Dodaj do ulubionych

Vinted - problem z kupującą

19.06.26, 23:21
Sprzedałam kosmetyk, kupująca od dwóch dni go nie odbiera, nie odpisuje i myślę, że już tego nie zrobi. Pomijam kłopot, mój stracony czas, ale przesyłka leży w "paczkomacie", a z uwagi na temperatury kosmetyk (farba do włosów) nie będzie nadawał się do dalszej sprzedaży - nie odważyłabym się komuś wysłać tak przechowywanej rzeczy. Czy ktoś miał taką sytuację żeby Vinted przyznało rację sprzedawcy i środki nie wróciły do kupującego automatycznie ? na marginesie, nie wiem czy celowo nie zrobiła zakupu bo odrzuciłam propozycję obniżki, podałam inną propozycje a i tak kupiła w cenie pierwotnej, kontakt zerowy.
Obserwuj wątek
    • kira_03 Re: Vinted - problem z kupującą 19.06.26, 23:47
      Współczuję. Ludzie sa nienormalni.
    • mak_z_figa Re: Vinted - problem z kupującą 19.06.26, 23:53
      Nie wiem. Ale tak trochę z innej strony. Niektóre firmy wysyłają takie rzeczy wrażliwe na temperaturę tylko na adres domowy albo do punktów typu żabka. Czy na vinted nie możesz zrobić takiego ograniczenia przy sprzedaży?
      • wybierz_inny_nick Re: Vinted - problem z kupującą 20.06.26, 22:51
        Dzięki za poradę. Wyłączyłam teraz tę opcję, szkoda, paczko-punkty to wygodna forma odbioru. Dobrze, że to tylko jeden kosmetyk, stracony czas przeboleję, przynajmniej się przespacerowałam smile.
    • nieobiektywnie Re: Vinted - problem z kupującą 20.06.26, 00:01
      Następnym razem dla tych produktów wyłącz w ustawieniach możliwość wysyłki do paczkomatu.
      • wybierz_inny_nick Re: Vinted - problem z kupującą 20.06.26, 22:53
        Dzięki, tak zrobiłam. Dobrze że tylko jeden "kupiła" smile
      • jakis.login Re: Vinted - problem z kupującą 21.06.26, 07:06
        Nieśmiało przypomne, że większość firm kurierskich ma swoje paczkomaty i paczkę nadana kurierem odbiorca z łatwością może sobie do paczkomatu danej firmy przekierować.
    • brenya78 Re: Vinted - problem z kupującą 20.06.26, 23:20
      Nie za bardzo rozumiem. Jeśli ona tego nie odbierze to przecież i tak środki zostaną przesłane Tobie.

Szczerze powiedziawszy czasem nie odbieram dlugo przesyłek z paczkomatu (bo np. wyjechałam albo nie mam czasu) i nie przyszłoby mi do głowy ze sprzedawcą monitoruje to czy odebrałam czy nie.
      • szmytka1 Re: Vinted - problem z kupującą 21.06.26, 07:03
        Nie, jak nie odbierze to paczka wraca a kasa zostaję u kupującego.
        • szmytka1 Re: Vinted - problem z kupującą 21.06.26, 07:04
          A wiem, bo nieraz debilni ludzie nie poodbierali moich paczek
      • wybierz_inny_nick Re: Vinted - problem z kupującą 21.06.26, 22:25
        Nie zostaną, a paczka nadaje się do wyrzucenia, to była farba do włosów, kupująca zamówiła do paczkomatu a przy tych temperaturach żaden kosmetyk nie będzie nadawał się do użytku. Więcej niż pewne, że zrobiła to celowo, nie odpisała na wiadomość, a zamówiła błyskawicznie po odmowie obniżenia ceny do zaproponowanej. Ot taki dziecinny numer. Vinted wysyła powiadomienia, że dostarczono. Jak nie miałam powiadomienia, że odebrano napisałam na drugi dzień łudząc się, że może nie zauważyła - wiadomość odczytana i zignorowana. Nauczka dla mnie, wyłączyłam opcję dostaw do boxów.
        • brenya78 Re: Vinted - problem z kupującą 21.06.26, 22:40
          To jakies bezsensowne zasady.
          • wybierz_inny_nick Re: Vinted - problem z kupującą 21.06.26, 23:52
            Niestety. Co więcej prawdopodobnie nawet nie będę mogła wystawić komentarza, żeby ostrzec innych a kupująca może tak postępować nadal, wielokrotnie. Przynajmniej wiem, żeby ograniczać dostawy dla kosmetyków do kuriera albo POP, to i tak niedroga lekcja była smile
            • szmytka1 Re: Vinted - problem z kupującą 22.06.26, 07:40
              To nic nie da, bo większość kurierów ma opcje przekierowania na swój paczkomat
              • wybierz_inny_nick Re: Vinted - problem z kupującą 22.06.26, 23:07
                W sumie racja. Pierwszy raz trafiłam taką "żartownisię" , fakt, rzadko sprzedaję ale do tej pory bez problemu. Mam w opisie, że przyjmuję zwroty, wystarczyło odebrać i odesłać.
            • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Vinted - problem z kupującą 22.06.26, 07:47
              Ja po takich akcjach dałam sobie spokój z Vinted. Ludzie są szurnięci, a Vinted staje po ich stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka