowa kto ma lokalnie władze. I mnie obchodzi kto lokalnie ma u mnie wladze b
                    > o oni maja wplyw... Lokalny.

Fantazjujesz.
                    Nie wybory lokalne, bo tak się po polsku nie mówi, a komunalne względnie samorządowe.
                    I oczywiście, że te wybory nie mają tylko znaczenia lokalnego, a pokazują jak sprawdza się polityczny program na komunalnym poziomie i wyznaczają aktualne nastroje polityczne w kraju.
                    Gdyby tak nie było, to wyniki tych wyborów nie wywołałyby tak mocnej presji na rządzie Starmera. Prasa pisze nawet o dyskusjach o możliwej dymisji premiera.

• princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:07
                      To sa wybory lokalne czyli jak chcesz je nazywac w Polsce.

Nie, nie pokazuja jak ludzie beda glosowac na national scale. Ja nie glosuje LIb Dem i wielu tez nie bo głosuje sie taktycznie

A tak sluchac prasy to mozna wyjsc na idiote. Nikt nie rezygnuje narazie i dzieki bogu

A tak poza tym wyglada to tak:

www.instagram.com/reel/DWonrkiiaK_/?igsh=MWJvdmw3OTd5bDRzMg==
    • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:09
      Nikt nie lubi Labour poza imigrantami, serio.

To nie jest Partia Pracy- to jest partia SOCJALISTYCZNA, kradną podatnikom, aby dać niczym Robin Hood patologii na socjalu i utrzymuja hotele z Afrykanczykami, którzy nielegalnie przypływają na łodziach - pomagają im, bo to przecież ich mowi wyborcy, prawda.

• princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:56
        >Nikt nie lubi Labour poza imigrantami, serio.

Bzdura
      • profes79 Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 16:00
        Pewnie dlatego w ostatnich wyborach ogólnych (wszystkie poniższe dotyczą wyborów w 2024)zgarnęli 411 z 650 miejsc w Izbie Gmin wobec 121 Konserwatystów i 72 Lib Dem. Inna rzecz, że bardzo mocno wyłażą okręgi jednomandatowe - Laburzyści zdobyli 64% mandatów przy 33% głosów; Konserwatyści 24% głosów i 18% mandatów; Lid Dem 11% mandatów wobec 12% głosów. A taka Partia Zielonych czy UKINP zdobyli odpowiednio 6,5% czy 14,5% (!) głosów co dało im 4 i 5 mandatów odpowiednio - w tym ostatnim przypadku UKINP pomimo zdobycia ponad 4,1M głosów wobec 3,1M głosów LibDem zdobyli 5 mandatów wobec 72...
        • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:09
          No ale jak to sie ma to do jej twierdzenia o immigrantsch tylko lubiacych Labour?
          • profes79 Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:18
            To był sarkazm tongue_out
            • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:08
              To wklejaj emotke czy cos
    • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:13
      poza tym moze sprawdz sobie, kim jest w UK glową edukacji w parlamencie i wtedy zadaj sobie pytanie tak od serca- czy jak Labour zniknie to ktoś powinien płakać (poza Pakistanczykami).
      • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:19
        a ulatwię ci- mam na myśli pana w turbanie i brodzie o nazwisku HAMID PATEL, odpowiedzialnym za JAKOSC nauczaniabig_grin
        • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:32
          inkamovinka napisała:

> a ulatwię ci- mam na myśli pana w turbanie i brodzie o nazwisku HAMID PATEL, od
          > powiedzialnym za JAKOSC nauczaniabig_grin

A czy to nie jest konsekwencja bycia kolonizatorem? Taki pan w turbanie jest teraz u siebie i jakby popatrzec na Nowacka, to ona tez jest u siebie, a skutki, czyli jakosc nauczania, chyba podobna, jak mniemam.
          • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:35
            czyli jednak Mentzen ma rację i oni kolonizują UK, dzięki za potwierdzenie!
            • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:37
              inkamovinka napisała:

> czyli jednak Mentzen ma rację i oni kolonizują UK, dzięki za potwierdzenie!

To takie proste. - Niosl wilk razy kilka, poniesli i wilka.
              • a74-7 Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:19
                Dla scislosci - pan Hamid Patel urodzil sie w Darwen, Lancashire , a to chyba GB , tak mi sie przynajmniej wydaiii...big_grin Wiec nikogo nie kolonizuje, jest u siebie smile
                • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:36
                  a74-7 napisał:

> Dla scislosci - pan Hamid Patel urodzil sie w Darwen, Lancashire , a to chyba G
                  > B , tak mi sie przynajmniej wydaiii...big_grin Wiec nikogo nie kolonizuje, jest u sie
                  > bie smile

No rodowity Brytyjczyk, przeciez! I widać, jak hołduje europejskim wartościom, szczególnie po tym ręczniku na głowie!big_grin
                  • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:36
                    Co to sa Europejskie wartosci? Masz na mysli chrzescijanstwo? W Hiszpanii islam jest od sredniowiecza albo we Włoszech na Sycylii i nie tylko. Turcja tez jest w Europie jak i Serbia itd
                    • profes79 Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:39
                      Z tą Turcją w Europie to bym się tak nie rozpędzał.
                      • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:40
                        Tzn wg Ciebie czesc Turcji nie jest w Europie? Tracja Wschodnia. No mnie uczyli inaczej na geografii
                        • profes79 Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:46
                          W Europie jest jakieś 3% tureckiego terytorium. Co absolutnie nie czyni z Turcji europejskiego państwa. I te różnice widać jak tylko w samym Stambule się Bosfor przekroczy na azjatycką część.
                          • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:53
                            Wschodnia Tracja jest europejska czescia Turcji i nic tego nie zmieni.
                            • profes79 Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 13:14
                              Ale Turcja nie jest europejskim państwem i tego też nic nie zmieni.
                              • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 13:57
                                Wschodnia Tracja jestsmile
                                • profes79 Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 14:03
                                  Jak ostatnio patrzyłem to Wschodnia Tracja nie była państwem.
                                  • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 14:09
                                    No to co. Sam fakt ze czesc kraju jest geograficznie w Europie sprawia ze jest krajem Europejsko Azjatyckim. Rosja też jest w Europie i nie. Nie czyni jej to krajem Azjatyckim
                    • riki_i Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 14:09

> Co to sa Europejskie wartosci? Masz na mysli chrzescijanstwo? W Hiszpanii islam
                      > jest od sredniowiecza

W 1492 r. wyzwolono cały półwysep iberyjski od Arabów i ich ostatecznie pogoniono.
                      • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:12
                        Kapitulacja nie oznaczała wygnania
                        Dopiero w XVII troche wyjechalo
                  • qrka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 14:12
                    Powiadasz, że berecik z moheru lepszy, co?
        • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:52
          Nauczanie w UK nie ma sie gorzej niz w Polsce jak pokazuja wyniki egzaminow PISA
        • nieobiektywnie Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:01
          inkamovinka napisała:

> a ulatwię ci- mam na myśli pana w turbanie i brodzie o nazwisku HAMID PATEL, od
          > powiedzialnym za JAKOSC nauczaniabig_grin

Wyguglaj sobie HAMID PATEL i Star Academies jednej z najlepiej ocenianych sieci szkół w Anglii. Nie jest żadnym imigrantem bo urodził się w UK.
          • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:10
            Ale tez nie otrzymal tego stanowiska na stale i dokladnie jak ona je opisuje. Link wyzej
          • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:39
            Ale co wy z tym, ze URODZIŁ SIĘ W GB? Uczyli was w szkole, że prawo ziemi występuje w USA, a nie w europie? Np. to , że się Polak urodził z polskich rodziców w Uk tez nie czyni go Brytyjczykiem, o ile rodzice nie mają brytyjskiego obywatelstwa.
            Oczywiscie rodzicom tego goscia pewnie nadali brytyjskie obywatelstwo jeszcze z honorami, żeby nie oberwac za dyskryminacjębig_grin
            • glasscraft Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:42
              Tak tylko w kwestii formalnej - jedno z rodzicow ma obywatelstwo albo settled status.
            • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:42
              Ale on jest brytyjczykiem i jego rodzice tez maja obywatelstwo brytyjskie
              • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:44
                no zakładam, ze jego rodzice mają, niech tylko przestaną pisać, że skoro ktoś urodził się w GB to jest Brytyjczykiembig_grin

rozmowa z wami to gorzej niż jak głuchy z niemowąbig_grin
                • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:47
                  No ale sa. Naprawde mieszkasz w UK? Jesli mieszkasz to powinnas wiedziec czym jest panstwowosc ( British) a czym narodowosc( English)

British- okresla przynaleznosc panstwowa. Jakie sie ma obywatelstwo. Ja jestem Polish British bo takie mam obywatelstwa. Glasscraft pewno tez.
                  Ale nigdy nie bede English bo ani nie urodzilam sie w Anglii ani nie mam rodzicow Anglikow. Natomiast moj syn juz tak- urodzil sie w Anglii i jego ojciec jest Anglikiem
                • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:48
                  Troche szokujace ze niby mieszkasz w UK a nie wiesz tak podst sprawy roznicy miedzy British a English i mieszasz takie podstawy
    • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:35
      jeszcze raz, żeby nie było wątpliwosci/ pan ze zdjęcia to Hamid Patel, odpowiedzialny w UK za JAKOŚĆ NAUCZANIA, to jest UK dzisiajbig_grin
      • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:38
        Ale Krolem jeszcze nie jest. big_grin
      • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:51
        A co wlasciwie masz przeciwko temu Panu? Zawartosc pigmentu w skorze?
        • fogito Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 09:30
          Ja bym się bała o curriculum pod rządami tego pana.
          • nieobiektywnie Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:02
            fogito napisała:

> Ja bym się bała o curriculum pod rządami tego pana.

No najlepsza w Anglii sieć szkół pod jego kierownictwem ?
      • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:54
        Poza tym szerzysz dezonformacje. To nieprawda. Tu szczegoly.

newschecker.in/fact-check/muslim-cleric-appointed-as-uks-education-minister-no-viral-claim-is-misleading
        • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 09:23
          Princess, on jest szefem JAKOŚCI OFFFSTED! JEST!
          przestań pisać pod moimi komentarzami

mcb.org.uk/muslim-council-of-britain-welcomes-historic-appointment-of-sir-mufti-hamid-patel-as-interim-chair-of-ofsted/
          • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:13
            Hamid Patel as the interim chairman of education watchdog Ofsted until a successor is found for Dame Christine Ryan at the schools’ regulator.

On jest tylko na chwile

Poza tym to czlowiek z osiagnieciami
      • fogito Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 09:30
        🫣
    • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:50
      Nigdy na Labour nie glosowalam. Glosuje na Lib Dem. W moim constituency Lib Dem mial 6 wiecej mandatow niz normalnie.
      • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:56

W moim constituency Lib Dem
        > mial 6 wiecej mandatow niz normalnie.

Gratulacje, A co to za partia i dlaczego na nia glosujesz?
        • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 00:57
          Bo podoba mi sie ich program i glosuje na nia od dawien dawna. Zawsze wygrywa
          • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:02

> Bo podoba mi sie ich program i glosuje na nia od dawien dawna. Zawsze wygrywa

Wygrywa i rzadzi w UK?
            • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:05
              To byly wybory lokalne

Rozumiesz roznice miedzy wyborami lokalnymi a national? Czy rozrysowac?
            • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:06
              Tak rzadzi od dawna w mojej gminie.
              • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:09

> Tak rzadzi od dawna w mojej gminie.
                >
                I jakie masz benefity z tego powodu?
                • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:14
                  Pytasz jakie mam korzyści?

Mieszkam w najbezpieczniejszej dzielnicy s Londynie z najlepszymi szkolami panstwowymio najwyzszym poziomie i wiele wiele innych rzeczy. Znajdziesz a necie
                  • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:20

> Pytasz jakie mam korzyści?
                    >
                    > Mieszkam w najbezpieczniejszej dzielnicy s Londynie z najlepszymi szkolami pans
                    > twowymio najwyzszym poziomie i wiele wiele innych rzeczy. Znajdziesz a necie
                    >
                    Z jakiego powodu twoja dzielnica wydaje ci sie nabezpieczniejsza, bo co?
                    Co twoja partia zrobila, zeby bylo bezpiecznie.
                    • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:26
                      No zgadnij jak sie czlowiek dowiaduje gdzie jest bezpiecznie a gdzie mniej?

VAWG+ oswietlenie+ Safe Space program+ inwestycje w mlodziez+ Outreach programy antynatkotykowe+School Streets+ Strefy 20mph+ CCTV+ Community Safety Partnership+PSPO i pare innych
                      • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:31
                        Chodzi mi o to, co robi twoja partia w kwestii bezpieczenstwa. Tak konkretnie.
                        • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:33
                          No to tak zupełnie konkretnie wyzej wymienilam. Chcialas jakos prosto cos co jest wieloetapowym programem?niby jak?
                          • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:40

> No to tak zupełnie konkretnie wyzej wymienilam. Chcialas jakos prosto cos co je
                            > st wieloetapowym programem?niby jak?

Tak po po prostu. Dlaczego w twojej gminie jest bezpiecznie? Bo co?
                            • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:43
                              No napisalam ci wyzej co jestem elementem skladowym. To nie jest jedna rzecz. To jest szereg rzeczy, caly program nazywajacy sie Richmond Safe 2024-2027

Jest tu o polowe mniej przestepstw niz w wiekszosci gmin.

Placimy tez wysokie podatki gminne ale wlasnie dlatego jest tu czysciej i bezpieczniej
                              • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:51
                                Wiele gmin w Wielkiej Brytanii stoi obecnie na skraju bankructwa, ale te rzadzone przez Lib Dem często podawane są jako wzorce oraz utrzymuja wladze.
                                • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 02:45

> Wiele gmin w Wielkiej Brytanii stoi obecnie na skraju bankructwa,

Jakie sa tego przyczyny?
                                  • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:15
                                    Przeciez zawsze tak bylo i to w kazdym kraju, w Polsce tez.

Najgłośniejsze przypadki: Symbolem bankructwa samorządowego w Polsce pozostaje gmina Ostrowice (zachodniopomorskie), która w 2019 roku została zlikwidowana i podzielona między sąsiednie gminy z powodu gigantycznego długu w parabankach.
                                    Aktualne zagrożenia: Obecnie wiele gmin wiejskich i małych miast (np. w województwie zachodniopomorskim czy dolnośląskim) zmaga się z wysokim zadłużeniem. Problemem jest często obsługa kredytów wziętych na wkłady własne do projektów unijnych.
                              • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 01:58

> Jest tu o polowe mniej przestepstw niz w wiekszosci gmin.
                                >
                                > Placimy tez wysokie podatki gminne ale wlasnie dlatego jest tu czysciej i bezpi
                                > eczniej

>
                                Dowiedzialam sie, ze nie ma tam u ciebie dużych skupisk uchodźców,
                                ze jest brak napięć związanych z dużą ich koncentracją,
                                ze istnieje raczej „indywidualna integracja” niż duże osiedla czy centra dla uchodzcow.
                                No kochana, tak to mozna pozyc.
                                • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 02:10
                                  Tak samo przyjezdzaja immigranci jak i do innych dzielnic. Po prostu proces ich integracji jest sensowniejszy..
                                  • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 02:17

Po prostu proces ich
                                    > integracji jest sensowniejszy..
                                    >
                                    Po prostu jest ich garstaka, a nie cale kohorty koczujace na ulicach.
                                    • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 02:21
                                      Nie. Sa efektywnie integrowani. Tu jest strategia o nazwie Housing First i szybka interwencja. Spear London codziennie rano jezdza po ulicach jak kogos znajda kto spi na ulicy to daja miejsce w schronisku czy hostelu
                                      • malgosiagosia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 02:44

> Nie. Sa efektywnie integrowani.

Rozumiem, ze skoro tak dobrze idzie ta integtacja, jestes za tym, by jeszcze pare dziesiatkow milionow przybyszow, zintegrowac w twojej dzielnicy.Tak?
                                        • qrka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 09:48
                                          No i od razu mogłaś napisać, że migranci zalewają Wyspy i zaraz one utoną. A w Polsce Tusk zrobi to samo i będzie koniec świata.
                                          A nie się przyczajać z tą swoją tezą zza winkla wink
                                        • elinborg Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 10:49
                                          malgosiagosia napisała:
                                          >
                                          > Rozumiem, ze skoro tak dobrze idzie ta integtacja, jestes za tym, by jeszcze pa
                                          > re dziesiatkow milionow przybyszow, zintegrowac w twojej dzielnicy.Tak?

Było od razu pisać o co idzie
                                          Choć w sumie o to samo co zawsze
                                          • runny.babbit Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 15:35
                                            elinborg napisała:

>
                                            >
                                            >
                                            > Było od razu pisać o co idzie
                                            > Choć w sumie o to samo co zawsze
                                            No bo to Princess głupio odpowiada merytorycznie zamiast od razu napisać, że nie ma u niej ciapatych, jest biało i bezpiecznie!
                                            • snakelilith Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 15:49
                                              runny.babbit napisała:

> No bo to Princess głupio odpowiada merytorycznie zamiast od razu napisać, że n
                                              > ie ma u niej ciapatych, jest biało i bezpiecznie!

No jest bezpieczenie, bo jest drogo. Princes się wiele razy chwaliła w jakiej to luksusowej dzielnicy żyje i jakich to ma zamożnych sąsiadów. Z takiego getta to można spoglądać z pogardą na głupi plebs, który nagle nie chce realizować planów oświeconej liberalnej elity i na swoim grzebiecie znosić poronioną politykę ostatnich lat.
                                              Princes dalej będzie fantazjować, że to tylko "powiatowe" bzdety. Jakaś tam durna wieś wybiera Farage`a, a jej oświecona dzielnica, która może sobie kupić separację od wszelkiego syfu i jej jedynem problemem są białe szparagi za 20 euro za kg, ciągle się broni przed powiatową patologią i jest wierna liberalnym demokratom. Liberal Democrats są w tych wyborach na ostatnim miejscu. big_grin

• princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:13
                                                Snejk to byly wybory lokalne. Majace znaczenie lokalne. Kazdy mieszka gdzie chce. Nie podoba ci sie gdzie mieszkasz to sie przeprowadz
                                                • snakelilith Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:45

> Snejk to byly wybory lokalne. Majace znaczenie lokalne. Kazdy mieszka gdzie chc
                                                  > e. Nie podoba ci sie gdzie mieszkasz to sie przeprowadz

Lokalne ma inne znaczenie w języku polskim. To co miało miejsce w UK to wybory komunalne, albo inaczej samorządowe.
                                                  I mi się podoba gdzie mieszkam, tylko w przeciwieństwie do ciebie nie uogólniam mojej życiowej bańki na cały kraj. Ty próbujesz tłumaczyć tu UK z twojego mocno ograniczonego punktu widzenia.

• princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:09
                                                    Powtorze: to byly lokalne wybory. Wybralismy tu kogo chcemy. Jak gdzies chca czubow z Reform to ich zasmakuja.
                                              • runny.babbit Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:22
                                                snakelilith napisała:

> runny.babbit napisała:
                                                >
                                                >
                                                > > No bo to Princess głupio odpowiada merytorycznie zamiast od razu napisać
                                                > , że n
                                                > > ie ma u niej ciapatych, jest biało i bezpiecznie!
                                                >
                                                >
                                                > No jest bezpieczenie, bo jest drogo. Princes się wiele razy chwaliła w jakiej
                                                > to luksusowej dzielnicy żyje i jakich to ma zamożnych sąsiadów. Z takiego gett
                                                > a to można spoglądać z pogardą na głupi plebs, który nagle nie chce realizować
                                                > planów oświeconej liberalnej elity i na swoim grzebiecie znosić poronioną polit
                                                > ykę ostatnich lat.
                                                > scu. big_grin
                                                >
                                                Głupi plebs nie chwyta, że populistyczna metoda polityczna pt. " Wszystkie problemy to przez imigrantów" jeszcze nigdzie nie przyniosła pozytywnych zmian ( dla plebsu, bo polityków się kilku wybiło na takiej retoryce).

• princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:24
                                                  Wytlumacz to snejkowej. Ona w to nadal wierzy
                                                • snakelilith Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:39
                                                  runny.babbit napisała:

> Głupi plebs nie chwyta, że populistyczna metoda polityczna pt. " Wszystkie prob
                                                  > lemy to przez imigrantów" jeszcze nigdzie nie przyniosła pozytywnych zmian ( dl
                                                  > a plebsu, bo polityków się kilku wybiło na takiej retoryce).
                                                  >

Jaka szkoda, że światła elita nie dała na razie rady zabronić wolnych wyborów, bo wtedy mogłaby z wysokiej wieży tłumaczyć głupiemu plebsowi świat nie obawiając się protestu.
                                                  A na tym aktualnym przykładzie widać, że UK pokazała rządowi Starmera wyraźnego fu..ka.
                                                  Proponuję więc światym elitom pracować nad lepszymi programami względnie lepiej je "komunikować" i przede wszystkim wprowadzać w życie zamiast jęczyć o populistach. To już nie działa.
                                            • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:16
                                              >No bo to Princess głupio odpowiada merytorycznie zamiast od razu napisać, że nie ma u niej ciapatych, jest biało i bezpiecznie!

Sugerujesz ze najwiecej przestepstw w UK robia ludzie wyznania islamskiego?

Nizej tabelka- nie, najwiecej to ludzie biali.

A co do etnicznosci w dzielnicy gdzie mieszkam to wyglada to tak - druga tabelka
                                              • runny.babbit Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:19

> >No bo to Princess głupio odpowiada merytorycznie zamiast od razu napisać,
                                                > że nie ma u niej ciapatych, jest biało i bezpiecznie!
                                                >
                                                > Sugerujesz ze najwiecej przestepstw w UK robia ludzie wyznania islamskiego?
                                                >
                                                Zapomniałam że nie łapiesz sarkazmu.
                                                Nie, nie ty, za to intencje małgosigosi i inkimovinki są absolutnie przejrzyste.

> Nizej tabelka- nie, najwiecej to ludzie biali.
                                                >
                                                > A co do etnicznosci w dzielnicy gdzie mieszkam to wyglada to tak - druga tabelk
                                                > a
                                                >
                                                >
                                                >
                                                Ponownie, to nie do mnie.
                                                Z tym że do konfederatek fakty nie przemówią, one wiedzą lepiej. Zupełnie jak ci wasi od Farage'a😏
                                                • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:26
                                                  Nie... To nie to. To ignorancja jest przyczyna. Tak samo w PL dlaczego glosuja na roznych takich ... To samo. Glosuja a nie wiedza na co. O tu jest to dobrze zobrazowane:

www.instagram.com/reel/DWonrkiiaK_/?igsh=MWJvdmw3OTd5bDRzMg==
                                                  • snakelilith Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:44

> Nie... To nie to. To ignorancja jest przyczyna.

Buahahahaaaa. Raczej oderwanie takich jak ty od reala.
                                                    No cóż, premier nie król, więc kiedyś na pewno poleci. Im dłużej będzie kurczowo trzymał się stołka, pomimo wyraźnego sygnału wyborców, tym bardziej labour party zostanie ukarana w następnych wyborach.
                                        • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:21
                                          >Rozumiem, ze skoro tak dobrze idzie ta integtacja, jestes za tym, by jeszcze pare dziesiatkow milionow przybyszow, zintegrowac w twojej dzielnicy.Tak?

A ty zdajesz sobie sprawe ze to czy ktaje wpuszczaja czy nie wpuszczaja uchodzcow zalezy od prawa ONZ ?

Do Polski oni nie przyjezdzaja bo zasilki sa nieatrakcyjne. Tylko dlatego
                                          • riki_i Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 14:14

> A ty zdajesz sobie sprawe ze to czy ktaje wpuszczaja czy nie wpuszczaja uchodzc
                                            > ow zalezy od prawa ONZ ?

Że co??? Każdy ma dzisiaj w żopie ONZ. Polska zasadniczo nie wpuszcza uchodźców , bo tak postanowiła i guano ma do tego ONZ.
                                            • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:18
                                              >Że co??? Każdy ma dzisiaj w żopie ONZ. Polska zasadniczo nie wpuszcza uchodźców , bo tak postanowiła i guano ma do tego ONZ

Terefere fiku miku.

To po co Polska jezdzi na spotkania tam, jakos nadal jest czlonkiem

Ni
                                              • chatgris01 Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:28

> Ni
                                                >

https://media1.tenor.com/m/0e7jVyCBS_MAAAAC/monty-python.gif
                                                • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:30
                                                  Jezu a co to za stwor.

Mialo byc: Nie a ucielo mi zdanie
                    • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:47
                      malgosiagosia napisała:

> Z jakiego powodu twoja dzielnica wydaje ci sie nabezpieczniejsza, bo co?
                      > Co twoja partia zrobila, zeby bylo bezpiecznie.
                      >
                      >
                      >
                      >

Bo to jest droga dzielnica, masz kasę na dom tam - to problem z głowy. iZ tej perspektywy Princess ocenia całą Anglię- bo u niej jest bezpiecznie, więc Uk super! Jakies problemy? Klamiesz albo jesteś trollem! Dlatego rozmowa z taką osobą nie ma sensu, bo ona nawet nie ma zdolności poznawczych, żeby rozważyć argumenty innych!
                      • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:56
                        A gdzie w Londynie sa niby tanie domy? Z checia sie dowiem. Albo tansze niz tu gdzie mieszkam

Wszedzie w Londynie domy to ok 1mln.

A ta czesc Richmond gdzie sa drogie domy akurat glosuje na conservative ( Petersham)

Sama trollujesz
                        • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:00
                          BO LONDYN TO NIE JEST CAŁE UK, UK TO COŚ WIECEJ NIZ LONDYN, A W SAMYM LONDYNIE SĄ ROZNE DZIELNICE O ROZNYCH STANDARDACH , PONADTO JEST W CIUL SOCIAL HOUSING GDZIE MIESZKAJĄ LUDZIE I PŁACĄ ZA WYNAJEM ZA 1/6 NORMALNEJ CENY

LUDZIE POMOZCIE MI, JAK MOGĘ WYGASIĆ UŻYTKOWNIKA, BO MOJ SYSTEM NERWOWY WYMIĘKA !!! POMOCY
                          • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:06
                            Oo za ta duża litere cie wytna. To nie jest zgodne z netykieta.

Alez prosze zawsze mozesz wygasic. Tez tego nie ogarniasz jak? No to nie dziwota ze prostych spraw nie rozumiesz

Wszedzie w Londynie ceny sa podobne. To ze gdzies jest wiecej wielkich mansions to nie znaczy ze cale borough take jest. To sa bardzo okreslne lokalizacje, skrawki gmin
                            • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:18
                              no właśnie tak się obawiałam, że ten caps lock może byc be.
                              dobra, to uporządkujmy UK by Princess:

1. wg ciebie wszedzie w Londynie jest super standard i bezpieczeństwo, tak jak u ciebie w twojej bogatej dzielnicy, i wcale nie uważasz, że są biedne dzielnice w Londynie?
                              2. I nie wiesz nic o social housing, gdzie ludzie płacą za wynajem 1/6 normalnego czynszu, bo są beneficiarzami? Zarówno w Londynie ani w całym UK
                              3. dla ciebie Londyn to całe UK, i wcale nie ma nigdzie biedy i patologii, bo u ciebie na twojej bogatej dzielnicy nie ma.

Bo kto jest w stanie walczyć z tak brawurową
                              logiką?
                              • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:34
                                1. Gdzie to napisalam? Wskaz. Umiesz czytac? Pisalam o Richmond Borough. Poza tym nie pisalam ze jest idealnie tylko ze jest o 50 proc mniej przestepstw niz w reszcie Londynu ( sredniej). Jak trudno to zrozumiec?

2. Ba! Sa tacy co w ogole nie placa i oplaca im to panstwo. 67 proc wydatkow mojej gminy na to idzie. W Polsce tez jest MOPS. Bardzo trudno otrzymac social housing

3. Gdzie to napisalam? Patologia jest naeet na tym forum
                            • riki_i Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 14:20

> Wszedzie w Londynie ceny sa podobne.

Czy Tobie zaczynają się jakieś problemy neurologiczne?

Średnie ceny nieruchomości w DROGICH dzielnicach Londynu:

Kensington and Chelsea ok. £1,2–1,5 mln

Westminster ok. £900 tys.–1,2 mln

Camden ok. £760–900 tys.

Richmond upon Thames ok. £760 tys.

Islington ok. £650–710 tys.

Średnie ceny nieruchomości z NAJTAŃSZYCH dzielnicach Londynu i obrzeży:

Barking and Dagenham ok. £330–365 tys.

Croydon ok. £380–420 tys.

Bexley ok. £370–437 tys

Havering ok. £380–420 tys.

Newham ok. £400 tys.

To są MURWA NAĆ podobne ceny???????.

• princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 17:21
                                Nie rozumiesz ze w centrum sa wielkie mansions i dlatego srednia cena jest za gigantyczna posiadlosc? Tam mnie ma malych kurników.

Poza tym mow do mnie kulturalnie albo ja tez zaczne sie odzywac do ciebie chamsko.
                                • riki_i Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:08
                                  Ale proszę cię, nie brnij dalej w ten pure nonsens....

Cena metra kwadratowego mieszkania w Londynie.

Dzielnice drogie:

Kensington & Chelsea £20 000–25 000/m²

Westminster £15 000–22 000/m²

Mayfair £24 000/m²

Knightsbridge £20 000+/m²

Camden £10 000–14 000/m²

Dzielnice tanie:

Barking & Dagenham £5 000–6 500/m²

Croydon £5 500–7 000/m²

Bexley £5 000–6 500/m²

Havering £5 000–6 000/m²

Newham £6 000–8 000/m²

Różnice w cenie metra kwadratowego mieszkania w Londynie są ogromne — od około £5–6 tys./m² w tańszych dzielnicach do £20–25 tys./m² w lokalizacjach centralnych.

Frywolna teza , że "wszędzie w Londynie ceny są podobne" jest absolutnie nie do obrony, jakbyś nie usiłowała kuglować i mącić. Przykro mi.
                                  • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:12
                                    Jezu kopac sie z koniem. 🙄

Przeciez wiadomo ze jak jest wielkie mansion to cena za metr kwadaratowy luksusowego domu jest wyższa niz cena za metr kwadratowy zwykłego domu dla przecietnego mieszkanca

I nikt nie mowi o lokalizacji pod Buckingham Palace.

Mowie o rodzinnych domkach w podobnej odległości od centrum. Domach dla przeciętnego człowieka. Zawsze to jest 700-900 tys funtow za podobny metraz.

A ty bierzesz wypowiedz z linijka. 🤦🙄
                                    • riki_i Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:13
                                      Dobra, skonsultuje jeszcze z kolegą bitcoinowcem od nieruchomości w Londynie i w swoim czasie dam znać na forum.
                                      • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:16
                                        >bitcoinowcem od nieruchomości

Ki czort?

Co to jest za bitkojnowiec ale od nieruchomości? Albo zajmuje sie nieruchomościami albo bitkojnami
                          • dziunia.z.torunia Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 15:07
                            inkamovinka napisała:

> LUDZIE POMOZCIE MI, JAK MOGĘ WYGASIĆ UŻYTKOWNIKA
    • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:32
      Albo jeszcze Shabana Mahmood- Pakistanka, która odpowiada za politykę MOGRACYJNĄ.
      no ciekawe, czyje interesy może wspierać Pakistanka, muzułmanka w rządzie UK, no jak myślicie??

UK to MEM
      • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:32
        *migracyjna
      • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:37
        Zaczne od sprostowania waznego faktu: Shabana Mahmood nie odpowiada za polityke migracyjna.
        ​W obecnym rzadzie UK pełni ona funkcje Ministra Sprawiedliwosci (Lord Chancellor). Za imigracje i granice odpowiada Home Secretary, czyli obecnie Yvette Cooper.
      • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:38
        Poprzednia zajmujaca sie migracja (Braverman) to buddystka. Przeszla do REFORM. Taaak ta partia ma wielu z pochodzenia imigrantow
        ​Ta za Johnsona (Patel) to hinduistka.
        • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:50
          Shabana MAHMOOD jest Home secretary!!!!!
          odpowiada za bezpieczeństwo granic i migrację:
          The Home Secretary ultimately has to answer to Parliament and is responsible for making sure our communities, in all force areas, are kept safe and secure, and for protecting our national borders and security.
          • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:50
            The home secretary's remit includes law enforcement in England and Wales, matters of national security, issues concerning immigration, and oversight of the Security Service (MI5).
          • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:53
            Tak sorry moja pomylka, poprzednio byla od sprawiedliwości. No ale co to zmienia. Poprzednio mielismy hinduistke i buddystke.

Ta podpisala najskuteczniejsza jak sotad umowe z Francja w sprawie lodek z ludzmk
            • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 11:55

> Tak sorry moja pomylka, poprzednio byla od sprawiedliwości. No ale co to zmien
              > ia. Poprzednio mielismy hinduistke i buddystke.
              >
              > Ta podpisala najskuteczniejsza jak sotad umowe z Francja w sprawie lodek z ludz
              > mk
              >

Co to zmienia??? Wczesniej Hinduska i buddystka? No wlasnie- kogo one wspierają w UK? Swoich!!!!

Naprawde nie widzisz zaleznosci między etnicznością i wyznaniem osób na takich stanowiskach, a losem ich grup imigranckich. Jprdl
              Wiem wiem, czepiam się i jestem rsistka big_grin

• princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:07
                Nie ma zadnego dowodu by wspieraly " swoich" . One sie urodzily i wychowaly w UK
                • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:08
                  To tak jakbys napisala ze moj syn w przyszłości bedzie faworyzowal Polakow. Ja tego nie robie zatrudniajac a co dopiero on.
                  • inkamovinka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:18
                    😵‍💫😵‍💫😵‍💫😖😖😖
                    • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 12:31
                      Wyjasnij mi jedno: po co siedzisz w UK skoro ci sie tu nie podoba?
                • qrka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 13:14
                  Ale są beżowe i mają egzotyczne nazwisko wink
      • profes79 Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 14:23
        Cóż, w Polsce kiedyś Amerykanin był wiceministrem MSZ odpowiadającym za kontakty z USA. Ciekawe czyje interesy wspierał tongue_out
        • qrka Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 14:38
          Jeśli był Indianinem, to amerykańskie, ale jeśli potomkiem imigrantów (czyli jednak większości obywateli USA), to należałoby pogrzebać głębiej wink
    • princesswhitewolf Re: Partia Pracy w UK 10.05.26, 18:22
      Kradzieze, przestępczośc, ludzie w spiworach i namiotach. Tak beda wygladac gminy Reform jak widac po ich najnowszych pomyslach.

W UK jest taka zasada ze zamieszkanie socjalne moze dac tylko ta gmina w ktorej poprzednio mieszkali wiec sie nie przeniosa. Chyba ze rzad sie zlituje ale przy okazji zrobi sie widowisko jak to sie zyje z Reform

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka